#20 Rashid Atkins

Re: Rashid Atkins Galatasaray Cafe Crown da

Ahmet abi benim dediğim Samara maçıydı, yani son maç. 98-75 bitti. Ayrıca o maçta yüzde 100 ile tamamlamış maçı ve 21 sayısının 8'ini son 2dk'da atmış.

Ahmet abi bu kadar yazdın bari bende sana bir soru sorayım.

Atkins'in 20 dakikalar alacağını düşünürsek kimin süreleri azalır?

Yada Zizic gider, yerine gelen oyuncu mu az oynar dersin?

Rus takımı deyince Triumph maçı sandım, kusura bakmayın...

Bu arada o maçta forumda adı geçen M. Perry'e karşı oynamış ve önemli bir üstünlük sağlamış.

Dilerim en iyi dönemini bizde geçirir.

Gökce Başaran' Alıntı:
Ahmet abi bu kadar yazdın bari bende sana bir soru sorayım.

Atkins'in 20 dakikalar alacağını düşünürsek kimin süreleri azalır?

Yada Zizic gider, yerine gelen oyuncu mu az oynar dersin?

Zizic giderse yerine gelecek oyuncuyu görmemiz lazım. Gitmezse Zizic'in alacağı süre değişmez. Gurovic ve Graves'in süreleri azalır. Ben, bilhassa Graves'in süresinin azalacağını tahmin ediyorum.

Atkins'in verimli olabilmesi için asgari ortalama 25 dakika oynaması gerekiyor kanaatimce.

Uzun bir aradan sonra Rashid Atkins'in gelişiyle dönmüş oldum.Bu transfer için yapabileceğim yorum ; GALATASARAY Solomon'unu buldu.Bunun ne kadar doğru olduğunu ilerleyen zamanlarda göreceksiniz.Bu transferle belkide Basket takımımızın bu sezon için olası makus talihini tersine çevirmiş olduk.Bundan sonra herşey daha güzel olacak.

Hayirli olsun dielim oncelikle..Umarim Murat Ozyer onuda ii oynarken kenara alip, bench te unutmasin diede eklemek lazim tabi :p

cagdas' Alıntı:
Daha öncede yazmıştım Murat hoca m.s sezon oncesi ligi tanıyo seneye turk olacak diye alacağına kalitesi m.s göre tartışılmıyacak "Aubrey Reese" alsaydı .Ama arkadaşlar itarez etmişti Aubrey Reese 33 yaşında diye şimdi ne oldu 33 yaşında atkins aldık.
Sorum sizce bedava bonservis parasının olmamısı bir yana
Aubrey Reese mi Rashid Atkins mi?
bunu yazmıstım ve de sormustum sıze
gecenlerde de yazmıstım aynen efes macından sonrada madem tanıdık oyuncu rıske gırmeye gerek yok dıyoruz demıstım fazlada uzaklara gıtmeye gerek yok demıstım.Aliağa telekomuda yendı macın yıldızlarından Aubrey Reese ve Fatih solak yine üzülsek mi ağlasak mı.
istatistikleri
Aubrey Reese 29 (6 ribaund, 5 asist)
Fatih Solak 12 (9 ribaund)
Üst düzey maclarda da cok ıyı oynuyolar

Bende buna parallel başka bi noktaya değineyim..
Hiç bir oyuncunun karşısında veya yanında değilim.Hele sahada görmeden..

Ama sene başında M.S 2 sene turkiye liginde 16-17sayı ortalamasıyla gelmişti..Aslında burdan bakılınca gayet mantıklı değil mi? Ligi tanıyor tatmin edici istatistik vs..

Şimdi atkins geliyor daha yaşlı ve ortalamaları daha düşük.Ama oldukça hoş karşılanıyor..Bağra basılıyor.Ufak bi çifte standart görüyoroum gibi..

Valla bence cifte standart yok ice sindirememe var...

Amiane bi ornek olucak belki ama 1. sinif bi Arap ati aliyosun (Milo,Zizic,Guro,Graves vs vs), yaris kazanmayi, kupa kazanmayi hedefliyosun ve gidiyosun jokey die ustune MH yi bindiriyosun..Anlatabildim mi?

Bi takim guard i kadar konusur derler, ben MH kotu oyuncu demiyorum ancak bence vasat bir oyuncu, helede su kurulan kadroda cok siritiyo...

