2008-2009 Sezonu TBL "TOP 30" Transfer

Aslında bu yazıyı Ekim ayının başlarında olası bir dergi seçeneğinde kullanmak için hazırlayıp yazmıştım. Aradan geçen yaklaşık 2 ay boyunca bu konuda kaydadeger bir gelişme olmadığı için ben de emeğim havada kalmasın, en azından sizlerle paylaşayım istiyorum.

Pek tabi bu hazırladığım yorum benim şahsi fikrimdir, kimse katılmak zorunda da değildir ama varsa eleştirilerinizi bu doğrultuda yapıcı olarak yazarsanız sevinirim.
Şimdi tabi bu yazının tarihi eski oldugundan dolayı örneğin Beşiktaş' dan Mario Austin ve Jovo Stanojevic gibi isimler de listede yer almakta. Idare edin artık :)
 
Avrupa' da transfer piyasasının patladığı 2008-2009 sezonunda Türkiye' de de önemli transferler gerçekleşti. Klüplerine bu sezon katılan oyunculardan en kaydadeğer 30 isimi mercek altına alacağız. (08.10.2008)

1. Gordan GIRICEK Shooting Guard 1.98 cm. 31 Fenerbahce Ulker

1993 yılında Hırvatistan' ın Cibona Zagreb klubunde başlayan profesyonel basketbol hayatı 2001 yılına kadar bu klupte devam etti. Bu süre zarfında takımda ilk 5 çıkmaya başladığı 1999 yılında NBA Draftlerine katıldı ve Dallas Maverics tarafından seçildi. (Sonradan bu draft hakları San Antonio Spurs ve ardından da Memphis Grizzlies' e devredildi.) Cibona Zagreb' deki son iki sezonunda sırasıyla 20 ve 15 sayı ortalaması yakalayan Giricek, özellikle son sezonunda kenardan gelen Josip Sesar ile oynama süresini paylaşmaya başlayınca ayrılmaya karar vererek 2001 yılında CSKA Moskova' ya transfer oldu. CSKA Moskova' da Mirsad Turkcan ve Arjantin' li Ruben Wolkowyski ile beraber çok başarılı bir performans sergileyen Gordan Giricek, Rus Ligi' nde 20 sayı 3 ribaund 2 asist, Euroleague' de ise 23 sayı 3 ribaund 2 asist istatistiklerine ulaşarak 2002-2003 sezonunda NBA' e adım atıp Memphis Grizzlies formasını giymeye başladı.

Bu takımdaki daha ilk maçında 29 sayı kaydeden Gordan Giricek, birden bire tüm gözlerin kendisine çevrilmesini sağladı. 11 sayı 2 ribaund 2 asist istatistikleriyle oynadığı ilk sezonunun ortasında Orlando Magic' e takas edilen Hırvat oyuncu burada ortalamalarını daha yükselterek 14 sayı 5 ribaund 2 asist seviyesine ulaştı. Bir sonraki sezon ortasında Orlando Magic' in de kendisini Utah Jazz' a takas etmesinin ardından kariyerine Utah' da devam etmek durumunda kalan Giricek, burada da 14 sayı ortalamasını tutturarak sezon sonunda Utah Jazz' ın 4 seneliğine 16 milyon USD' lık sözleşme teklif etmesini sağladı. Utah Jazz ile anlaşan Giricek burada kaldığı 4 sene boyunca koç Jerry Sloan ile anlaşamaması nedeniyle bir türlü istediği oynama sürelerini bulamadı. Sloan ile yıldızları bir türlü barışmayan Giricek, bu süre içinde eşi ile de boşanma noktasına gelince (Utah Jazz ile imzaladığı 4 seneliğine 16 milyon USD' lık sözleşme sonrasında eşine "boşanma durumunda geçerli olacak bir evlilik anlaşması imzalaması" teklifinde bulunmasıyla, eşiyle ipleri koptu.) psikolojik olarak da çöküntüye uğrayarak gerçek perfomansını sahaya yansıtamadı. Sözleşmesinin biteceği 2007-2008 sezonunu da takaslar sonrasında Philadephia 76ers ve Phoenix Suns' da (9 sayı 2 ribaund) tamamlayan Gordan Giricek 31 yaşına basmasıyla birlikte NBA kariyerini de noktalamasının zamanı geldiğini düşünerek Avrupa' dan aldığı teklifleri değerlendirmeye başladı. Yunanistan ve Rusya' dan çeşitli teklifler alan Giricek; tercihini Fenerbahce Ulker' den yana kullanarak Turkiye' ye transfer oldu.

Birçok basketbol otoritesine göre Avrupa' nın en iyi 2 numarası olarak gösterilen ve çeşitli basın toplantılarında bu yoruma kendisi de katılan Gordan Giricek, kariyeri tartışılmaz bir isim ve bu sezon NBA' den Avrupa' ya gelen basketbolcular içinde en dikkat çekenlerden biri olarak göze çarpıyor. Özellikle hücumda Fenerbahce Ulker' e çok büyük katkıda bulunması beklenen Giricek' in en kayda değer dezavantajı savunma yapmayı sevmemesi. Bu sezon salonlarda Gordan Giricek' in özel seyircilerini görebiliriz.


2. Mario KASUN Center 2.14 cm. 28 Efes Pilsen

1997 yılında Hırvatistan' ın Zrinjevac takımında başlayan profesyonel basketbol kariyeri 2000 yılına kadar bu klupte devam etti. Bu süre zarfında Hırvat Yıldız ve Genç Milli Takım' larında görev yaptı. 2000 yılında federasyondan izinsiz olarak Gonzaga Universitesi ile NCAA' lere adım attığında Hırvat Basketbol Federasyonu' nun engellemesiyle karşılaştı ve 2 yıl boyunca kenarda oturmak zorunda kaldı. 2002' de NBA Draft öncesi kampına katılan Kasun; buradaki en uzun oyunculardan biri olarak izleyenleri pota altı oyunlarıyla büyüleyerek, aynı yıl Los Angeles Clippers tarafında draft edildi.

Sonrasında NBA' deki hakları Orlando Magic' e verilen Mario Kasun, Almanya' ya giderek Energy Köln ve Opel Skyliners' da oynadı. Opel Skyliners takımı ile 10 sayı 6 ribaund ortalamaları tutturarak Alman Lig Şampiyonluğu' nu kazanan Kasun, aynı yıl takımın ULEB Cup' da da ilerlemesine 14 sayı 8 ribaund ile yardımcı oldu. 2004-2005 sezonunda Orlando Magic tarafından çağırılan basketbolcu, iki yıl boyunca NBA' de mücadale etti. Burada fazla oynama süresi bulamayarak iki yıl boyunca kenarda oturan Kasun (3 sayı 2 ribaund), 2006 senesinde Ispanyol Barcelona takımının teklifini kabul ederek Avrupa' ya geri döndü.

