2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yarım Saat önce geçti haberi Eurohoops.Takip ettiğim yabancı sitelerde böyle bir haber yok.

Şahsen Spanoulis için Barça olabilir diye düşünüyordum ama Cska'ya gittiyse şaşırırım.Cska olası bir başarısızlıkta seneye ne yapar gerçekten düşünemiyorum şu an.

Yarım Saat önce geçti haberi Eurohoops.Takip ettiğim yabancı sitelerde böyle bir haber yok.

Şahsen Spanoulis için Barça olabilir diye düşünüyordum ama Cska'ya gittiyse şaşırırım.Cska olası bir başarısızlıkta seneye ne yapar gerçekten düşünemiyorum şu an.

Evet bende gördüm şimdi twitter sayfalarında çok güvendiğimiz kaynaklara göre sözleşme yok demişler..Hadi İnşallah anlaşmamışlardır..Ama 3 milyon Euro'yu geçerse fiyat zaten onlar alırlar...Ama Spanoulis için çok kötü bir tercih olur dediğin gibi...CSKA, Spanoulis'i bile rezil edebilecek bir düzensizliğe sahip...

Ergin Ataman asla çok yüksek ücretlere çıkmayacağımızı söylemişti. E yüksek ücret vermezsen de adam Barcelona-CSKA dururken Galatasaray'a gelmez. Yani gelmeyeceği aslında belliydi ve taraftar boşuna ümitlendi.

Bu arada Spanoulis de olsa basketbol gibi giderlerin gelirleri asla karşılayamadığı bir sporda gereksiz yatırımlara karşı olduğumu söylemeliyim. 23 seneden sonra ilk kez şampiyon olmuş ve Euroleague deneyimi sadece 1 yıl olan bir kulüp için fazla sıçramak o kadar hızlı düşmek anlamına gelir.

Olympiakos'un Spanoulis+orta seviye oyuncular formülü iki yıl üst üste onları şampiyon yaptı diye bizi de yapacak diye bir kaide yok. O takımın çok farklı bir kimyası, havası gücü var, bizim takımın çok farklı. Bana biz Spanoulis'i getirsek de EL'de top sekizden ileri gidemeyiz gibi geliyor.
Mevcut kadromuz Dong dışında aynen duruyor ve Sinan geldi. Yaz başından beri transferde her gün yeni bir isim gündeme geliyor. Sonuçta ortaya gereksiz şişkin ve uyumsuz bir kadro çıkarsa sonumuz geçen yılki Anadolu Efes veya FB gibi olabilir. Tamam EL'de çok maç yapacağız kabul ama sadece fazla maç var diye 2-3 numaralı pozisyonda 7 tane (Henry, Jamont, Marko, Cenk, Sinan, Göksenin artı konuşulan bir transfer) oyuncu bulundurmanın bir manası yok.

Spanoulis'e 3-3,5 milyon euro vermemizi falan asla istemiyorum. Mümkünse de almayalım zaten. Geçen sezon sponsor kaynaklı küçük bir aksaklıkta dahi nasıl maddi sorunlar yaşadığımızı gördük. Hiç gerek yok böyle transferlere, en azından şimdilik. Ayağımızı yorganımıza göre uzatalım.

Eğer Ergin Ataman'ı biraz tanıyorsam Obradovic'in FB'ye gitmesi hocayı daha fazla motive edecektir. :) Karşısına çıkan zorlukları/zor rakipleri aşmaya bayıldığına eminim.

Jawai ile Sofoklis'i karşılaştıramayız. Sofoklis tanktır, ağırdır, yavaştır. Jawai öyle değil, daha çabuk ve hatta o cüsseden beklenmeyecek işler yapıyor bazen.

Arroyo'nun yeneteklerine, zekasına ve yakaladığı başarılara şapka çıkartırım ama mevcut durumda yıllık 2 milyon dolar verilecek bir basketbolcu olup/olmadığını da tartışırım. İnsaf etsin, 35 yaşına giriyor.

Tanju abi'nin Erceg duyumu da doğrulanır umarım, çok isterim.

Yapılacak en mantıklı şey şu; (farklı alternatiflere de saygım var elbette)

1- Arroyo'nun biraz daha indirime gitmesini beklemek.

2- Planinic'i -Arroyo kalsa da gitse de- kadromuza katmak.

3- Şutu iyi bir 4 numara transferi yapmak. (Erceg ya da Bjelica)

4- Uzun konusunda da ya Jawai+Ermal ya da Zoric+Zaza (bu alternatif biraz bütçeyi sarsar gerçi) gibi bir transfer politikası izlemek.

Spanoulis'e o kadar para vermek anlamsızdı zaten. Spanoulis eğer CSKA'ya gittiyse Teodosic ayrılacaktır takımdan. Teo'nun yeni adresi Obradoviçli FB Ülker olabilir.
Bize gelince Arroyo'nun yanına bir hamle ile 4-5 numaraları aldıkmı toplam 3 transferle bu transfer sezonunu noktalayalım.

Açıkçası pek fazla guard alternatifi de yok, ben Pargo'yu isterdim 2-2.5 milyon verilmeye değer bir oyuncu ama bildiğiniz gibi CSKA aldı. Arroyo+Planinic zor gibi duruyor. 2.5 milyon dolar 35 yaşındaki bir oyuncuya verilmemeli-verilmez. (Ben bu kadar maçı kaldırabileceğini de düşünmüyorum).. Alternatiflere bakarsak Bobby Brown-Marcus Williams da tercih edilebilir.

