#20 Rashid Atkins

Re: Rashid Atkins Galatasaray Cafe Crown da

Cevdet abi ben ne dedim? Burak'ı anlamayan aptal filan demedim.Sadece kim ne derse desin kimsenin düşüncesi değişmeyeceği için öyle dedim.Kavga etmeye sürtüşmeye yer arar hale geldik artık.Benden değilsen onlardansın seviyesine geçecez yakında...

Eren Aydın' Alıntı:
Cevdet abi ben ne dedim? Burak'ı anlamayan aptal filan demedim.Sadece kim ne derse desin kimsenin düşüncesi değişmeyeceği için öyle dedim.Kavga etmeye sürtüşmeye yer arar hale geldik artık.Benden değilsen onlardansın seviyesine geçecez yakında...
Erencim beyin fırtınası yapıyoruz :) Burak kardeşime kılım bu akşam :) kuyusunu kazıyorum :)

Erdal Avcı' Alıntı:
Burak Hite dediğin adam NBA'den geldi "kim bu?" diyecek halimiz yok.Gaines Euroleague'de çok iyi maçlar çıkararak geldi.Zizic olayında ise birileri onu uyarmalıydı "burası her maç tıka basa dolmaz" diye.Ayrıca niye hep yaşlı ve kariyerinin sonunda oyuncuyu sezon ortasında alıyoruz.BİZ KÜME DÜŞMEMEYE Mİ OYNUYORUZ?Bu oyuncunun kariyer diyebileceğimiz bişeyide yok.Banvit,Tekel,Bratislava'da oynamış, oynadığı en büyük takım da Prokom,onda da 12 dakika ortalmayla oynamış.Yani takımın vazgeçilmezlerinden değil.O kadar uygun isim yazıyoruz yine saçma sapan birileri tabiri caizse "ipini koparan" kişiler geliyor.Sonrada üstüme çullanıyorsunuz "Biz NBA'de oynamıyoruz,bunlar bize gelmez" diye.Halbuki ben uzun olarak Othello Hunter,James Gist,Joey Dorsey,Darnell Jackson,Nick Fazekas,Earl Barron gibi kısadada Gabe Pruitt,Tauren Green,Salim Stoudamire gibi isimleri yazıyorum.Yani gelmesi çok zor değil.Bu klubün hiç mi oyuncu izleyicisi,Scout'u ya da gözlemcisi yok.Bu kadar mı amatörüz.Şuna bak paramızla rezil oluyoruz!

Erdal nacizane düşüncelerin için teşekkürler.Söylediklerine katılmamak elde değil.Nba'de yeterli süre alamayıp takımlarından ayrılacak çok oyuncu var.Joey Dorsey, bana göre Euroleague seviyesinde üst düzey bir oyuncu ama bunu görmek lazım. Dee Brown nasıl keşfedildi ise takımımızın eğer gözlemcisi varsa -ki mutlaka vardır, Dee Brown gibi oyuncuları takımımıza kazandırmalıyız.

Cevdet Akay' Alıntı:
[quote="Eren Aydın":jb9auv1e]Cevdet abi ben ne dedim? Burak'ı anlamayan aptal filan demedim.Sadece kim ne derse desin kimsenin düşüncesi değişmeyeceği için öyle dedim.Kavga etmeye sürtüşmeye yer arar hale geldik artık.Benden değilsen onlardansın seviyesine geçecez yakında...
Erencim beyin fırtınası yapıyoruz :) Burak kardeşime kılım bu akşam :) kuyusunu kazıyorum :)[/quote:jb9auv1e]
Burak Barut'u sevmeyenler listesine adını yazdır sende Cevdet Abi :p :p

Erdal Avcı' Alıntı:
Halbuki ben uzun olarak Othello Hunter,James Gist,Joey Dorsey,Darnell Jackson,Nick Fazekas,Earl Barron gibi kısadada Gabe Pruitt,Tauren Green,Salim Stoudamire

Erdal anlamadığın nokta burada işte.Sorun bu oyuncuların bilinip bilinmemesi değil.
Sorun şu ki;Bu oyunculardan bir tanesi gelse yapılacak yorum şudur.
Evet gene genç bir oyuncu aldık avrupa tecrübesi yok, çok genç kandırıldık diyecekler.
Beyinler eleştirilmeye odaklanmış şu anda ne gelse eleştirilecek anlatmak istediğim bu ;)
Cevdet abi alıştık biz topraklarımız tarafından sırttan vurulmayı sorun olmaz ;)

