2011- NBA Play Off

Önce Zen Master a birkaç laf ,böyle gitmemeliydi ona David Robinson gibi bir veda yakışırdı ama sporda herşey var parkelerin gördüğü en büyük koç+karakterin önünde saygıyla eğiliyorum
Bu mağlubiyet Lakers ı 2004 yılına geri gönderdi JAckson ın emekliliği Mitch in işini iyiden iyiye zora soktu g bence 2 sene azı yok fazlası var lakersdan birşey beklemeyin yeniden toparlanmaya çalışacaklardır artık hoşgelsin Mihm ler Smash Parker lar Kwame ler Medvedenkolar efendime söylelyim Brian Cook lar Vujacic ler Devean George lar saymakla bitmeyecek vasat adamla birkaç sene takılırsınız sonrası ta ki Kwame artı Aaron McKie karşılığı Pau Gasol u verecek başka bir ""keriz-hain"" Jerry West bulana kadar,artık sizi Jack Nicholson kurtarsın son sözümde Dallas a La en sevmediğim şehirde olsa Marc Cuban ın o ağzı kulaklarında suratını görmektense Long Beach te Lakers şampiyonluk partisini izlemeyi tercih ederim

Tamam Doğan seni mi kıracağım ? Ama bunun olması için önce bizi elemeniz lazım,eğer biz elersek sende bizi desteklersin :D

Şirket yok beyler lütfen :) :) Cuban'ın maç sonu Phil babaya yaptığı terbiyesizlikti. Bynum'ın pozisyonunu bilmiyorum izlemedim ama vahşi olduğu söyleniyor. Youtubea düşerse izleyeceğim ama bu kadar yaygara boşa kopmaz mutlaka bişiy yapmıştır Bynum.
Lakers'ın şimdi yapacağı şey basit. Bu sene bi keriz daha bulmalılar. Aksi taktirde seneye de aynı tablo yaşanır.
Dallas da herşeyi soktu bugün parça parça izlediğim bölümde. Peja ve Terry toplam 14te13 atmış. Ayıp yahu insaf diye de birşey var bu resmen terbiyesizlik. Tamam iyi şutörsünüz filan ama kaç metreden ufacık bi deliğe atıyorsunuz o topu insan bari adam başı 1er tane kaçırır. Daha bu işin Dirk'ü var üstüne. Dallas'ın şu yıllardır gösteremediği (10 yıl oldu ) performans nihayet çıktı ortaya. Finley'ler , Stack'ler , Nash'ler , LaFrentz'ler geldi geçti ama hep potansiyelli ama bi türlü kazanamayan takımdı Dallas. Bu sene potansiyel çıkıyor gibi ortaya. Yalnız Lakers süpürüp final yapamazlarsa hepsi intihar etsin .

Peja&Terry ikilisinin 16da 15 üçlük attığı, Haywood'un 2de 2 serbest atış attığı bir maç olduğunu ( playoff ortalaması %25in altındaydı ) düşünürsek Dallas galibiyeti normal sonuç oldu.. Bynum'un havada turnikeye giden Barrea'ya koluyla vurmasına çok şey denir de neyse..

Diğer maçta Atlanta son çeyrekteki etkili oyunuyla Chicago'yu 100-88 mağlup etmiş..

Atlanta: 100- Chicago: 80

Hawks play offa tutunma maçını kaybetmemiş.. Chicago'ya 3-1 dönülse idi şüphesiz hiç bir şans olmayacaktı.. Atlanta bence iyi direniyor Bulls'a.. J.Crawford'ın benzini bitti ama bu kez ilk beş oyuncuları yağmur olup yağmışlar.. Aslında ribaundlar denk ama Bulls'ta Rose'dan başka kimsenin sahada olmaması bu sonucu hazırlamış.. Tabii "most valuable player" seçilen birinin bu kadar rezil bir yüzdeyle nasıl oynadığı da tartışılır.. Bence Rose, MVP olacak oyuncu değil ama boşluktan seçildi işte.. 34 sayı atmış , saha içi yüzde 12/ 32.. Bu şekilde maç kazanılamazdı, kazanılamadı.. Bulls yarı yolda kalacak bu yüzden işte.. İki maç üst üste şutlar girmeyecek, Boozer zaten hep arazi.. Turu Bulls geçer ama ben Miami veya Boston karşısında hiç bir şans göremiyorum..

