2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Langford'u Ataman'ın rakiplerimize bırakacağını zannetmiyorum. Şu zamanda yalanlanması kadar doğalı yok... Önce sponsor belirsizliğini halletmek lazım. Senelik 5-7 milyon dolar çok az, hedeflere uygun değil. Liv hospital hem erkek hem de kadın için 3 senelik 27 milyon dolar bağlamıştı, az. Bakıyorsun ülker'e 1 sene icin 20m dolar veriyor, ucurum var. Ayrıca mümkünse hastaneden uzak duralım. Sponsorluğa başladıkları 2011'den beri sakatlıklardan önümüzü alamadık.

Hazır sözleşmesi biten Paul davis'i pivot için düşünmek gerek. Kalıplı, postup, orta mesafe, ribo... tam euroleague uzunu.

Langford için istenen yıllık 2.5 milyon dolar çok fala bir para. Bu parayı talep ediyorsa zaten biz o bütçelere çıkamayız. Ha Langford daha makul bir paraya evet dediyse 1.5 milyon dolar civarı o iş olur.

Artık çıtayı yükseltmemiz lazım. F4 istiyorsak kaliteli kadro kurulmalı. Ergin Ataman'ın Ünal Aysal'la gerekli konularda görüştüğünü düşünüyorum. Aysal da her platformda hedefimiz tüm branşlarda başarılı olmak dediğine göre gereken hamleleri de yapacaktır. Arroyo'nun yanına onun tarzı, oynayan daha ziyade oynatan yabancı bir guard almak şart. Arroyo önümüzdeki sezon da bizimle kalır en fazla. Fizik gücüne göre alacağı süre de belirsiz. Ondan sonra afallamamalıyız. Mesela ben şu an Arroyo'suz takımı düşünemiyorum. Zaten Barca maçlarında da net olarak gördük bunu. Gordon eskisi gibi dönerse müthiş olur. Marko hem savunma hem hücum yönü iyi olduğu için kolay kolay vazgeçilmez. Jawai'nin durumu belirsiz. Basketbola dönemeyeceği söyleniyor. Eğer öyleyse elimizi çabuk tutmalıyız. Sözleşmesi biten iyi oyuncular var. Sezon sonu Bonsu-Domdom-Cenk-Hairston-Macvan-EnderveyaEngin-Ersin(Langford gelirse) hocanın bu oyuncularla yollarını ayırabileceğini düşünüyorum.

Ben yabancı oyuncularımızın bu forumda gönderilmesini anlıyorumda, türk oyunculardan bu kadar nasıl kolay vazgeçiyoruz. Evet belki bu sene kötü sezon geçirmiş olabilirler ama geçen seneki şampiyonlukta büyük katkıları vardı. Ayrıca piyasada Türk oyuncu bolluğu yok

Langford'a 2,5 milyon dolar verilecek olması neden eleştiriliyor anlamıyorum. Ender + Sinan en az 1,5 milyon dolar alıyorlardır zaten. Türk statüsünde Langford için oralara çıkılır bence.

Ayrıca Barcelona serisinde gördük ki top8'e ve hatta top8'in bir kısmında mücadeleyle idare edebiliyorsunuz ama o leveldan sonra mücadelenin yanına yetenek de eklemeniz gerek. CSKA ve Barcelona belki de kadrolarındaki yetenekli oyuncuların yardımlarıyla üç gon sonra final four oynayacaklar. Özellikle Arroyo'suz Galatasaray'ı bir nebze gördükten sonra Ender vb. oyuncularla geldiğimiz noktanın üstüne çıkacağımıza inanmıyorum ben. Langford hayallerimizi gerçeğe dönüştürebilecek bir isim.

Seneye yabancı kontenjanı - bütçe vs. detaylar çok belli değil şu an. Ancak düşündüğümüz zaman Arroyo - Langford - Marko - Erceg dörtlüsü iyi gibi duruyor. Ersin seneye yabancı olarak oynayacak sanırım, kalitesi ve oyuna katkısı belli ancak sakatlıktan dönmüş + yabancı kontenjanından yiyecek bir Ersin ne kadar tercih edilebilir bilmiyorum. Furkan'ın yanına 5 numara olarak Kelsey Bone gibi pivot oyunları iyi olan ve sahada olduğu süre boyunca sayı opsiyonu olabilecek, ribaund konusunda da etkili bir uzun gerekebilir.

