2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hani bi mantık vardı geçen yaz herkes bunu söylüyordu burda: ''almıyorsan da rakibine kaptırmamak için alacaksın'' diye. Bu yüzden Langford muhakkak alınmalı diye düşünüyorum.

Langford'ı kaptırmışız, Murat Özyer anlamsız tweetlet atıyor gelde kafayı yeme. Efes yıllık 2.5 verecekmiş. Son bilgi bu yönde.

Eğer kadroyu DOĞRU 12 oyuncudan kurarsak ligde 25 dakikayı geçen oyuncu olmaz. Sakatlık ihtimali de azalır. Biz nerdeyse bu yıl Arroyo'yu doğru düzgün dinlendiremedik. Kafa kafaya giden maçlar yüzünden. Hoca dar rotasyon seviyor ama resmen apayrı bir ligden çıktık.

Ve Ergin ATAMAN; bu dar rotasyon kafasıyla başarılı olacak öylemi ? işten anlayan bir yönetim olsa en ufak fırsatta postalardım ben bu adamı *nerd* halbuki takımımızın başına geldiğinde memnun olup sevinmiştim,sadece iyi oyuncuların gelmesi değil olay,koç dediğin mümkün olduğunca maçların başından sonuna kadar dinç takımla yani rotasyonla değerlendirmesini bilmeliydi.Sakatlıklara sığınmasın onun yerine kendisini koç olarakta geliştirmesi lazım aynı kafayla devam ederse ben kendisinden umutlu değilim !!!

Langford'ı kaptırmışız, Murat Özyer anlamsız tweetlet atıyor gelde kafayı yeme. Efes yıllık 2.5 verecekmiş. Son bilgi bu yönde.

İşte bu çok kötü bir haber; bari devreye girip seri bitinceye kadar oyalasalar ama bu ÖZYER gereksizi ve ATAMAN pasifliği çok sinirimizi bozacak anlaşılan. İyi haberler vermiyorsun be ağanın 3-|

Langford elbette çok önemli bir oyuncu ama, bahsedilen rakamlar çok uçuk. Şimdi olaya şöyle bakmak lazım: Langford yeni bir oyuncu değil, senelerdir izliyoruz, potansiyelini biliyoruz. Bu sene en parlak sezonunu geçirdi, neden? Çünkü Milano çok düzenli oynadı ve sistemleri Langford'u sivriltti. Yoksa Langford yıllardır aynı Langford. Tabii ki yerli statüsünde oynayacak bir Langford takıma önemli katkılar sağlayabilir ama, önümüzdeki sene 5+ gibi bir yabancı kuralı olacağını düşünürsek, aynı anda beş yabancı da kullanılabileceği için çok şey farkettirmez. 2.5 milyon avro Langford'a vermek yerine, aynı ayarda 1-1.5 milyon dolar gibi rakamlara NBA'den skorer oyuncu getirilebilir. Böylece takım içi dengeler de gözetilmiş olunur.

Langford elbette çok önemli bir oyuncu ama, bahsedilen rakamlar çok uçuk. Şimdi olaya şöyle bakmak lazım: Langford yeni bir oyuncu değil, senelerdir izliyoruz, potansiyelini biliyoruz. Bu sene en parlak sezonunu geçirdi, neden? Çünkü Milano çok düzenli oynadı ve sistemleri Langford'u sivriltti. Yoksa Langford yıllardır aynı Langford. Tabii ki yerli statüsünde oynayacak bir Langford takıma önemli katkılar sağlayabilir ama, önümüzdeki sene 5+ gibi bir yabancı kuralı olacağını düşünürsek, aynı anda beş yabancı da kullanılabileceği için çok şey farkettirmez. 2.5 milyon avro Langford'a vermek yerine, aynı ayarda 1-1.5 milyon dolar gibi rakamlara NBA'den skorer oyuncu getirilebilir. Böylece takım içi dengeler de gözetilmiş olunur.