Barcelona' da 2006-2007 ve 2007-2008 sezonlarında forma giyen ve ACB Ligi' nde 7 sayı 4 ribaund,
Euroleague' de ise 10 sayı 4 ribaund ile oynayan Mario Kasun' un performansından memnun kalmayan Barcelona yönetimi,sözleşmesi bitiminde kendisiyle tekrar anlaşmayarak serbest bıraktı. Avrupa' nın en yetenekli uzunlarından biri olarak gösterilen Kasun' un kariyer ortalamalarının düşüklüğü her daim kafalarda soru işareti yaratmasına rağmen, kendisinin çok önemli bir basketbolcu olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Basketbol için mükemmel fiziği ile pota altında pivot oyunlarını başarıyla gerçekleştiren Mario Kasun' a yeterli süre verilip hücumdaki ilk opsiyonlar kendisinde olursa kariyerinin en başarılı sezonunu Efes Pilsen' de yaşamasına tanık olabiliriz.


3. Milan GUROVIC Forward 2.07 cm. 32 Galatasaray

Doğduğu yer olan Sırbistan' ın Novi Sad kentinde basketbola başlayan Milan Gurovic; 1992 yılında sadece 16 yaşındayken Yunanistan' a Peristeri klubunün altyapısına geldi. 1994 senesinde Peristeri A Takımı' na yükselen Gurovic, o zamanın şartlarında çoğu genç Yugoslavya basketbolcunun yaptığı gibi çifte vatandaş hakkı ile Yunanistan pasaportuna sahip olup Milan Malatras ismini aldı. Peristeri takımında kendisi gibi genç yaşta klube gelen Marco Jaric (Marco Latsis) ile 1998 senesine kadar beraber oynayan Milan Gurovic; 22 yaşında Peristeri' den ayrıldığında takımın yıldızı ve en skoreri Evangelos Koronios (Aynı pozisyonda oynayan Marco Jaric' in de Peristeri' de önünü tıkayan oyuncuydu)' un ardından 17,2 sayı ortalamasına sahip önemli bir oyuncu olup çıkmıştı.

Dört yıllık Peristeri deneyimi sonunda 1998 yılında transfer olduğu Barcelona takımında iki sezon yer alıp takımın Ispanya Lig şampiyonluğu' nu kazanmasında önemli rol oynadı. O zamanlar altyapıdan henüz çıkmış Juan Carlos Navarro ve Pau Gasol' un kendisinden öğrendikleri de Barcelona' nın yanına kar kalmış oldu. 2000 yılında Yunanistan' a geri dönen Milan Gurovic; Ibrahim Kutluay, Vrbica Stefanov, Mihalis Kakiouzis ve Nikolaos Zisis' li kadrosuyla güçlü bir takım hüviyetine bürünen AEK ile anlaştı. 13 sayı 3 ribaund ortalamalarıyla Euroleague' de mücadale ederken Aralık ayında takımdan ayrılmaya karar veren tecrübeli basketbolcu Italya' nın Pallacanestro Trieste takımına katıldı.

2001-2002 sezonu başında Sırp koç Bozidar Maljkovic' in ısrarını geri çevirmeyerek, deneyimli teknik adamın çalıştırdığı Ispanya' nın Malaga takımına transfer oldu. Euroleague' de 11 sayı 4 ribaund, Ispanya Ligi' nde ise 14 sayılık ortalamalar yakalayan Milan Gurovic 2002 yaz ayında Sırbistan Milli Takımı ile beraber Indianapolis' deki Dünya Şampiyonası' na katıldı.
Şampiyonada başarılı oyunlar çıkaran basketbolcu, özellikle Amerika karşısındaki üst düzey performansı sonrasında NBA' de Boston Celtics tarafından takıma davet edildi. NBA gitme arzusu olmayan Milan Gurovic teklifi hiç düşünmeyip Malaga' da kalmayadevam etti. Malaga' daki ikinci sezonunda tekrar Euroleague' de oynayan basketbolcu 13 sayı ortalamayla sezonu bitirdi.
2003-2004 sezonunda şaşırtıcı bir harekette bulunup ailesine yakın olmak için ülkesine dönerek KK. Vojvodina takımıyla anlaştı. Ülkesinde bir sezon forma giydikten sonra bir kez daha yurtdışına yönelen Gurovic, Rusya' nın Unics Kazan takımıyla anlaşmasına karşın Güney Osetya' nın Beslan kentinde bir okulda gerçekleşen terorist saldırının etkisinde kalıp bu ülkede oynamaktan vazgeçti.

Birkaç ay serbest kalan Gurovic Kasım 2004' de Partizan ile anlaşıp bir sezon burada forma giydi. Ailesine düşkün olmasıyla bilinen Milan Gurovic; ülkesinde oynamaktan memnun olduğu için 2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarında Kızılyıldız kadrosunda yer aldı.
Kızılyıldız ile ULEB Cup' da başarıyla mücadale ederek takımın her iki sezonda da çeyrek finale kalmasında büyük rol oynadı.
Özellikle takımdaki ikinci sezonunda ULEB Cup' da 25 sayı istatistiği yakalaması yurt dışından teklifleri reddedilemez hale getirdi. Geçen sezon bu tekliflerden en cazip olanını kabul ederek Polonya' ya Prokom Trefl takımına geçti. Burada Euroleague' de mücadale eden Milan Gurovic 15 sayı 5 ribaund lık katkısıyla takımın en önemli oyuncusuydu. Buna karşın Polonya Ligi Play-Off Final karşılaşmasında rakip takımın iki oyuncusu ile ağız dalaşına girip kavga eden basketbolcu, Polonya Federasyonu tarafından 5 maç oynamama cezasına çarptırıldı.

Milan Gurovic; bu sezon başında adı Rusya' nın maddi gücü iyi ekiplerinden olan ve Kerem Tunceri ile Nenad Krstic' in forma giydiği Triumph Lyubertsy takımıyla anılmasına karşın Galatasaray' a gelmeyi tercih etti.
Uzun boyuna karşın çok iyi şut ve penetre özellikleri bulunan Milan Gurovic sıkılgan yapısına ve sinirine hakim olduğu takdirde ilerlemiş yaşına rağmen hücumdaki katkısı Galatasaray' ı ligde ve ULEB Cup' da başarılara taşıyabilir.


