2013 - 2014 Sezonu Hazırlık Dönemi

Mustafa Erkoç Turnuvası 3.maçı:

Galatasaray-Ted Ankara..

1.periyot..7-7..

2.periyot..35-20..

3.periyot..56-33 .. Işıl 17 sayı 5 ribaunt...

4.periyot..76-48..

Işıl 18 dakika 17 sayı 5 ribaunt 3 top çalma..

Nevriye 11 sayı 5 ribaunt 6 top çalma...

Maça pek de istediğimiz gibi başlayamadık. İlk basketi ilk 5 dakika geride kalırken Şebnem´in dış atışıyla bulduk. Hücum ribauntlarını toplamamıza rağmen ilk periyotta atılan 7 sayı bazı şeyleri özetliyor aslında. İlk periyotta 7-3 geriye düştükten sonra yakalanan 19-2´lik bir seri vardı yanlış hatırlamıyorsam. Zaten sonrasında da bir daha dönüş olmadı maçta.

Hazırlık maçı olmasına rağmen Ekrem Memnun´un maçı ciddiye alıp oyuncuları sürekli uyarması dikkat çekti. Evet kadromuz ligdeki rakibimize göre yetersiz ama elimizde Ekrem Memnun gibi bir değer var. Tabii ki bu turnuva bir kriter değil ama Galatasaray´ın adının geçtiği yerde umudu kaybetmemek gerek.

Alba Torrens'in neden oynamadığını Ekrem Hoca'ya sordum. Ufak bir sakatlığı varmış. Tedbir amaçlı oynamadı.
Ankara'daki turnuvada takımımızın durumunu özetleyecek olursak;

1.Işıl Alben: Skorer kimliğini daha çok ön plana çıkarmaya başladı. Çünkü Özge Yavaş ile ya da Esra Şencebe ile birlikte oynayınca 2 numaralı pozisyonda oynadı. (sürekli olmasa da)
2. Nevriye Yılmaz: Tek cümle ile "GERİ DÖNDÜ" Pota altında Nevriye Yılmaz olunca hiç endişelenmedik. Gerek 2'lik gerek 3'lük atışlarla skora çok büyük katkısı vardı.
3.Bahar Çağlar: Özellikle Ted maçında geçit vermedi. Öyle blockları vardı ki rakip oyuncunun yerinde olmak istemediniz. Potamıza atılan her topa muhakkak bir müdahalesi vardı.
4.Esra Şencebe: Fenerbahçe bu kızdan verim almayı becerememiş resmen. Ekrem Hoca bu kızın yeteneklerini kullanmayı çok iyi biliyor. Harika toplar çaldı. Üst düzey oyun görüşü sayesinde topları doğru kişiyle buluşturdu.
5.Yasemen Saylar: Yıpratıcı savunması hala yerinde ancak gerek 3'lükleri gerek turnikeleri hala zayıf. En kısa zamanda geliştireceğini umuyoruz.
6.Ayşe Cora: Geçen sezona nazaran Ekrem Hoca daha fazla süre vermeyi planladığını düşünüyorum. Yanlış hatırlamıyorsam en kritik zamanda bir 3'lük attı.
7.Özge yavaş:Eline top geldiği zaman panik yaptığını düşünüyorum nedense.
8.Şebnem Kimyacıoğlu: Şaziye İvegin gittikten sonra skorer anlamında en büyük yük kendisinde olduğunu düşünüyorum ki bunu kendisine söyledim. İnşallah daha iyi olacağını dile getirdi.Yüzük ve serçe parmağı birbirine sarılı olmasına rağmen turnuvada oldukça 3'lüklerini gördük.

Kısacası; bütçe kısıntısından sonra açıkçası takımımıza tereddütle yaklaştım. Beni utandırdıkları için teşekkür ediyorum. Yerliler arasında harika bir uyum var. Hatta ve hatta geçen sezondan daha iyi bir takıma sahip olduğumuzu düşünüyorum. Alba'sız ve Sancho'suz takım bu kadar iyiyken onlar geldikten sonrasını düşünemiyorum bile. Turnuva maçına o kadar ciddi hazırlanmışız ki kupa maçı seyrediyorum sandım. Ekrem hoca maçın her dakikasında takıma yön verdi. 20 sayı öndeyken bile kimse rehavete kapılmadı.

Tüm takıma ve Ekrem Hoca'ya teşekkür ediyorum.

Koca Sezonda Topu Kim Sürecek Kim tutacak Yazık Günah Değil mi ? Sonra Niye Kötü oynuyor niye sayı atamıyor diyoruz Sene Sonu Başarısız olursak Her sene Aynı Muhabbet...

Zellous'un takımı Indıana devam ediyor geç katılacak takıma ve en önemlisi belkide Indiana Fever – Atlanta Dream eşleşmesi oldu elenen erken döneceği için Cumhurbaşkanlığı öncesi avantajlı olacak finale çıkan oyuncunun oynamama ihtimali var.Maalesef İndiana'yı avantajlı görsemde Sancho zaten sakat olduğu için gönlüm Atlanta'dan yana.

Zellous Wnba'de MIP(En çok gelişme gösteren oyuncu) ödülünü rakiplerine fark atarak kazanmış.

Spartak'ı 62-58 ile geçtik. İki takımda eksikti, güzel bir sonuç.

İÜ BGD turnuvası'nda ilk günün ikinci maçında Galatasaray Odeabank, Spartak Moskova'yı 62-58 yendi.

Galatasaray Odeabank ilk çeyreği 20-9, ikinci çeyreği 29-25 önde, üçüncü çeyreği ise 47-44 geride bitirdi. Bitime 01:18 kala skor 58-58'de eşitlendi, Galatasaray Odeabank; Şebnem Kimyacıoğlu ve Işıl Alben'in 2/2 serbest atışlarıyla maçı kazandı.

Sarı-Kırmızılılar ribaundlarda 50-31 geri kalmasına ve 12'de 0 üçlük atmasına karşın 28/32 serbest atış isabetiyle galip geldi.

GALATASARAY
Yasemen Saylar: 2 ribaund, 1 asist
Işıl Alben: 9 sayı, 6 ribaund, 4 asist
Nevriye Yılmaz: 15 sayı, 2 ribaund, 2 asist
Ayşe Cora: 6 sayı, 1 ribaund
Kelsey Bone: 12 sayı, 5 ribaund
Şebnem Kimcacıoğlu: 6 sayı, 4 ribaund, 1 asist
Bahar Çağlar: 8 sayı, 6 ribaund, 2 asist
Esra Şencebe: 6 sayı, 2 ribaund, 2 asist

Spartakta eksik çoktu sanırım