Planinic'in şutuna pek güvenmiyorum açıkçası Planinic-Gordon 2'lisi biraz sıkıntı yaratabilir. bence.

Spa'yı aldıysa eğer Cska gerçekten şahane bir kadroları olacak.Artık bu sene şampiyon olurlar.

Teodosiç-Spa.-Weems-Khryapa-Kaun ilk 5 olur.

Pargo-A.Jackson-Fridzon-Micov-Hines-Erceg-Krstic yedekler.

Yedeklerden çıkaracağın takım çeyrek finali görür :)

Spa'yı aldıysa eğer Cska gerçekten şahane bir kadroları olacak.Artık bu sene şampiyon olurlar.

Teodosiç-Spa.-Weems-Khryapa-Kaun ilk 5 olur.

Pargo-A.Jackson-Fridzon-Micov-Hines-Erceg-Krstic yedekler.

Yedeklerden çıkaracağın takım çeyrek finali görür :)

Bence Teodosic Barca'ya gider, Erceg de bize gelir. Kirilenko'yu da geri alırlar. NBA takımı kalitesine ulaşırlar yine.

bence 5 numarada adı geçen jawai ve sofo bizim aradığımız oyuncular değil.çok faul problemine giriyorlar en önemli maçta takımı eksik bırakabilirler.4 numaraya anladığım kadarıyla erceg gelecek macvan gidecek. planinic ve ya spanoulis den birini alıcaz ya da domercant takımda kalacak ki ben bu 2 oyuncuyu da alabileceğimizi zannetmiyorum yani henry kalacak.o zaman bence 5 numaraya lampe yi almak için yeterli paramız olacağını düşünüyorum yani ne yapıp ne edip lampe yi almalıyız.

bunu tamamen Cska'nın olası kabasakal transferinden bagımsız olarak söylüyorum;

Cska Avrupa basketbolunu ciddi anlamda çirkinleştiriyor..menajerlik oyununda para şifresi yazıp bütün yıldızları takıma dolduran yeni yetmelerden farkı yok takımın resmen.. bu yolla başarılı olamadıklarını gördükleri halde 'money talks' politikasından vazgeçmiyorlar..

Önümzdeki sene hedef lig şampiyonluğunu devam ettirmek ve Euroleague'de minumum son sekize kalmak olmalı. Birçok takım ciddi mali daralmalar, bütçe kısıtlamaları yaşıyor; iyi bir yapılanmayla final-four bile mümkün olabilir.

Arroyo'nun istediği rakamlar çok çok abartılı. Kendisi şu an hiçbir Euroleague takımında o ücretin yarısını bile alamaz. Bu açık. Türkiye şampiyonluğunda önemli bir rol oynadı ama, Euroelague'de en iyi döneminde üstelik Maccabi gibi tam kendi tarzına uygun bir takımda oynarken bile beklentilerin altında kalmış bir oyuncuydu Arroyo. Çünkü Euroleague'in sertliği ve takımların saha içi organizasyonu Türkiye ligiyle kıyaslanamayacak kadar üst düzey. Önümüzdeki sezon Arroyo'nun 35 yaşında olacağını da düşünürsek kendisinin alacağı kontrat 1 milyon doları geçmemeli bence...

Olur da Arroyo ile anlaşılamazsa, Siena'da kendisini çok geliştiren, hem çok iyi şutu olan, hem de delicilik özellikleri olan Bobby Brown'un 1 milyon dolar gibi bir ücrete getirilebileceğini düşünüyorum. Siena yine bütçe azaltmasına gideceği için, BB'ye yapılacak iyi bir teklif karşısında onu takımda tutmaları zor. Veya Planinic ile anlaşıp yola devam edilebilir. Bu ikili Euroleague'de takımlarını sırtlayan guardlardı.

Ayrıca şu an boşa çıkan Jasikevicius'un transferinin de çok faydalı olabileceğini düşünüyorum. Jasikevicius ile uygun bir kontrata sadece Euroleague'de oynaması için anlaşıp, alacağı kısa sürelerde ve kritik anlarda onun büyük tecrübelerinden yararlanmak fark yaratan unsur olabilir.

Carlos arroyo kalmalı ancak talep ettiği para çok yüksek olduğundan eğer arroyo gider ise yerine siena oyuncusu bobby brown veya planinic gelmelidir.
Bobby brown'ı fenerbahçe maçında izlemiştim gerçekten hızı ve şutunu çok beğenmiştim.

Neden bilmiyorum ama uzun için Jawai ismi beni heyecanlandırıyor.
Domercant bıraktığı gibi döner ise en büyük transferimiz olur diye düşünüyorum.

Arroyo'nun durumuna göre olacak sanirim transferler. Ergin Hoca ve teknik ekip eminim en iyisini yapacaktir. Allah utandirmasin insaAllah...

Spanoulis henüz CSKAYA imza atmamis ve menajeri bizle görüşmeden karar vermeyeceklerini söylemiş

Geleceği yok ama insan bekliyor işte :)

Bu arada Huertas boşa çıktı bi el atmak lazım

Futbolda takımlarına şampiyonlar ligini kazandıran ve bunda başrol oynayan Sneijder ve Drogba'yı transfer ettik. Bunların maliyetleri Spanoulis'e göre çok daha yüksekti. Ünal Aysal vizyonu çok geniş bir insan. Spanoulis'i mutlaka takımımızda görmek istediğini her fırsatta hissettiriyor. bence bunu başaracağız. Yeter ki oyuncunun aklına girilsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...