2011-2012 Basketbol Sezonluk Kombine Kartları

• Konbuyu başlatan Necati Başaran
  • Başlangıç tarihi
Ben bizzat Cemiyet'te kağıt dolaştırılıp, ağır abilerden kişi başına maksimum 8 kişi olmak üzere basketbol kombinesi için isim listesi alındığını gözlerimle gördüm. Geçen sezon kombinesi olup olmadığını hiç kimse sormadı bile. Saha içi kombineler Cemiyet'e peşkeş çekilmiştir o kadar, kimse yalan söylemesin!

Ben bütün bu olacakları bildiğim için kombine almadım; her maç protokol arkasına bilet alarak+erkenden kapıya dayanarak idare ediyorum. Ama biliyorum ki takım gelecek sezon kötü gitse ya da bütçe kısılsa filan, burada "e istemeyen gelmesin kardeşim biz kıçımızı yırtıyoruz tribünde" diyen taraftar ortadan kaybolacak. Ben yine tribünde olacağım. John Stockton'ın dediği gibi: "Bu hala güzel bir oyun..."

Şimdi kombinemde burada yazıyor kalkar mısınız diyen taraftar, maçta reaksiyon verip ayağa kalkan taraftara yada tezahurat yapan insana görüş açımı engelliyorsunuz göremiyorum, oturur musunuz dese cevabınız ne olur? Başkasının özgürlüğünün başladığı yerde bizimki biter mantığıyla adamın isteği üzerine oturmamız gerekiyor çünkü maçı izleyemiyor adam doğru düzgün demekki. Demek istediğim tribün yapılan yerde benim koltuğum senin koltuğun muhabbeti olmaz. Maçı rahat bir şekilde izlemek isteyen pota arkasına gider yada daha uygun bir yer bulur. Tezahurat yapan kesimin ortasında oturan, çekirdeğini yiyen taraftarı istemiyorum. Sonra Efes maçındaki gibi çoşkulu insanların arasında oturan kişilerden dolayı adam akıllı tezahurat yapılmaz, yayılmaz.

Benim demek istediğim aslında doğrudan burdan birine değildi. Oturacak taraftar oturacağı yere kombinesini almalıydı. En sıkışık olacağı belli olan yere kombine alıp, ordan taraftarı kaldırmak saçma geliyor bana.

Ayrıca göbekte 4 bin kişilik yerde 6bine yakın insan (tahminen) duruyorsa fazla bilet satmak da saçma gelmiyor bana tam tersi mantıklı olan. 12bin koltuk olabilir ama 15bin kişiye kadar taraftar alıyor o salon. Yok illa 12 bin satalım göbekte 6 bin kişi olsun pota arkaları boş kalsın derseniz tabiki kabul edilebilir bir fikir olduğundan saygıı duyarım ayrıca hak hukuk bunu gösterir ama başta anlattığım nedenlerden dolayı fazla bilet satışı skandal falan değildir bence.

Berkan bir bak bakalım 119. blok salonun ortasında mı yoksa pota arkasında mı?

2. paragrafımda benim yazdığım burdan birine cevap değil aslında demiştim. Benim söylediklerim maçlarda karşılaşılan durumlarla ilgiliydi senin nezdinde düşüncelerimi söyledim. Yazdığım şeylere uymuyorsa senin durumun abi ve yazdıklarım sana yönelik gibi olmuşsa kusura bakma.

Salondaki ambiyansı sağlamak için kombine sahiplerini yerinden etmeyi ve mükerrer bilet satmayı mübağ görüyoruz onu anlamış oldum ama bunun sınırı bu kadarcık mı ? Olduk olacak full dolu maçlarda biletleri olan aileleri üç beş kişi çevirsin biletlerini elindne alsın sonuçta o aileler salona girse ne olacak girmese ne olacak.3-5 gasp olayından sonra buda normal olur ? Gasp edilenler şikayetçi olursa ne yani bağırmayan taraftar bilet aldığında maça girebileceğini mi sanıyordu bak sen şu densizlere falan deriz.Bir topluğuğun ortak ülküsü uğruna o topluluk üyelerinin bir kısmının hakkını gasp edip bu gaspa ortak ülkünün gerçekleşmesini mazeret göstermek bundan yaklaşık 50-60 yıl önce çok popülerdi hattı bazı devletlerin resmi ideolojisi idi.

