2008-2009 NBA Play-Offları (Eşleşmeler)

Yeni bir Jordan mı doğuyor?
-Yok canım daha neler...

Daha ne olsun deplasmanda son şampiyonu playofflarda evinde deviren çaylak oyuncu Rose!

Umarım Celtics'i elersiniz...

Artık geçen yıllardan çok farklı giriyor Denver Play-Offlara.Her aldığı topu şuursuzca potaya savuran,savunma nedir bilmeyen hatta ligin en kötü savunma yapan takımlarından biri olarak gösterilen,6 sene üstüste Play-Off larda ilk turda elenerek artık herkes tarafından süpürülür diye bakılan denver yok.Billups ın gelmesiyle savunmasını inanılmaz güçlendiren,bu sezon patlama yapan çok oyuncusu (J.r,C.Andersen,Nene...) olan,bu sezon eskiye göre daha iyi tercihler yapan Carmelo ile, Bench inden %100 e yakın bir katkı alan bir denver var...Bu sene taraflı tarafsız herkes bize saygı duyuyor.Batı finalinin Lakers la birlikte en büyük adayı olarak gösteriyor.

İlk turda Hornets ile karşılaşıyoruz.Bench ten fazla katkı alabilen bir takım değiller.D.West dikkat edilmesi gereken bir oyuncu.Tyson Chandler saktlıktan yeni çıktı,nasıl bir katkı vereceği meçhul.CP3 bazı maçlarda çok yalnız kalıyor.NBA in en iyi dış atıcılarıdan olan Peja ve Posey gibi oyuncular yeterli katkıyı veremeyebiliyorlar.Zaten son dönemde iki oyuncuda formsuz.Ama CP3 bazen hakkatende deliriyor ve inanılmaz maçlar çıkarıp,tek başına maçı alabiliyor...Eğer böyle bir durum olursa anca 1 maksimum 2 maç alabilir Hornets ki karşısında Billups ın olacağınıda unutmayalım.

Bu arada Play-Off ilk turunun en çekişmeli serisinin Blazers-Rockets serisi olacağını düşünüyorum.Kim kimi elerse elesin sürpriz olmaz bu seride.Şansları %50 görüyorum.4-3 Blazers yada 4-3 Rockets.

18 Nisan Akşamı ve 19 Nisan Sonuçları ;

Celtics @ Chicago 103 - 105

Cleveland @ Pistons 102 - 84

SAS @ Dallas 97 - 105

Portland @ Houston 81 - 108

Rose gerçekten müthiş oynadı. Takımını sırtladı. Bulls'un seriyi nasıl devam ettireceğini göreceğiz.
Dediğiniz gibi LeBron için önemli bir sene. Muhtemel Normal Sezon MVP'liği, Cavs'in NBA Liderliği iyi fakat artık Play-Off'larda da bunun devamını getirmemeiz gerekiyor. Geçen sene Boston serisi aslında bu anlamda gayet iyiydi.

19 Nisan Akşamı ve 20 Nisan Sonuçları ;

Lakers @ Utah 113 -100

Orlando @ Phillidelphia 98 - 100

Atlanta @ Miami 90 - 64

Denver @ New Orleans 113 - 84

Denver maçının özetini seyrettim ve özetin bitiminde ki tek yorumum 34 dakikada 10/15 saha içi , 8/9 üçlük ve 8/8 serbest atış oranları ile oynayan Mr. Big Shoot Billups oldu ...

610x.jpg

Dipnot : No comment , just ''Billups'' ...

Re:

Göker AKEL' Alıntı:
Denver maçının özetini seyrettim ve özetin bitiminde ki tek yorumum 34 dakikada 10/15 saha içi , 8/9 üçlük ve 8/8 serbest atış oranları ile oynayan Mr. Big Shoot Billups oldu ...

610x.jpg

Dipnot : No comment , just ''Billups'' ...
O maçta Denver ın bir numaralı skor opsiyonları olan J.r Smith ve Carmelo kötüydü ve bu iki oyuncunun açığını Billups kapatmayı başardı.Aslında normal sezonun sonlarına doğru bir performans düşüklüğü vardı.Ama Play-Off tecrübesi bu olsa gerek.Ayrıca coach G.Karl Oyunun sonlarında Billups ı kenar alarak kariyer sayı rekoru kırmasını engelledi.36 sayı ile oynadı ve 2 sayı daha atsa bu rekoru kırıyordu.

Go Rockets Go!

Portland'ı ilk maçta deplasmanda devirdik. Kimse Portland'ı geçeceğimizi düşünmesede gelişimiz ölümü korkutuyor.Yere sağlam basıyoruz her oyuncumuz ekstra çaba harcıyor. Eğer bugün ki maçıda alırsak çok rahat bir playoff olur bizim için. Sonra gelsin Lakers...

Doğu da Celtics oyuncuları kendilerinde mi yoksa gerçek yüzleri bu mu? Garnett sakat diye bir takım bu kadar dağılmaz ki... Anladım ki Celtics=Garnett. Savunmada ve hücumda ne kadar etkili bir oyuncu olduğunu şimdi anladım.Eğer Celtics evinde son saniye basketiyle rakibini geçiyorsa,Chicago'nun sahasında bence Celtics dağılır.Süpriz bir eşleşme olmuş...

Clevland emin adımlarla ilerliyor, Sixers beni çok yanılttı bakalım nereye kadar dayanacak, Wade'nin üzerinde senenin verdiği yorgunluk var umarım bir kez daha kendine gelip hakettiği yere gelirler.

Batı da Kobe ve saz arkadaşları havalarda uçuyorlar sonu hayır olsun.Lakers'ı kasırga alacak ama ne zaman göreceğiz. Denver zaten emin adımlarla gidiyor, Spurs,Dallas'ı geçecek gibi gözüküyor ama Dallas nasıl bir hamle yapacak merak ediyorum.

4-0 Rockets seriyi geçerse, Lakers korksun. 8)

Batı finali gibi geçiyor Lakers-Utah serisi , batı da ne diğer tur da nede final de bu kadar zorlanmaz Lakers valla, müthiş hazırlamış Sloan takımını,helal olsun..

İlk maçta Houston'ın savunma duvarına toslayan Portland bu sefer zor da olsa kazandı. Ama kazanmasında en büyük etken Roy'du. Roy müthiş bir maç çıkardı. 42 sayı 7 ribaund ile oynadı. Ayrıca Aldrige de 27 sayı 12 ribaund ile oynadı.

23 Nisan Sonuçları ;

Orlando @ Philadelphia 96 - 87 ( 1 - 1 )

Atlanta @ Miami 108 - 93 ( 1 - 1 )

Denver @ New Orleans 108 - 93 ( 2 - 0 )

Abi sanırım Miami maçının skorunu ters yazmışsın.
Miami deplasmanda Atlanta'yı yenerek evine avantajlı dönüyor. Wade 33 sayı 5 ribaund 7 asist ile oynayıp Miami'yi sırtlamış. JO 19 sayı 6 ribaund 4 blok, benchten gelen Cook 20 sayı ile oynamış.
Diğer tarafta ise Josh Smith 17 sayı 10 ribaund, Bibby 18 sayı 4 asist, Joe Johnson da 16 sayı ile oynamış...

2-1 OLDU :) Şimdi i evimizdeki bu maçı da alıp seride durumu 2-2 yapmakta. Asıl maçlar ondan sonra oynanacak.

Bir de Memo artık dönsün yahu. Memo' suz adeta eksikoynuyoruz Collins ile falan olacak iş değil. Millsap' ı alınca da takım çok kısa kalıyor. Umarım 4. maçta oynar Memo.