Mantıklı yaklaşım, Bizim hayıflanmamızın sebebi, zaten eğer kesinleştiyseki net bilgi yok ama kesinmiş gibi yazılıp çiziliyor öyleyse yerli statüsünde oynayacak olması. Yeterki istesinler adamı kaptırsalar bile yazdığınız gibi USA,dan DRAFT edilenlerden iyi bir skorer bulabilirler uygun maliyetle onada razıyız yeterki ciddi olsunlar ...

İşte bu çok kötü bir haber; bari devreye girip seri bitinceye kadar oyalasalar ama bu ÖZYER gereksizi ve ATAMAN pasifliği çok sinirimizi bozacak anlaşılan. İyi haberler vermiyorsun be ağanın 3-|

Benimde moralimi bozdu. Umarım doğru değildir. 2 gündür burada yazıyordum Efes-Langford flörtünü. An itibariyle anlaşıldığı haberi geldi. İmzayı görmeden inanmakta istemiyorum. (Tesellim bu ) Bizle çıkan isimlere bakınca neyi hedefliyoruz anlamadım ?

Efes geçen sezon bütçe küçültüyorum ayağına fazla harcama yapmadı. Geçen sene'den kalan bütçe fazlasını bu senenin bütçesine ilave ettiler. Ortaya sağlam bir bütçe çıktı. Efes'le ismi geçilen oyunculara bakılınca dehşet bir kadro kuracak gibiler.

Ha bu arada Efes Farmar'ı tekrar yoklamış. Şuan Avrupa'ya dönmeyi istemiyorum demiş.

Teodosic-Langford-???-Doellman-Krstic-Bjelica gibi bi rotasyon kuracak Efes sanırım. Ivkovic ve bu rotasyonla da final four yapamazlarsa pes hakkatten :)

Keşke kaptırmasak Langford'u ama konuşulan paralar çok yüksek. Keşke başkan el atsa konuya.

Semih Doellman kesin değil. Efes, Barca ve Real istiyor. Mirotic giderse Real ya Vesely yada Doellman'ı alacak. Anlayacağın baya kapışacaklar.3 numaraya da Perperoğlu ismini yaz. Dış kaynaklı basında sık sık Efes'le ismi geçiyor.

Abiler enseyi karartmayın hemen yahu...Basketbol takım,uyum, gelenek oyunu..Bakınız Galatasaray bayan basket , Maccabi bu yıl, Olympiakos son iki sezon...Langford'un yanında Hackett, Moss, Gentile, Jerrels vardıda ne oldu ..Geldi Maccabi saha dezavantajınla aldı seriyi...Biz doğru takımı her türlü kurarız bu sene sonunda merak etmeyin...

Arkadaş ben ne zaman düzenle butonuna bassam. Hiç birşey çıkmıyor. Düzenleme yapamadığım gibi yazıya eklemede yapamıyorum. Art artda yazdığım için moderatörler kızmasın.

Haberler;

>Efes TR pasaportu alan Keith Langford için senelik 2.500 milyon dolar önerdi.
>Bu sezon Euroleague MVP'si seçilen Real Madrid'ın yıldızı Sergio Rodriguez, ACB'de de sezonun MVP'si seçildi. Rodriguez bu sezon ACB'de ortalama 22 dakikada 12.6 sayı-6.2 asist-1.5 top çalma ortalama tutturdu
>Brose Bamberg'ın veteren guardı John Goldsberry 32 yaşında basketboldan emeklilik kararı aldı. #brosebaskets
>Rasta Vechta önümüzdeki sezon için Amerikalı oyuncu Chase Griffin'i kadrosuna kattı. #Rasta
>Reyer Venezia, Siena'nın koçu Marco Crespi ile ilgileniyor. #Lega A #Venezia
>Gravelines, eski oyuncusu Pape Sy'i kadrosuna kattı. #Fransa #Gravelines
>Letonyalı guard Janis Strelnieks kontratındaki opsiyon sayesinde Budivelnik Kiev'den ayrıldı. #Kiev
>Ukraynalı genç yıldız Sviatoslav Mykhailiu önümüzdeki sezon NCAA'de Kansas Jayhawks forması giyecek. #Ukrayna #NCAA

