#19 Furkan Aldemir

Kulüp yönetiminin oyuncu maaşlarını aksatması ne kadar büyük bir yanlışsa, Furkan'ın şu aşamada kaçıp gitmesi de bir o kadar yanlış olmuştur.

Sen bu sezon oluşturulan takımın en "kritik" parçası konumundayken, alternatifin durumunda bulunan diğer uzunların hali felaketken, mevsimin bu döneminde yerine uygun oyuncu koyabilmenin zorluğu ortadayken, sıradan bir oyuncudan öte taraftar ile arasında özel bir bağı da oluşmuş bir oyuncuyken sana güvenenleri ve destekleyenleri bu şekilde yüz üstü bırakmaya hakkın yok. Arroyo hariç herkesin alacaklarının olduğu bir takımda ilk ve an itibariyle de tek giden oyuncunun Furkan Aldemir olmuş olmasını içime sindiremiyorum. Şubeyi bu maddi sıkıntılarla boğuşturanları affetmeyeceğim gibi, Furkan'ı da takımın selametini zerre düşünmeden yaptığı bu davranış nedeniyle affetmeyeceğim.
 
Furkan en büyük hakkıdır paraların ödenmediği dönemde çekip gitmek bunu kimse sorgulayamaz. Ama biraz etik, ahlaki duruş olarak da en azından 3 haftacık daha sabredemiyorsa ayrılmak için yani EL ilk turun sonuna kadar durmaması kesinlikle benim açımdan affedilir bir şey değil . Galatasaraylılık duruşundan hiçbir şey verememişiz demek ki Furkan'a . Sen 3 yıl bu külüpte oynadın bu 4. yılın ve 4 yıldır şubede maddi zorluklar var ama paralar bir şekilde geç de olsa ödeniyor. Bakın bugün Micov-Erceg-Pocius hatta Sinan bile gitse aynı sebepten çıkıp tek laf etmem. Çünkü taraftarla Furkan'ın arasındaki bağın 10'da biri bile yok bu oyuncular arasında ama Furkan başkaydı .Senin veya herhangi birinin bu kulüpte parası kalmış mı daha önceden ki 4. yılında en kritik dönemde kaçıp gidiyorsun. Bildiğimiz kadarıyla geçim sıkıntısı da çekmiyordur ki futbolculara göre az para alsalar da basketbolcular da buradaki çoğumuzun ömründe kazanamayacağı parayı 2-3 yıl içinde kazanıyor. Evet oyuncuların parasının zamanında ödenmemesi ahlaksızlıktan başka bir şey değil bence . Ama 4 yıldır bu takımda olan biri bir ay daha sabredemiyorsa o da hoş karşılanacak bir durum değil. Furkan kulübümüze çok ciddi katkı veren "profesyonel" bir oyuncu olarak anılacak en azından benim gözümde .

edit:imla ve 1-2 cümlelik ekleme.
 
Maaşların hepsi ödendi dedi Ergin Ataman ama primlerin hiçbiri ödenmemiş sanırım. Furkan'ın ne bu seneden ne de geçen seneden primler dışında bir alacağı yokmuş kulüpten.
 
Birkaç gün önce şu meşhur ''gsliyim diyen zenginler elini cebine atmalı'' açıklamalarını yaptığı röportajda. Sanırım takımda kimsenin alacağı yok söz verilen primler dışında, hoca bunu bizzat söyledi canlı yayında.
 
Söz verilen prim verilmedi diye oyuncu sözleşmesini feshedebilir mi?
Klasik GS yönetici oyunları. Yine oyuncu hain, yine oyuncu Galatasaraylılık duruşu sergilememiş vs.
Hep aynı şeyi yapıyorlar, biz de her zaman kanıyoruz.
Furkan koca İstanbul'da 10000 kişilik salonu dolduramayan, buna da gerekçe olarak bilet fiyatlarını gösterenlerden daha mı az Galatasaraylı?
 
Valla bilmiyorum, yanlış hatırlamıyorsam Ergin hoca Furkan'ın primler dışında alacağının kalmadığını söyledi. Varsa internette videosu o röportajı bir daha izlemek gerekir.
 
Galatasaray, Furkan Aldemir İle Bonservis Konusunda Anlaştı !

