Re: 2010-2011 Transfer Sezonu
Hazırlık maçlarında izleyebildigim kadarıyla iki konuda açık var. 1-2 numaralarda yumuşaklık sorunu, bu sadece savunmada etkili olacak bir sorun değil, aynı zamanda hucumda da sorun. Çünkü rakibinizde sert dış oyuncular oldugunda sizin yumuşak oyuncularınıza rahat oyun kurma, oyuna girme sansı da vermiyorlar. Bu olumsuz durumu, hucum setlerinizle, koçunuzun taktik disiplin ve maharetiyle bir yere kadar dengeleyebiliyorsunuz. Göksenin aşama kaydederse, bu acıdan bir opsiyon olabilir gibi geldi bana. Ama bugun için hele ki bir hafta sonra önemli bir rakiple maç varken, Evren gibi bir oyuncuya ihtiyaç olacaktır. Tabi Evren'in ne durumda oldugu ve bir haftada takıma, oyun planlarına adaptasyonu ne ölçüde olur bilinmez.
İkinci konu uzun takviyesi, Shipp ve Taylor'dan ötürü eger uzun alınacaksa AB pasaportlu olmak zorunda. Bugune kadar 5 yabancıya genelde sıcak bakmadım. Yıllardan beri, 3+2'den ötürü ligde 5 yabancısından da verim alan takım yok gibi. Ama bunun temel sebebi, rollerin doğru dagıtılmaması, rotasyonda yerli-yabancı kalite farkının aşırı olması, ikamesi olmayan pozisyon ve görevlerde 5 yabancının birden kullanılması gibi durumlardı. Bugunku G.Saray rotasyonuna baktığımızda ise, 5 yabancının getireceği süre sorunun nisbi çözümlerini de içinde barındırıyor. Taylor, Shipp ve 3 uzun şeklinde olacagını dusunursek, 120dk max. sure rahatlıkla dagıtılabiliyor. Cunku geçmişteki gibi dış oyuncuları o kadar bağımlı değiliz bana göre. Mitchell, Fitch; Hite, Dee ikililerini mumkun oldugunca sahada tutarak oynamaya mecburduk. Ama bugun için, oyun kurucu pozisyonunda Tutku'dan ötürü Taylor'a geçmişte Dee ve Mitchell'a oldugu kadar bagımlı değiliz. Evren'i de ara ara bu pozisyon için kullanılacagını dusunursek hele. Kısa dış rotasyonunda ise, Shumpert-Haluk-Caner-(Evren) hucumda ve savunmada belli bir standartı verebilecek bir rotasyon. Taylor'ın da Shipp'in de ,geçmiş yabancı dış oyuncularda oldugu gibi, sahada 25dkdan fazla kalmasına gerek kalmadı.
Uzun rotasyonunda,3 yabancı kullanmak sorun gibi gözükse de, 80 dkdan Ermal'in suresini düşersek kabaca bir 60 dk kalıyor. Kaldı ki, faul sorunu gibi faktorler devreye gireceği için, ortalama 20dklık bir sure sorun yaratabilecek bir durum değil. 2 yabancı uzunun sahada oldugu sure boyunca, Taylor ya da Shipp'ten birisini dışarıda bırakıyor ama Tutku, Evren, Shumpert ve Haluk bu ikiliden birini rahatlıkla ikame edebilecektir diye düşünüyorum.
Tek sorun, uzun konusunda pasaporttan ötürü seçeneklerimizin kısıtlanması.