Keşke o bölüm için kombine basılmasa idi bari en azından.

Bu konu kişilerle, ilgili bunu geçtim de büyüklükle övünen bir organizasyonun 1000-2000 kişi salonda fazla olacak diye karşılıksız bilet basması büyüklükle pek bağdaşmıyor.Amaca ulaşmak için her yol mübağ olmamalı.Bizim farkımız etik değerlere uymamız hileye hurdaya şikeye başvurmamız değil mi.Maç kazanmak için hile yapmayız ama salonu doldurmak için hile yaparız.Pardon da salonu nedne doldurmaya çalışıyoruz maçı kazanmamıza yardımı olsun diye değil mi ?

Ayrıca bütünü parçalara bölmeyelim bence VİP'i pekeş çeken de saha içi kombine sahipleirni sefil eden de,mükerer bilet basan da aynı kişiler Şimdi oturup saha içi kombinelerin durumu beni bağlamaz,mükerre bilet zaten ambiyansa hizmet ediyor ama saha içi VİP peşkeşine karşıyım tam bir skandal dendiğinde o olmuyor.

Bu konu kişilerle, ilgili bunu geçtim de büyüklükle övünen bir organizasyonun 1000-2000 kişi salonda fazla olacak diye karşılıksız bilet basması büyüklükle pek bağdaşmıyor.Amaca ulaşmak için her yol mübağ olmamalı.Bizim farkımız etik değerlere uymamız hileye hurdaya şikeye başvurmamız değil mi.Maç kazanmak için hile yapmayız ama salonu doldurmak için hile yaparız.Pardon da salonu nedne doldurmaya çalışıyoruz maçı kazanmamıza yardımı olsun diye değil mi ?

Anlatamıyorum galiba? 11 bin bilet sattığımızda nasıl olur anlatayım. 6 bin kişi göbeğe yerleşir, sıkışır, tribün yapar karşıda da 2-3 bin kişi olur pota arkasında da boşluklar olur bildiğin. Bu boşluklara insan alınsa ne oluyor yani? Maçı normalde bilet kalmadığından evinde izleyecek adam pota arkasındaki o boş koltukta dursa nolur. Ne hilesi ya ne alakası var? Şimdi o salonun kapasitesi 11bin kişi diye 12 bin kişi girince hile mi oluyor bu daha fazla insan sığabiliyorsa rahat bir şekilde hem de gayet de girmeli. Ama biri çıkar yok benim kombineme bilet basılmış skandal der, forumlar gaza gelir. Eğer koltuk sayısı kadar bilet satılırsa o övündüğümüz FB maçlarındaki atmosfer, Barca maçındaki atmosfer yalan olmıştu. Pota arkası boş göbek tıklım tıklım pota arkasına bakınca 3-5 kişinin olduğu bir salonda baskı falan olmazdı. Geçen sene FB final serisinde salonda adım atacak yer yokken bu konular aklınıza gelmedi de şimdi kombineyle bir bilet aynı olunca mı olay oldu? Bunun adı hile hurda da değil. O göbekteki koltuklar kaldırılsın burası 10 bin kişi ayakta alır deriz, diğer tribünler de 7 bin desek 17 bin seyirci kapasiteli olur 7 bin koltuklu 10 bin koltuksuz. Keşke böyle birşey yapılsa. Bu dediğim şey keşke Aslantepede kale arkalarında da olsa. Ayrıca o imrenilen tribünlerde pana, partizan falan evet herkes koltuğuna oturur, sıkışıklık yoktur hiç, fazla bilet de satılmaz değil mi?

