Oklahoma:93 - Memphis: 101.(OT)
Gerçekten oturup izlemedikçe , sadece yorumları okuyarak ve box score'a bakarak bir yere kadar anlayabiliyorsunuz durumu.Biz Oklahoma'yı hep Batı şampiyonu falan olabilecek kapasitede sandık ama dün maçı dikkatle izledim.. Maçı kaybettikleri için değil ama başka nedenlerle, bu takımın yarı yolda kalacağına inanıyorum..
Son 7-8 dakikaya kadar hep önde ve kolay gelmelerine rağmen, bundan sonra Westbrook resmen saçmaladı.. Hücum boyunca topu kimseye vermedi, hep zorladı, hep yanlış seçimler yaptı ve maç uzadı, o rüzgarla da kaybedildi.. Westbrook'un istatistiklerine bakmak yanıltıcı olur.. Çok fazla top kaybetti ve en önemlisi Durant'i soğuttu maçtan.. Hadi genç oyuncudur, hatadır diyelim.. Bu takımın coach'u nerde ? Kusura bakmasın ama bundan sonra benim için Scott Brooks diye bir coach yok.. Nasıl müdehale etmez, söylemez, oyuncu değiştirmez anlaşılır gibi değil.. Göz göre göre gitti maç, belki seri gitti.. Ne zaman Harden oyuna girdi, hemen top dolaşmaya başladı ama artık çok geçti.. Şu maçın uzamasının ilk sorumlusu coach'tur.. Geçen hafta çıkan Westbrook, Durant ve Harden ile kavga etti haberlerine artık hak verebilirim. Durant yine iyi sabrediyormuş.. Bu takımın, Memphis'i geçse bile uzun boylu iddaalı olamayacağına inandım..
Memphis de aslında çok iyi oynamadı ama maçın son 6-7 dakikasında Sam Young'ın vurduğu bir smaç sonrası ateşlendiler ve uzatmaya götüren taraf olup kazandılar.. Kısıtlı rotasyona rağmen yine çok başarılıydılar.. Randolph ve gasol ikilisi iyi.. Gasol'un istatistiğe yansımayan katykısı, yansıyan da çok.. Tony Allen da çok iyi oynadı bence..
Bana göre Battier'yi daha çok kullanıp Durant üzerindeki savunma baskısını çeşitlendirebilir, arttırabilirler..
Görünen, Oklahoma'nın daha üstün bir takım olduğu.. 4. maçı onlar kazanırlar adam gibi oynarlarsa..