2008-2009 Küçük Bayanlar Şampiyonası-Adana

Ne maçtı ama :)


Öncelikle durumu şöyle anlatayim.Bugün oynadığımız şehremini İstanbul 1.si olarak geldi Adana'ya ve buranın Botaş ile beraber en büyük favorisiydi.

Maça bir başladık ama ne başlayış :)
İstanbul'da 12 sayı farkla yenildiğimiz takıma karşı farkı 21'e çıkardık.
İlk period pick and rollerde Merve ve İdil ile etkili olduk.2. period devreye Nurcan girdi.Period sonlarına doğru inen farkı Gamze 1,5 dakikada attığı 7 sayı ile tekrar çıkarmaya başardı minik aslanlar.
Turnuvanın en size lı ve en iyi oyuncusu Fahriye'yi savunmada bitirdik.Son period takımını ortak etmeye çalışsada kızlarımız buna izin vermedi.

Sonuç olarak yarı final oynuyoruz yarın saat 16:00'da Ceyhan Belediye Spor ile.
Turnuvaya İstanbul'dan 5 takım geldi ve bu takımlardan 4ü(Fenerbahce,Şehremini,Beşiktaş ve İÜSK) artık yok.
Botaş şuan için en favori takım görünüyor açıkcası.Bugün bizden sonra oynadılar ve salon full doluydu.Botaş takımıda seyirciyi arkasına alıyor ve kazanıyor.
Biz yarına bakıyoruz kademe kademe ilerledik bugüne kadar ve gayet iyi gidiyoruz artık yarında kazanıp finale kalacaz buna takım olarak inancımız tam.
 
Tebrikler minik aslanlarımıza.Bu arada Küçük Bayanlar Şampiyonası'na kaç yaş aralığındaki sporcularımız katılıyor?
 
hem ozur, hem tesekkurdur bu..

once arda ozturke, doktugunden dolayi yuregini bu ise, ama ve sonra da, ozellikle bu bolumun yoneticisi emre sarp a, zordur kimsenin ilgilenmedigiyle ilgilenmek, zordur, yuksunmeden, populer olmayanla ugrasmak..

emegi de buyuktur, hakki da..

kupa da yok, sampiyona da..

aferin sarp..
 
Rica ederim abi. Çok ufak yaşta kulübüne saygısından, takım arkadaşlarına saygısından, kendine saygısından her maç mücadele eden kardeşlerimizi izlemek büyük keyif. Bizim yazdıklarımız birazcık moral oluyorsa, biz mutlu oluruz.
 
Takımımız üçüncü çeyreğin sonlarında 10 sayı civarında farkla geride olduğu maçta Ceyhan Belediye'yi 50-47 mağlup etti.

İlk yarıda çok fazla üçlük kullanmamız dikkatimi çekmişti, ikinci yarıda ise daha çok iki sayılık atış kullandık.

Bir de, maç sonunu detaylı bir şekilde rica ediyorum Arda'dan.

Yarın, finalde Botaş'la oynayacağız.

Tebrikler.
 
Dünya dönüyormu bilmiyorum ama kendimde olmadığımın farkındayım.

Çok fazla korkuyordum bugünden.Ancak kızlar bizleri üzmediler ve galatasaray gibi oynadılar.Galatasaraylı gibi oynadılar....


Kötü başladık oyun kurucumuz Ece sakatlandı.Önceki gün bahane olarak görükmesin diye Dilara ve Gizem'in sakatlıklarını yazmamıştım.Ama bu sakatlanan 3. ilk 5 oyuncumuz olunca bugün yazmak istiyorum bunları.
Maça kötü başlamamıza rağmen mücadeleyi bırakmadık,ilk yarıda art niyet kokan düdükler,gelen sakatlık,skor dezavantajı+seyirci kızları durduramadı.

Bunlar ufak şeyler gibi gelebilir ama 14 yaş gurubu oyunculardan bahsediyoruz.


3.periodun başında Nurcan devreye girdi.İnanılmaz şekilde 1e1 oynama yeteneği var bu kızda yarın aynısını yaptığı takdirde Botaş zor durumda kalabilir.3.periodun sonunda kaptan Meral devreye girdi üst üste kritik 4 sayı kaydetti.
3.periodun sonunu ise tek ayak ile oynayan Ece bitirdi rakip sahanın ortasından attığı son saniye 3 sayı atışından sonra kızlarımızı görmenizi çok isterdim.

4.perioda Ece'nin top çalmasıyla başladık.Takım için önemli oyunculardan biri olan İdil'de son period maçın içine girince Ceyhan zor durumda kaldı.Sağlı sollu gelen 3 sayılık atışlardan sonra Ceyhan tüm molalarını kullandı.

Günün görülmeyen kahramanları vardı ama benim gözümden kaçmadı o minik aslanlar.
Rukiye'den başlıyalım.Penetre gücü yüksek olan bir oyuncu.Savunmada ise böyle rakibe bit gibi yapışıp isyan ettirirler ya o Rukiye işte :)
Nurcan 16 sayı 16 ribaund yaptı ben ne söylesem az kalır yanına.
Büşra,Gizem(Sakat sakat oynadı) ve ,ilk 3 günün yıldızı Gamze üçlüsü hücumda etkili olamasalarda savunmada takımın çimento görevini gördüler.Bu savunma katkıları galibeytin kokusunu ve inancını getiren işler oldu.
Joker oyuncu Melis dün artı katkı yaparak dünki maçta büyük etken oldu.Bugün ise savunmada ribaundlarda elinden gelen en iyi katkıyı verdi.
Birde Sena var :) süre alamadı fazla ama oda takımdaşlık açısından önemli bir isim.İlk yılını yaşıyor burda onunda birgün zamanı gelecek oda en güzel katkıyı yapacak sarı kırmızı için.

Gelelim galibeyitin asıl mimarlarına.
Birtan hoca,Efe hoca,Özge Alev ve Zerrin abla...
Turnuvada herkes kenarda zıplıyor hakaret ediyor,yerleri dövüyor ama bizim kenar yönetiminde öyle bir GALATASARAY duruşu var ki anlatılmaz yaşanır.Ne bir hakaret ne bir pozitif olay.Yapıcı olmak sözü var ya o tam bu ekip için söylenmiş bir olay olsa gerek.

Yarın saat 16:00 da Adnan Menderes kapalı spor salonunda turnuvanın ev sahibi takımı Botaş ile final oynuyoruz.Herkes herşeyi farkında.
Sizden şuan için tek isteğimiz dualarınız altın kızlarla olsun.Çünkü onlar bugün mucizenin altına sarı kırmızıyı yazdı.


Yükseliyor sesimiz taa ufuklara kadar...
 
ARDAcım o kadar heyecanlısın ki bizi de burada KUPA beklentisi içine soktun :) .. bu sene bayanlardan geliyo kupalar bi tane de küçükler getirsinler, karşılama bile yaparız :)

ayrıca Mersine de söyledim futbol maçına Ankaraya gideceklerine Adanaya gelsinler, değil mi ya ;)
 

Üst