Ayrıca kombine almak destek çıkmak değildir bence. Hani deniyor ya hem kombine alıyoruz hem bu yapılanlara bak diye. Kombine almak şubenin, yönetimin, klübün bize sağladığı avantajdır. Alırsın ve koca sezon kafan rahat bilet sıkıntısı çekmeden maçlara gidersin ayrıca toplasan gittiğin maçları bayağı da bir kar yaparsın. Konu açılmışken bunu da söyleyim hem kombine alıyoruz hem de çektiğimiz sıkıntıya bak gibi söylemleri de saçma buluyorum. Evet herşey kusursuz olmalı ama neyimiz kusursuz ki?

Hatta bence Fenerbahçe seyircisini örnek almalıyız, adamlar ne güzel sakin maçını izliyor keyfini yapıyor, ayağa kalkıp arkada oturan çekirdek çitleyen abiyi de rahatsız etmiyor. Süper vallahi.

Kapali kulturunden vazgecmek ne kadar hataysa Ipekcide 4 tribunu kombineli yapmakta cok buyuk hatadir.Spor sergide oldugu gibi bir pota arkasi sosyete olarak isimlendirilip o pota arkasina ve protokolun bulundugu tribune kombine satilir.Saha ici biletlerde cemiyete peskes cekilmeyip hakki olan kisilere satilirsa gercek manada etkili tribun olur.Sosyete ve protokol tribunu disindaki tribunler icin fazla bilet basilabilir.Zaten bu tribunlere oturmaya gelmeyen kisiler gelecegi icin bir problem teskil etmez.

Helal Berkan noktayı koymuşsun! Valla sana verecek cevap bulamıyorum.

Madem ki kombinenin bu kadar avantajlı olduğunu düşünüyorsun, bende 2 tane kombine var hemen sana satayım. Sene sonuna kadar bütün avantajlarından faydalanırsın. İTÜ de buluşuruz hemen ikisini de vereyim.

Zaten benim gibi sakin adamın salonda maç izlemek ne haddine alırsın yanına birde deli dolu bir arkadaşını bütün salonu inletirsiniz!

Helal Berkan noktayı koymuşsun! Valla sana verecek cevap bulamıyorum.

Madem ki kombinenin bu kadar avantajlı olduğunu düşünüyorsun, bende 2 tane kombine var hemen sana satayım. Sene sonuna kadar bütün avantajlarından faydalanırsın. İTÜ de buluşuruz hemen ikisini de vereyim.

Zaten benim gibi sakin adamın salonda maç izlemek ne haddine alırsın yanına birde deli dolu bir arkadaşını bütün salonu inletirsiniz!

Kombinenin avantajlarından faydalanıyorum zaten ben abi, sağol :)

Anlatamıyorum galiba? 11 bin bilet sattığımızda nasıl olur anlatayım. 6 bin kişi göbeğe yerleşir, sıkışır, tribün yapar karşıda da 2-3 bin kişi olur pota arkasında da boşluklar olur bildiğin. Bu boşluklara insan alınsa ne oluyor yani? Maçı normalde bilet kalmadığından evinde izleyecek adam pota arkasındaki o boş koltukta dursa nolur. Ne hilesi ya ne alakası var? Şimdi o salonun kapasitesi 11bin kişi diye 12 bin kişi girince hile mi oluyor bu daha fazla insan sığabiliyorsa rahat bir şekilde hem de gayet de girmeli. Ama biri çıkar yok benim kombineme bilet basılmış skandal der, forumlar gaza gelir. Eğer koltuk sayısı kadar bilet satılırsa o övündüğümüz FB maçlarındaki atmosfer, Barca maçındaki atmosfer yalan olmıştu. Pota arkası boş göbek tıklım tıklım pota arkasına bakınca 3-5 kişinin olduğu bir salonda baskı falan olmazdı. Geçen sene FB final serisinde salonda adım atacak yer yokken bu konular aklınıza gelmedi de şimdi kombineyle bir bilet aynı olunca mı olay oldu? Bunun adı hile hurda da değil. O göbekteki koltuklar kaldırılsın burası 10 bin kişi ayakta alır deriz, diğer tribünler de 7 bin desek 17 bin seyirci kapasiteli olur 7 bin koltuklu 10 bin koltuksuz. Keşke böyle birşey yapılsa. Bu dediğim şey keşke Aslantepede kale arkalarında da olsa. Ayrıca o imrenilen tribünlerde pana, partizan falan evet herkes koltuğuna oturur, sıkışıklık yoktur hiç, fazla bilet de satılmaz değil mi?

