2013-2014 Erkek Voleybol Takımımızın Maçları

Üzüldüğüm tek konu keşke şampiyonlar ligine bizim yerimize Fenerbahçe katılsaydı çok daha iyi olurdu ülkemiz adına...
Geçen sezon Fenerbahçe Grundig ŞL'ye katıldı ve 6 maçın tamamını kaybedip elendi. Üstelik bütçesi bu sezonkine benzer bir bütçeydi. :)

Biz wildcard ile katıldığımızdan ülke puanına negatif bir tesirimiz de yok. Başarılı olsak katkımız olurdu, o ayrı tabi... Mühim olan hak ederek giden takımlarımızın topladığı puanlar...
 
Haklısınız tabii ama gerçekten bu erkek voleybol takımından tiksinmeye başladım... İzliyorum yeniliyoruz,takip ediyorum kötü gidiyoruz.Tamam olabilir ama o kadar kötüyüz ki bakalım bu hafta Fenerbahçe maçında ne yapacağız...
 
Bugün maç ile ilgili 2 düşüncem var.Birincisi 3. anons dan sonra maç ertelenecek.İkincisi anonslara uymayan taraftarlar salon dışına atılacak.Maçın biteceğini düşünmüyorum.Bayanlarda yapılanlardan sonra erkeklerde de böyle şeyler olacakmış gibi geliyor.Bayan maçında yapılan davranışlar inşallah bu maçta tekrarlanmaz.Eğer maç tamamlanırsa 3-0 ya 3-1 Fenerbahçenin kazanmasını bekliyorum.Bu maçtan sonra Başta sayın koç olmak üzere yönetimde erkek voleybol ile ilgili çalışma yapan ekibin istifa etmesini diliyorum.
 
Haklısınız tabii ama gerçekten bu erkek voleybol takımından tiksinmeye başladım... İzliyorum yeniliyoruz,takip ediyorum kötü gidiyoruz.Tamam olabilir ama o kadar kötüyüz ki bakalım bu hafta Fenerbahçe maçında ne yapacağız...
Siz de haklısınız. Söz konusu Galatasaray olunca romantizm bir yere kadar işliyor. Bir noktadan sonra taraftar başarı görmek istiyor. Başarı olmasa bile bir umut ışığı görmeyi arzuluyor. O da olmayınca takıma inancını yitiriyor. Ben de bu sene erkek voleybol takımımızı pek takip etmiyorum. Ne de olsa hedef maçları hep kaybediyoruz. Fenerbahçe'ye de yeniliriz yine...

Geçen yıl bu takım Challenge Cup'ta mücadele ederken şubeye hatrı sayılır bütçe ayıran, o bütçeyi de Nikolov, Janiç gibi adamlara harcayan, takımın başına hayatında hiç erkek takımı çalıştırmamış Nesiç'i getirip kumar oynayan yönetim; ŞL'de mücadele ettiğimiz sene şubeye yatırımı kesti. Bunun mantığını anlayabilmek mümkün değil...
 
Sezon başı takımdan, daha doğrusu hocadan umudum olmadığını yazmıştım ama bu kadar da berbat olacağımızı beklemiyordum açıkçası. "Daha ne kadar kötü olabiliriz ki?" modunda takım.
 



Rezalet bir ilk yarı geçirdik. Bundan daha kötü olmazdı sanırım. Üst sıralardan da baya uzaklaştık. 3. ve 4. takımlar ile aramızda 7 puan fark oluştu. Artık bizim için realistik hedef ligi 5. bitirmek galiba...
 
Galatasaray FXTCR 3 - 2 Zaksa Kedzierzyn

Son maçta galibiye almayı başardık ve grubu 2 puanla bitirdik.




Geçen sene F4 yapan Zaksa bu sene gruptan çıkamadı.
 
2-1 gerideyken,4. sette 17-15 Zaksa öndeyken takip etmeyi bıraktım.Film çıkışı galibiyeti görünce gözlerim parladı,talihsiz ama böyle.
Mısırlılara,bilhassa Abdelhay'a destek olmak lazım.
 
Ligin 12.haftasında Ankara'da Ziraat Bankası ile karşılaşıyoruz. 12.01.2014 Pazar saat 14:00'te. Ankara'da ki arkadaşlara duyurulur :).

Uyarın için teşekkürler Anıl, haberim yoktu maçtan. Sayende en azından bir taraftar fazla olacak salonda.


Not: Bir ufak hatırlatma da benden... Erkek Basketbol´da Türkiye Kupası Finalleri Ankara´da yapılıyor. Hani sınav zamanınıza denk gelmezse, sevgilinizin doğum günü vs. olmazsa, kısaca bir maniniz yoksa bekleriz Ankara´ya GSBasket´in gençlerini, kendini genç hissedenlerini.
 
Ziraat deplasmanında ilk 2 seti 25-23 ve 26-24 alıp 3. seti sağlam bir dönüşten sonra 27-29 kaybetmişiz.NTVSpor bir yığın alakasız maçımızı verip şu maçı vermiyor ya hayret.Umarım 3 puanla geçebiliriz,3-2 kaybetmek de şaşırtmaz.
 
Setlerin son bölümlerini iyi oynadık aslında. İkinci setin son bölümüne girilirken oyuncuların bir anda silkinip seti alması ne kadar göz okşayıcı olsa da üçüncü sette 23-20´den 23-24´e getirip seti vermek bir o kadar üzücü oldu. Dördüncü sette ise birinci teknik mola dönüşü öldürücü darbeyi vurup aldık 3 puanı.

İbrahim Emet´in üst üste yaptığı kritik bloklar ve Abdala´nın sürpriz sayıları maça dair aklımla kalan güzel bölümler. Galatasaray´ın Ankara´daki bahar havasını devam ettiren Reşat Hoca ve oyuncularımıza teşekkürler.
 
Çiğdem, öncelikle belirteyim voleyboldan çok anlamam tıpkı basketboldan anlamadığım gibi. : )

Bu nedenle teknik konulara girmeden yanıt verecek olursam; çok hırslı ve takıma uyum sağlamış bir görüntüsü vardı Martin´in. Attığı servislerin daha etkili olmasını beklerdim, genelde fileye ya da çizgi dışına gitti bu toplar.

Benim merak ettiğim bir şey vardı maç içerisinde. Set sayısı kullandığımız servislerde Reşat Hoca oyuna Yasin´i aldı, o toplar da fileye takıldı. Bu bir taktik mi yoksa genç oyunculara kritik anlarda sorumluluk vererek özgüven kazandırmak mı?
 
Onur abi,

İzlediğim kadarı ile Yasin iyi taktik servisler atıyor, Reşat hoca genelde onun servislerinden faydalanmaya çalışıyor, bu taktik dün için tutmamış demek ki :)

Cevap için teşekkürler.
 
Yıllardır yüksek bütçeli takımlarımızın yapamadığını yapıp; ligin en iyi takımını hem de takımın en iyisi ve yedeği olmayan Abdelhay'sız geçen Galatasaray FXTCR'yi tebrik ederim.

Zaten onlardan tek beklediğimiz şey mücadele edip hırslı oynamalarıydı, bugün bu 2 tanıma fazlasıyla uyan bir takım vardı sahada.

Sopko ve Abdalla büyük sorumluluk aldılar bugün, Abdalla çok kritik yerlerde iyi servisler attı, Sopko da hayatının maçını oynadı galiba :)
 
Macerata değiliz... :)
5. sette Abdalla'nın 13-11'i bulduğu servisin öncesinde kendisine Mısır Ordusu'nu devireceğimizi vaat ettim,geleceği kara kara düşünüyorum.
 

Üst