Öncelikle yazıma başlarken forum ahalisinden tepki çekebilecek olduğumun farkındayım çünkü hakkında konuşmak istediğim oyuncu Milos Teodosic
2010 Dünya Şampiyonası yarı finalinde Sırbistan'la karşılaştığımız maçta tribündeydim. Daha önce de Teodosic'i izleme şansım olmuştu ama ilk kez o maçta kendisine hayran kalmıştım. 15 bin taraftarın önünde oynuyorduk ve Kerem Tunçeri, Hidayet Türkoğlu, Ersan İlyasova, Ömer Aşık gibi yıldızlarla dolu ve de formda bir takıma sahiptik, özellikle Hidayet o turnuvada kariyerinin en iyi performanslarından birini ortaya koyuyordu. Lakin maçı izleyen herkesin dikkatini çeken 23 yaşında başka bir oyuncu vardı , Milos Teodosic. Bütün maç savunmamızı nakış gibi işledi hatta delik deşik etti, her hareketiyle bu sahadaki en iyi oyuncu benim der gibiydi. Maçı fahiş bir hakem hatasıyla kazansak da o günden sonra hep daha bir dikkatli izlemeye başladım kendisini.
Bence Avrupa Kıtasının en yetenekli ve en yüksek potansiyele sahip oyuncusu, harika bir fundamentala sahip olmakla birlikte bir guarda göre çok da iyi bir fiziğie sahip. Hem iyi bir şutör, hem de iyi bir pasör ayrıca potaya gidebilen, pnr oynayabilen sayısız hucum silahına sahip bir oyuncu. Bütün bu yeteneklerine rağmen henüz bir Spanoulis, Dimantidis ya da Navarro kalibresinde oyuncu olmayı başaramadı, hep bu isimlerin arkasında sayıldı bugüne kadar. Bunun sebeplerini de hemen herkes biliyordur herhalde; sahadaki savruk tavrı, zaman zaman konsantrasyon kaybı yaşaması, kırılma anlarında sürekli yanlış şut tercihlerinde bulunması, maç sonlarını iyi oynayamaması vs vs... Yani yetenek açısından ne kadar ön plana çıkıyorsa mental açıdan da bir o kadar geride kalan bir oyuncu Milos Teodosic.
Şimdi neden anlattın bu kadar Teodosic'i sanki tanımadığımız adam demeyin diye hemen konuya giriyorum. Teodosic bu sene CSKA'dan ayrılacak ve büyük ihtimalle yolu Türkiye'ye düşecek. Özellikle Anadolu Efes ağzı sulanarak kendisiyle sözleşme imzalamayı bekliyor. Hiç kupa kazanamasa da bugüne kadar hep Avrupa basketbolunun zirvesinde oynamış bir oyuncu. Henüz 27 yaşında ve iyi bir koçla kendisini ve oyununu olgunlaştırıp Avrupa'nın en büyüğü olma potansiyeline hala sahip. Kısacası bence maliyetli de olsa Milos Teodosic için şartları zorlamalıyız. O da Anadolu Efes'te 100 kişinin önünde oynayıp kariyerini iyice tehlikeye atacağına gelsin Ergin Ataman'la, Carlos Arroyo'yla ve Galatasaray taraftarıyla bir tanışsın, neler yapacağını o zaman hepimiz görürüz.