Mahir Ağva

Yok denmeyecek kadar şutu var Ege'den bir tık iyi sertlik katar ribaund sezgisi Ege kadar iyi değil ama toplamda yan parça olarak rotasyonda 8-10 dk süre alır.
Ligde ve playofflarda 2 uzun 3 kısa yapabilecek esnekliği bize sağlamaz ama. 10 dk idareten süre alır asıl eksiğimiz 10 dk yabancı uzunu ikame edilmesi ise edemez.
Uygun maliyetle geldiyse mantıklı transfer. Burdan aktardigimiz kaynakla kısa rotasyonuna yabancıyı aratmayacak yerli oyuncu alsaydık tabi.
Katkı veren bir rol oyuncusu olur umarım başarılar
 
Sezon sonu göndermek için uğraşırız. BCL'de ve ligde final isteyen, şampiyonluk isteyen bir takıma yapılacak transfer değil Mahir Ağva.
 
Parmak hassasiyeti yok. Sırtı dönük oyunu yok.Değil üçlük, orta mesafe şutu bile yok. Atletizmi yetersiz. İkili oyunlar için hantal. Ve en önemlisi basketbol aklı yok. Topu eline aldığı an set ve oyun tempomuz ölüyor. 2.06 Boyunda olması dışında basketbola yatkın hiçbir özelliği yok. Altyapımızda boyu 2 metrenin üzerinde olan, biraz top tutabilen ve yeterince hareketli bir pivotumuz varsa hemen kovulmalı. Yoksa bile sezon sonuna kadar mümkün olan en az süreyi almalı ve Haziran ayında kovulmalı.

Bu kadar kalitesiz bir oyuncuya insan Galatasaray armasını giydirmeyi utanır yahu!
 
Samet ve Ahmet'i Fenerbahçe ve Bursa'nin elinden alacak bütçe ve kabiliyet yoktu ancak yerli uzun olarak Ercan Osmani düşünülebilirmiş yabancı uzunları Sadık ve Ercan'a göre seçerdik.
Mahir'in şimdiye kadar ki performansı beklentiye göre tatmin edici bu arada.
 
Mahir Agva'nin Galatasaray'da kadroda olmasi Dursun Ozbegin basketbol denen sporu ne kadar derecede,seviyede bildiginin net kanitidir.
 
Mahir kapasitesine göre kötü oynamıyor ama takımı taşıyacak oyuncu değil alınırken de biliniyordu. İlla yerli 5 almak zorunda değildik ikinci yerli uzun 4 de olabilirdi 5 te. Yerlilere göre yabancı uzunları seçerdin kaliteyi öncelik almak daha iyi olurdu. Samet'i alamazdık Ahmet olabilirdi Ercan Osmani olabilirdi 4 olarak yada 4/5 oynayabilen Metin Türen olabilirdi.

İlk tercihim Ahmet Duveroglu olmazsa Metin Türen o da olmazsa Ercan Osmani 'ye giderdim ben olsam. Ercan olsaydı ona göre yabancı 2 uzunu seçerdim.
 
Mahir Ağva' nın eleştirilmesi gereksiz. Zaten bu adamı biliyordunuz, az çok Daçka ve Ksk' da oynadığı basketbolu gördünüz. Belçika pasaportunun kaymağını yiyip geldi Türkiye' ye. Ne şut ne savunma ne de ribaund. Hiç bir vasfı yoktu zaten bize gelmeden. Asıl suçlu, basketbola böylesine yabancı birini Türkiye' nin en büyük kulübüne getirenlerdir. Mahir dahil, diğer başlıkta eleştirilen tüm oyuncular ( yeni transferler) hakkında görüşüm budur. Yapılan tüm transferler Galatasaray' ı bırak, TSBL seviyesine bile yaklaşamaz. Bu büyük rezaletin sorumluları derhal defolsun gitsin kulüpten.
 
Gunah kecisi olarak secilen kisilerin yanlis oldugunu dusunuyorum.Mahir Agva bu takima gelirken herhalde kimse 15/20 dk oynayip 10 sayi 7 ribaundluk bir performans gostermesini beklemiyordu diye dusunuyorum.Rotasyona alinmis bir oyuncu.Ha daha iyisi alinamaz miydi,pekala alinabilirdi.Bununla ilgili firsatlarda vardi.Veya onune daha uzun dakikalar verebilecegimiz daha komple bir 5 numara alinamaz miydi,pekala o da olabilirdi.Ama oyuncuya yeteneksiz,utanc veriyor vb. gibi hakaretlere hic gerek yok.
Ayrica kadroda illa bir gunah kecisi araniyorsa buna kisa oyunculardan baslanmasi gerektigini dusunuyorum.4 ve 5 numarada zaten kimsenin Morgan veya Mahir’den bir beklentisi yoktu.Benim kendi adima Floyd’dan hala beklentim var ama maalesef sakat.Ancak bu takimi alir surukler,Melo ve Canaan’in yerini doldurur dedigimiz,Bost’un disinda ellerine baktigimiz Ennis ve Angola bu takimin asil sorunudur.
 
Mahir neyse o...bu adam 8-10 dk civari süre alip asıl 5 numara dinlensin bu sürede çember savunması düşmesin ve ribaund katkısı versin diye alınan bir oyuncu...ki bunu da suan icin fazlasıyla yapıyor bence...
 
Hücumda etkisi sıfır. Hücumda bitiriciliği potanın en dibinde ve tek başına değilse yok. İçeri devrilemiyor. Şutu zaten yok. Parmak hassasiyeti yok Top tesadüfen eline gelse bütün set ölüyor ve süreden yiyor.

Savunmada da eğer karşısında topu iyi dolaştıran ve topla sürekli hareket halinde olan bir takım varsa etkisi yine sıfır. Hantallığı nedeniyle kısa oyuncu ve ikili oyunları savunamıyor. Takımda olmasının hiçbir artısı yok.

Hiçbir zaman Galatasaray formasını hak etmeyecek bir kişi. Yerine 3. ligden ya da altyapımızdan 2 metrelik oyuncu gelse hiçbir şey kaybetmeyiz. Yarın kovulsa eksikliğini hissetmeyiz. Keşke yarın kovulsa.

Edit: Kendisine basketbolcu yazmışım. Düzeltme gereği duydum.
 
Son düzenleme:
Çok kötü ve galatasaray seviyesinin yanına bile yaklaşamaz. gerçi biz galatasaray seviyesinin yanına yaklaşamayacak yerli pivotlarla devam ediyoruz yıllardır. gelecek sezonda dusan cantekini alırız.
 
Kendisi hakkında o kadar negatif düşünüyorum ki görsem '' sen basketçi misin ? '' diye sorardım direkt. beklentim yoktu da bu kadar da kötü olunmaz ki..
 
Fark 19 sayı iken oyuna girdi ve fark 6'ya kadar indi. Fark 6'ya inince koç onu oyundan aldı ve fark tekrar 15'e çıktı. Rakip de ligin orta seviye takımı Bahçeşehir !

Somut olarak da izleyerek gördüğümüz üzere ki, sahada durduğu her dakika bize zarar veren bir oyuncu.
 

Üst