>Beşiktaş gelecek sezon için Lofton, Brekoff ve Kandemir kalırsa Bayromovic takımda kalacakmış. Colton Iverson,Buckman ayrılacakmış. Kartal Öz mızrak Tofaş'a gidebilirmiş. Yerli olarak Murat Can ve Caner'in kalması kesinmiş. Ayrıca kandemir NCCA çıkışlı bir pivot'la anlaşmış. Yerli olarak Kerem Tunçeriyi istiyorlarmış.

Madem Anadolu Efes almış Langford'u Ergin Hoca neden yerli statüsüne alsın ki onu ?

Vazgeçemez mi bu durumdan ? Başka birisini yerli yapalım. Illa Langford mu olacak yani ?

Ben Langford yerli statüsünde oynayacaksa Ergin Hoca'nin onu hiçbir yere hiçbir takıma kaptırmayacagini düşünüyorum şahsen :)

31 sayısı var şuanda. Sassari'nin her attığı giriyor. Şuanda pek top kullanmıyor Diener.

Diener'ın sezon istatistiklerine baktım da napmış öyle adam. Uçmuş resmen. İtalya Liginde 19.1 sayı ortalaması var. % 50.8 ile üçlük atıyor. En önemlisi 2'lik yüzdesi çoğu uzun oyuncudan daha iyi; %63.9 ile 2 sayı atıyor. 4.4 ribaund, 2.9 asist ile oynuyor ligde. Eurocup istatistikleri 16.6 sayı, %49.1 ile üç sayı, %56 ile 2 sayı, 3.3 ribaund, 2.8 asist.

Üç sayı yüzdesi çok fena. Mümkünatı varsa Ergin hoca oyuncuyu düşünmeli.

Burada bi beyefendi adını zikretmişti(kusuruma bakmasın adını unuttum) bu vesileyle ilk kez canlı izledim açıkçası ama bu maç özelinde gösterdiği performans inanılmaz cidden

Seneye Siena küme düşecek oradan takıma eklenebilecek iyi parçalar sizce kimler,pota altına Othello Hunter ismi nasıl gider misal?

Abiler enseyi karartmayın hemen yahu...Basketbol takım,uyum, gelenek oyunu..Bakınız Galatasaray bayan basket , Maccabi bu yıl, Olympiakos son iki sezon...Langford'un yanında Hackett, Moss, Gentile, Jerrels vardıda ne oldu ..Geldi Maccabi saha dezavantajınla aldı seriyi...Biz doğru takımı her türlü kurarız bu sene sonunda merak etmeyin...

İyi güzel düşünüyorsunda; Herkes kadrosunu kurup biz treni kaçırdıktan sonramı ? :D Bizim takım ne edip yapıp Banvit maçları serisini uzatmadan bitirmesi lazımki Finale kalıp en azından Wildcard işini kolaylaştırması lazım,bir yandanda erkenden transferlere el atmaları gerek yoksa kaçırdıklarımızın arkasından bakakalırız 8-/

İyi güzel düşünüyorsunda; Herkes kadrosunu kurup biz treni kaçırdıktan sonramı ? :D Bizim takım ne edip yapıp Banvit maçları serisini uzatmadan bitirmesi lazımki Finale kalıp en azından Wildcard işini kolaylaştırması lazım,bir yandanda erkenden transferlere el atmaları gerek yoksa kaçırdıklarımızın arkasından bakakalırız 8-/

