2013 Kadınlar Avrupa Şampiyonası - Fransa

Sanhco ile Alba gerçekten müthiş oynuyor. Onları takımdan çıkart İspanya sıradan bir takım olur. Alba iyice öz güvenini kazanmış görünüyor. Sakatlık korkusunu atmış gibi tamamen. Durdurulması çok zor bir oyuncu.

Pota altında ezilmez isek Belarus maçını rahat kazanacağımızı düşünüyorum.
 
Belarus'u 55-41 mağlup ederek yarı finale kaldık. 2 maçtır muazzam derecede kötü hücum yapıyoruz. Böyle devam edersek Fransa ile baş edemeyiz. Galibiyette oyuncularimiz başroldeydi. Tebrikler kızlar...
 
Frida Eldebrink, 88 doğumlu İsveçli SG. Şuan oynanan Fransa - İsveç maçında yardırıyor. Bilekleri çok yumuşak. Takıma düşünsek nasıl olur. Özel bir oyuncuya benziyor. İş yapar bence.
 
İsveç'e yazık oldu. Hakemler doğradı son dakikalarda.

2 dakika kala Dumerc'in beşinci faulden atılması gerekirken İsveçli oyuncuya çalındı düdük. Maçın kaderini değiştirdiler.

Dumerc üstüste 3 üçlükle galibiyeti getirdi takımına. Haliyle yarın rakibimiz Fransa..
 
Son anlarda hakemlerin yardımı olmasaydı büyük bir sürpriz oluyordu. Çok yazık oldu İsveç'e. Şu takımın her oyuncusu bizim ligimizde rahat oynayabilir üstelik tahminen çok az paralara. Fuzuli yabancılar getiren takımlar izlemiştir umarım. İsveç'te kadın ligi varmı çok merak ediyorum gerçekten.
 
Fransa maçının ilk yarısını 23-31 geride kapattık. Rakibimiz özellikle reboundlarda bizden çok üstün.
 
İlk yarı sonucu :
Fransa 31 - 23 Türkiye

Ne savunmada varız ne de hücumda. Laylaylom takılıyor oyuncularımız.
Söylemeden edemeyeceğim ; Bu Quanitrayı kim devşirdiyse Allah onu bildiği gibi yapsın. Bir oyuncu bu kadarmı vasıfsız olur ya. Hiçbirşey yapamıyorsun, hiçbir özelliğin yok onu anladıkta reboundları bari elinden kaçırma. İstisnasız kaç maçtır aynı hataları tekrarlıyor.
 
Takım halinde istediğimiz hücumları yapamadık. Lakin Quanitra çok göze batıyor. Defansı iyi ama hücumu rezalet.
 
Canları sağolsun. Erkeklerin ancak kendi evlerindeki turnuvalarda elde ettiklerini kazanmaya başladılar. iki turnuva üst üstte yarı final oynadı bu takım. Hep savunma da birazda hücuma yönelik hamleler yaptılar mı yıllarca bu seviyede kalırlar. Kadın basketbol'u hakkında derin bilgim yok alttan gelen yeni bir nesil var mı bilmiyorum.
 
2011 de Fransa'yı yenip finalde Ruslarla karşılaşmıştık. Bayan basketbol denince Avrupa'da akla Fransa,Rusya, Türkiye geliyor. Yüzümüzün güldüğü tek milli takımlar branşı. Helal olsun !
 
Fransa kendi evinde bırakmazdı, ev sahibi avantajını her yönüyle kullandılar hakemler dahil. Bana çok antipatik gelmeye başladı Fransa. Sancho ve Alba faktöründen dolayıda İspanya'nın şampiyon olmasını çok istiyorum.

Nevlin - Quanitra tercihi hatalı olmuş.
 
Ev sahibi avantajı her turnuvada vardır ev sahibi çok zayıf değilse. Fransa ayrıca iyi bir takım ve ev sahibi avantajıyla bu daha da öne çıkmasını sağlıyor.
 
Ne Nevin, Ne Quanitra nede Korel! Eğer bir oyuncu devşirilecekse o milli takımda gerçekten çok önemli bir parça olmalı, biz sürekli bizdede bir devşirme olsun diye sıradan oyuncuları devşiriyoruz, şuan Amerikan milli olmamış gerçekten yıldız olan oyuncular var ya onlardan birini devşirsinler yada bizim kızlarımıza şans versinler...
 

Üst