15 Nisan 2007: Anıtkabirdeyiz!!!!

ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR!

Mustafa Kemal Atatürk

15 NISAN 2007 Pazar günü

seni ziyaret etmeye, Ankara'ya, huzuruna, ANITKABIR'e geliyoruz...

10 kisi mi oluruz, 1000 kisi mi oluruz, 10.000 mi, 100.000 mi

yoksa 1.000.000 kisi mi, bilemem, ama GELIYORUZ...
Senin ve ilkelerinin gücünü, halkin gücünü, vatanseverligin gücünü,

milli iradenin gücünü, görsünler diye geliyoruz...
16 Nisan'da açiklanacak Cumhurbaskani adaylarini iyi düsünsünler tasinsinlar diye geliyoruz...
Bizler, en temel anayasal haklarimizi, kanunlar çerçevesinde kullanarak,

Türkiye'nin dört bir yanindan seni ziyarete gelecegiz.

"NEREDEYİZ?" DİYE MERAK EDENLER, "YOK" MUŞUZ GİBİ DAVRANANLAR:

BURADAYIZ...

15 NİSAN'DA ANITKABİRE ATAMIZI ZİYARETE GELİYORUZ...

BİZLER; "BURADAYIZ" PLATFORMUNDAKİLER

"ATATÜRKÇÜ BİR CUMHURBAŞKANI İSTİYORUZ!"

http://www.ozgurlukbenimkarakterimdir.org

Barış eğer Kıbrıs'ta olmayıp şu Güzel Türkiye'min en uç noktasında bile olsaydım ''ne olusa olsun'' gelirdim.Ama hiç şüphem yokki bedenim Anıtkabirde olmasada RUHUM sizlerle olacak.İnadına R.T. Erdoğan'ın ...

Ahmet Cömert'in orada Olimpiyat Evi'ni çevreleyen çiterin üzerinde afişleri vardı. Gördüğümüz anda verdiğimiz tepki, şaka mı bu idi.

Bildiğim kadarıyla bir kişinin adayım demesiyle değil 100 milletvekilinin imzasıyla aday olunabiliyor.

Metin Uca´nın Cumhurbaşkanlığı adaylığı şimdiye kadar yaptığı en güzel esprisi olsa gerek.

Ben şahsen Metin Uca'nın cumhurbaşkanı olmasını isterim. Yurt meselelerine oldukça duyarlı bi insan. Gerçi cumhurbaşkanı olmasına pek ihtimal vermiyorum ama olursa sevinirim.

Metin Uca dünya görüşü olarak aydın bir yapıya sahip olmasına rağmen o makamı dolduracak donanıma sahip olduğunu düşünmüyorum. Kendimizi yavaş yavaş alıştırsak iyi olacak çünkü iktidarın karar vereceği isim aynı kumaştan olacak. Tabi muhalif milletvekilleri akıllı davranıp Cumhurbaşkanının seçileceği oturumlarda 3/5 çoğunluğun sağlanmasını engellerse o başka.

Diğer adayların yanında Atatürk gibi kalıyor Metin Uca.Seçilemeyeceğini biliyoruz ama sağlık olsun,vereceği mesajı verdi.

Cuma günü Gençler deplasmanına gitmeyi planlıyoruz, eğer gidebilirsek yürüyüşe de katılabiliriz belki, tabii kalabilirsek Ankara'da.

arkadaşlar bırakın şu metin ucayı felan anıtkabir konusunu biraz daha açın nerede buluşulacak ne zaman kimler geliyo bunları konuşalım inşallah herkes bu konuda istekli olur

güzel bir tepki gösterisi yaptı bence
ama imza veren vekiller secim yapılırken vermezler
ayrıca benden söylemesi AKP adayı İstanbul Üniversitesi rektörü olabilir yüksek ihtimal kulis yapmaya başladığını duyuyorum

Bugün Cumhuriyet Mitingindeydik....

Bunu nasıl anlatsam bilmiyorum. Çok güzel bir gündü. Rejim tartışmalarının yapıldığı,laikliğin tartışıldığı bugünlerde Türk Halkı Cumhuriyetimizin sahipsiz olmadığını bir kez daha gösterdi. Katılım her ne kadar Türk basını tarafından az gösterilse de yürüyüşe katılanların sayısı 1 milyonu aşmıştı. Bir ara hareketlenme olduğunda eyvah demiştim.Herkes ayrılıyor diye tedirgin olmuştum ki; asıl gerçek, katılımın her geçen dakika arttığı idi. Büyük kaygılarla geldiğim yürüyüşten, katılımın fazla olması nedeniyle sevinçle ayrıldım. Her yüzden insanlar vardı. Kalabalığın içinde yürüdükçe bir yerlerden tanıdık yüzler çıkıyordu.Sanki mahşer günü gelmiş gibiydi:)