Dursun Bey basketbol basketbolcularla oynanır haklısınız tabii...Ancak son yıllarda şampiyon olan ve yıldız oyuncu transferlerine milyonlarca euro yatıran olamayan takımlar gösterdiki bu iş uzun vadeli bir yapılanma işi...Endişelenmemiz gereken konular var ancak bu Langford'dan çok Fenerbahçenin Gherardini hamlesi olmalı mesela...Gherardini kendisine verilen senelik 1milyon dolarlık bütçeyle Benetton efsanesini yaratmış, Kanadaya gittikten sonra NBA'de kanadalı oyuncusu patlaması yaptırmış bir isim...Bu yatırım senelik değil uzun vadeli çok önemli bir yatırım...Biz endişeleneceksek bizden daha iyi oyuncular almalarına değil şubemizdeki paraların ödenmemesine, doğru düzgün bir yöneticimiz olmamasına basketbolla ilgilenen, salonumuzla ilgili bir yığın vaad olmasına rağmen hiçbirinin gerçekleşmemesi gibi konulara daha çok endişelenmeliyiz Galatasaray basketbolunu seviyorsak...Yoksa bizim güzel kemikleşmiş bir kadromuz var, buralara Langford değilde Gaudelock'ı alırsın oda olmadı Aaron Jackson oda olmadı Hickman birini bulur oynatırsın 2-3 sene daha kafa kafaya oynarsın bu takımlarla..Ya bu kemikleşmiş kadronu kaybettikten sonra? Maccabi Olympiakos gibi takımların ismini verme sebebim buydu...

Dursun Bey basketbol basketbolcularla oynanır haklısınız tabii...Ancak son yıllarda şampiyon olan ve yıldız oyuncu transferlerine milyonlarca euro yatıran olamayan takımlar gösterdiki bu iş uzun vadeli bir yapılanma işi...Endişelenmemiz gereken konular var ancak bu Langford'dan çok Fenerbahçenin Gherardini hamlesi olmalı mesela...Gherardini kendisine verilen senelik 1milyon dolarlık bütçeyle Benetton efsanesini yaratmış, Kanadaya gittikten sonra NBA'de kanadalı oyuncusu patlaması yaptırmış bir isim...Bu yatırım senelik değil uzun vadeli çok önemli bir yatırım...Biz endişeleneceksek bizden daha iyi oyuncular almalarına değil şubemizdeki paraların ödenmemesine, doğru düzgün bir yöneticimiz olmamasına basketbolla ilgilenen, salonumuzla ilgili bir yığın vaad olmasına rağmen hiçbirinin gerçekleşmemesi gibi konulara daha çok endişelenmeliyiz Galatasaray basketbolunu seviyorsak...Yoksa bizim güzel kemikleşmiş bir kadromuz var, buralara Langford değilde Gaudelock'ı alırsın oda olmadı Aaron Jackson oda olmadı Hickman birini bulur oynatırsın 2-3 sene daha kafa kafaya oynarsın bu takımlarla..Ya bu kemikleşmiş kadronu kaybettikten sonra? Maccabi Olympiakos gibi takımların ismini verme sebebim buydu...

Yazdıklarının ortalarında geçen yorumlarının sorunlarla alakalı olanların aynısını veya benzerlerini zaten daha önce yazdım, FB gerçekten ciddi iş yapmış bizimkiler umursamaz veya uyuya dursunlar. Yönetim böyle giderse daha çok başkalarının yaptıkları ve yapacakları iyi işlere özendirecekler gibi hareket ediyorlar ve genelde FUTBOL,la ilgilenip bir SPOR KULÜBÜ yönettiklerini unutuyorlar o yüzden memnuniyetsizliğimi hep dile getirdim ama yine yazdıklarımız ve memnuniyetsizliğimiz bizde kalıyor maalesef umursayan yok ...

Ergin Ataman'ı Langford'un devşirilmesi üzerinden eleştirmek çok çok yanlış. Ergin Ataman ülkesini seven bir Türk. Milli takımdaki görevi Galatasaray'ın çıkarlarına iş yapmak değil. Milli takımın başarısı. Herkesi Aziz Yıldırım'la, bizi de şikecilerle karıştırmayınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...