14 subat 2007(zaman nasılda geçiyor..2005-2007)

1 allah aşkı
2 anne aşkı
3 cimbom aşkı

tabi km ler yakın olsa 3000-4000 km bana 3-4km olsa tercih ederdim ama değilse bu 3lüyü bozmam. mondi song tomas gibi :)
ama biz bu durumda uluslararası çiçekçiliklerede güvenmeyecez demek değil.. :)

X' Alıntı:
Bu arada herkese tavsiye.
14 Subatta dogan birini bulun.
14 Subatta tanisin ve flort etmeye basladin.
14 Subatta evlenin.

Dogumgunu-Tanisma Gunu-Yildonumu-Evlilik Yildonumunun ayri ayri masrafindan kurtulursunuz.

-Ne kadar pisligim yahu-
Abi olayı da buraya çektin ya vallahi bravo. :lol: :lol: :lol:

X' Alıntı:
14 Subatta evlenin.

Dogumgunu-Tanisma Gunu-Yildonumu-Evlilik Yildonumunun ayri ayri masrafindan kurtulursunuz.

-Ne kadar pisligim yahu-

abi kısmet bu ne zaman karşına çıkacağı belli olmuyor :wink:

arsameia' Alıntı:
Görünen o ki 14 Subatın anlamı herkes icin alınan ve verilen hediyelerden ibaret..
Ben de cok önemsemiyorum 14 Subatı Sevgililer Günü olarak. Alınacak hediye, söylenecek söz icten geldigi zaman olmalı..
Ama yine de merak ettim pankartta ne yazacagını bizimle paylasır mısın Arda ?? :lol:

Al sana pankart eheh

14 Şubat larda 4 yılda bir olsun
imza : 29 Şubat

X' Alıntı:
14 Subatta evlenin.

-Ne kadar pisligim yahu-

ya bak bu hiç aklıma gelmemişti..sahane bi sey.. ama 14 subatta dogan birini bulmak..

bi arkadaşım var ama.. onunda kız ark var :( ;)

SEVGİLİLER GÜNÜ'NÜN TARİHÇESİ

14 Şubat Hristiyanlar arasında VALENTINE'S DAY olarak bilinir ve bazı kaynaklara göre sevgililer gününün 14 Şubat olmasının nedeni de şöyle:

İmparator 2. Claudius, Roma'yı kendi katı kuralları ile zalimce yöneten bir hükümdardı. Onun için en büyük problem ordusunda savaşacak asker bulamamaktı. Ona göre bu durumun tek sebebi Romalı erkeklerin aşklarını ve ailelerini bırakmak istememeleriydi. İşte bu yüzden Roma'daki tüm nişan ve evlilikleri kaldırdı. Aziz Valentine de Claudius'un hükümdarlığı zamanında Roma'da yaşayan bir papazdı. Kendisi gibi papaz olan Aziz Marius ile birlikte Claudius'un yasağına rağmen gizlice çiftleri evlendirmeye devam etti. Ancak imparator bu durumu bir süre sonra öğrendi. Aziz Valentine insanları evlendirmeye devam ettiği için tutuklandı ve yaptıklarının cezası olarak 14 Şubat 270 tarihinde idam edildi.Yani Aziz Valentine'in ölüm yıldönümü.

SAINT VALENTINE VE SEVGİLİLER GÜNÜ

İlk yüzyıllardan beri her yıl şubat ayının ondördünde kutlanan Sevgililer Günü'nün başlangıcı ile ilgili o günden günümüze kadar gelmiş çeşitli efsane ve hikayeler var. Bazı kaynaklara göre bu özel günün kutlanma sebebi Hristiyanlığı seçtiği ve bu inancından vazgeçmediği için öldürülen Romalı Aziz Valentine. 14 Şubat 270 yılında ölen Valentine'nin ölüm günü o günden sonra Sevgililer Günü olarak kutlanmaya başlanmış. Efsanenin başka bir yönü ise Aziz Valentine'nin İmparator Claudius hükümdarlığı ile aynı dönemde bir tapınakta papaz olarak hizmet vermesi ile ilgili. Claudius Valentine'i emirlerine uymadığı ve kendisine başkaldırdığı için tutuklatıp öldürdü. Bu olaydan 226 yıl sonra 496'da Papa Gelasius Aziz Valentine'i onurlandırmak için Şubat 14'ü Aziz Valentine Günü olarak belirlemiştir.

Yıllar geçtikçe yavaş yavaş Şubat 14 sevgililerin, aşıkların birbirlerine aşk mesajları yolladığı bir gün haline geldi. Bununla pararel olarak Aziz Valentine de bütün sevenlerin koruyucu azizi haline gelip böyle anılmaya başlandı. Sevgililer Günü, 1800 yıllardan sonra Amerika'da Esther Howland'ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana günümüzde daha çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay haline geldi. Bunun doğal sonucu olarak olayın ticari yönü çok gelişti. Neredeyse herkes her yıl 14 Şubat'ta sevgililerine veya eşlerine bu günün ruhu ile bütünleşen, karşı tarafa sevgilerini anlatan hediyeler veriyor. Bu hediyelerin başında ise sade ama bir o kadar anlamlı çiçekler geliyor.