Ankara'yı bilenler bilir. Yürüyüşümüze Kızılay'dan başlamıştık. Sabahtan beri kalabalık Türk bayrakları şenlendiriyordu ortalığı. Kızılay'dan itibaren Tandoğan Meydanı'na(Mitingin düzenlendiği yer burası) kadar yürürken bile yalnız değildik. Büyük bir kalabalık vardı. Tandoğan Meydanı'na gittiğimizde iğne atsanız yere düşmezdi. Epey bir süre orada kaldık. Sloganlarla Çankaya'nın laik olması gerektiğini hatırlattıktan sonra diğer yolu kullanarak oradan Anıtkabir'e kadar yürüdük. Tabi o dev Türk bayrağının altındaydık. Bayrağın ucunu arıyorduk bir türlü bulamıyorduk.O kadar büyüktü ki. Böyle Anıtkabir'e vardık... Asıl kalabalık orada
:) Anıtkabir'e girerken de oradan çıkarken de zorlandık.

Bir süre sloganlar atıldı.Türkiye'nin laik olduğu bilmeyenlere hatırlatıldı. Adım atacak yer yoktu. Hava oldukça sıcaktı.Güneş pırılı pırıldı(Bu da başımızdaki imamı susturmaya yeter her halde-Eğer yağmur yağsaydı başımızdaki laikliğe karşı çıkanları Allah çarptı diyebilirdi.Artık bahanesi de kalmadı)

Ancak bizi en çok üzen olay, yabancı basının bile günler öncesinden yazdığı Cumhuriyet mitinginden Türk basınının çok fazla bahsetmemesi. Bu konuda bir tek Kanaltürk Takdire şayandı. Anıtkabir'de bu milletin söylediği gibi "SATILMIŞ MEDYA İSTEMİYORUZ"

Hava oldukça sıcak ve güneş oldukça yakıcı idi.Bunu eve gelince anladım.Suratım güneşten kıpkırmızı olmuştu ama değdi. Bizim yüzümüz güneşten kızardı ama bazılarının yüzü bu mitingle öfkeden kızardı. Şimdi düşünsünler bakalım onlar. Tuncay Özkan'ın dediği gibi:

"Çankaya'nın yolları şeriata kapalı"

Mitinge umduğumun çok üstünde bir katılım oldu doğruyu söylemek gerekirse. Mitingde Erdoğan´ın Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik düşüncelerini etkilemenin yanı sıra Cumhuriyet´in sahipsiz olmadığı mesajı da verilmek istendi.

Yapılan konuşmalar halkta coşku yaratacak düzeyde olmaması mitingin tek eksik yönü olarak dikkat çekerken yüzbinlerce insanın katıldığı mitingde katılımcıların provakasyonlara gelmemesi, taşkınlık yaşanmaması artı yönüydü.

Tehlikenin farkında olanlar önce Tandoğan´da sonra Anıtkabir´de varlığını hissettirdi. Günümüzün popüler deyimiyle "tabi anlayana..."

halk röportajlarında söylenenler genel olarak şöyle özetlenebilir...

"eğer cumhurbaşkanlığı seçiminde sonuç beklendiği gibi çıkarsa,bir dahaki sefere 1 milyon değil 10 milyon olacağız..!

Sınavlarım dolayısıyla Ankara'ya maalesef gidemedim. Bütün gün boyunca, bu organizasyona sahip çıkabilen (!) tek kanal; Kanal Türk'ten, canlı olarak izledim yayını. Avrupa'da, haftanın en önemli olaylarından birisi olarak gösterilen bu organizasyona, kendi ülkesinin ilgi gösterememesi (!) gerçekten düşündürücü bir durum.

Köşke kim çıkarsa çıksın, ATAM gördü ki; bu ülke sahipsiz değil.

Bende İnadına R.T Erdoğan Mitingini başından sonuna kadar televizyondan izledim.Keşke Kıbrıs'ta olmasaydım diyorum ama Bedenim orada olmasa Ruhum Tandoğan'da ve Anıtkabir'deydi.
Atam Çankaya ve Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ;
* Amerikan'dan değil Türkiye'den olacak ...
* ''Adli Sicil'' kaydı olmayacak ve olsada yasa ile SİLDİRMEYECEK ...
* Ve ''Ne Mutlu Türküm Diyene'' diyen bir Cumhurbaşkanı olacak !!!