4. Milos VUJANIC Point Guard 1.90 cm. 28 Efes Pilsen

Kızılyıldız altyapısında yetişen Milos Vujanic; 20 yaşındayken ülkesinin en büyük takımı Partizan' a transfer olduğunda 19 sayı 4 ribaund 4 asist 3 topçalma ortalamaları olan gelecek vaad eden bir oyun kurucuydu. Partizan' daki ilk yılında Vlado Scepanovic, Jovo Stanojevic (Beşiktaş' ın bu seneki transferlerinden) ve genç Nenad Krstic gibi isimlerle beraber oynayan Vujanic 14 sayı 3 ribaund 3 asist' lik Euroleague performansıyla takımın o dönemki birinci skor opsiyonu Scepanovic' in ardından en skorer oyuncusu oldu. Partizan' daki ilk sezonu sonunda Krstic ile beraber 2002 NBA draftine katılıp seçildi. Partizan' daki ikinci senesinde Vlado Scepanovic' in de ayrılmasıyla takımın liderliğine soyunan Milos Vujanic, Euroleague maçlarında 26 sayı 3 asist 2 ribaund istatistikleriyle muazzam bir performans göstererek tüm Avrupa takımlarının dikkatini üzerine çekti.

Bu performansının ardından 2003-2004 sezonunda Hanno Mottola' lı, Matjaz Smodis' li, Carlos Delfino' lu, Gianluca Basile' li, Erazem Lorbek' li, Tomas Van Den Spiegel' li yıldızlar topluluğu Skipper Bologna' ya transfer olan Milos Vujanic; bu takımda bir basketbol fenomeni olan Italyan guard Gianmarco Pozzecco' nun önünde ilk 5 başlayarak Italyan Ligi ve Euroleague' de 16 sayı 2 asist 2 ribaund ortalamalarını tutturdu.
Italya kariyeri sonrasında gittiği Ispanyol Barcelona ve Yunan Panathinaikos takımlarında sakatlıklarla boğuşan ve bir türlü istenilen form grafiğini yakalayamayan Vujanic; geçen sezonun ortalarında Panathinakos' dan ayrılıp Dinamo Moskova' ya geçti.
Burada 11 sayı 3 asist 2 ribaund istatistikleriyle Rus Ligi ve ULEB Cup' da mücadale eden Vujanic' in sakatlığını tamamen atlattığı ve tam kapasite ile oynamaya başlayacağı konuşulurken Efes Pilsen tarafından transfer edildi.

Şu aşamada sakatlık ve kayıp birkaç yılı düşünürsek bir kumar gibi görünen Vujanic transferi, eğer ki tutarsa Efes Pilsen' in diğer yıldız oyuncularıyla beraber Euroleague şampiyonluğu hiç de hayal değil.


5. Charles SMITH Forward 1.93 cm. 33 Efes Pilsen

New Mexico Universitesi mezunu Charles Smith; burada okuduğu dört sene boyunca ortalama 16 sayı 6 ribaund istatistikleriyle mücadale edip NBA takımlarının dikkatini çekmeyi başardı. 1997 senesinde Miami Heat ile başlayan NBA macerası Los Angeles Clippers ile devam etti ancak umulan performansı yakalayamaması nedeniyle bir sonraki sezon CBA takımlarından Rockford' a katılmak zorunda kaldı.

CBA sezonu sonunda Play-Off zamanlarında Italya' dan teklif alarak Udine' ye gelen Smith' in, burada 10 maçta 26 sayı 4 ribaund 3 topçalma istatistiklerini yakalaması bir sonraki sezon için de Udine' den teklif almasını sağladı. 2000-2001 sezonunu da Udine' de geçiren ve 25 sayı ortalamasıyla sivrilen basketbolcu 2001-2002 senesinde NBA takımlarından San Antonio Spurs' da tüm sezon boyunca forma giyerek 8 sayı 2 ribaund 2 asist ortalamalarını yakaladı.Ardından başarısız geçen bir NBA sezonunun sonunda tekrar Italya' ya dönerek sırasıyla Virtus Bologna ve Scavaloni Pesaro takımlarında birer sezon oynadı. Italya' da (20 sayı 4 ribaund 4 topçalma) çok başarılı maçlar çıkararak yine NBA takımlarının dikkatini çekmeyi başaran Charles Smith, 2005-2006 sezonunda Portland Train Blazers ve Denver Nuggets kadrosunda yer almasına rağmen yine beklenen oyunu ortaya koyamayarak Play-Off zamanı Avrupa' ya gelerek Efes Pilsen' le anlaştı. Play-Off zamanı Efes Pilsen ile 16 maça çıkarak 12 sayı 3 ribaund ortalamaları yakalayan ancak kariyerine göre düşük istatistikler yaptığı için eleştirilen Charles Smith 2006-2007 ve 2007-2008 senelerinde ise Ispanya' nın Real Madrid takımında mücadale etti. Yüksek yüzdeli şutlarıyla Real Madrid' in 2007 yılında ULEB Cup' ı kazanmasında büyük rol oynadı.

Kariyerinde 2 sene katıldığı Euroleague' de 16 sayı ortalamalasına sahip Charles Smith' den ikinci Efes Pilsen macerasında büyük beklentiler var ve kendisi bu beklentilere cevap verebilirse Efes Pilsen' i çok yukarılara taşıyacaktır.


6. Kennedy WINSTON Forward 1.98 cm. 23 Turk Telekom

Prichard's Blount High Lisesi' nden 2002 yılında mezun oldugunda baş döndüren 33 sayı 12 ribaund 8 asist 3 topçalma istatistikleriyle kolejler tarafından paylaşılamayan oyuncu durumundaydı. Once California Universitesi' ne gitmeye karar veren Winston, sonrasında ailesine yakınlığı bakımından Alabama Universitesi' ni tercih ederek kolej kariyerine başlamış oldu. Universitedeki ilk yılında sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen Kennedy Winston sonraki iki yıl 17 sayı 5 ribaund 2 asist ortalamalarını yakalayarak erken profesyonellik kararı aldı.

Çok tartışılan bu kararının ardından draft edilemeyen basketbolcu sırasıyla önce Ispanya' ya Gran Canaria takımına, sonra ise Yunanistan' ın Panionios takımına transfer oldu. Özellikle Panionios' da çok başarılı maçlar (15 sayı 3 ribaund 2 asist) çıkaran Kennedy Winston sezon sonunda takım arkadaşı Stratos Perperoglou ile birlikte Panathinaikos' a geçiş yaptı. Kadrosu zengin Panathinaikos takımında yeterli oynama süresi bulmakta zorlanan genç basketbolcu 8 sayı 3 ribaund istatistikleriyle sezonu kapattı. Bu sezon Turkiye' de mücadale edecek Kennedy Winston, atletik özellikleriyle ön plana çıkan ve hücum gücü yüksek bir isim.
Hiç de fena olmayan savunma yönüne de önem verip, üniversite zamanlarındaki performansına yaklaşırsa TBL ve ULEB Cup' da adını çok duyacağımız kesin.


