Hido Bosh'a sardı
NBA'de Toronto Raptors forması giyen milli forvetimiz Hidayet Türkoğlu, aldıkları kötü sonuçların altında yatan temel nedeni "istikrarsızlık" olarak açıklarken, takımda taşların bir türlü yerine oturmadığını ve bunun da bedelini pahalıya ödediklerini söyledi.
Hidayet, kötü bir sezon geçirdiklerini ve bu şekilde oynamaya devam etmeleri durumunda Play-Off'a ilk turda veda edebileceklerini ifade ederek, "Böyle oynamaya devam edersek bizden hiç bir şey olmaz. Play-off'a kalır ilk turda eleniriz. Savunmada kötüyüz, çok dağınık ve istikrarsız oynuyoruz" dedi.
2.08 metre boyunda ve 31 yaşındaki tecrübeli oyuncu, takım arkadaşı Chris Bosh'ın ''40 sayı, 20 ribaund yapmamı mı bekliyorsunuz, daha ne yapayım ?' şeklindeki sözleri için ise "Her maç 30 şut atan ben değilim, kendisi. Elbette beklentiler yüksek olacak, bu tür sözlere anlam veremiyorum" diye konuştu.
"TAKIMDA BİRLİK YOK"
Takımda birlik beraberliğin de zedelendiğine dikkati çeken Hidayet, kadrodaki tecrübeli oyuncularla bir araya gelerek sorunlara çözüm bulmaya çalıştıklarını ancak bu şekilde de bir sonuca varamadıklarını ifade ederek şunları söyledi: "Kötü gidişatı düzeltmek için takımın liderleri olarak toplantılar yapıyoruz. Bunun hemen ardından iki maç düzgün gidiyoruz. Ama sonra yine herkes bildiğini okuyor. İki maç kaybet, bir maç kazan, böyle gidiyoruz. İşin özeti istikrarsızlık en büyük sıkıntımız."
"YANLIŞ OYNATILIYORUM"
"Bundan 6 yıl önce San Antonio Spurs'ta da böyle oynatılıyordum. Beni hiç izlemediler mi, nasıl bir oyuncu olduğumu bilmiyorlar mı? Ben bu şekilde verimli olamam. Eğer bana topu vermezsen, nokta atıcıya dönerim. Spurs'de böyle oynatılıyordum, burada da böyle oynuyorum. Bu sayede fazla verim sağlamam çok zor."
"COACH BUNDA ISRARCI"
"Coachumuz Jay Triano ile konuştum. Ama o benim bu tür bir rolde olmamı istiyor. Artık tartışmaktan sıkıldım, ben de oluruna bıraktım. Sezon bitsin (takımdaki rolüm hakkında) oturup konuşacağım. Bu şekilde verimli olamadığımı bir şekilde onlara ispat etmem gerekiyor. Herşeye rağmen, saha içinde yaşadığım tüm sıkıntılara rağmen Toronto'ya geldiğim için pişman değilim ama kafamın bozulduğu anlar olmuyor değil."
"TANJEVİC'E ÇOK ÜZÜLDÜM"
"Bogdan Tanjevic'in rahatsızlığını dün öğrendim. Çok üzüldüm. Onun hakkında bir çok olumsuz düşünen, hakarete varan şekilde eleştirenler vardı. Bu durum, Milli Takım'ın Dünya Şampiyonası'ndaki performansını etkiler mi, etkilemez mi konusunda birşey söylemek istemiyorum çünkü hocamızın sağlığı herşeyden önce geliyor. Diğer konular halledilecektir. Bir an önce iyileşmesini diliyorum. Şu anda Minnesota deplasmanına gidiyorum, oraya varınca telefon edip hocamın hatrını soracağım."
"EMEKLİLİK BANA UZAK"
"Annemin sağlık durumunun iyi olması beni rahatlattı. Bu sorunu geride bıraktım. Artık 31 yaşına geldim, yaşım ilerliyor. Ama emekli olmayı düşünmüyorum. Her gün yeni bir heyecanla uyanıyorum ve hala kazanacak şeyler olduğunu biliyorum. Kızıma ve aileme daha fazla vakit ayırmak istiyorum. Ama işim tabii ki benim için önemli."
Kaynak: METE AKTAŞ/HABER TÜRK