Fatih Solak konusuna gelince, son derece dengesiz oynuyodu bizdeyken cunku basketbol alt yapisi yetersi. Cogu macta blok sevdasiyla kaybediyo kontrolunu ve kisa surede faul problemine giriyodu..Bi sezonda toplasan 4-5 mac iyi oyniycak oyuncuya ihtiyaci yok Galatasaray gibi buyuk hedefler icin yarisan bir takimin. Hee olsaydi kotumu olurdu suan kadroda, bence uzun rotasyonunda Huseyin, Zizic ve Cemalle birlikte faydasi dokunurdu. Gerci Cemalide bu takima yakistirmiyorum ya neyse.

Senelerdir Galatasarayimiza layik, boyali alani kapliycak, kararticak, rakip oyunculara korku salicak bir oyuncunun alinmasini bekliyorum ancak goruyorumki hep 2-3 numaraya odaklaniyoruz, gercek bir 5 numara alinmiyo bu takima. Bir takimin basarisi savunmada baslar cunku. Gerci bu sozde Murat hocaninda kafasindaki oyun sekli ama ne hikmetse hic kafasindaki oyun sablonuna gore oyuncu secmiyo...

Neyse konu konuyu aciyo, olay dagiliyo..Tekrar hayirli olsun Atkins, umarim faydali olur, yoksa gitti 1 senemiz daha :oops:

Bu transfer bende kuşkular yaratıyor, umarım 2. MS vakası yaşamayız.

cagdas' Alıntı:
cagdas' Alıntı:
Daha öncede yazmıştım Murat hoca m.s sezon oncesi ligi tanıyo seneye turk olacak diye alacağına kalitesi m.s göre tartışılmıyacak "Aubrey Reese" alsaydı .Ama arkadaşlar itarez etmişti Aubrey Reese 33 yaşında diye şimdi ne oldu 33 yaşında atkins aldık.
Sorum sizce bedava bonservis parasının olmamısı bir yana
Aubrey Reese mi Rashid Atkins mi?
bunu yazmıstım ve de sormustum sıze
gecenlerde de yazmıstım aynen efes macından sonrada madem tanıdık oyuncu rıske gırmeye gerek yok dıyoruz demıstım fazlada uzaklara gıtmeye gerek yok demıstım.Aliağa telekomuda yendı macın yıldızlarından Aubrey Reese ve Fatih solak yine üzülsek mi ağlasak mı.
istatistikleri
Aubrey Reese 29 (6 ribaund, 5 asist)
Fatih Solak 12 (9 ribaund)
Üst düzey maclarda da cok ıyı oynuyolar
fatih solak +7 blok

Bir yılda ikinci oyun kurucu fiyaskomuz olur,kimse kendini kandırmasın,yok şunu atmış bunu atmış,geçiniz efendim...Artık gerçekci konuşalım insanlar her kötü durumda mutlaka kendi açısından bir çıkış yolu bulurlar ve kendilerini rahatlatırlar,nerdenmi biliyorum bende aynısını yapıyorum...Ama artık rasyonel olma zamanı bu tercih hala aymadığımızın resmidir,zifiri karanlıktayız yani...Bu transfere kadar bile içimde umut vardı yanlıştan dönecekler diye ama umut filan kalmadı bende,bidaha sesleneyim sizi bilmem ama ben zifiri karanlıktayım...

yorumları okuyunca , solomon u bulduk falan diyen arkdaşların yazılıarnı okuyunca gerçekten umutlandım sevindim.

Öyle bir hale geldik ki Kobe gelse yine sevinmeyip laf sokacak birşeyler buluruz!

Sezon başı yapılan birçok hatadan biri olan Strickland'in yerine Atkins ilaç gibi gelecektir. İyi oyun kurucusu olupta, sezon ortasında gelin size verelim diye kimsenin can attığını düşünmüyorsunuz heralde.

Arkadaşlar herhale herkes süper bir oyun kurucunun geleceğini düşünüyordu. Yaşımdan kaynaklanan avantaj yılardır basketbol ligini takip ediyorum ve birçok starın kısa sürede geri gittiğini yada asat oyuncuların süper performans gösterdiklerini gördüm. Lütfen biraz sakin olun adam 3-4 maç oynasın ve ona göre yorum yapalım. Kupa elemelerinde Graves için de söylenmeyen kalmamıştı adam şu anda en iyi peformansı gösteren oyuncu. Takımda bir isteksizlik olduğu kesin. Bu seyirci azlığı mı? Hedeflerden uzaklaşma mı? yoksa başka birşey mi? Hafta içinde oynadımız maçta Çetin hocanın bir cümlesi ilginçti, "Umarım eski havalarını tekrar yakalarlar" dedi. Evet bu hava neden kayboldu bunu sorgulamak lazım. Ben İzmir'de oturuyorum, maçlara gelme şansım yok ama sizler lütfen destek olun ve takımın tekrar havaya girmesine yardımcı olun.