7. Serkan ERDOGAN Shooting Guard 1.90 cm. 30 Turk Telekom

Izmir' in basketbol takımı Tuborg' da parlayarak 1998 sezonunda Tofaş' a transfer olan Serkan Erdoğan kariyerinin ilk yıllarında oyun kurucu olarak görev yapıyordu.Tofas' da fazla oynama şansı bulamayarak istatistikleri düşmesine rağmen David Rivers gibi bir ustanın yedeği olması basketboluna pek çok şey kattı ve Tofaş' da iki şampiyon yaşadı.
Tofaş' ın şampiyon olduğu 1999-2000 sezonun hemen ardından 1. Basketbol Ligi' nden çekilme kararı ile takım dağıldı ve Serkan Erdoğan Ülkerspor' a transfer oldu. Burada önemli rol aldığı bir dönemde Nisan 2001' de doping testi sonucu pozitif çıktı ve 2 yıl ceza aldı. Kariyeri için oldukça önemli bu olay sonrası, Türkiye' nin final oynadığı Avrupa Basketbol Şampiyonası' nda oynama şansını kaçırdı.
2002-2003 sezonunda Ülkerspor formasıyla basketbola döndü ve burada oynadığı 2,5 senede her geçen gün kendini geliştirdi. 2004-2005 sezonunda Euroleague' de haftanın oyuncusu ve Aralık' da ayının oyuncusu seçildi.
2005 yılı Temmuz ayında İspanya Ligi (ACB) takımı Tau Ceramica ile 3 yıllık sözleşme imzalayarak İspanya' da oynayan ilk Türk basketbolcu oldu. Halefi Kaleşnikof lakaplı Litvanyalı Arvydas Majiauskas' ın ayrılması sonrasında geldiği Tau Ceramica' da iki sezon boyunca kariyerinin en iyi basketbolunu oynayarak takımda taraftarın en sevdiği oyunculardan biri oldu ve Avrupa' nın en iyi şutörlerinden biri olarak gösterildi. Bununla beraber Avrupa' nın bu en üst düzey basketbolunda sertliğini iyice geliştirdi ve şutörlüğü kadar iyi savunmasıyla da dikkat çekerek oyunun iki yönünü oynayabilen komple bir iki numara haline geldi.
2006 Dünya Basketbol Şampiyonası için milli takıma dahil edildi.
Özellikle iki NBA yıldızı Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur' un milli takımda oynamayı reddetmesi üzerine son Tau Ceramica performansından ötürü Türkiye' nin en büyük kozlarından biri oldu.
2007-2008 sezonu için Efes Pilsen' e transfer oldu. Efes Pilsen' de ilk zamanlar Drew Nicholas' ın gölgesinde kaldı ve Amerika' lı koç David Blatt tarafından hak ettiği süreleri alamadı. Sonrasında geçirdiği sakatlıktan dolayı aylarca basketboldan uzak kalmış iyileşince de form tutamadan lig bitmiştir.
2008 yılında Türk Telekom Spor Kulübü ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Sağlıklı bir Serkan Erdoğan' ın Turk Telekom' a neler katabileceğini düşünmesi bile insanı heyecanlandırabiliyor.


8. Andrija ZIZIC Power Forward 2.07 cm. 28 Galatasaray

Sessiz sedasız Avrupa' nın en üst merdivenlerine tırmanan bir oyuncu oldu Andrija Zizic. Ülkesinde forma giydigi dönemlerde (Split ve Cibona Zagreb) birçok iyi oyuncu ile beraber oynayan Zizic, yeteneklerine bu oyunculardan aldığı deneyimleri de ekleyince Avrupa' nın aranan basketbolcularından biri haline geldi.

Genelde takım oyuncusu olarak görünen ve oynadığı takımlarda savaşarak ilerlemeye çalışan Zizic; bu sayede Barcelona, Olympiakos ve Panathinaikos gibi klüplerde başarılı sezonlar geçirdi. Split' den Cibona Zagreb' e transferi sonrasında oynadığı tüm kluplerde Euroleague' de forma giyme hakkına sahip olan ve bu sayede Euroleague tecrübesi en fazla oyunculardan biri haline gelen Andrija Zizic' in; Galatasaray' da Gurovic ve Milojevic ile beraber büyük başarılara imza atması bekleniyor.


9. Mario AUSTIN Power Forward 2.06 cm. 26 Besiktas

Mississippi State Universitesi' nde başarıyla forma giydiği süreç sonrasında 2003 yılında Chicago Bulls tarafından 2. tur 36. sırada draft edilmesine rağmen kadroda yer bulamayıp Rusya' ya CSKA Moskova takımına transfer olan Mario Austin' in Avrupa serüveni ilk başlarda sakatlığı nedeniyle kısa sürdü. Tekrar Amerika' ya dönen ve WBA takımlarından Jackson Rage ile anlaşan Austin; 2004-2005 sezonunda Avrupa kariyerine devam etme kararı alıp Italya' ya Pallacanestro Biella takımına geldi. Sakatlığını atlatıp burada göz dolduran oyuncu, 2005-2006 sezonunda Israil' e Hapoel Jerusalem' e katılmasıyla ULEB Cup' a ve dolayısıyla Avrupa Basketbolu' na hızlı bir giriş yapmış oldu.

Israil' de forma giydiği 2 sezonda ULEB Cup ortalamaları 18 sayı 9 ribaund olunca Italya' nın Benetton takımından aldığı teklif aldı ve geçen sezonu da Oktay Mahmudi' nin çalıştırdığı Benetton takımında 14 sayı 7 ribaund istatistikleriyle kapattı.
Yeteneği ile göz dolduran Austin, bir kesim basketbol otoriteleri tarafından Avrupa' da forma giyen sayılı pivotlar arasında gösteriliyor.


10. Dejan MILOJEVIC Power Forward 2.01 cm. 31 Galatasaray

Yugoslav basketbolunun ve Avrupa' nın en başarılı isimlerinden biri olan Buducnost' da parlayan ve bu takımla lig şampiyonlukları kazanan Dejan Milojevic Euroleague' de oynama hayaliyle Partizan' a transfer olmasıyla ligde gerçekleştirdiği double-double ortalamaları Euroleague' e de taşıyarak Avrupa' nın en fazla ses getiren basketbolcularından biri oldu. Muazzam geçen Buducnost ve Partizan kariyeri (21 sayı 12 ribaund 4 asist 4 topçalma) sonrasında Ispanya' ya Pamesa Valencia takımına transfer olduğunda bütün Avrupa' nın gözü üzerindeydi.

Ispanyol takımındaki kadro genişliği dolayısıyla oynama süresinin düşmesiyle beraber ortalamalarında da gerileme söz konusu oldu. 2 sene Pamesa Valencia' da forma giydigi süreçte 11 sayı 6 ribaund ortalamaları tutturan Milojevic, 31 yaşın olgunluğu ile beraber iki yıl ACB Ligi tecrübesi de kazanarak geldiği Galatasaray' da kendisinden beklentiler en üst seviyede. Pozisyonu için kısa denilebilecek bir boya sahip olan Milojevic, yumuşak stiliyle çok estetik bir oyun yapısına sahip olmasıyla tipik Yugoslav ekolü basketbolcusu olarak karşımıza çıkıyor.
 
