• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

2016'da Eurocup şampiyonluğu sonrası Ankara ziyaretinde Dursun Özbek 10 bin demiş galiba, Cumhurbaşkanı da Galatasaray'a 10 bin yakışmaz 15 bin olacak demiş, 15 binde anlaşmışlar. Sonrası yok.

Bir muhabbet vardı doğruluğunu bilmiyorum bilen aydınlatırsa sevinirim, galiba o Ankara görüşmesinde Cumhurbaşkanı salonu devletin yapmasını teklif etmiş ama Dursun Özbek kendimiz yapacağız diyip reddetmiş. 2018'in ocağındaki seçim zamanı çıkmıştı bu muhabbet. Mustafa cengiz için Ankara'ya gider ricacı olur salonu devlete yaptırır gibisinden konuşuluyordu hatta. O muhabbet de patladı o ayrı.
Devlet bize salon falan yapmasın. Mecidiyeköy arazisinden iyi söğüşlediler bizi ve saçma sapan bir yerde yeni stat yapıldı.

Yeni bir gelişme var mı?

23 Nisan'da temeli atılacak deniyor. Ama ne zaman biteceğine dair bir bilgi bulamadım.

Aslantepe Vadisi projesine değinen Özbek, şunları söyledi: "Stadımızın hemen yanında 62 dönüm olan bir arsayı Galatasaray Kulübüne kazandırdık. Orayı spor kompleksi yapmak istiyoruz. Diğer şubelerimize hizmet edecek alanlar yok. Bu arsayı Galatasaray Kulübüne kazandırmak yeterli değil. Şimdi amaç, bunu tesis haline getirmek. Bu tesiste basketbol salonu, voleybol salonu, kapalı yüzme havuzu, salon sporlarına hizmet edecek yerler ve bazı ticari alanlar olacak. Ayrıca idari bina da yapacağız. Şu anda kulüp, idari olarak dağılmış vaziyette. Bu dağınıklığı engellemek için idari bina yapıyoruz. Bu projenin toplamı yaklaşık 150 bin metrekare. Bütçesi de yaklaşık 200 milyon dolar civarında. Temeli atıyoruz. 23 Nisan'da bir temel atma törenimiz olacak. 23 Nisan bizim için çok önemli. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bu şekilde kutlamak istiyoruz."

200 milyon dolar bir tek bana mı gerçekçi gelmiyor? Nereden bulacaklar bu parayı?

hep erteleme var nedense

200 milyon dolar bir tek bana mı gerçekçi gelmiyor? Nereden bulacaklar bu parayı?
Hocam senelik kombine ücreti 100 milyon dolar civarında VIP ile beraber. Voleybol ve basketbol salonlarına isim sponsoru Aslantepe kompleksine isim sponsoru bulunarak gayet ilerler proje. Anlatmak istediğim Galatasaray'ın gelirleri oldukça iyi mantıklı planla ilerleyebilir inşaat. Biraz ortaya çıktığında voleybol ve basketbol salonuna isim sponsoru üzerinden para yakalayabiliriz. Taraftara kombine açsın kulüp bizler destek oluruz. Senelerdir beklediğimiz birşey bu. Herkes taşın altına elini koyacak.

Geri