5 yabancının 40 dakikadaki rotasyonu (aynı anda sadece üç oyuncu). Yabancılar sahada toplam 120 dk kalabilir, 5 oyuncuya bölerseniz bu da max 24 dakika ortalama demektir. Herhangi bir oyuncu 24 dk'dan fazla sahada kalırsa diğerlerinin süresi azalır. Bu durumda hangi star buraya gelir (Euroleage takımı olsak durum farklı). Bu nedenle ben bu tip transferlerde star geleceğini sanmıyorum, herkesin de kontratı var. Gelecek oyuncunun büyük ihtimal ile takımı hedeften sapmıştır o nedenle mutsuzdur (Ziziç örneği gibi) ve hedefleri daha büyük bir takıma gitmeyi düşünür. Bizim durumumuz da da hedeften sapmalar görünüyor. Biraz sabır ve görelim bakalım bu oyuncuları.

Fatih Solak konusunda da yorum yapmak istiyorum. Adam Aliağada gerçekten iyi süreler alıyor ve çok başarılı. Acaba bir senede çok ileri mi gitti yoksa bizim antrenör kadrosu mu yararlanamıyordu!!!

Neden her yıl biz 1 numara konusunda yanlış tercihler yapıyoruz? M.S. bu takımın oyun kurucusu olamaz, kaldıramaz derken o polyannacılar eleştirmek için eleştiriyorsunuz diyordu sonuç ne oldu; Fiyasko!

Bu oyuncunun tutmayacağı tâ başından belliydi. Kimsenin Galatasaray gibi bir klupte hedeflerin şaşmasına yol açacak böyle keyfi kararlar almasına izin verilmemeli ama ne hikmetse ne ses çıkaran var ne de hesap soran! Yapanın yanına kâr kalıyor! Destekçileri amma çokmuş!

Böyle bir saçmalık mı olur? Sen şampiyonluk için yola çıktık diyorsun 1 numaran yok aldığın elemana kendin bile güvenip süre veremiyorsun, sonra taraftarlarla dalga geçer gibi Şampiyon olucaz diyorsunuz buna ancak sizin gibiler inanır!

Daha sonra yine klasik oyuncu değiştirme yöntemleri yeni bir hava yaratma çabaları ama olan Galatasaray'ımıza oluyor.

Böyle çarpık bir yapıda Şampiyonluk gelmesi mümkün mü?

Zaten Ligde bu yıl topu topuna 5 bilemedin 6 takım var yukarıdakilerle birlikte bu kadro yine 4. 5. bitirirse ligi söylenecek söz kalmaz artık.

Ki bu gidiş ile de ilk 3'lüyü(TT, EFES, FBÜLKER) geçemez ne de olsa para ve imkan onlarda daha fazla onlar daha iyi hazırlandı, taraftarları daha iyi destek veriyor, Federasyon onları tutuyor bakalım M.ÖZYER destekçileri başka ne bahaneler çıkaracaklar Şapkadan...

bence iyi bi transfer.. guard'a tecrübeli bi oyuncu tercihi her zaman avantajdır bence.. murat kaya'nın da döndüğünü düşünürsek, baya bi seçeneğimiz oldu rotasyonda.. hem türkiye tecrübesi hem de avrupa tecrübesi var, ne yapacağı aşağı yukarı belli, bundan iyisi bu saatten sonra olmaz zaten..

murat özyer cüneytle beraber 1 2 bile oynatabilir bence maçın belli anlarında, tempoyu yükseltmemiz gerektiğinde..

şimdi zizic meselesini çözersek, ya da zizic yerine bi atletik uzun alabilirsek takımımız tam olur.. gurovic de tam olarak takıma adapte olursa, ligdeki iyi gidişimizi devam ettirip, şu bikaç maçlık dönemden en iyi şekilde çıkarız..

Mirsad Altın' Alıntı:
[quote="Timur Saglam":14qyz9kr]İyi adam hoş adam da 33 yasında ve bu kalitedeki bir adam için bonservis odedik ya bu biraz can sıkıcı.
ewet ama olsun beko basketbol ligi ni bilen bi oyuncu hiç değilse stickland den daha iyi bi oyuncu olduğu kesin :)[/quote:14qyz9kr]

unutmayalım ms gelirkende aynı şeyi söylüyorduk.