11. Mihalis KAKIOUZIS Power Forward 2.07 cm. 32 Efes Pilsen

Yunan Basketbolu' nun yetiştirdiği en başarılı ve kariyerli oyunculardan biri olan Mihalis Kakiouzis adını ilk kez 1993 yılında Avrupa Gençler Şampiyonluğunu kazanan Yunanistan Genç Milli Takımı kadrosunda görmüştük ve oynadığı basketbolla şampiyonaya damgasını vuran oyunculardan olmuştu. O şampiyona sonrasında takım arkadaşı Efthimios Rentzias ile beraber genç yaşında her daim Yunanistan Milli Takım kadrosunda yer aldı. Yunan 2. Ligi' nde mücadale eden Ionikos' da yetişen ve 1995 yılında AEK' ye geçiş yapan Kakiouzis 8 sene bu takımda (son iki senesinde 15 sayı 6 ribaund ortalamalarıyla oynadı) görev yapıp Avrupa' da tanındıktan sonra Italya' ya Siena' ya transfer oldu.

Aynı sene Panathinaikos ve Olmypiakos' dan da çok cazip teklifler almasına karşın her iki klubü de reddedip Siena' yı seçen Kaikouzis, burada bir dönem Ergin Ataman' ın da öğrencisi oldu. Siena' daki 3 yılı sonunda (11 sayı 6 ribaund ortalama) Ispanya' ya yönelen ve Barcelona ile Sevilla' nın formalarını giyen Mihalis Kaikouzis pota altı oyuncusu olmasına rağmen öldürücü üçlük atışları ile ün yapmıştır.
Tecrübesiyle Efes Pilsen' e büyük katkı vermesi beklenen Kakiouzis öncelikle iyi bir takım oyuncusu olmasına rağmen kritik anlarda ortaya çıkıp takımın maç kazanmasını sağlayacak kadar da yetenekli bir isim.


12. Kaya PEKER Power Forward 2.07 cm. 28 Efes Pilsen

Izmir Basketbolu' nun ülkemize kazandırdığı yeteneklerden olan Kaya Peker; Karşıyaka altyapısından yetişip A Takıma yükselmesinin ardından genç yaşında kendisini gösterip Istanbul' a Efes Pilsen' in yolunu tutmuştu. Takımın kimyası gereği Efes Pilsen' de genelde rol oyunculuğu görevlerini üstlenen ve savaşçı yapısıyla da Efes Pilsen' in elde ettiği başarılarda hep görünmez kahraman olan Kaya Peker; bu takımda geçirdiği 6 sezonun ardından Ispanya' ya Tau Ceramica' ya transfer oldu. Ispanya' nın ve Euroleague' in en güçlü takımlarından olan Tau Ceramica' da 6 sayı 4 ribaund ortalamalarıyla mücadale eden Peker, tekrardan döndüğü Türkiye' de Beşiktaş ile anlaşıp belki de yıllarca sakladığı hücum potansiyelini salonlara yansıtmış oldu.

Beşiktaş takımında rol oyunculuğundan sıyrılıp takımın liderliğine soyunan Kaya Peker TBL ve ULEB Cup' da 14 sayı 7 ribaund ortalamalarıyla oynayarak en verimli sezonunu yaşadı. Sezon sonunda koç Ergin Ataman ve takım arkadaşı Preston Shumpert ile birlikte Efes Pilsen' e geçen Kaya Peker, bu en verimli döneminde Efes Pilsen' in Euroleague şampiyonluğu için çabalayacak.


13. Mire CHATMAN Point Guard 1.87 cm. 30 Besiktas

1.87 m boyundaki Mire Chatman Texas Pan American Üniversitesi mezunudur. BK Ventspils ve Pau Orthez takımları ile Avrupa Ligleri Euroleague ve ULEB Kupası 'nda oynadı. 2002-2003 ve 2003-2004 sezonlarında Ventpils ile Letonya Ligi şampiyonluğu yaşadı ve All-Star maçında Smaç Yarışması şampiyonu oldu. Bir oyun kurucudan beklenilen en önemli detaylar olan pas ve asist yeteneği üst seviyedeki oyuncu, Pau Orthez takımıyla katıldığı Euroleague 2004-2005 sezonunu maç başına 6.2 asist (ayrıca 16 sayı) ile lider kapadı. 2006 sezonunda Dinamo Moskova ile ULEB Cup şampiyonluğu yaşadı.(19 sayı 5 ribaund 3 asist 3 topçalma)

Daha sonraki sezonlarda ise sırasıyla İtalya'nın Lottomatica Roma ve Rusya'nın Triumph Lyubertsy (13 sayı 3 ribaund 3 asist) takımlarında forma giydi. Avrupa Kupaları tecrübesi çok fazla olan oyun kurucu, özellikle hızlı hücumlardaki başarısıyla biliniyor. Kendisine ayak uyduracak forvetlerle beraber Beşiktaş' ı iyi yerlere getirebilir.


14. Bootsy THORTHON Shooting Guard 1.95 cm. 31 Efes Pilsen

Tallahassee Universitesi' nde başlayıp St. John' s Universitesiyle devam eden kolej kariyeri boyunca başarılı performanslar ortaya koyan Bootsy Thorthon ilk 2 sene mücadale ettiği Tallahassee Universitesi' nde 21 sayı 6 ribaund 4 asist ortalamalarıyla, takibindeki 2 sene ise St. John' s da 15 sayı 4 ribaund 2 asist ortalamalarıyla oynadı. Kolej sonrası NBA draftlerinde seçilemeyen Thorthon kariyerine Italya' da devam etme kararı alıp Cantu ve Siena' da toplam 5 sene forma giydi. Italya' da oynadığı 5 sezon boyunca ortalama 16 sayı 5 ribaund istatistikleriyle sivrilen tecrübeli oyuncu Ispanya' ya transfer olup sırasıyla Barcelona ve Girona formaları giyerek ACB Ligi tecrübesine de sahip oldu. Ispanya' da bulunduğu sezonlarda fazla oynama süresi bulamayan Thorthon' un ortalamalarında ve dolayısıyla oyununda gerilemeler meydana geldi.

Geçen sezon adeta kaçarcasına geri döndüğü Italyan klubü Siena' da Euroleague maçlarında 10 sayı 4 ribaund 2 asist 1 topçalma istatistikleriyle göz dolduran ve eski günlerine geri dönüş sinyalleri veren Bootsy Thorthon; ilerlemiş yaşına rağmen Avrupa' nın en çekinilen ve başarılı şutörleri arasında gösteriliyor.
Yüzdeli şutlarına karşın öncelikle iyi bir takım oyuncusu olan basketbolcu Efes Pilsen rotasyonuna derinlik sağlayacak önemli bir isim.


