2011- NBA Play Off

Chicago: 99- Atlanta: 82

Hawks'un, Bulls savunmasını aşamama hali devam ediyor anladığım kadarıyla.. Yine skor yapamamışlar. Burda övgüyle bahsettiğimiz Joe Johnson ve Jamal Crawford'ın istatistikleri ve yüzdeleri iki maçtır yere çakılmış durumda..

D.Rose 44 sayı, 5 ribuand, 7 asist gibi insanlık dışı bir işe imza atmış.. Bugün 4/7 ile üçlük sokmuş ama önemli olan o değil isterse 10/10 soksun.. Önemli olan bunu istikrarlı bir hale getirip bir tehdit oluşturmak.. C.Boozer'ı da neden sevmediğimi bir daha anladım. Yine kayıp.. Miami serisinde geldiğinde yüzünü bile göremeyeceğiz.. O kadar kaybolacak ortadan..

Bence sıradaki maç Atlanta kazanır..

Dallas: 98 - Lakers: 92

Küçük kıyamet alametlerinden birisi herhalde. Lakers'ın play-off'un herhangi bir yerinde, herhangi bir takıma süpürülmesi söz konusu bile olamaz.. Yani çizilen profil hep buydu.. Ben birisinin süpürdüğünü görmedim, tarihte varsa da benim hatırlamayacağım kadar eskidir..

Maçın 2. yarısına kalktım..Tamamı lacivert giymiş bir salon ve inanan bir Dallas vardı.. Mavs için en büyük katkı kuşkusuz Terry ve Peja'nın skorları oluyor.. Normalde denklemde fazla bir fonksiyonu olmayan isimlerdi ama beklenenin üzerindeler.. Bu maçta skor katkısı yapamasa da Marion da bence iyi oynuyor.. Nowtizki zaten bir efsane.. Lakers'ın denemediği savunma, denemediği eşleşme kalmadı ama yok.. Adam her yerden, her şekilde sokuyor şutunu. Dallas'ın yıllar önce Miami ve Golden State'e arka arkaya kaybettiği serilerden sonra düştüğü durumdan kurtulması için bu büyük bir şans.. Lakers'ı süpürebilirlerse tüm kötü anılar silinir..

Lakers ise yine tanınmayacak haldeydi.. Bir kere Gasol, play off başından beri olduğu gibi kayıp. Artest cezalı olduğu için ilk beş başlayan Odom falan neyse de bence sorun savunma sertliği.. Odom+Gasol+Fisher .. Bu adamlarla sert bir savunma yapmak mümkün değil.. Millet beğense de ben Bynum'ı da bir yere koyamıyorum.. Her maçta olduğu gibi yine Lakers benchinin katkısı sıfır.. Her maçtan sonra yazdık.. Bu maçta da yazalım.. Mavs benchi 52 sayı, Lakers benchi 15 sayı.. Bu istitatistikte üç maçtır eziliyor Lakers ve maçı da kaybediyor..

Şu anda eminim Kobe burnundan soluyordur.. Pazar akşamı kazanıp , melekler şehrine dönmek için ekstra oynamak isteyecektir.. Çıkıp 60 sayı atarsa şaşırmam ama böyle bir şey yapmaya kalkarken işler tam terse de dönebilir.. Gasol yok çünkü.. Gasol'un bir kadın yüzünden bu halde olduğu söylentileri her yerde var ama dün gece Kaan Kural yokmuş öyle bir şey falan diyordu ama bilemem.. Eğer Lakers şu seriyi 4-0 kaybederse ortalık toz duman olur.. Coach zaten gideceğim falan diyordu, takımda da büyük revizyon olur.. 6 kişilik rotasyon var zaten.. O 6 kişinin biri Fisher, biri Artest.. Zor yani..

4. maçı izleyebilecek olmamız büyük şans.. Pazar akşam 22.30 Ntvspor.. Tarihi bir maç olabilir.

Dallas-Miami finaline doğru adım adım gidiyoruz. Bakalım(yayınlanmadığı için duyalım, haber alalım) bu gece Boston da yenilecek mi? Yoksa ben de varım diyebilecek mi?

Bu gece, yani cumartesiyi pazara bağlayan gece 00.00'da Ntv'de Memphis-Oklahoma naklen.

maç başlamak üzere.. zach randolph'ün mübarek yüzünü görmeyeli, bir maçını oturup izlemeyeli çok olmuştu.. üniv. yıllarımın gerçek ruh hastası.. özledim.

gelecekten geçmişe, portland jail blazers'a selam olsun..
r.wallace'a, ruben petterson'a , bonzi wells'e , q.woods'a ve tüm ruh hastalarına...
soyunma odasında dolabında kokain saklayanlara..
molada kavga edenlere, sabonis'in suratına havlu fırlatanlara.
takım sahibinin gerçekten kanser olmasına sebebiyet verenlere..

selamlar..
portland sizle gurur duyuyor.

