2014-2015 Kadınlar Türkiye Kupası

Arkadaş kaç tane boş turnike kaçırdı bu İspanyollar ya. Hayır bu akşamki maça özel diyeceğim izlediğim bazı maçlarda dikkat ediyorum gerçekten bu konuda sıkıntılar. Şutlarına girmiyorum bile

Agü sezona 7 yabancıyla başladı.3ile yollarını ayırdı.
Whalen ile 5 yabancısını yaptı.Dışarda bırakacağı yabancı sıkıntı olmayacak.
Kadın basketbol büyüyor, Biz kücülüyoruz.

Nuria 1/13 ile oynamış:) Bak 13 şut atsa 1 tanesi girse gene töleransım olurdu. Derdim ki bugün kötü gününde o şutlar girmedi. Alternatifi de olmadığından oynadı derdim.Ama kızın kaçırdığı atışların yarısı turnike:)) Yani bu maça has olsa tamam derim. Kaçırdığı turnikeleri sayı yapsa şu an EL'de en az 4 galibiyetimiz vardı. UMMC'yi bile orada yenmiştik. Bugün 20 sayı fark yapardık. Kız düzenli olarak turnike kaçırıyor ve ısrarla da içeri penetre etmeye devam ediyor. Hayır dursun şut atsın daha fazla şansı var turnike atmasından:))

Casas? Kızın boyu uzun Allahı var sevimli ve bir şeyler yapmak da istiyor. Ama İrem Naz veya SEda'ya şans versek onun kadar isterler ve en azındna genç oyuncu kazanıyoruz deriz. Basketbolda oyuncu şutu attğında genelde izleyenler top havadayken bilir topun girip girmediğini. Casas şut attığında bu hiç bir zaman belli değil. Sayı olan şutlarına da bakıyorum ancak girince anlayabiliyoruz. 7

O kadar para harcıyorsun 200bin daha harcasan başarı gelecek harcamazsan tüm sezonu at çöpe. Şu an GS o 200bin yüzünden tüm sezonu çöpe atıyor. Cumhurbaşkanlığı kupası öyle gitti Türkiye kupası gitti. Büyük ihtimalle EL de elimizden kayıp gidiyor skorersizlikten. Ligi almamak içinepey çalışmamız lazım. FB de sağolsun bunnu mücadelesini veriyor. Kaski yerli sorunu olmasa ligi alabilirdi. İÜBGD'nin lig şampiyonu olmak için epey şansı var gerçekten.

2 GS basket takımı var ikisinin de kadro matematiği berbat. İkisinde de 2 numara yok:)) Sanırım Futbol takımında senelerce bekleidğimiz sol bek gibi oalcak bu 2 numara işi. Artık bekleriz yıllarca.

Murat Özyer de çok kızmıştır kesin. Dubljevic, Casas ve Bahar'ı almayıp bir 2 numara alsa takım daha iyi yerdeydi daha ucuza. Yrli olarak geçen sene olmaz dediğimiz Yasemen Esra ve Ayşe olsa bu Ayşegül Deniz'den daha fazla katkı verirdi.

El birliğyle birtakımı bitirmek için büyük mücadele veriyoruz hadi bakalım!

Şubenin başında Dedehayır olaydı kızlar uçaktan indiği gibi Florya'da şu an antrenmandalardı saat kaç olursa olsun! GErçi şubenin başında o olsaydı illa ki bir winner oyuncu takımdaydı hakkını yemeyelim. Neyse birazdan Dedehayır GS'a yakışmıyordu!!!! tayfası toplanır neden diye sorsan yanıt yok.