Ayrıca kombine almak destek çıkmak değildir bence. Hani deniyor ya hem kombine alıyoruz hem bu yapılanlara bak diye. Kombine almak şubenin, yönetimin, klübün bize sağladığı avantajdır. Alırsın ve koca sezon kafan rahat bilet sıkıntısı çekmeden maçlara gidersin ayrıca toplasan gittiğin maçları bayağı da bir kar yaparsın. Konu açılmışken bunu da söyleyim hem kombine alıyoruz hem de çektiğimiz sıkıntıya bak gibi söylemleri de saçma buluyorum. Evet herşey kusursuz olmalı ama neyimiz kusursuz ki?

Hatta bence Fenerbahçe seyircisini örnek almalıyız, adamlar ne güzel sakin maçını izliyor keyfini yapıyor, ayağa kalkıp arkada oturan çekirdek çitleyen abiyi de rahatsız etmiyor. Süper vallahi.

Gayet net anlatıyorsunuz ortada karmaşık birşey yok sadece kişisel farklılıklar var anlattığınız olabildiğine basit zaten

Ben kişilse yazmadım tek bir konuya odaklıda yazmadım ama bu tribün yapacağız en kutsal şey tribün yapmaktır gerekirse adamı yerinden ederiz zihniyeti deidğim gibi adamın elinde bileti gasp etmeye kadar gider.Ortada boşluk var o boşluğa adam oturuyor aslında yer var karşılıksız bilet nasılsın neresi skandal bunun zihniyetine de diyecek laf yok.Cemal Nalga'da alt tarafı hazırlık maçında Tufan forması ile oynamıştı.Birileri de alt tarafı teşvik ne olacak diyordur bir yerlerde.

Karşılığı olmayan bilet basmak skandaldır suçtur tribün desteği kalabalık vatan millet sakarya hiçbirşey bir gerçeği değiştirmez dediğim gibi birşeyleriortak amaç sayıp o amaç için herşeyi yapmanın karşılığı bellidir.Bunu da gayet net anlatıyorsunuz.

Demek spor klüpleri kombineleri sadece seyirciye avantaj olsun diye çıkartıyormuş ona da peki sağolun öğretmiş oldunuz ben de diyorum bangır bangır neden kombineler satılmıyor neden satılmıyor nidaları yükseliyor avantajdan mahrum kalmamak içinmiş.

Bu arada FB'ye çekirdekçilikte benzemeyelim tabi ama çekirdekçilikte benzemeyeceğiz diye başka şeylerde hiç benzemeyelim dediğim gibi full maçlarda ailelerin elinde biletlerini almak en iyisi önemli olan tribün ambiyans o Pana,Partizan nasıl oluyor kolay değil.