Dallas: 122 - Lakers: 86

Şu maçla ilgili sayfalarca yazılabilir.. Ben Lakers'ta bundan sonra ne olur / olmalı kısmına girmeyeyim.. Onu kendi başlığında konuşmak lazım.. Maçın özelinde de konuşacak pek bir şey yok.. Basketbol camiasında böyle maçlara amiyane tabir ile " tecavüz oldu " deniyor.. Dallas gerçekten müthiş şut soktu, soktuçta azim ve ateş arttı, savunma direnci arttı.. Aslında ilk periyot denk gibiydi ama J.Terry son 7-8 yılın acısını çıkardı. Her sene play off oyuncusu değil diye aşağılanan Terry, bu sene 5 senelik şut soktu.. Sadece bu maçta değil, en başından beri.. Mezardan geri gelen Stojakovic 6/6 üçlük attığı bir maçtan bahsediyoruz. Barea da müthiş oynadı.. Açık söylemek gerekirse Nowiztki karışmadı pek.. Çocuklar oynasın modundaydı.. Dün biraz da Nowitzki gaz pedalına dokunsa, daha tarihi bir farka gidilebilirdi..

Lakers için söylenecek çok şey yok. Hep kötü oynadılar ama potansiyel yüksek olduğu için, Boston'da olduğu gibi hep bir patlama beklentisi vardı.. Bu sefer olmadı.. Kim ne derse desin Kobe elinden geleni yapmıştır benim gözümde. Ama Gasol eski Gasol'du.. Silik, sevimsiz , zayıf.. Lakersa ilk geldiği zamandaki gibi yumuşak.. Bynum zaten buraların oyuncusu değil, hep yazdık, hep konuştuk.. Yaptığı terbiyesizlikle kafa olarak da bu seviyeyi oynayamayacağını ve hazım sorunu olduğunu gösterdi.. Odom zaten karısıyla gündemde.. K.Kardashian galiba bir talk show'a mı ne başlamış, onu yazıyor millet. Fisher desen emekli artık. Artest arızalı, Blake kayıp.. Lakers tamamen sahadan çekilmişti dün.. P.Jax için tabii acı bir son oldu..

Lakers'ın ciddi atılımlara, takaslara ve gençleştirmeye ihtiyaç duyduğu kesin.. Takım başlığında konuşulur..

Emre abi Chicago hakkında ne düşünüyorsun.?
Abi ben onları sanki tamamiyle Rose götürüyor diye düşünüyorum.Sanki iyi bir takıma karşı patlayacaklar gibi duruyor.Umarım yanıltırlar beni ama sürekli Rose alıyor içeri giriyor.Zaten Rose atıyor her maç 30 sayı diğerlerinden en yük skor atan 10 sayı falan böyle olmaz.

Emre abi Chicago hakkında ne düşünüyorsun.?
Abi ben onları sanki tamamiyle Rose götürüyor diye düşünüyorum.Sanki iyi bir takıma karşı patlayacaklar gibi duruyor.Umarım yanıltırlar beni ama sürekli Rose alıyor içeri giriyor.Zaten Rose atıyor her maç 30 sayı diğerlerinden en yük skor atan 10 sayı falan böyle olmaz.

Yukarıda yazdığım gibi Rose'un skoru verimli bir skor değil Tugay.. Hiç şut sokamadan, bu kadar düşük yüzdeyle 50 sayı da atsan kazanamayabilirsin.. Sixerslı olarak biz iyi biliriz.. Iverson 50 sayı atar ama maçı kaybedersin.. Rose dün 32 top kullanmış 12 isabet var.. Bu nasıl MVP lik, bu nasıl şampiyonluk adayı takım anlamadım. Ha belki yarın %70 le atar ama bir istikrar yok..

Boozer kesinlikle yumuşak bir oyuncu.. Eğer bir şey olacaksa Noah'ın taş gibi durması lazım pota altında.. Ben yaka finalini kazanacaklarına inanmıyorum.. T.T süper bir coach ve bu sene beklenenden de iyi oldu.. Bu sene yaka finalinde tamam derler diye düşünüyorum ki tamamen de fikstür avantajı var.. Indiana ve Atlanta yenerek finale gelmek var, Sixers ve Boston eleyerek gelmek var.. Tabii 1. bitirmenin avantajı o da.

Gecenin programı;

tsi 02.00 Boston-Miami (1-2)
tsi 04.30 Memphis-Oklahoma (2-1)

Memphis bu gece de kazanırsa Oklahoma, ormana çam kesmeye gidebilir. Çok kritik maç.

Seriyi 3-1 'e getirdik ve bence seri burada bitti şu andan itibaren.
Lebron önderliğinde kazandık maçımızı, keyfimiz yerinde.Aksilik olmazsa yıllar sonra tekrar Miami-Dallas finali geliyor.
Kontratı bitecek KG'a gönderme bu hali ile değil 20 milyon 6 milyonluk kontrat önermem kendilerine.