Damon Stoudamire ı unutmayalım takımın mental coachu intihar ettirmişti, washington da marihuana bulmak zor oluyor diye demeç vermiş bir sporcudur başka söze gerek var mı bilmiyorum

Belki Lakers'ı elerler diye Oklahoma geçsin istiyordum turu ama eğer Dallas, Lakers'ı eleyecekse ben de direkt Memphis tutabilirim.. Zach'i görmüyor musun ? Tonton,sevimli, süt dökmüş kedi gibi sağa sola bakıyor benchte.. Ben Memphis tutacağım artık bu seride.Tabi Lakers döner gibi olursa ben de Oklahoma'ya döner gibi olurum. ( Not: Durant basketbolcu olmasaydı tetikçi olurdu )

Damon Stoudamire ı unutmayalım takımın mental coachu intihar ettirmişti, washington da marihuana bulmak zor oluyor diye demeç vermiş bir sporcudur başka söze gerek var mı bilmiyorum

potanın üstüne çkıp nba reklamı çektirmişti Toronto formasıyla.
Bir de Derek Anderson da bu çetedendi galiba ama bu isimler kadar aktif değildi çetede :)

Maçın sonucu ne olur bilmiyorum ancak Memphis hakikaten play-offlara inanılmaz renk katıyor. En önemli özellikleri pes etmemeleri olsa gerek. Ve altını çizmek lazım, bunları Rudy Gay olmadan yapıyorlar. Son durum Oklohama 84 Memphis 83.. Son 4 dakika...

Memphis - Oklohama maçının normal süresi 86-86 bitti ve uzatmaya gitti. Westbrook gibi bi guardı varken bir takım kolay kolay rahat maç izleyemez heralde. Mükemmel oynadığı bir maçta bile son dakikalarda maçı bu hale getirdi... Bakalım gülen taraf kim olacak

şimdi uzatmaya gitti maç oklahoma son 6 dakkada 2 sayı atabildi rüzgar memphis den yana gibi....biraz sonra boston-miami maçı başlayacak bu saatte kimseler yok galiba ama maçı internet üzerinden izleyebileceğimiz bi yer olabilir mi acama? fener-lakers taraftarı NTV'ye dualarla(!)

Bu kadar olayları dışarıdan izleyen bir koçunuz ve her an herşeyi yapabilecek Westbrook gibi bir guardınız varken herşey başınıza gelebilir. 16'ya kadar fark çıkınca iş bitti sanmıştım ben, yanılmışım. Memphis inanılmaz renk katıyor gerçekten. Bu eşleşmeden çıkan Oklohama olursa bence konferans finalinde elenir. Eğer Memphis olursa ben bir sürpriz daha çıkar mı diye ciddi ciddi beklemeye başlarım. Ayakta alkışlıyorum şu mücadelelerini bir kez daha

Arkadaşlar;

Ntv'yi ben de sevmiyorum ama bir ayrıntı var.. Bu maçı neden ntv veya ntvspor vermiyor diyorsunuz ama bir de nba tv gerçeği var.. nba tv'nin verdiği maçları veremiyorlar ( final serisi hariç. ) Onlar da Miami-Boston varken Oklahoma-Memphis vermek istemezlerdi.. NBA Tv'nin vermediği maçı verme durumundalar.

Oklahoma:93 - Memphis: 101.(OT)

Gerçekten oturup izlemedikçe , sadece yorumları okuyarak ve box score'a bakarak bir yere kadar anlayabiliyorsunuz durumu.Biz Oklahoma'yı hep Batı şampiyonu falan olabilecek kapasitede sandık ama dün maçı dikkatle izledim.. Maçı kaybettikleri için değil ama başka nedenlerle, bu takımın yarı yolda kalacağına inanıyorum..

Son 7-8 dakikaya kadar hep önde ve kolay gelmelerine rağmen, bundan sonra Westbrook resmen saçmaladı.. Hücum boyunca topu kimseye vermedi, hep zorladı, hep yanlış seçimler yaptı ve maç uzadı, o rüzgarla da kaybedildi.. Westbrook'un istatistiklerine bakmak yanıltıcı olur.. Çok fazla top kaybetti ve en önemlisi Durant'i soğuttu maçtan.. Hadi genç oyuncudur, hatadır diyelim.. Bu takımın coach'u nerde ? Kusura bakmasın ama bundan sonra benim için Scott Brooks diye bir coach yok.. Nasıl müdehale etmez, söylemez, oyuncu değiştirmez anlaşılır gibi değil.. Göz göre göre gitti maç, belki seri gitti.. Ne zaman Harden oyuna girdi, hemen top dolaşmaya başladı ama artık çok geçti.. Şu maçın uzamasının ilk sorumlusu coach'tur.. Geçen hafta çıkan Westbrook, Durant ve Harden ile kavga etti haberlerine artık hak verebilirim. Durant yine iyi sabrediyormuş.. Bu takımın, Memphis'i geçse bile uzun boylu iddaalı olamayacağına inandım..