Ve hepsinden önemlisi ambiyans için yapılanlar ancak GÜCÜN yettiğine yapılıyor salonun en etkili yerinde çekirdekçinin dibini bulanlar oturuyor.Hemde hak etmedikleri halde otuyor.O yerlere de geçsin etkili taraftar kaldırsın o kişilerei o zaman eyvalah burada en kutsal değer ambiyansmış diyelim kendi adıma haksız yada yanlış olsa da tutarlı olur.Öyle bir durumda yok dar çevre-şirket elamanlarına yakınlık-cemiyetler>ambiyans>diğer tüm değerler gibi hilkat garibesi bir denklem var ortada benim itirazım denkelmin bir kısmına değil tamamına .Kombineli yerine oturmaya kalkanlara gösterilen bu cevval tavrı en kısa zamanda alavere dalavere ile salonun en iyi yerini kapatıp maçlara gelmeyen-gelince çekirdek çitleten-kaybedilen maçlarda maç bitmeden salonu terk edenlere karşı da bekliyorum ama yok onlara Güç yetmiyor.Münferit gelen insana şşş bağırmayacaksan kalk burası salonun en etkili yeri demek kolay .Demek ki geçer akçe ambiyansı sağlamak değil öyle olsa VİP'de de ambiyansı sağlayanlar olurdu.Tüm bu mevzuda güç konuşuyor birileri yönetsel-maddi-idari gücü ile bir yerleri kapatıyor.Başka birileri de fizik gücü ile başka bir yere neden yapıyorsun dediğinde birileri Galatasaray kültürü bize imtiyaz tanıyor diyor diğerleri de Galatasaraya destek, ambiyansı sağlamak için bu gerekli diyor.Olan tüm ötekilere oluyor

Kutay Bey'in dedigi gibi abisine-dayisina-cemiyete peskes çekenler, aynı yeri 2 kere satanlar muhtemelen ayni kisiler..
Yukaridaki satirlarda fotografta bu sucun kaniti da mevcut aslinda.. Galatasaray kulturunden bahsediyorsak eger bizim degerlerimize ne kadar yakistigini tartismaya bile acmak anlamsiz..
Eger bu durumlardan ve bu kisilerden kulubun ya da yonetimin haberi varsa o da ayri bir skandal..
Haberleri yoksa Galatasaray bile olsa sikayet edilmeli ki bu kisilerden kulup haberdar olsun, bunlar olabildigince temizlensin.. Bir cok insan (tribunde yerinden oturmayan da kombine alip oturan da) iyi niyetli bir sekilde takima destek ve katki saglamaya calisirken birilerinin sessiz sedasiz hukuk disi isler yapmasi, buna kilif uydurarak iyi niyetli kisileri saf yerine koymaya calismasi rahatsiz edici..
Bunun faydali sonuclari da olsa (15000 kisi gelmesi gibi), pragmatizm icin hak ve adalet gibi degerleri yok saymak ya da onemsiz gormek Galatasaray'a yakismaz..

Arkadaşlar yaşım 30, yıllardır kendi kendime hayal ettiğim, çocukken sanal takımlar kurup,kendi kendime Galatasaray basketbol takımını Avrupa'nın en büyük kupasında şampiyon yaptığım bir yerdeyiz artık.Aramızda tartışmayı bırakıp ta içinde bulunduğumuz güzelliğin tadını çıkarsak biraz.Bunu birbirimize çok görmeyelim.

Bundan çok değil 3-5 yıl önce birisi çıksa dese ki; pazar-perşembe üst üste iki maç oynayacağız ve Abdi İpekçi Spor Salonunu iki maçta da tıklım tıklım dolduracağız, içimizden buna kaçımız inanırdık?

Bakın ben de kombine sahibiyim,inanın bana yerime oturan birini bırakın gidip kaldırmaya çalışmayı aksine yerime oturan kişiyle gurur duyarım ancak ben.Ne demek istediğimi Ahmet Cömert'te, Ayhan Şahenk'te 500 kişiye oynadığımız günleri bilenler çok iyi anlayacaklardır.

Perşembe gecesi yaratılan atmosfer benim çocukluk hayalimdi, rüyamdı.Onun için o geceyi yarın alınacak bir Beşiktaş galibiyetine bile değişmem, ne olursa olsun.Bu uğurda bana ait koltuklarda değilde; eşimle birlikte merdivenlerde ayakta maç seyretmeye her zaman razıyım.