Boston: 90- miami:98

maçın büyük bölümünü izleme şansım oldu.. 3. periyodun sonuna doğru Heat'in kazanacağı belli olmuştu ama Boston son topu soksa kazanabilecekti, uzatmaya gidildi.. Heat kendi hatalarından maçı bu noktaya getirdi.. LBJ, bu maça süper hazırlanmış kafaca.. 35 sayı,14 ribaundu var.. Çok kritik zamanlarda bulduğu basketler var.. Wade her zamanki gibi.. Bosh ise şaşırtıcı biçimde iyi oynadı.. Maçın kayba gittiği anlarda aldığı ribaundlarla ve son dakika içinde yaptığı bir tiple önemli katkı verdi.. Üçünden başka skor atan da olmadı..

boston, hiç iyi değil.. bu kesin.. dün garnett'in oynadığını bile görmedim ben.. ray allen çok silikti.. sadece paul pierce üzerine kaldı yük, o da son topu sokamayınca maç gitti, ayrıca seri de gitti.. Zaten Boston, bu seriyi hak edecek bir top da oynamadı.. Maçın kritik zamanlarında Rondo hiç oynamadı, yanlış değilsem uzatmada da hiç oynamadı.. Sadaha hep Delonte vardı..Sakatlık mı vardı bilmiyorum ama kötü bile olsa Rondo mutlaka sahada olur, özellikle de alternatifi West ise..Glen Davis ise bence bu play off'ta kariyerine büyük balta vurdu.. Takımın istikrarlı bir uzuna bu kadar ihtiyacı varken , ortam bu kadar müsaitken , hiç bir şey veremedi..

boston için new york'la oynamak bir şanstı ama miami ile aynı kalibreye çıkamadılar hiç.. arada büyük bir istek, arzu ve iştah farkı var.. Miami şampiyonluğa doğru gidiyor, Boston tam tersi yönde.

oklahoma: 133- memphis: 123

maçı izlemedik ama 3 uzatmada bitmiş.. izleyen arkadaşlar Westbrook'un yine inanılmaz zorladığını , ta ki 3. uzatma periyodunda Durant'in sahneye çıkması ile işin bittiğini söylüyor.. Coach Brooks büyük bir yıkıma uğradı herkesin gözünde.. Ya doğrunun ne olduğunu bilmiyor, ya da takımına hakim değil.. Kırmızı kar yağsa, pasifik okyanus ortadan ikiye ayrılsa, ne olursa olsun Westbrook 33 top kullanırken, Durant 20 top kullanmaz.. Takımında Durant varsa, en çok topu o kullanır.. Bu top paylaşımı yüzünden kavga ettiler lafının doğru olduğuna inandım artık.. Westbrook 33 top atıp 40 sayı atmış, Durant 20 top atıp 35 sayı atmış.. Şimdi Westbrook iyi mi oynadı yani .. Şu seride, hem Westbrook'tan, hem Scott Brooks'tan, hem de Oklahoma'dan ciddi soğudum.. Durant terbiyesinden susuyor ama yakında patlar, patlarsa da önce coach ve sonra Westbrook gider.. İnanılır gibi değil şu durum.. Geçen maçta da aynı şeyler oldu ve hiç bir şey değişmemiş, demekki coach yok..

Memphis elinden geleni yapmış.. Zach-Gasol ve diğerleri.. Zaten kadro olarak kısıtlılar, rotasyon dar.. Rudy Gay gibi bir adam yok..Buna rağmen bir çözüm arıyorlar.. Mayo benchten geliyor falan, bir arayış, bir kurcalama var.. Dün gece kazanabilselerdi Wetbrook'u cehenneme taile göndereceklerdi ama olmadı.. Lakin henüz seri bitmedi.. Sonuna kadar Memphis'i destekliyorum, inşallah geçerler..

Emre Abi sen Glen Davisi adamdan sayıyor musun? :D
Bu sene kontratı bitiyor umarım uzatmak gibi bir saçmalık yapmayız.
Bu saatten sonra yapabileceğimiz benchi değiştirmek ve draftan bir şans yakalamak olacak.
Troy,Jeff Green kontratları bitiyor zaten ama fazla hamle yapabilecek durumumuz yok.Deandre Jordan kontrat önersek bench olmayacak.Kısacası işimiz yaş.

Serinin en kritik iki maçına doğru ilerliyoruz.. 4. ve 5. maçta deplasman takımlarından biri kazanırsa o turu geçer. Favori hala Miami tabiki ancak bu maçtaki ayaklanma bir nebze de olsa umudumuzu arttırmış olsa gerek...

Önceden de dediğim gibi. Bu maç çok kritikti. Uzatmada kaybettik ne yazıkki, zaten kazanmayı da pek haketmemiştik. Genel değerlendirmeyi artık seri bitimi yaparız... 5. ve muhtemelen bu sezonki son maçımızı izlemek için televizyon karşısına geçeceğiz artık. Miami'yi daha kağıt üstünde bitmemiş olsa da şimdiden tebrik ediyorum. Buradan seri asla dönme

Bu arada Rondo sol kolundaki problemden dolayı 1,30 dakika oynayabildi uzatmada Emre abi...