Memphis de aslında çok iyi oynamadı ama maçın son 6-7 dakikasında Sam Young'ın vurduğu bir smaç sonrası ateşlendiler ve uzatmaya götüren taraf olup kazandılar.. Kısıtlı rotasyona rağmen yine çok başarılıydılar.. Randolph ve gasol ikilisi iyi.. Gasol'un istatistiğe yansımayan katykısı, yansıyan da çok.. Tony Allen da çok iyi oynadı bence..
Bana göre Battier'yi daha çok kullanıp Durant üzerindeki savunma baskısını çeşitlendirebilir, arttırabilirler..

Görünen, Oklahoma'nın daha üstün bir takım olduğu.. 4. maçı onlar kazanırlar adam gibi oynarlarsa..

Boston: 97- Miami : 81.

Boston'un bu maçta mutlaka yumruğunu masaya vurması gerekiyordu.. Vurmuşlar ve Lakers'ın durumuna düşmemişler.. Uyanmanın, sahaya karater koymanın tam zamanıydı. PP ve Garnett kendinden bekleneni vermişler gibi görünüyor. Onlar atınca Boston rahatlamış.. Ray Allen idare etmiş, Rondo da asistleriyle işi bitirmiş görünüyor.. Yalnız Glen Davis'ten yine hiç katkı alamamışlar. Tam ihtiyaçları olan uzun katkısı işte.. Jermaine ile Shaq ile olmayacak işler.. G.Davis skor katkısı verecek yetenek ve kapasitede ama çok kötü bir seri oynuyor..

Miami'nin özellikle deplasmandaki ilk maçta büyük baskı altına gireceği kesindi.. Celtics bu maçı alamasaydı işi bitmişti çünkü..Gerçek winner olan Wade tabii ki geri adım atmamış ama LBJ için aynı şeyleri söylemek zor.. LBJ bu ithamlardan kurtulmak istiyorsa, çıkıp bu maçlardan birini deplasmanda kazanacak, milleti susturacak.. Rezalet bir yüzdede kalmış.. Bosh'un kaybolmasına kimse şaşırmaz.. Gerçek bir bayan basketbolcudur.. Toronto gibi bir kız takımında yetiştiği için, erkeklerle adam gibi maç yapılınca kayboluyor.. Gerçek bir overpaid.. Bir de karşısındaki takımın uzunlarına bakın.. Garnett'i saymasak hepsi mezarlık adamlar.. C.Bosh'tan bir yol olmaz. Daha önce Chaelmars ve Jones'tan güzel katkılar alan Miami'yi bu kez Mike Miller desteklemiş.. Joel de hayatının maöını oynamış herhalde 12 sayı,11 ribaund.. Ama Boston % 50 ile üçlük atarken, Heat %21 ile atmış.. Saha içi yüzdeler de kötü..

Miami'nin bu başkaldırıyı engellemesinin tek yolu Wade'in ayak izlerini takip etmek.. Baskıyı kaldıracak, isyan edecek, geri adım atmayacak olan O çünkü.

3. çeyrekteki yarattığımız fark bize maçı getirdi... Bu maçta aslında göze çarpan çok şey var. Miami cephesine bakarsak, muhteşem bir bench katkısı aldılar. Anthony double double yaptı, Chalmers 17 sayı attı. Ama buna rağmen fark yediler. Bosh genel olarak sert maçlarda kayboluyordu, bu maçta sahadan silindi resmen. Diğer iki yıldız da yüzdeli şut atmayınca ilk 5 katkısı çok altta kaldı Miami'nin...

Bize gelecek olursak, tatlı gelişmeler var. Öncelikle hoşgeldin Shaq başkan demek istiyorum. 8 dakika süre aldı, en azından döndüğünü görmek mutlu etti beni. Bir diğer hoşgeldin de Garnett'e gelmeli. 28 sayı 18 ribaund, helal olsun. Pierce da özellikle maça fırtına gibi girmişti ve o da 27 sayıyla tamamlamış. Ama bi gerçek varki, bench durumu gene içler acısı. West hariç adam akıllı katkı veren olmadı bu maçta. Özellikle Davis playoffların en büyük hayal kırıklığı takım adına denebilir...

Serinin en kritik iki maçına doğru ilerliyoruz.. 4. ve 5. maçta deplasman takımlarından biri kazanırsa o turu geçer. Favori hala Miami tabiki ancak bu maçtaki ayaklanma bir nebze de olsa umudumuzu arttırmış olsa gerek...