2022-2023 Basketbol Süper Ligi

Bi fikrim yok valla hiçbir bilgi bulamadım o konuda.

Twittera bakınca bir Eylül'de hafif sakatlık var birkaç gün içinde iyileşir denmiş sonra Aralık'ta bir sakatlıktan dönme haberi var o farklı bir sakatlık olmalı etti iki bir de ocakta var birkaç hafta oynamayacak haberi var etti 3 zaten Şubat'ta savaş patladi her halde iyileşmeden takımdan ayrılmış.Biraz kolay sakatlanan bir abi galiba.
 
Konya Alex Perez ve Rasheed Sulaimon’ı almış FB harıc her takım parasını guardlara gömüyor. Bizim 4 ve 5 numara tercihleri de bu yüzden mantıklı . Manisa John Roberson’u almıştı. Çekmecede Crawford kaldı. Dusme potasında bile belli kalitede guardlar seyredeceğiz
 
Bilgim yok, aldıkları oyuncular üzerinden bu yorumu yaptım. Can Öğüt, Muhsin, Birkan ve Metin gibi 4 önemli yerliyi kadrolarına kattılar.

Egbunu ve Hammonds nispeten ucuz yabancılar olsa da Frenkamp ve Dotson düşük bütçeli Euroleague takımlarında oynayabilecek kalitedeler.

Kaldı ki Egbunu da tam Antep'te patlama yapacak uzun profili
 
Tofaş'da Ennis kalmış yalnız 6 yabancı olmayacaksa garip bir takım oldu tüm oyuncular 1-2 ve 4,5-5 arasına sıkışmış durumda İlkan'in da ayakları iyce yavaşladı onu da 4,5 sayabiliriz

Bu arada Antep'in Conner ile sözleşmesinde sezon içinde EL çıkış hakkı varmış (buy out ile de olsa). Tüm yil boyunca üstelik. En az riskli transferleri buydu bundan da bu tarz bir risk varmış
 
Türk Telekom Tyrique Jones ile anlaşmış . Grant ile birlikte en iyi yabancı yabancı transferleri oldu
 
Bursaspor'un su anki net oyuncu maaş bütçesi 1,5 milyon dolarmis.Besinci yabancıyı için hazırlık dönemindeki duruma göre karar verilecekmis.Muhtemelen gelse de oraya da pek pahalı bir oyuncu gelmeyecek.Ellerindeki yabancılar iyi oyuncular ama aşırı dominant oyuncular değil Bursa'nın iyi yerlileri alması biraz da yerlilerin süre bulma şanslarını daha yüksek görmesi ile ilgili gözüküyor.Sezona 2 yabancı kısa ile başlama olasılıkları var anlaşılan hâl böyle olunca Onuralp zaten alacaktı da Enes de ciddi süreler alabilir mesela

Bunun aksine Karşıyaka yerli kadrosuna Kenan hariç pek para harca(ya)madi.Onlarin bütçesi de daha yüksek Bursa'dab 3 ve 4 numara için sağlam 2 hamle yapabilirler ki 3 numara için Ponitka ve Kuzminskas isimleri dolaşıyor.Karsiyaka bizim gibi 6 yabancı ile başlayabilir sezona

Tofaş da 6. yabancıyı aldı ama pek dikkate değer bir isme benzemiyor
 
Karşıyakanın Deniz Kılıçlı transferi gerçekten senenin en kötü hamlesi bence. Adam savunmada kimsenin önünde kalamıyor her ikili oyunda sayı yer ksk o oyundayken.
 
Karşıyakanın Deniz Kılıçlı transferi gerçekten senenin en kötü hamlesi bence. Adam savunmada kimsenin önünde kalamıyor her ikili oyunda sayı yer ksk o oyundayken.

Geç kaldılar gerçi Metehan Akyel de boşta idi o Çekmeceye gitti . Diğer aldıkları oyuncularda da iş yok ki Mert Celep geçen sezonu epey kötü geçirdi Yalova'da bile süre bulamadı. Thomas Altyazılı desen kaç sezondur hücumda gelişme gösteremiyor Yunus Emre yanında Curry kalır.Berkan Durmaz bile geçen sezon pek iş yapmadi gerci sakatlık falan geçirdi herhalde bir ara. BCL'ye yüklemeyim demiştir Ufuk Sarıca.
 
Şimdi bu adamlar bütçesini 95M Türk Lirası olarak açıklamıştı sanırım geçen ay. Dövizin son 1 ay içerisinde 2-3 TL daha arttığını hesap edersek bu adamların bütçesi otomatik olarak düşmüş olmuyor mu ? Aynı şey bizim için de geçerli. 3M ile yola çıktık deniyorsa zaten dövizin yine fırlamasıyla 2.5M'ye düşmüştür bu bütçe çoktan.
 
Sadece videolarını izledim, ismini duymamıştım. Melo'nun biraz daha kafası kırık ve atlet versiyonu gibi görünüyor. Her yerden şut deniyor. Oyun tarzı Larkin'i andırıyor. Baya ses getirmiş sosyal medyada ama aslını astarını bilemem. Ben sadece izlediğim videolara göre yorumladım. Videolar da çok az fikir sahibi yapar insanı, malum. Boy dezavantajı var; 1.80 sanırım, aşırı kısa. Bir o kadar da atlet ve patlayıcı tabii. Ayrıca kısa oyuncuları savunmak veya hücum etmek bazen gerçekten zor olabiliyor.
 

Üst