14 Subatta sevgiliniz yanınızda olacaksa ne mutlu size, daha ne beklersiniz ki Sevgililer Gününden ..

hıncal uluc bu hafta bi yazısında sevgililer gününü de sahiplenmiş. sevgililer gününü türkiyeye getiren benim falan yazmıs :)

Sevgililer gununde gsbasket toplantisimi yapsak napsak.
Olmayanlar bos gecirmez cok olanlarda toplantim var diye kacar=)
Light olanlarda artik caddede takilir haha

ultras341' Alıntı:
hıncal uluc bu hafta bi yazısında sevgililer gününü de sahiplenmiş. sevgililer gününü türkiyeye getiren benim falan yazmıs :)

ben o Hıncal'a sormazmıyım şimdi bana neler etti neler :twisted: .14 Şubat'tan bir kaç gün önce kız arkadaşımızdan ayrılmıştık.Hem de çok seviyordum onu.

14 Şubat'ı duyunca biraz strese giriyoruz malum.Eğer sevdiğin kişiden ayrılıyorsan neye yarar 14 Şubat'ın Sevgililer günü olması.
Aslında her gün sevgililer günü.Seven insan her zaman sever.

Biraz Light'ız belki ama :twisted:

arsameia' Alıntı:
14 Subatta sevgiliniz yanınızda olacaksa ne mutlu size, daha ne beklersiniz ki Sevgililer Gününden ..

ya nolur demeyin şöle seyler.. valla çok üzülüorum..

yalnızım dostlarım :(

14 subat 2005 die bi tarih yok.. 14 subat 2006 die bi tarih var :(

O'nu hatirladikta basi göge ermisçesine ya da asansör bosluguna düsmüsçesine ürperiyorsa yüreginiz...
ömrü saatlere sikismis bir kelebek telasiyla O hüzünden bu neseye konup kalkiyorsaniz gün boyu nedensiz... ve her kondugunuzda digerini iple çekiyorsaniz bu hislerin...
O'nunlayken pervanelesen yelkovanlar, O'nsuz mihlanip kaliyorsa yerine, bir akrep kadar hain...
sinifta, büroda, yolda, yatakta içiniz içinize sigmiyor, O'ndan söz edilince yüzünüz, sizden habersiz, mis kokulu bir ekmek dilimi gibi kizariyor, mahcup somurtuyor veya muzip siritiyorsa,
ve O, her durdugunuz yerde duruyor, her baktiginiz yerden size bakiyor, siz keyiflendikçe gülüp, hüzünlendikçe agliyorsa...
dünyanin en güzel yeri O'nun yasadigi yer, en güzel kokusu bedenindeki ter, en dayanilmaz duygusu gözlerindeki kederse...
hayat O'nunla güzel ve onsuz müptezelse...
elmalar pembe, kiremitler pembe, gökyüzü, yeryüzü, O'nun yüzü pembeyse,
kislar ilkbaharsa, yazlar ilkbahar, güzler ilkbahar...
her siirde anlatilan O'ysa... her filmin kahramani O... her roman O'ndan söz ediyor, her çiçek O'nu açiyorsa...
bir anlik ayrilik, bir ömür gibi geliyor ve gider gitmez özlem saç diplerinizden çekistirip beyninizi acitiyorsa,
istahiniz kapaniyor, istahiniz açiliyor, istahiniz sasiriyorsa...
istahiniz, hasret acisinda bile karsi konulmaz bir tat buluyorsa...
eliniz telefonda yasiyor, isaret parmaginizla ha bire O'nu tusluyor, dara düstügünüzde kapiyi çalanin O oldugunu adiniz gibi biliyorsaniz...
mütemadi bir sarhosluk halinde, her çalan telefona O diye atliyor, vitrindeki her giysiyi O'na yakistiriyor, konusan birini dinlerken "keske O anlatsa" diye iç geçiriyorsaniz...
kokusu burnunuzdan, sureti gözünüzden, sesi kulaginizdan, teni aklinizdan silinmiyorsa bir türlü...
özlemi, sol memenizin altinda tek nüsha bir yasak yayin gibi tasiyorsaniz gün boyu...
hem kimseler duymasin, hem cümlealem bilsin istiyorsaniz...
O'nsuz geceler issiz, sokaklar öksüzse...
ayrilik ölüme, vuslat sehere denkse...
gamze gamze tebessüm de onun içinse, alev alev öfke de;
bunca tavir, onca sabir ve nihayetsiz kahir hep O'nun yüzü suyu hürmetine...
ugruna ödenmeyecek bedel, gidilmeyecek yol, vazgeçilmeyecek konfor yoksa...
disarida yer yerinden oynuyor ve "içeri"de bu sizi zerrece ilgilendirmiyorsa,
nedensiz küsüyor, sebepsiz affediyorsaniz ve bütün bu hallerinize siz bile akil erdiremiyorsaniz
kaybetme korkusu, kavusma sevincinden agir basiyorsa ve ask, gurura baskin çikiyorsa bu yüzden her daim...
gece yarisi kadim bir dost gibi kucaklayan tanidik bir sarki, bütün aci sözleri unutturmaya yetiyorsa...
Her gidiste ayaklariniz "Geri dön" diye yalpaliyorsa ve siz kendinize ragmen dönüyorsaniz, sinirsiz, sabirsiz, doyumsuz bir tutkuyla...
.o halde bugün sizin gününüz!..
"Çok yasa"yin ve de "siz de görün"üz.

nooot: yazıyı ben deil can dündar yazmışşşş;)

ya özlem ya sahane bu.. valla aralarda ki bazı sözlerden alıntı yapıp uzun uzun yazmak isterdim ama maalesef zamanım yok şimdi..

ya kahretsin ya :(