15. Roderick BLAKNEY Point Guard 1.84 cm. 32 Turk Telekom

South Caroline Universitesi mezunu Roderick Blakney; 21 sayı 5 ribaund 5 asist ortalamalarla mezun oldugu kolej kariyeri sonrasında kısa bir süre IBL ve Dominik Cumhuriyeti liglerinde mücadale ettikten sonra Yunanistan Ligi' yle tanışıp sırasıyla Iraklis, AEK ve Maroussi formaları giydi. 5 sezonluk Yunanistan kariyerinin ardından Rusya' da Dinamo Moscova' da mücadale eden Blakney, geçen sezon tekrar Yunanistan' a Olympiakos takımıyla anlaşarak geri döndü. Geçen sezon Yunan Ligi' nde pek fazla oynama süresi bulamayarak 10 sayı 2 ribaund 2 asist, Euroleague' de ise 6 sayı 2 ribaund 2 asist ortalamalarıyla oynayan tecrübeli oyuncu; ayağını yere sağlam basan, dengeli bir oyun kurucu olarak tanınıyor. Gösterişten uzak ancak faydalı bir basketbol tarzına sahip olan Roderick Blakney, Khalid El-Amin' in ayrılmasının ardından Turk Telekom' daki boşluğu doldurmaya çalışacak.


16. Jovo STANOJEVIC Center 2.07 cm. 31 Besiktas

Yeniden yapılanma sürecinde Sırp basketbolcu Jovo Stanojevic ile anlaşan Beşiktaş, sessiz sedasız ligin en iyi pivotlarından birine sahip olmuş oldu. Oldukça kariyerli bir oyuncu olan Stanojevic; diger bir yeni transfer Mario Austin ile beraber boyalı bölgede Beşiktaş' a büyük katkı yapacaktır. Geçen sezonu Prokom Trefl takımında geçiren başarılı oyuncu, takımının Polonya şampiyonu olmasında pay sahibi oldu. Hem Polonya Ligi hem de takımın mücadale ettiği Euroleague' de 10 sayı 5 ribaund civarında ortalamalar sergileyen Jovo Stanojevic ilerlemiş yaşına rağmen tecrübesiyle Prokom' da başarılı maçlar çıkardı. Polonya öncesi Almanya' nın Alba Berlin takımında 5 sezon geçiren basketbolcu, burada lig ve kupa şampiyonlukları sevincini yaşadı. Kariyerinin başlarında Vojvodina Novi Sad, Kızılyıldız ve Partizan gibi Sırp takımlarında forma şansı bulan Jovo Stanojevic 1999 Avrupa Şampiyonası' nda bronz madalya kazanan Yugoslav Milli Takımı kadrosunda da bulunuyordu.


17. Devin SMITH Forward 1.96 cm. 27 Fenerbahce

Kolej sonrası Avrupa kariyerine başlayan Devin Smith; Ispanya' da Bruesa takımında kendini gösterdikten sonra Italya' ya Air Avellino' ya transferiyle beraber çok potansiyelli bir oyuncu olup çıktı. Bu takımda skorer kimliğiyle ön plana çıkan Smith, yüksek yüzdeli şutlarıyla takımda saygınlık kazandı. Sayı performansıyla beraber bir forvetten beklenen pota altı yardımlarına da koşan Devin Smith, ribaund istatistikleriyle de kendini gösterdiğinde transfer sezonu açılmıştı. Bootsy Thorthon' u Efes Pilsen' e kaptıran Montepashi Siena takımından da teklif alan Devin Smith, aradaki ücret farkıyla beraber muhtemelen oynama sürelerini de düşünerek (Siena' nın kadrosunda aynı pozisyonlarda görev yaptıkları Rimantas Kaukenas, Romain Sato ve Henry Domercant var.) Fenerbahce Ülker' i tercih etti ve ülkemize geldi.


18. Preston SHUMPERT Forward 1.98 cm. 29 Efes Pilsen

Kolej kariyerinde Syracuse Universitesi forması altında önemli başarılara imza atan Preston Shumpert, özellikle kolejdeki son iki sezonunda sırasıyla 19.5 ve 21,5 sayı ortalamalarını yakalayarak takımın en önemli kozu durumunda olan basketbolcu, kolej kariyeri sonunda Fransa ve Italya ikinci liglerinde mücadale etti. Bu liglerde kendisinin göstermesiyle Italya' da Armani Jeans Milano, Climamio Bologna ve Benetton Treviso gibi üst seviye kluplerde forma şansı buldu. Genellikle bu takımlarda rol oyuncusu/tamamlayan oyuncu tarzını benimseyen Preston Shumpert, 2007-2008 sezonunda Besiktas takımında sonuca birebir etki eden verimli bir oyuncu kimliğine bürünerek takımın başarısında büyük pay sahibi oldu.

Bu performansı sayesinde sezon sonunda Beşiktaş teknik sorumlusu Ergin Ataman ile beraber Efes Pilsen' e geçti. Takımın istediği herşeyi yapma potansiyeline sahip bir oyuncu görünümünde olan Shumpert, forvet pozisyonda oynamasına ragmen sık sık pota altına devrilerek hızıyla rakiplerine eşleşme sorunu yaşatan bir isim.


19. Hakan KOSEOGLU Point Guard 1.86 cm. 27 Karşıyaka

Darüşşafaka altyapısından yetişen Hakan Köseoğlu; basketbol camiası tarafından hep geri planda bırakılsa da ligimizin en kalbürüstü oyuncularından biri. Altyapısından çıkıp mücadale ettiği Darüşşafa' nın ardından Karşıyaka, Tuborg, Tofaş ve Kepez Belediye takımlarında forma giyen Köseoğlu, hızlı basketboluyla tanınıyor. Oynadığı her sezonda asist istatistiğiyle ligin en ön sıralarında yer alan başarılı oyun kurucu hak ettiği yere bir türlü gelemeyen yeteneklerden biri olarak göze çarpıyor. Oldukça dengeli ve oynamaktan çok oynatmayı seven bir oyun yapısı bulunan Hakan Köseoğlu, her takımın kadrosunda isteyebileceği bir isim. A Takıma yükseldiği seneden beridir üst sıraları hedefleyen takımların kadrosunda yer almayışı/alamayışı, yeteneğini gölgeleyen herhangi bir olumsuz yanı olup olmadığını sorgulamamıza yol açıyor.