Burak abiye katılıyorum kesinlikle katkı verecektir...
Ms gitsinde kim gelirse gelsin diyorduk şimdi Rashid'i beğenmiyoruz.
Kriz ortamında iyi bir transfer yapılmışdır.
Challenge cupa düşmüş ve orda iyi gitmeyen bir takıma ve sezonun ortasında ne bekliyorduk ki ???
Ncaaden tanınmadık bir oyuncu almaktan iyidir...

Konu dışı ama yazmam gerekiyor. İşlerimizi ona göre ayarlayalım.

13 Aralık 2008 Cumartesi

TVF 50. Yıl Spor Salonu

17:30 GALATASARAY - FENERBAHÇE 1.LİG E ( VOLEYBOL )

SALONU DOLDURUYORUZ.

Erdal Avcı' Alıntı:
Burak Hite dediğin adam NBA'den geldi "kim bu?" diyecek halimiz yok.Gaines Euroleague'de çok iyi maçlar çıkararak geldi.Zizic olayında ise birileri onu uyarmalıydı "burası her maç tıka basa dolmaz" diye.Ayrıca niye hep yaşlı ve kariyerinin sonunda oyuncuyu sezon ortasında alıyoruz.BİZ KÜME DÜŞMEMEYE Mİ OYNUYORUZ?Bu oyuncunun kariyer diyebileceğimiz bişeyide yok.Banvit,Tekel,Bratislava'da oynamış, oynadığı en büyük takım da Prokom,onda da 12 dakika ortalmayla oynamış.Yani takımın vazgeçilmezlerinden değil.O kadar uygun isim yazıyoruz yine saçma sapan birileri tabiri caizse "ipini koparan" kişiler geliyor.Sonrada üstüme çullanıyorsunuz "Biz NBA'de oynamıyoruz,bunlar bize gelmez" diye.Halbuki ben uzun olarak Othello Hunter,James Gist,Joey Dorsey,Darnell Jackson,Nick Fazekas,Earl Barron gibi kısadada Gabe Pruitt,Tauren Green,Salim Stoudamire gibi isimleri yazıyorum.Yani gelmesi çok zor değil.Bu klubün hiç mi oyuncu izleyicisi,Scout'u ya da gözlemcisi yok.Bu kadar mı amatörüz.Şuna bak paramızla rezil oluyoruz!

Yani bu takımın scoutu yok yada kötü sen harika gözlemcisin yapma Allah aşkına...Burak kardeşime yerden göge kadar hak veriyorum...Biraz bekleyelim ondan sonra saglıklı yorumlar yapalım ama sen diyorsunki ben şunları gördüm bunları alın kulüptekiler de forumda geziyorlarda şu adamı söylesinlerde alalım diye ben böyle bir saçmalık görmedim...Onları almak kolay demişsin eger o dedigin oyuncular cok iyi olsalardı euroleaguede en az 10 dakka süre alırladı her hangi bir takımda bunu unutma..

Hayırlı olsun elimizde ki MS'den yararlı olacağı kesin Koçumuzun birbildiği vardır da bu transferi yapmıştır.
Un, İrmik, Şeker, Yağ Hazır İnşallah Murat Özyer Güzel bir helva yapar.

Mustafa Yağız ÖNDER' Alıntı:
Hayırlı olsun elimizde ki MS'den yararlı olacağı kesin Koçumuzun birbildiği vardır da bu transferi yapmıştır.
Un, İrmik, Şeker, Yağ Hazır İnşallah Murat Özyer Güzel bir helva yapar.
Takımın helvasını çoktan yedik EC de bile süpürülerek .

O attığı sayı istatistiklerini veren arkadaşlar bir de maç başına kaç top kaybı yaptığını ve kaç top kullandığınıda söyleselerdi güzel olurdu.

M.ÖZYER gibi koçların tercih edeceği orta sınıf takımların 1 numarası olur böyle oyuncular. Bizim forma 2 beden büyük gelir bu oyuncuya da.