Dediğim gibi Gordon - Ersin ikilisinin nasıl dönecekleri çok kritik. Bildiğimiz gibi dönecek olurlarsa bir şekilde bel bağlanır, Gordon'a iyi bir kontrat da verilir ama şu an konuşmak için çok erken bence. Hele bir sezon bitsin, herkesin maksimumunu görelim, kontenjan - bütçe belli olsun sonra daha net bakarız önümüze.

Haberler;

+CSKA Moskova, önümüzdeki sezon için Maccabi koçu David Blatt'e 2 yıl için 3 milyon dolarlık teklifte bulundu. #söylenti
+Menajer ve koçların oylarıyla TBL'de bu sezonun oyuncusu Banvit'ın yıldız oyuncusu Sammy Mejia seçildi. #MVP
+Anadolu Efes'ın şutör oyuncusu Kostas Vasileiadis önümüzdeki sezon takımda olmayacağını açıkladı. #anadoluefes
+Vasileiadis'ın önümüzdeki sezon LAboral Kutxa forması giymesi bekleniyor.
+İsveç takımı Bores Basket, forvet Christian Maraker'i kadrosuna kattı. #İsveç
+Pesaro'nun ABD'li guardı Elston Turner önümüzdeki sezon takımda olmayacağını açıkladı. Warriors, Turner'ı yaz ligine davet etti. #ayrılık
+Öte yandan Pesaro, bu sezon İtalya Ligine damga vuran uzunu OD Anosike'yi kadroda tutmak istiyor.
+Marc Gasol, bu yaz ülkesinde düzenlenecek olan Dünya Kupasında oynayacağını açıkladı.
+Cantu, bu sezon ülkemizde TED Kolejlerde forma giyen guard Kristaps Valters'i play-off lar için kadrosuna katmak istiyor. #İtalya

Vasileadis benimde beğendiğim bir oyuncu bütçe olarak bize uyar mı bilmiyorum ama keskin bir şutörün ihtiyacı var gibi Domercantın yerine değerlendirilebilir.

Milletin parasını vermeyeceksek Langforda para vermeyelim. Arroyo bugün oynamadı, belkide bu yüzden seneye bizde olmayacak. Kına yakın bu takımı baltaladığınız için. Aklı olsa playoff öncesi ödeme yapar oyuncuların morali düşmemesi için.

Transfer'den önce şubeyi düzgün yönetsinler,haberler yalan olsa bile malzeme verdik bu güne kadar,bir sezon içinde defalarca paralar ödenmiyor haberleri çıkar mı ?

Trsnsfere gelince evet silbaştan kurulsun,genç ve dinamik bir takım olsun furkan,sinan gibi oyuncular mutlaka kalmalı arroyo gönderilmeli çünkü önümüzdeki sezon verimi düşmeye başlar,euroleague'ye kalırsak arroyo gönderilmeli,hackett tarzi bir oyun kurucu alınmalı.

Galatasaray Liv Hospital ile anlaştığı ve Türkiye’ye geleceği belirtilen Keith Langford durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Olimpia Milano forması giyen oyuncu, sarı-kırmızılı takıma gitmeyeceğini söyledi.
La Gazzetta dello Sport’a konuşan Langford, “Galatasaray’a imza attığım yönündeki haberler doğru değil. Kimse bana bir şey teklif etmedi. Milano bile. Bunları twitterda okudum. Her okuduğuna inanmamak gerekiyor” dedi.