20. Aubrey REESE Point Guard 1.83 cm. 30 Aliaga Petkim

Murray State Üniversitesi' nde başarılı performanslar sergiledikten sonra USBL ve CBA takımlarında mükemmel denilebilecek oyunlar çıkan Aubrey Reese 2001-2002 senesinde tanıştığı Avrupa' da sırasıyla Rusya (Shakhtyor Irkutsk), Fransa (Roanne), Turkiye (Tekelspor, Beşiktaş, Mersin)' de mücadale etti. Oynadığı tüm takımlarda skorer kimliği ile ön plana çıkan Aubrey Reese, skor gücüne asist potansiyelini de yeterince ekleyemediği için forma giydiği takımlarda bir seneden fazla oynayamıyor. Ülkemizdeki görüntüsünü skor gücü yüksek bir oyun kurucu olarak gösterebileceğimiz Reese; güçlü bir kadro kuran ve kendisini de yedekleyebilecek Bora Sancar-Barış Güney ikilisinin de desteğiyle Aliağa Petkim' in üst sıralara taşıyabilir.
 
21. Fatih SOLAK Center 2.16 cm. 28 Aliaga Petkim

İlk olarak Ülkerspor ile TBL' de yer almaya başlayan milli oyuncu Fatih Solak, bu kluple bir sezonu Besiktas' da kiralık olmak suretiyle 4 sene gecirdikten sonra Galatasaray ile anlastı. Basketbol olan mükemmel denilebilecek bir fiziği olan Solak, Galatasaray' da forma giydiği süreçte çeşitli nedenlerden dolayı bir türlü istenilen performansa ulaşamadı. Başarısızlık sebepleri, bir takım otoriteler tarafından basketbolda temel tabir edilen meziyetlerin eksikliği olarak lanse edilirken, bir kesim ise takımda yeterli süreyi bulamayıp kendine güvenilmemesinin de başarısızlığı getiren etkenlerden olduğunu iddia etti. Bu sezon başında Galatasaray' dan ayrılıp Izmir temsilcisi Aliağa Petkim takımıyla el sıkışan Solak' ın bu takımda yeteri kadar oynama şansı bulup başarılı performanslara imza atması bekleniyor.


22. Marques GREEN Point Guard 1.65 cm. 26 Fenerbahce Ulker

Pennsylvania doğumlu 1.65 cm. boyundaki Green, 2003-04 sezonunda NCAA? lerde St.Bonaventure Bonnies takımında forma giymiş ve 19.4 sayı, 3.3 ribaund, 5.2 asist, 4.0 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti. Ardından kariyerini Fransa? da sürdüren Marques Green, Chorale Roanne Basket takımında forma giydi. Sonrasında ise yine Fransız takımı olan Nancy' de gösterdiği performans ile bir çok takımın dikkatini çekerek ülkemize Casa Ted Kolejliler' e transfer oldu. Ankara' da çok başarlı maçlar ortaya koyan ve sezon sonunda Italya' da Air Avellino takımıyla anlaşan Marques Green; bu takımda kariyerinin şu ana kadar ki en üst noktasına ulaşarak Fenerbahce Ülker tarafından istenmesiyle Euroleague' de mücadale etme hakkı kazandı. Bir oyun kurucu için bile çok kısa olan boyu nedeniyle oynadığı her takımda eleştirilen ancak maçlarda gösterdiği başarılı performanslarla bu eleştirilere karşılık veren Marques Green, özellikle hızlı basketbol ve asist konularında kendisini ispat etmiş bir oyuncu olarak görülüyor.


23. Asım PARS Center 2.12 cm. 32 Turk Telekom

Bosnak asıllı basketbolcu Asım Pars (Asım Pascanovic) savaş zamanı 1994 yılında Galatasaray tarafından ülkemize getirilmiş ve Türk vatandaşı yaptırılmıştı.O zamanlar Türk Milli Takımı' nın yaşadığı uzun oyuncu sıkıntısına çare olması beklenen oyunculardan biri olan Pars, ligde pek çok klüpte vasatın üzerinde bir performans sergiledi. Olgunlaştıkça oyununda da olumlu gelişmeler gözlemlenen Asım Pars 2006-2007 sezonunda Rus Ligi tecrübesi de yaşayarak tekrar Türkiye' ye dönmüş ve özellikle geçen sezon Karşıyaka formasıyla çok başarılı maçlar çıkarmıştı. Boyalı bölgede inişli çıkışlı bir oyuna sahip Asım Pars, kolay pozisyonları bitirememesiyle de biliniyor.


24. Emre BAYAV Center 2.12 cm. 21 Darussafaka

İ.T.Ü. altyapısından yetişen 1987 doğumlu genç pivot 3 sezon Sırbistan' ın Kızılyıldız takımında yurtdışı tecrübesi yaşayıp Efes Pilsen' e transfer olarak Türkiye' ye geri döndü. Ümit Milli Basketbol Takımı' mızda da görev yapan Emre Bayav geçen sezonu Karşıyaka' da genelde kenarda oturarak geçirdikten sonra bu sezon Efes Pilsen' in pilot takımı Darüşşafaka' da bolca forma şansı bulacağa benziyor. Genç yaşında Yugoslav ekolüyle de çalışma imkanı yakalamasıyla dengeli ve yumuşak bir stile sahip olan Emre Bayav, bu sezon Darüşşafaka takımıyla pota altında kendini gösterip milli takıma göz kırpacaktır.


25. Roberto BERGERSEN Forward 1.98 cm. 32 Aliaga Petkim

Boise State Üniversitesi' nden mezun Roberto Bergersen; üniversitede basketbol oynadığı senelerde adından sıkça söz ettiren ve ülke genelinde başarılı performanslar sergileyen bir isimdi. Kolej kariyeri sonrasında 1999 NBA draftinde 2. turda seçilen ve sonrasında birkaç NBA takımıyla yaz liginde mücadale eden Bergersen NBA' de hiç oynayamadan Avrupa' nın yolunu tutmuştu. Fransa' da Cholet, Ispanya' da Palma Aqua ve Melilla, Kore' de Dongbu formalarını giyen Roberto Bergersen bir dönem de ülkemizde Karşıyaka' da oynamış ve özellikle yüksek yüzdeli uzun mesafeli şutlarıyla tanınmıştı. Avrupa maceraları sonrasında CBA ve en son ise Arjantin' de basketbol oynayan Bergersen, kariyerinin sonlarına doğru geldiği şu senelerde Aliağa Petkim Takımı' nı üst sıralara taşımak için çabalayacak.