Gerçekten çok üzüldüm. GS kendine yenildi bugün. ASKİ'nin hocası bile GS'ı o kadar büyütmüşki gözünde 35 saniye 6 sayı öndeler mola alıyo çocuk:)) Rakip kim? 40dk'da zar zor 51 sayı atan GS %30 şut isabeti:))

Kimseye isyanım yok sağlık olsun der geçeriz. Ama o 200bin vermediğiniz için Ekrem Hocanın emeklerini çaldığınızdan o ah bir yerinizden çıkar buna emin olun

Saf oyun kurucu profiline (Nuria Martinez) ve Euroleague'de şampiyonluk adayı takımın 3. veya 4. kısası olabilecek enerjik 2 numaraya (Queralt Casas) Avrupa'nın en iyi uzunlarını kullanın,3 günde bir maça çıkın,herkesin hedefi haline gelen takımı maestro gibi yönetin diyemeyiz.Yüzdelere pek şaşırmıyorum,kendilerini de suçlamıyorum.Zira Krakow'da 13 bin kişinin önünde kazanılan galibiyet ve İpekçi'de lig liderliğini getiren derbi galibiyeti Ekrem Memnun'un büyük başarısıydı.Yokluk sınırlarında gezinen bir kısa rotasyonuyla tarihin en alternatifli ve kalifiye uzun rotasyonunun birleşiminden bir yapı kuramayız,kurma girişiminde bulunursak da geçen hafta okyanusu aşıp bugün derede boğuluruz maalesef.
Kupayı 5 yıl sonra kaybetmek üzücü oldu.Euroleague'de en azından ismimize yakışır bir mücadeleyle bitirip kısa takviyesiyle esas hedef olan lig şampiyonluğuna kanalize olmamız gerekiyor.
KISA OYUNCU LAZIM.

Saf oyun kurucu profiline (Nuria Martinez) ve Euroleague'de şampiyonluk adayı takımın 3. veya 4. kısası olabilecek enerjik 2 numaraya (Queralt Casas) Avrupa'nın en iyi uzunlarını kullanın,3 günde bir maça çıkın,herkesin hedefi haline gelen takımı maestro gibi yönetin diyemeyiz.Yüzdelere pek şaşırmıyorum,kendilerini de suçlamıyorum.Zira Krakow'da 13 bin kişinin önünde kazanılan galibiyet ve İpekçi'de lig liderliğini getiren derbi galibiyeti Ekrem Memnun'un büyük başarısıydı.Yokluk sınırlarında gezinen bir kısa rotasyonuyla tarihin en alternatifli ve kalifiye uzun rotasyonunun birleşiminden bir yapı kuramayız,kurma girişiminde bulunursak da geçen hafta okyanusu aşıp bugün derede boğuluruz maalesef.
Kupayı 5 yıl sonra kaybetmek üzücü oldu.Euroleague'de en azından ismimize yakışır bir mücadeleyle bitirip kısa takviyesiyle esas hedef olan lig şampiyonluğuna kanalize olmamız gerekiyor.
KISA OYUNCU LAZIM.

Herkes bunun farkında.
Ama bir tek asıl farkında olması gereken Şube Yönetimi ve Menajeri farkında değil sanırım.
Dün de dedim pek umutlu değilim Erkek Takimi'nda ki Maric ve Gelabele transferlerinden sonra.
Bence kimse Zellous, Penny, Donne falan beklemesin.
Gelebale kimi bir transfer bekliyor.

Kusura bakmayın da bu mağlubiyetin hayır olacak tarafı filan yok. Eğer yönetim ve şube sorumluları Türkiye Kupası´nda Adana ASKİ´ye elendiğimizde akılları başlarına geliyorsa vay halimize.

İçimi acıtan, geçen sezon Türkiye´yi ve Avrupayı kasıp kavuran Galatasaray ateşinin közünden bile eser yok şu anda. Ligde alınan FB galibiyeti Ekrem Memnun ve öğrencilerinini aşırı özverili oyununun eseri. Bizim hedefimiz hiçbir zaman Fener´i yenmekle sınırlı olmadı, olmamalı. Euroleague Şampiyonu´nun 6 ayda bu hale gelmesine neden olanlara teşekkürler!..

Kısa oyuncularımızın kilitlendiği her maçı (ki bunun olabilirliği çok yüksek) kaybetme durumuyla karşı karşıyayız.