Dün Tarsus maçında 2. sırada oturarak maç seyrediyordum. Ön sıradaki şahıs ayağa kalktı ve 1 dakika boyunca oturmak bilmedi. Kendisini nazikce uyarmama rağmen herkesin oturarak izlediği bölümde bana döndü ve "Daha iyi izlemek istiyorsan yukarı çık " dedi. Halbuki ayakta izlemek isteyenlerin yukarı cıkması gerekiyordu. Bu ülkede golf dahi izleseniz taraftar kültürü ve profili hep aynı olacak...

Öte yandan fazla bilet basılmasından ziyade her sosyal aktiviteye ücretsiz, biletsiz giren bir kitle var. Tanıdığı polis, kapı görevlisi, güvenlik derken barca maçına nerden baksanız 500 kişi biletsiz izlemiştir. Canları sağolsun, keşke bütün maçlara gelseler.

PArdon aynı koltuğa iki bilet satılsın başarı için herşey yapılsın sahtecilik yapılsın,hile yapılsın,isterseniz şike de yapılsın salondaki ortam ve başarıdan daha önemli daha kutsal başka bir değer yok eyvallah.

İnsanlar yerlerinden edilmesin sahtecilik yapılmasın dendiğinde ne yani salon dolmasın destek olmasın mı istiyorsunuz gibi söylemlerde tam da hukuksuzluğun kol gezdiği ortamlarda hukuksuzluğa itiraz edildiğinde ne yani istikar ortadan kalksın mı istiyorsunuz,ne yani darbeci misiniz ne yani vatanınızı sevmiyor musunuz söylemleri ile bire bir örtüşüyor.Ortamda bağlamda hangi değer en kutsal en poüpüler ise o değer için her şeyi yapmak mübağ olmamalı.Herşeyi yapmak mübağ değil diyen bir insan o diğer değerler ortadan kalksın demiş olmuyor.Mükerre bilet hiç bir şekilde basılmasın ortamın sağlanması için orası o kadar önemli idi ise bu iş adam gibi bir organizasyonla yapılsın deniyor.

Ayrıca bu olup bitenlere itiraz etmek demek çekirdek çitlensin demek değil sapla sapanı karıştırmamak lazım bu olup bitene itiraz edenler maçlarda çekirdek çitlemiyor gayet ateşli destek de verenler vardır ama ateşli destek için herşeyi mübğ görmüyorlar fark burada.

Ayrıca o göbekli adamalr zaten salonun en güzel yerinde otuyor onlar için sorun yok GÜÇ yetiyorsa onlar yerinden kaldırılsın (ki onlar o yelereri haksız gasp etti) yerine oturamayan adamlar onlar değil malesef göbeksiz kelsiz velsiz sadece ailesi ile maça gelmek isyeteyen yada biraz daha sakin destek vermek isteyen insanlar yani dibine kadar ateşli olmayanın illa çekirdekçi olması gerekmiyor.Ya heptir ya hiçtir şeklindeki düşünce tarzı pek sağlıklı değil.

Salonun en iyi yerini haksız yere gasp edeni yerindne kaldıramıyorsun sade Galatasaraylı hakkı ile kombine alıyor lmasaydın kardeşim kalk diyorsun.Ötekilerde kalksın eyvallah diyeceğim burada ilke ambiyansmış diyeceğim.Ambiyans için herşey oluyormuş diyeceğim.Ötekileri orada otururken aslında onlardan daha ateşli ama bazıları kadar ateşli olmayan ortalama taraftarı yerindne kaldırıp ama önemli olan ortam-gençlik vs demek olmuyor.

O Tribün kombinesi olanlar içinde emniyet mensubu,emniyetten tanıdığı olan arkası sağlam biri olsa yerine otursa kalk dendiğinde kalkmasa önemli olan ortam diyip kaldırabilecek mi birileri.Hayır kaldıramayacak.

