2010 - 2011 Transfer Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gelenler gidenler bi acayip kadro oldu :)

Bi allahını seven sevgili kardeşimiz tüm kadroyu toparlayıp güzel bi takımı değerlendirebileceğimiz konu açsa nasıl olur :)

Işıl Alben-Yasemen Saylar-Doneka Hodges-Candice Wiggins,Nihan Anaz,Tuğba Palazoğlu,Gülşah Gümüşay,Seimone Augustus,Bahar Çağlar,Sylvia Fowles

Alt yapıdan Gizem ve Dilara var.(Sanırım kiralanırlar)

Açıklanmayan Melisa Can(Michelle Campbell) var.

Bir de söylentilerde ismi geçenler var. :)

kadro şu şekilde olacak sanırım

ışıl-doneka-Tuğba

augustus-yeni yabancı

yabancı(cattings olabilir yine )

melisa-bahar

fowles-avrupalı yabancı

melisanın mili takımda oynaması için nevin nevlini milli takımdan çıkarması lazım.2 tane yabancı uyruklu oyuncuyu oynaması fiba tarafından yasak.

barış gül' Alıntı:
melisanın mili takımda oynaması için nevin nevlini milli takımdan çıkarması lazım.2 tane yabancı uyruklu oyuncuyu oynaması fiba tarafından yasak.
Bu durum Nevlin'in Fener'deki statüsünde bir degisiklige neden olur mu peki?

Kerem BOZGEYİK' Alıntı:
Olmaz diye biliyorum...Nevlin'in kazanılmış hakkı devam eder yani...
Ben de öyle tahmin ediyorum ama keske biraz birseyleri degistirse güzel bir tokat olurdu Fener'e :)

Bence simdi kim daha iyi tartisma yerine form grafine bakmasi lazi ceyhun hoca, melisa tbb sayi kiralicesi, nevin ise bütün sezon sakatiklarindan dolayi oynamamis. bu durumda melisa kadroya girer insallah, ama nevinde milli takimda oynadigi icin fb sorun cekmez.

nasıl anlatsam bilmiyorum ama senelerdir ülkemizde Bayanlar Ligi olarak lanse edilen bütün turnuvalar ligler niye yaklaşık 1 senedir Kadınlar Ligi diye geçiyor. bir değişiklik mi oldu.

Güngör CAN' Alıntı:
nasıl anlatsam bilmiyorum ama senelerdir ülkemizde Bayanlar Ligi olarak lanse edilen bütün turnuvalar ligler niye yaklaşık 1 senedir Kadınlar Ligi diye geçiyor. bir değişiklik mi oldu.
bayan yerine kadın denmesi kararlaştırıldı .

Galatasaray' da Son Gelişmeler {Kadın Basketbol}

Kadın takımımızla ilgili uzun zamandır bir değerlendirme yazısı yazmadık. Bugün en azından gelenleri-gidenleri toplu olarak değerlendirmeye çalışalım.

İlk olarak sözleşmesini uzatan oyuncularımız Bahar Çağlar ve Tuğba Palazoğlu. Takıma yeni katılanlar ise Seimone Augustus, Sylvia Fowles, Gülşah Gümüşay, Nihan Anaz, Doneeka Hodges ve aşil tendonu kopan ve muhtemelen formamızı giyemeden yollarımızı ayıracağımız Candice Wiggins.

Ayrıca takıma katılması beklenen iki oyuncu daha var. Şu anda Milli Takım kampında bulunan Ceyda Kozluca ve Michelle Campbell yeni adıyla Melisa Can. Tabiki isimler bunlarla sınırlı değil ama bu isimler nerdeyse kesinlik kazandığı için yazdık buraya.

Takımdan ayrılan oyuncular ise taraftarın kalbinde her zaman ''Maskeli Savaşçı'' olarak yerini alacak olan Esra Şencebe, Yasemin Horasan ve bir daha yolunun Florya' ya düşmemesini temenni ettiğimiz Nilay Yiğit.

