#17 Sertaç Şanlı

Dış ve orta mesafe şutuna bu kadar güvendiğini bilmiyordum. İyi de sokuyor maşallah. Şut kaçırır / sokar mühim değil çok fazla fakat özellikle bugün kendine olan güveni çok hoşuma gitti benim. Galibiyetten daha önemli olan bugün ondan aldığımız verimdi bence. Sevindim onun adına.

Bugün rahatlıkla en az 7-8 Anadolu takımında rahat 25 dakika ve üzeri süre bulabilir. Seneye 23 yaşında olacak; genç oyuncu değil artık. Umarım en doğru kararı verir. İyi bir potansiyele sahip bence, hakkında hayırlısı.
 
Sertaç dün güzel bir oyun sergiledi ama oyun stili nedeniyle kadroda yer alamamasını normal karşılıyorum. Ndong ve Ersin orta mesafeden isabetli sokabilen uzunlar. Macvan da istikrar sorunu olsa da yine şutu olan bir uzun. Aslında Ataman'ın istediği tarzda bir uzun ama önünde bu isimler varken pek şans bulamaz. Pota altı oyunlarını daha iyi oynayabilse, daha sert olabilse, savunmasını agresifleştirebilse kadroda yer alabilir ama şu anki oyun stiliyle zor görünüyor. Ataman da haliyle Ersin, Ndong gibi uzunlara yer veriyor kadroda.
 
Aferim Sertaç, geçen seneye göre çok daha istekli ve gayretli.Ergin hocanında rahat maçlarda 4. çeyrekte Sertaç'a fazla süre vermesi gerekir.
 
Furkan'a göre hücumda çok daha verimli ve en azından sut potansiyeli var. Kendine güveniyor. Bence süreleri artar ise daha verimli olacaktır. Bu maçtan sonra Ergin Atamanın onu değerlendireceğini zannederim
 
Çok iyi bir pivota geliyor. Sertaç böyle çalışmaya devam ederse müthiş bir oyuncu olacak sanki. Ergin Hoca ona daha çok süre vermeli. Her maç en az 15 dk oynamalı
 
Sertaç ligde ara ara süre buluyordu zaten. Eh Furkan-Ersin-Ndong gibi isimler varken doğrudan oynaması kolay değil. Ama süre bulduğunda o fırsatı değerlendirmesini bilmişti şimdiye kadar. Umarım aynı şekilde devam eder.
 
Sözleşmesinde sezon içinde geri dönüşe dair bir çıkış yolu var mıdır acep? Neticede kiralık olarak gönderdiğimiz bir oyuncumuz, olur belki. Sertaç'ı çok beğendiğimden değil de, çaresizlikten. Şu dönemde kaliteli yerli uzun koparabilmemiz mümkün değil, hiç değilse Sertaç dönsün, rotasyona 4-5 dakikalık katkı bile verse iyidir.
 
Gaziantep'te az oynamasının nedeni takımın uzun rotasyonun oldukça şişkin olmasından kaynaklanıyor. Hatta Sertaç yanlış takıma gitti bana göre. Daha çok dakika alabileceği uzun rotasyonu dar olan bir takıma gitmeliydi. Bana göre Sertaç'ı şu durumda geri çağırmalıyız 7-8 dakika oynayacak kapasitede bir oyuncu ki şu anda yerli bir uzuna şiddetle ihtiyacımız var.
 
Neler yazılmış neler. Yazanlar acaba okuyor mudur şimdi bunları. Euroleague'in elit uzunlarından biri oldu beğenmeyip gönderdiğimiz Sertaç.

Hiçbir şeyi beğenmeme konusunda iflah olmayız.
 

Üst