Galatasaray Liv Hospital yetkilileri ile Furkan Aldemir arasındaki toplantıda bonservis konusunda anlaşma sağlandı.

Anlaşmaya göre Furkan Aldemir BAT kararını beklemeyecek ve Galatasaray'a para ödenmesini sağlayacak. Galatasaray böylece Furkan Aldemir'i bonservis karşılığında göndermiş oacak. .
Buna göre Furkan Aldemir, kesin olarak Galatasaray'dan ayrılmış oldu.
 
Bu ayrılık hem Furkan'ın hem de yönetimin işine geldi.Zira ne Furkan kalmak için elinden geleni yaptı.Ne de yönetim kalması için çaba harcadı.Sonuçta kaybeden Galatasaray oldu.
 
Maaşların hepsi adamların serbest kalacağı tarihten sonra ödendiyse yine alır bonservisini gider. Ribery'de yönetim maaşını ancak ihtarlardan sonra ödedi. Bu borcunu bitirir de adamın sözleşme fesih hakkını engellemez. Adam bakın hep geç alıyorum kendi ekonomik planı mı yapamıyorum diyor.
 
İstediğimiz kadar kızalım hiç bir değişmeyecek olan oldu.Bize düşen A Milli oyuncumuzun başarısı için dua etmek.Şu 5 6 aylık periyotta kendisini daha da fazla geliştirirse kazanan Türkiye olacak.Başarılarının devamını dileriz.
 
Böyle 2 sayı 1 ribaund gibi durumlara alışsın. Bunu kendisi istedi çünkü.

O gittikten sonra bu duruma düştük. Murat Özyer ile birlikte şu anda olduğumuz durumun baş sebeblerinden.

İlkan Karaman gibi olmaz umarım...
 
Furkan a kızdığım tek nokta giderken yaptığı açıklamadaki gelecek ödemelerle ilgili talebinin olmadığı kısımdı. Karakterli bir adamsın, genç yaşına rağmen beklendiği kadar olmasa da önemli gelişme kaydetmişsin, ne gerek var böyle bir açıklamaya? Zaten hukuken bir hakkın olmuyor ki alacaklarına karşılık serbest kaldığında. Geçmiş alacaklarına ilişkin talebin olmasa bu da benden kıyak olsun dersin ona lafım yok, ama buna gerek yoktu.

Ben Furkan ın yerinin Avrupa olduğunu hep söyledim, ama genç oyuncularda hep bir NBA hayali var. Umarım başarılı olur ve göğsümüzü kabartır.
 
Philadelphia 76ers’a geçtiğimiz günlerde katılan Furkan Aldemir, Boston Celtics maçında oynadıktan sonra bugün idmanda sakatlığından dolayı yer almadı.

Sağ ayağındaki sakatlıktan dolayı temsilcimizin yarın oynanacak maçta da oynama durumuna şüpheli olarak bakılıyor.
 
Furkan'in kuzeni 4 ay once bizde kalmisti birkac gunlugune. O zaman soylemisti Nba'ye gidecegini Furkan' in. Pek ihtimal vermemistim. En azindan sezon sonuna kadar kalacagini tahmin ediyordum. Olmadi. Cani sag olsun. Ne kadar gidisine uzulsem de bazi seylerin degismesi adina iyi oldu bizden gidisi. Umarim ders cikarilir diyecegim ama Murat Ozyer'in hala subede oldugunu dusununce biraz zor. Insallah yolu acik olur. Nba'in en kotu takimina gitmesi onun icin bir avantaj sure alma acisindan. 11 Nisan'da Bulls ile United Center'da maci var Philly'nin. Insallah orada izleme sansi bulacagim.
 
Furkan Aldemir gece oynanan GSW maçında 16 dakikada 2/2 şut isabetiyle 4 sayı, 8 ribaund ve 2 top çalma ile oynadı. O kadar da kötü değil sanırım. Ribaund iştahını da belli etmiş ufaktan.
 
Bana göre doğru bir takıma gitti. Gençlerle dolu bir kadro da hem de kendi mevkiinde takımda öyle aman aman bir adamda yok. Biraz daha kalıplanırsa Ömer gibi savunması için aranan bir oyuncu olur.
 

Üst