2013 - 2014 Sezonu Hazırlık Dönemi

Milan Macvan, Zoran Erceg'den çok daha az süre almasına karşın +5 sayı, 5 ribaund istatistiklerini geçti. Bu adamı biz neden sevmedik, Zoran Erceg'i neden el üstünde tuttuk anlamıyorum. Daha 23 yaşında, fiziği iyi, sırtı dönük oynayabilen ve üçlük atabilen bir adamı 3-5 aylık kötü performansından dolayı yerlere soktuk tabiri caizse. Umarım Macvan gönderilmez. Ayrıca savunma kısmında bize ciddi zarar veriyor Erceg. Ayakları çok yavaş, rakipler önce selam verip sonra geçiyor yanından.

İnşallah Erceg hakkında düşündüklerime karşılık yanıltır beni.

Eksik olan oyuncular öyle ya ne olacak diyeceğin isimler değiller ki. Jawai, Marko ve Erceg cok önemli oyuncular. Şimdi Rixos Cup'u izleyip aa bu FBÜlker'de cok kötüymüş diyeniniz oldu mu?
Bu arada benim de Erceg'de soru işaretlerim olsa da en kötü ihtimal Macvan'dan daha iyi oynar diyorum. Hayır bilmesek Macvan'ın savunmasını var falan zannedeceğiz Allah'tan bizim de evimiz de tv var da macları seyrediyoruz.

Erceg'e hücumda güvenirim yakın zaman sonra istenilen performansı verecektir.
Geçen sezon her maç Macvan ne zaman oynamaya başlayacak diye bekledi.Partizan'daki Euroleague performansı sebebiyle alındı ama geçen sezon bir kez olsun çıkıp maç kurtarmadı.Basit maçlarda bile inanılmaz top taşımaları , savunmada verdiği fireler , atamadığı boş turnikeler vs.Bi sene Macvan'ı bekledik bişey yapacak diye ama yapmadık bi zahmet Erceg'in de kredisi olsun.Erceg o kadar bekletmez 2-3 aya kalmadan ideal performansına ulaşır ve Macvan'ın sezon boyunca bir kere bile yapamadığı 'maçı getiren oyuncu' olma ünvanını Erceg fazlaca kez alır.Ha belki Macvan da çıkıp bu sene beklenilen performansı verir keşke öyle olsa ama Erceg'e şu anda sezon başında laf edilmez çok fayda sağlayacak inşallah.

Domercant'in son durumu hakkında bilgisi olan var mı? Geçen sene de hazırlık döneminde sakattı, sonra kupa maçında bir kere daha sakatlandı. Tam döndü derken gerisi malum.
Sanki Domercant yerine daha sağlam ve tutarlı bir skorer arayışına girmek yerinde olacak gibi.

Bugünkü Euroleague fotoğraf çekimlerindeki 34 nolu oyuncumuz kim acaba bilen var mı? Diğer bütün oyuncularımızı biliyorum da 34 numarayı bilmiyorum. Bir de bu site dahil kadromuzda hala Mutlu Demir gözüküyor. Ancak fotoğraf çekiminde de görüldüğü gibi artık kadromuzda yok sanırım.

Özyer: Domercant kupada zor 01 Ekim 2013

Euroleague medya gününde basın mensupları ile bir araya gelen Galatasaray Liv Hospital’da şube koordinatörü Murat Özyer sakat oyuncularla ilgili açıklamalar yaptı.

GSTV’ye konuşan Özyer, “Markoishvili Çek Cumhuriyeti maçında bileğini burktu ve bilek bağları zedelendi. Bugün ilk idmanını deneyecek. Domercant hazırlık kampında 30-34 dakika oynarken bir idmanda arkadaşının ayağına basıp tıpkı Markoishvili gibi bağlarını zedeledi. 3 hafta denmişti. Yarın süre doluyor. Gözüken kupada oynamasının zor olduğu yönünde. Jawai Eylül ortası sahaya inecekti ama dikkatli yaklaşıyoruz. Kasları hazır olmadan zorlamak istemiyoruz. O da bugün bir deneme idmanına çıkacak. Kilolu bir oyuncu olduğu için bacaklarını zorlamak istemiyoruz dizinden sorun yaşamaması için. Engin’in 1 ayı daha var. Bu hafta daha sağlıklı, Ataman’ın sistemine yaklaşmış bir takım olacağımızı düşünüyorum” dedi.

Çok sakat var takımda o düşündürüyor beni
Domarcant Marko Jawai Engin
off off off
bunlar kupa maçında yoklar inşasllah kaza olmaz

Özyer: Domercant kupada zor 01 Ekim 2013

Euroleague medya gününde basın mensupları ile bir araya gelen Galatasaray Liv Hospital’da şube koordinatörü Murat Özyer sakat oyuncularla ilgili açıklamalar yaptı.

GSTV’ye konuşan Özyer, “Markoishvili Çek Cumhuriyeti maçında bileğini burktu ve bilek bağları zedelendi. Bugün ilk idmanını deneyecek. Domercant hazırlık kampında 30-34 dakika oynarken bir idmanda arkadaşının ayağına basıp tıpkı Markoishvili gibi bağlarını zedeledi. 3 hafta denmişti. Yarın süre doluyor. Gözüken kupada oynamasının zor olduğu yönünde. Jawai Eylül ortası sahaya inecekti ama dikkatli yaklaşıyoruz. Kasları hazır olmadan zorlamak istemiyoruz. O da bugün bir deneme idmanına çıkacak. Kilolu bir oyuncu olduğu için bacaklarını zorlamak istemiyoruz dizinden sorun yaşamaması için. Engin’in 1 ayı daha var. Bu hafta daha sağlıklı, Ataman’ın sistemine yaklaşmış bir takım olacağımızı düşünüyorum” dedi.

Çok sakat var takımda o düşündürüyor beni
Domarcant Marko Jawai Engin
off off off
bunlar kupa maçında yoklar inşasllah kaza olmaz

Tüm dünyayı tarayıp hazırlık döneminin tamamını sakat geçirecek, T.Kupası ve C.Başkanlığı kupasında oynayamayacak bir pivot transfer etmenin umarım mantıklı bir tarafı vardır. Ya Jawai tüm bunları tolore etmemizi gerektirecek kadar olağanüstü bir oyuncu ya da bütçemiz ancak onu almaya yetti. Başka mantıklı bir açıklama bulamıyorum malesef.

2 ay önce yazdım bu kadar sakatlık yaşamış oyuncuyla sezona girmek büyük risk diye. Hala Jawai & Domercant'ı bekliyoruz. Ben 2 aydır sakat bir oyuncunun transfer edilmesinin ne kadar doğru olabileceğini düşünüyorum, 2 aydır bir cevap bulamadım.

Genel olarak iyi bir takımımız ve geniş rotasyonumuz var ama az hamle yapacağımız bir sezonda daha seçici olmalıydık diye düşünüyorum..