26. Kimani FFRIEND Center 2.11 cm. 31 Mersin Belediyesi

Kısa bir süre önce De Von Hardin ile yollarını ayıran Ahmet Kandemir' in çalıştırdığı Mersin Büyükşehir Belediyesi, daha önce ülkemizde de oynayan Jamaikalı power forvet Kimani Ffriend' i transfer ederek kadrodaki boşluğu doldurdu. Geçtiğimiz sezonu Fransa' da Paris Levallois takımında tamamlayan 31 yaşında ve 2.11 metre boyundaki tecrübeli oyuncu, Fransa Ligi' nde 14.6 sayı ve 7.1 ribaund ortalamalarını yakalamıştı. 2005-06 sezonunda Beşiktaş forması giyen Ffriend, o sezon gösterdiği başarılı performansla Beşiktaşlı taraftarların büyük sevgisini kazanmış ve ''Pascal'' lakabını almıştı. Nebraska çıkışlı olan Ffriend, kariyerinde daha önce İsrail Ligi'nde Hapoel Jerusalem forması da giymişti. Pota altında tatlı sert oyunu benimseyen Ffriend, gösterişsiz ancak faydalı basketbol tarzıyla biliniyor.


27. Edin BAVCIC Power Forward 2.10 cm. 24 Kepez Belediyesi

Almanya? dan Alba Berlin? in, Yunanistan? dan Panionios? un ısrarla transfer etmek istediği Bosna Hersek Milli Takımı?nın genç yıldızı Edin Bavcic, tercihini Kepez Belediyespor? dan yana kullandı. Bosna Hersek Basketbol Milli Takımı? nın kadrosunda bulunan 2.10 cm. boyundaki Bavcic, hem forvet hem de pivot pozisyonunda oynuyor.
1984 doğumlu genç yıldızın, orta mesafe şutu da bulunuyor. NBA takımlarından Toronto Raptors 2006 yılında Edin Bavcic? i ve oyuncunun haklarını Phıladelphia 76 ers takımına vermişti.


28. Lance WILLIAMS Center 2.06 cm. 28 Banvit

Pivot mevkiinde görev yapan Lance Williams; basketbol kariyerine NCAA' de De Paul Üniversitesi takımıyla başladı. Kolej sonrası Amerika USBL ligi takımlarından St. Louis Sky Hawks, Westchester Wildfire, CBA ligi takımlarından Rockford Lightning, Çin Ligi' nde Shougang Beijing Ducks, Suudi Arabistan KSA liginde Al Ittihad takımında forma giyerek basketbola devam etti. Henüz kariyerinin başlangıcında 2002-2003 basketbol sezonunda İstanbul Teknik Üniversitesi' nde de forma giyen Lance Williams 2004-2005 sezonunda Bosna TH Telecom Sarajevo takımına transfer oldu.

Burada 2 sezon geçiren Williams 2006-2007 sezonunda Yunanistan Ligi takımlarından AEL Larissa Takımında 10 maç, Polonya Ligi'nde BOT Turow Zgorzelec takımında 21 maç forma giydi. 2007-2008 sezonunda tekrar Bosna' ya geri dönen ve yer aldığı Bosna ASA BH Telecom Sarajevo takımında Bosna liginde yılın oyuncusu seçilen Williams aynı zamanda ULEB Cup' da da 19 sayı 6 ribaund ortalamalarını tutturmayı başardı. Bu performansıyla ULEB Cup' da en skorer 5. oyuncu olurken, takımının da Bosna Ligi şampiyonu olmasında en büyük paya sahip oyuncuydu.


29. Aerick SANDERS Power Forward 2.04 cm. 26 Aliaga Petkim

San Diego State Universitesi' nden mezuniyetiyle beraber 2004-2005 sezonunda Izmir temsilcisi Tuborg' da forma giydiği dönemlerde adından sıkça söz ettiren 26 yaşındaki Sanders, Türkiye' deki başarılı sezonunun (14 sayı 10 ribaund) ardından Ispanya (Ciudad de Huelva) ve Fransa (Strasbourg) Liglerinde oynadıktan sonra geçen sezon Letonya' nın ASK Riga takımına transfer olmuş ve orada da kaydadeğer performanslar ortaya koyarak transfer piyasasında yer aldı. Geçmiş senelerde birçok kez yaz liglerinde NBA şansını da deneyen ancak maçlarda başarılı denilebilecek performanslar sergilemesine rağmen NBA hayallerinden öteye gidemeyen Sanders' ın en önemli özelliği ribaund kabiliyeti olarak göze çarpıyor.


30. Antonio GRAVES Shooting Guard 1.90 cm. 23 Galatasaray

Pittsburgh Universitesi mezunu olan Antonio Graves; okulda bulundugu süreçte (2002-2006) Pittsburgh Universitesi adına vasatın altı bir performans sergilemesine ragmen, kolej kariyeri sonrası çok gerilerden draft edildigi CBA' de Pittsburgh Xplosion takımıyla çok başarılı karşılaşmalar çıkardı. 19,5 sayı ortalaması ile CBA de mücadale ederken Fransa' nın Pau Orthez takımından teklif alan ve sezon ortasında Fransa' ya giden Graves öldürücü üçlük yüzdesiyle atletik özellikleriyle yeni takımında da sivrilip sezonu 20 sayı ortalama ile kapattı. 2 yıllık CBA haklarına sahip olan eski takımı Pittsburgh Xplosion, sezon sonunda onun tekrardan Amerika' ya dönmesini beklerken; Galatasaray' dan aldığı cazip teklifle kendisini Türkiye' de buldu.
 
Vujanic 4.sırada fazla göze batıyor,Thornton ile yer değiştirseydi fena olmazdı ;) Graves'i 30.sırada,Fatih Solak'ı ise 21.sırada görünce şok olmadım değil. :)
 
Büyük bi zevkle okudum bence süper bir çalışma olmuş tek katılmadığım Kennedy Winston bence 6. lığı hakketmiyor ilk 3 den düşürmezdim ben bide abi Aerick Sanders kanaatimce letonya liginde ilk 30 a giremez.
 
Reese sene başında bizden uzak diyordum adam geldi aslanlar gibi oynuyor tüh benim dilime :?
Adamın kötü olan dış şutları bir anda patlama yaptı :)
 
güzel bir çalışma olmuş ama bana göre zizic daha yukarılarda olmalıydı.bana ilk 3 yap deselerdi bende ilk üçe giricek,kasun,gurovic üçlüsünü koyardım.
 
gordon gricek te basketbolcumu 1 sırada yer almış böyle sıradan adamı büyük basketçi yaptınız duyanda le bron james zanneder bu adamın 30 içinde yer alması hata.
1 numaraya HOSLEY lütfen.
Onun dışında güzel bir çalışma ellerinize sağlık.
 
Kadir Seyhan' Alıntı:
gordon gricek te basketbolcumu 1 sırada yer almış böyle sıradan adamı büyük basketçi yaptınız duyanda le bron james zanneder bu adamın 30 içinde yer alması hata.
1 numaraya HOSLEY lütfen.
Onun dışında güzel bir çalışma ellerinize sağlık.
Gırıcek sezon başında hatta şu ana kadar yapılan en flaş ve kariyerli transferdir. Verdiği katkı tabiki tatmin edici değil ancak bu liste zaten sezon başında verimlerine göre yapılmış bir liste değildi...
 

Üst