Bütün bu hamlelerin ardından kadroyu değerlendirecek olursak, her zaman en büyük sıkıntımız olarak görülen yerli sorununu çözmek için çok uğraş verdik. İlk önce Sophia' yı yerli yapmaya çalıştık ama oyuncumuz gönlünün Amerika Milli Takımı' nda oynamaktan yana olduğunu söyleyip bu teklifimizi geri çevirdi ve Tarsus Belediyesi' nde iyi işler çıkaran Michelle Campbell' ı devşirdik. Tarsus' ta takımın bir numaralı opsiyonu idi ve istatistikleri bu nedenle çok dolgun. Şüphesiz Galatasaray' da bu kadar çok top kullanma fırsatı bulamayacak ama yine de iyi verim alabileceğimizi düşünüyorum. Yerli oyuncunun ne kadar sınırlı olduğunu düşünürsek çok olumlu bir hamle olarak değerlendiriyorum bunu.

Gülşah Gümüşay' a gelirsek, kadın basketbolunda bonservis ödenerek kadroya katılan ender oyunculardan biri oldu. Henüz çok genç ve hala gelişmeye açık. Bu iş için de en uygun kişinin Ceyhun Hoca olduğunu düşünüyorum. Ceyhun Hoca ile beraber kendisini daha da geliştirip uzun yıllar bize katkı vereceğini umuyorum.

Nihan ise rotasyonda sınırlı süre bulup, takıma en iyi katkıyı vermeye çalışacak. Bu transfere normalde burun kıvırırdım am başımızda Ceyhun Hoca var, vardır O' nun bir bildiği deyip kendisine başarılar dilemek en uygunu.

Doneeka Hodges ise Bulgar pasaportu dolayısıyla Avrupa' da kadroyu genişletmek amacıyla yapılmış bir hamle olarak görüyorum. Lig maçlarında kendisini zaman zaman tribünde görebiliriz. Ama piyasada yeterince Avrupalı guard olmadığını ve o bölgeyi sadece sakatlıktan yeni dönen Işıl' a emanet etmenin bir intihar olacağını düşünerek değerlendirmeliyiz bu transferi. Aslına bakılırsa bu bölgeye bir hamle daha yapılacağını düşünüyorum ben. Bekleyip görelim bakalım.

Candice Wiggins' e gelirsek hep yakındığımız penetre eden oyuncu sorununu bir nebze olsun azaltabilecek bir oyuncuydu ama ne yazık ki kendisini formamız altında izleyemeden sezonu kapattı. Muhtemelen sözleşmesi feshedilip yeni bir hamle gelecek kulüpten.

Seimone ve Sylvia ile ilgili fikirlerimizi belirten bir yazı yazmıştık zaten daha önce. Bütün oyuncularımıza bir kez daha hoş geldin diyor, kupa kaldırdıkları bir sezon diliyoruz.
sportif cümleler.

Saim Karakuzu' Alıntı:
abi daha dur bir 2 hafta geçsin açıklanır bizim sitenin işidir bu voleyb ol ve bayan basketbol öyle :)
Saim selamlar,

İki hafta geçmesine gerek kalmıyor çoğu zaman.
Genel olarak imza atıldıktan iki dakika sonra giriliyor zaten haber. :)

Resmî site, takdir edersiniz ki, internet günlüğü değil. Herhangi bir transfer blogunda haberi verirsiniz, olmaz. Önünüze bakarsınız. Resmî sitede ise oldukça fazla detay, teyit edilmesi gereken çok sayıda kaynak ve insan var. Hiçbir şey için hazırlık yapılmıyor diye düşünmeyin. Olan, olmayan birçok transfer için tanıtım yazısı yazdık. Yazmaya da devam ediyoruz.

Sevgiler.

Eray

Benim demek istediğim mesela oyuncunun eski takımı açıklıyor ,oyuncu kendisi söylüyor: ''Galatasarayda forma giyeceğim için çok mutluyum'' diye ,takıma yakın olan herkes bunu söylüyor ve olaydan 4 5 gün geçiyor hala resmi açıklama yok insanın kafası karışıyor benim demek istediğim buydu hani kesin değilse oyuncu zaten açıklamaz kendi ağzından .

Ceyda ve Melekin gelmesiyle yerli rotayonu olarakta ben diğer takımın önüne geçeceğimizi düşünüyorum ancak bize gerçek anlamda iyi bir uzun ve alınabilirse ki bu dönemde çok zor Wigginsin yerine bir skorer yabancı gerekiyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...