Kendine oynayan, oynatan bir eleman değil, oynadığı takımlarda yaptığı istatistiklerden belli...

Bekleyip görelim arkadaşlar ön yargısı yaklaşalım....Kumaşı bence saglam bir adam verecegi katkı anlamında kimsenin birşey söyleme durumu olamaz adam her an sayı kralı bile olabilir kapalı kutu yakında acılır o zaman daha saglıklı yorumlar yapabilriz..

bir de su var: Her kocun bir oyuncudan istedigi seyler vardir. yani demek oluyor ki eger Murat hoca Atkins'den daha cok asist yönüne agirlik vermek istiyorsa bu oyuncuda ona göre oynamak zorundadir.

Rashid Atkins'i ülkemizde de izleme fırsatı bulmuştuk. Tabii o zaman daha genç ve hareketliydi. Şutu istikrarsız, penetresi kuvvetli bir oyuncu. Zaman zaman formu çok yükselen, bazen vasat oynayabilen bir guard. Geçen sezon ULEB Cup'ta iyi bir performans göstermiş ve takımının son 32'ye kalmasında önemli rol oynamıştı. Dinamo Moskova ile oynadıkları son maçta 29 sayı, 9 asist, 6 top çalma, 3 ribaunt ile oynayıp, rakip takıma 5 faul aldırarak adeta tek başına takımını ayakta tutmaya çalışmıştı.

Daha evvel transfer konusunda yazdıklarıma ek olarak bu sezon Eurocup ön elemelerinde ve Eurochallange Kupası'nda oynadığı maçların istatistiklerini mütalâa edelim...

ortalamajs0.jpg

macmacnt6.jpg

Görüldüğü üzere Virtus Bologna maçı hariç, diğer maçlarda çok etkili bir performans göstermiş. İki ve üç sayılık yüzdesi yüksek olduğu gibi serbest atış yüzdesi de çok yüksek ve maç başına 2.2 top çalma ile oynamış. Buna karşın 2.3 top kaybı yapmış, ki bu rakam bu kadar top kullanan bir oyuncu için oldukça düşüktür. Ribaunlara pek katkı yapmamış ama, asist sayısı da azımsanmayacak seviyede... Bilhassa Triumph'a karşı coştuğunu görüyoruz ki Triumph'un kötü bir takım olduğunu söyleyemeyiz.

Velhasıl, Rashid Atkins bu sezon şu ana dek iyi bir performans göstermiş. Daha iyisi olabilir miydi bilemiyorum ama, kötü bir oyuncu almadık. Murat hoca şayet bu oyuncuyu gereğinden fazla frenlemezse, "sayı atma, önce takımı oynat" demezse daha faydalı olacağı kanaatindeyim, zira Atkins attıkça açılan, açıldıkça takımı oynatan ve daha gayretli savunma yapan bir oyuncu. Yani Murat hoca mümkün olduğunca ipleri Atkins'in eline vermeli ki azami verim alsın...

71028480pk3.jpg

14127305vv4.jpg

64495921cd3.jpg

43845212wl4.jpg

78852614qp4.jpg

74309389qq8.jpg

88213752og2.jpg

Ahmed abi ufak bir hatırlatma;

Triumph ve Le Havre maçları Eurocup eleme maçları. Yani bizim de oynadığımız maçlar.

Ayrıca takımının Rus takımını 23 sayı farkla yendiği maç sonunda hocası şunu söylüyor;

"We knew that Atkins could be dangerous and unfortunately he had a great fourth quarter."

Doğru, Eurocup ön elemesinde Triumph'u eleyip, Le Havre'ye elenmişlerdi... Le Havre üç gün evvel Beşiktaş'la oynadı, dalgınlık işte, kusura bakmayın...

Bu arada size ek olarak, elendikleri maç sonunda açıklama yapan Triumph koçu Stanislav Eremin'den şu sözleri alıntı yapayım:

"The picture in both games was the same: In both games we cannot stop Atkins. He killed us twice: he made the game and made all important shots. He is the hero of the series."

"İki maçta da resim aynıydı: İki maçta da Atkins'i durduramadık. O, iki kez bizi öldürdü. O, oyunu aldı ve bütün önemli atışları soktu. O, bu serinin kahramanıdır"