BSL 26. Hafta | Galatasaray Nef 84 - 78 Pınar Karşıyaka

Pistiolis geldigi gibi 2 tane kritik mactan 2 onemli galibiyet cikardi.Eski hocamiza laf soylemek icin demiyorum ama sezon basindan beri olum kalim maclarinda hep olen takimimiz icin onemli bir esikti bu.
 
Basketbol takımı gibi olmaya başladık koş koş nedir abiya 2022 olmuş 0 çizelen set 0 ikili oyun vardı sezon başından beri,Şuan bişiler deniyoruz içeri drive ile topu koşelere çıkarmak gibi perdeleme ile içeride kısadan uzuna top verme gibi yeni koç geldi uçurdu diye bişi yok Basketbolun doğrularını yapıyoruz.

En önemlisi oyuncuların Koça inanması kendilerini sakınmadan yere atlamaları rn büyük gösterge
 
Oyun olarak çok yüksek seviyede oynamadık ama bence maçın kopmasını genel olarak engelleyen maçın başındaki boş şutların girmemesi. 80 sayı yedik belki ama ben genel olarak savunma çabasından memnun kaldım takımın. Uzun süredir maça gidemiyordum bu maçla beraber geri dönmüş olduk. Enteresan bir durum ama 15 yıldır bu takımı izliyorum Melo kadar ayağı kayan oyuncu görmedim.
 
Güzel bir oyun ortaya koyduk. Ayrıca ; maçı net olarak kaybetmeyeceğimiz mantalitesini gördüm. Ki en önemlisi de bu bence. Önceden 20 sayıdan geri de gelebiliyorduk; 20 sayıdan maç da verebiliyorduk. Dengemiz pek yoktu. Şimdi en azından bir ciddiyet kabuğu oluşturmaya başladık oyunda. Ayrıca savunmada da çok iştahlı ve iyiyiz. Canaan'ı uzun süreli mi aldık yoksa sezon sonuna kadar mı bilmiyorum ama Melo'nun yanına iyi bir alternatif hücumcu olacak. Çünkü hiçbir silahımız yoktu Melo dışında.
Böyle şeyleri de söylemeyi sevmiyorum ama hocanın takımın başında olmadığı maçta mağlubiyete karalama yapan arkadaşları galip geldiğimiz maçlarda hiç görememek de şaşırtmadı.
 
İlk yarıyı donmalardan dolayı izleyemedim ama bence gayet güzel bir ikinci yarı oynadık. Bende son çeyrekte rakip yaklaştığında bile maçı kazanırız hissi hiç kaybolmadı. Koça ve takıma tebrikler.
 
Tam bende maçı verdik maç gidiyor paniğine girmeden izledim diye yazıcaktım arkadaşlar benden önce yazmış bu demekki bazı şeyler doğru gidiyor.
 
Kategorik olarak yardımcı antrenör getirilmesine karşıydım. Daha iyi bir yabancı antrenör ya da Oktay Mahmuti gelmeli diye düşünüyordum ama gördüğüm kadarıyla Pistiolis basketbol çevrelerinde oldukça gelecek vaadeden bir figür olarak görülüyor ve açıkçası fena bir başlangıç da yapmadı. Takım en azından kısa vadede taraftarı yeniden heyecanlandırmaya başlayacak gibi duruyor. Pistiolis de sezon sonuna kadar iyi bir sınav verirse gelecek sezon da göreve devam edecektir diye düşünüyorum.

Takıma gelince takım savunmada daha istekli görünüyor. Bunu Ekrem Memnun döneminde pek görmemiştik eğer bu birkaç maçlık bir parlama değilse ve böyle devam ederse sezonun geri kalanı için de daha umutlu olabiliriz.
 
Yani mantık olarak Mahmuti'ye de karşı olmak gerekmez mi. Nerdeyse son 10 senedir aktif iş yapmıyor. Ki kişisel olarak çok severim ve müthiş saygı duyarım.
Katılıyorum Andreas Pistiolis'in gelmesi iyi oldu artık değişik isimlerle çalışmak gerekiyor. Futbolda Fatih Terim, basketbol da Ergin Ataman ve Oktay Mahmuti artık yeni isimler olması gerekiyor.
 
Yani mantık olarak Mahmuti'ye de karşı olmak gerekmez mi. Nerdeyse son 10 senedir aktif iş yapmıyor. Ki kişisel olarak çok severim ve müthiş saygı duyarım.
Fatih Terimle Mahmutiyi elbette kıyaslamam ama bu konuda ikisi de bence istisna olarak değerlendirilebilir. İkisinin de Galatasarayla birlikteliğinden ekstra bir sinerji ortaya çıkıyor. 2012-2013 Anadolu Efes. 2014-2016 Darüşşafaka 2018 tekrar Galatasaray. Yani son Galatasaray dönemini kısa olduğu için saymazsak bile ve 2022'nin de henüz başındayız 5-6 senedir pek çalışmıyor diyebiliriz fakat 10 sene çok iddialı ama gerek FT gerekse Mahmuti 5-6 sene çalışmasa da Galatasarayla birliktelikleri yeniden sinerji oluşturabilir.

FT zaten Galatasaray'a çok şey verdi yaşı da malum ben de artık emekli olması gerektiğini düşünüyorum. Mahmuti ise 21 senedir baş antrenör olduğu için sanırım yaşlı olarak algılanıyor:) Henüz kendisi sadece 54 yaşında ve önünde hala uzun bir kariyer var. Yolu tekrar Galatasarayla kesişecektir diye düşünüyorum. Takım almak konusunda seçici olmasını anlayabiliyorum. Ne yapsın bu genç yaşta emekli mi olsun bu mantıkla?:))

Diğer taraftan baş antrenörlük kariyerine yeni başlayan Pistiolis ise 44 yaşında:) Oktay Mahmuti EL'de 100. galibiyetine baş antrenör olarak ulaştığında ise 45 yaşındaydı.
 
Bu arada şunu da söyleyeyim Pistiolis iyi bir koç olabilir gelecekte ama 44 yaş baş antrenörlüğe başlamak için bence oldukça geç bir yaş. Engel mi değil ama ben bir asistan koçun eğer kafasında koçluk varsa daha erken bu işe yönelmesi gerektiğini düşünüyorum. Ergin Atamanın ilk baş antrenörlük deneyimi 30 yaşında Oktay mahmuti 33 Obradovic de sanırım 31-32 filan.
 
Itoudis'in de ilk başantrenörlük deneyimi 42-43 yaşında. Oktay Hoca'yı seviyorum ama üst seviyeden bahsediyorum. Son daçka deneyimi ve Galatasaray deneyimi de çok kötüydü. Sinerji yaratmak için belli bir plan olsa, o sinerji yaratılır. Açıkçası bu takımı en çok takip edenlerden biri olarak benim bile maça gitmek istemediğim dönemler oluyor. Çünkü bir sabah uyandığında Dee Bost alacaklarını alamadığı için takımdan ayrıldı haberini görmek çok da sürpriz olmuyor neticede.
 
Bence de en sinir bozucu olay bu. Seneyi birakin 1 ay sonra subede neler olacak kesin konusamiyoruz.
Hadi bu seneyi boyle iyi bir derece ile bitirdik farzedelim seneye kim kalir kim gider belli degil, tam bir belirsizlik durumu bizi bekleyecek.
Oktay hoca icin de bir ingilizce deyimle cevap vereyim. Thanks but no thanks.
 

Üst