Herkes Nuria Martinez'e giydirmiş ama bence haksızlık yapıyoruz. Bir kere önce giyebileceği bir gömlek vermeliyiz kendisine. Biz (yönetimimiz sağ olsun) 3 beden büyük gömlek verip ''hadi kızım'' moduna giriyoruz. Yapılacak kısa transferiyle Nuria'nın katkısı ve değeri daha da artacaktır.

Casas'a gelince. Çok sevimli ya. Ama o kadar.

Yapılmayan hamleleri anlayabilirim aslında. Malum para yok ama şu sezonda yıllardır beklediğimiz Yasemen ve Ayşe'nin ayrılmasına göz yumulmasını anlayamam. 3 tane Deniz-Ayşegül ederlerdi.

İki sene içinde gençlerde kendini en çok geliştiren Özge yavaş.
Bütçeden dolayı gitme kal seninle gelecek üzerinde büyük planlarımız var diyecek durumumuz olmayabilir.
Ayşe,Yasemen gidiş nedenleri süre değil mi? Gülşah, Yasemen takımları ligde kalma mücadelesi veriyor.
Bu takımda bu oyuncular oynar demek doğru mu ?
Onların parasıyla zellous ücreti çıkmıyor mu? İndina frever 100 bin dolar oynuyor. Avrupalı olmadığı için büyük rakamlara çıkması zor. Geçen sene konuşulan mali kurulda bütçe 4 milyon tl sezon başı verilmesi gereken ödenmeyen Elw'de prim 1,2 milyon tl.Şampiyonlar liginde kazanmak 120 milyon euro oyunculara verilecek prim 30 milyon euro kulüp futbolda kar eder mi? Lig ve kupalarda kazanılmadı.
Rakip en iyi oyuncu almaya konuşuluyorsa kupalar beklemek doğru mu?
Yeni gelecek yönetimi basketboldan kar etmek gibi bir düşüncesi varsa efsane kadro olarak sezonu tamamlasın.
Basketbol kar amaçlı yapılan bir branş değildir. .Efes çıkıp kadın basketbol kurup bütün branşlar kazanamaz mı?

2 sene içinde gençlerde kendini en cok geliştiren Özge yavaş.
Bütçeden dolayı gitme kal seninle gelecek üzerinde büyük planlarımız var diyecek.
Ayşe,Yasemen gidiş nedenleri süre değil mi?Gülşah,Yasemen takımları ligde kalma mücadelesi veriyor.
Bu takımda bu oyuncular oynar demek doğru mı?
Onların parasıyla zellous ücreti cıkmıyor mı?İndina frever 100bin dolar oynuyor. avrupalı olmadığı için büyük rakamlara cıkması zor. Gecen sene Konuşulan mali kurulda bütçe 4milyon tl sezon başı verilmesi gereken ödenmeyen Elw'de prim 1,2milyon tl.Şampiyonlarliginde kazanmak 120milyon euro oyunculara verilecek prim 30milyon euro külüp futbolda kar eder mi?lig ve kupalarda kazanılmadı.
Rakip en iyi oyuncu almaya konuşuluyorsa kupalar beklemek doğru mı?
Yeni gelecek yönetimin .basketboldan kar etmek gibi bir düşüncesi varsa efsane kadro olarak sezonu tamamlasın.
Basketbol kar amaclı yapılan bir branş değildir.Efes cıkıp kadın basketbol kurup bütün branşlar kazanamaz mı?

Ahmet kardeşim böyle çok iç içe yazınca anlaşılmıyor. Çok birbirine girmiş.

Onun dışında Yasemen ve Ayşe bu kulüpte oynar. Hele ki Deniz ve Ayşegül'ün oynadığı yerde yıldız olurlar.

Yaprak kımıldamıyor. Hani çok büyük bir oyuncuyla anlaştılar onu bekliyorlar demek isterdim ama bu şube ilgisizlik mağduru.

Malesef ilerki yıllarda ''o sene skandallarla gündemde olan gs basket şubesi sebebiyle bayan takımı Tr kupasında finale çıkamamıştı... '' tarzı anektodlar söyleyecek haber spikerleri.