Kaynak: Milliyet

Haberler:

>LAboral Kutxa, NBA'de forma giyen Tornike Shengelia'ya önümüzdeki sezon için 3 yıllık bir teklifte bulundu. #İspanya
>Galatasaray Liv Hospital ile anılan Keith Langford, yaptığı açıklamada Galatasaray ile anlaştığına dair iddiaların yalan olduğunu söyledi.Langford, ayrıca tamamıyla play-off lara odaklandığını söyledi. #İtalya
>Pesaro'nun başka bir yıldızı Elston Turner ise önümüzdeki sezon takımda kalma ihtimalinin %50 olduğunu söyledi. #İtalya
>Pesaro'nun dominant uzunu OD Anosike, önümüzdeki sezon takımda kalma ihtimalinin %40 olduğunu söyledi. #İtalya
>BiG Gotha, Matt Vest'i kadrosuna kattı. #Almanya
>Fin takımı Kauhajoki'de yeni koç Sami Toivianen oldu. #Finlandiya
>Caserta'da, Jeff Brooks ve Cheis Roberts'ın seneye takımda olmayacağını duyururken, Carleton Scott'ın takımda kalacağı belirtildi. #italya
>Reyer Venezia'da koç Zare Markovski, önümüzdeki sezon takımın başında olmayacağını açıkladı. #İtalya

Bu yıl genel olarak skorer oyuncu sıkıntısı da yaşadık. İtalya'da bu işi yapabilecek çok iyi oyuncular var. Drake Diener, Caleb Green gibi.

Krstic ya da Pleiss gibi isimler olmazsa Sofo düşünülür mü acaba? Furkan hücumda kendini geliştirdi ve dakikaları artabilir artık. Sofo'yla süreyi eşit paylaşabilirler. Etkili kullanıldığında durdurulması güç biri hakikatten.

Ataman seneye kalacaksa Furkan'ı 10 dakikadan hesap edin maç süresi olarak. Ben artık kadro filan da kurmuyorum kafamda. Nasılsa ''çiftlik mode'' devam. Sonra paralar ödenmiyor. 20 tane oyuncu olunca normal tabii

Haberler

>Münih kentinde düzenlenen FIBA Avrupa Genel Kurulu'nda yapılan seçim sonucu Turgay Demirel FİBA Avrupa başkanı oldu. TBF başkanlığı için Lütfi Arıboğan ve Harun Erdenay isimleri geçiyor.
>Euroleague'de 2015 Final Four organizasyonu 15-17 Mayıs tarihleri arasında Madrid'de yapılacak.
>Bu yıl EL'nin en iyi savunmacısı seçilen Brayn Dunston Olimpiyakos'tan ayrılmak istediğini açıkladı.
>Sportando'ya göre Teodosic ve Krstic %99 Cska'dan ayrılacak. Bu iki ismin yeni sezonda Türkiyede olması bekleniyor.
>Cska Messina ile yolları ayıracak. Yerine ise David Blatt'i getirmek istiyor.
>Portland'a oynayan İspanyol uzun Victor Claver takımdan ayrılacağı ve avrupaya geri döneceği konuşuluyor.
>Basketfaul'a göre 2 sezon önce Ergin Atamanın Lofton'ı beşiktaşa istediği Lofton havalanında Türkiye'ye gitmek üzereyken Ataman'ın vazgeçtiği ona bildirilmiş. Seride ki ilk maç öncesi bu durum menejeri tarafından lofton'a hatırlatılmış.
>EA7 Milano'nun genç yıldızı Alessandro Gentile, bu Pazar günü Atlanta Hawks ve Cleveland Cavaliers yetkilileriyle görüşecek.
>Anadolu Efes'de Milko Bjelica'nın önümüzdeki sezon kadroda bulunması bekleniyor.
>Euroleague'de normal sezonun en değerli oyuncusu (MVP) Real Madrid'ın İspanyol guardı Sergio Rodriguez oldu.

Marko Arroyo ve Erceg dışında yabancı kalmayacak takımda muhtemelen.

Macvan Bonsu Henry ve Malik'in yerine umarım iyi transferler yaparız.

Kerem Gönlüm ve Serhat Çetin transferleri de iyi olur yerli transferler olarak...

Kerem Kanter gelir diye düşünüyorum. Drake Diener'da çok iyi skorer. Düşünülen isimler arasında yer alır inşallah. Jamont Gordon kalırsa çok iyi olur. Uzun için ise Jawai'yi bekleyelim derim. Furkan-Jawai-Erceg-Ersin iyi uzun dörtlüsü olur. 10-15 tane hazırlık maçı yapılacak. Hele bir izleyelim o maçlarda Jawai'yi. Ölmemişe kefen biçmeyelim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...