#17 Sertaç Şanlı

Sertaç Şanlı, Furkan Aldemir zamanından gelen bir oyuncu fakat baktığımızda yeterli gelişimi gösteremedi. Geçen seneden bu yana ben bir artısını göremedim. Bugün hadi ilk defa bizim takımla maça çıktı diyelim ama bu performansı gerçekten çok kötü. İlkan Karaman Sertaç'ın yerine bu takımda olsa daha mı iyi olurdu diye insan düşünüyor.
 
Bugun canlı olarak izledim maç öncesi ısınma antrenmanında bile kafa olarak hazır değil basketbola yeni başlayan biri gibi çekimser ve bence en önemlisi kafa olarak çok yavas ,kararlarında hep geç kalıyor ve bu özellik onun önünü tamamen kapatıyor.Açıkçası yaşı genç olsada mental olarak gelişmesi çok uzun zaman alıcak gibi
 
Kaç dakika süre almış diye baktım da, bazı oyuncular vardır sayı makinesi, ribaund ustası, blok makinesi falan derler, Sertaç da tam bir faul makinesi kıvamında oynamış.
1 yaptım devam, 2.yi yaptım hoca oyundan almadı, hadi bir tane daha... :)
Geçen seneden beri maçlarda, ısınmalarda bakıyorum, katılıyorum çok çekimser, hazır değil. Ama inşallah düzelir.
 
sertaç takımımız için çok yetersiz bir oyuncu euroligde 3.uzun olarak sertaça güvenmek çok büyük hata olur ilerisi için de umut vermiyor maalesef
 
Takım ve hoca hakkında sana katılıyorum fakat Sertaç hakkında aynı şeyleri söylemek mümkün değil,sonuçta oynayacağın yer Euroleague f16. Sertaç bu yükü kaldırır mı? Haklı olarak bu insanlar korkularını dile getiriyorlar. Bu insanlar ve ben haksız çıkarız inşallah :)
 
Çoğu Galatasaray'lının aksine ben Oğuz'un oyunculuğunu beğeniyorum. Orta mesafe şutu var, potaya sırtı dönük oynayabiliyor. Faul atış yüzdesi oldukça yüksek. Savunma yönünü biraz daha güçlendirse Türkiye'de Türk olarak alternatifi yok. Son haftalarda da oldukça formda.

Sertaç için ise henüz erken. Çok gayret etmesi gerek.
 
Oğuz'u şu an beğenmemek mümkün değil zaten de bundan 5 yıl önceki Oğuz'un şu an ki Sertaç'tan çok artısının olduğunu düşünmüyorum.
Sertaç ile kıyaslamıyorum öncelikle yanlış anlaşılmasın...
Ancak ben Oğuz Savaş'ı beğenmiyorum. Yıllardır basketbolu ileri gideceğine tam tersi geri gitti...
Dışarıdan şutunu geliştirdi ancak içerdeki mücadeleyi bıraktı. Bu en çok onun savunmasına yansıdı. Onun tuttuğu oyuncu genelde +15 sayıda oynuyor.
Sertaç'a gelince, yıldız oyuncu ışığını vermiyor, ancak herkes yıldız oyuncu olacak diye birşey yok. İleride iyi bir rol oyuncusu olmaması için bir neden de yok. Yumuşak bir bileği var, tabi daha da geliştirmesi lazım.
Ben kendisinden yıldız oyuncu olmasını beklemiyorum ancak bencten gelerek katkı verebilecek iyi bir rol oyuncusu olabilir. Beklemek lazım, uzunların geç olgunlaştığı da hesaba katıldığında Sertaç'tan birşey olmaz demek için çok erken...En az 2-3 yıl sabretmek lazım, sonuçta 2.13'lük yerli uzun kolayca bulunmuyor, bu olmayacak yenisi gelsin denilecek bir lüksümüz yok. Keza Sertaç daha çok genç.
Ancak şu gerçekki geleceğinin bir İlkan ya da Furkan kadar parlak olması zor gibi...
 
Tek ve belki de en büyük avantajı genç olması.Göstereceği gelişimle kendi kaderini kendisi çizecek.Eğer gelişme kaydederse takım içinde belki rol oyuncusu olabilir ama bu süre içinde yerinde sayarsa 2.lige demir atar.
 
Fener pota altında Semih ve Oğuz ciddi süreler alırken şampiyon oldu.Sertaçı koyalım bakalım şampiyonluğa oynayan bir takıma nasıl mahvediyor her şeyi.Kimse kendini kandırmasın aynı yaştaki Semih ve Oğuz çok önündeydi Sertaçın
 
Oyuncu oynamayarak iyi oyuncu olmaz. Sertaç bu haliyle bizim kadromuzda çok kısıtlı süre alır. Onu oynayabileceği bir takımda en az bir sene değerlendirmek lazım. Ben 5 numaraya iyi bir transfer şart diyorum.
 

Üst