Son tahlilde görülüyor ki kombine alıp da yerine oturmak isteyenlerin kombine alması istenmiyor.Seneye burada hadi kombine alalım dendiğinde herkes bu ayrıntıyı da belirtsin.

Gelinen noktada VİP'e X geçsin çekirdek çitlesin Tribünü Y kapatsın ambiyans oluştursun kalan Galatasaraylıların ne hali varsa görsün gibi bir sonuç çıkıyor ki akıllara ziyan.Şimdi deniyor ki bağırmayacak şuraya geçsin buraya geçsin eee bu genç bağıran ateşli taraftar kitlesinin basketbola ilgisi artınca ne yapacaksını.Şimdi ya bağırırsın ayakta izlersin yada bu bloktan çıkarsın kombinede olsa diyorsun.Yarın bunun sonu her yer bağıran taraftar dolu ya uyarsın ya salondan çıkarsına kadar gider.HAksızlığın hukuksuzluğun sonu yok vesselam.Ve bu haksızlık hukuksuzluk başka haksızlık hukuksuzluğa geçerli olmasa da mazeret yaratıyor.

Benim klübün gerekirse boş tribüne oynasın ama mükerrer bilet basmasın benim düşüncem budur başka türlü düşünen düşünebilir ilkesizlik bir kez başladı mı nereye kadaz uzanacağını kimse bilemez.

Maça kucağında bebeği ile yanında çocuğu ile gelen annenin bileti başka kişilere de satılmış diye bu sitede şikayet etme cüretini gösterdim ya hepinizden özür dilerim!

Yok kardeşim kulüp haklı aynı bileti 2 kişiye satmış ne var bunda az bile, en az 5 kişiye satması lazım ki ambians cehennem gibi olsun. Valla bu taraftar buna müstahak.

Bu fikri FIBA'ya da satmak lazım. Diyecen ki "Baba bak şu biletlerden mükerrer çifter çifter satacan ki gelir artacak, ambians olacak. Yazık, koskoca organizasyon, bi maçta 10.000 seyirciyi zor buluyor! Akıllı olun olm biraz, açın kapıları beleşçiler girsin, oturanları kaldırın, sıkıştırın safları! Konuşun şu Litvanya, Rusya federasyonları ile. 60 yıldır Avrupa zirvesine oynuyor lavuklar hala mal mal oturuyorlar tribünlerde"

Dünya'da kimse anlamıyor atmosfer, ambians, tribün, organizasyon işlerinden bir biz anlıyoruz!

Ben komibineyi yazın aldım, çevremde oturanlarda aynı durumda. Daha sezonun ilk maçında kombineli yerleri satıyorsunuz diye kulübe haber verdim.

Artık istiyerek mi yapıyorlar yoksa teknik bir aksaklık mı bilemem ama kulübün bu durumdan haberi olduğu halde çözüm üretmiyor işte buna eminim.

Ben komibineyi yazın aldım, çevremde oturanlarda aynı durumda. Daha sezonun ilk maçında kombineli yerleri satıyorsunuz diye kulübe haber verdim.

Artık istiyerek mi yapıyorlar yoksa teknik bir aksaklık mı bilemem ama kulübün bu durumdan haberi olduğu halde çözüm üretmiyor işte buna eminim.
Aslında bu sorun bu sene biraz fazla kombine satılmasından kaynaklanan bir sorun. Ben geçen sene Avrupa maçları dahil birçok maça gittim. Kombinem yoktu ve her maça gişeden bilet aldım. Ama bırakın bilette yazan yere oturmayı merak edip neresiymiş diye bile bakmadım. Yani Abdi İpekçi'de Tribün olarak bilinen yerlerde numaralı oturma sistemi yoktu ve bence hala yok. Erken gelen beğendiği yere oturuyor. O nedenle biletleri de bence rastgele basıyorlar.