Arkadaşlar öğlen de söyleidğim gibi Nolan hakkında ciddi fikir sahibi olmak için youtube dan Cedevita'nın maçlarını izledim. Öncelikle şunu söyleyeyim combo guard dan çok Avrupa'da oynayan Amerikalı point guardlar gelsin aklınıza. Genel özelliklerini artık yaklaşık biliyoruz Nolan'ın.Benim beklentimin üzerinde guard özellikleri var , oyun görüşü gerçekten iyi. Zaten Sinan,Pocius,Aradori,Micov var 2-3 numaralarda.2numarada da oynayabilir ama benim gördüğüm oyuncu point guarda yakışıyor ve Arroyo'dan kalan 12-13 dakika ve Arroyo'yla beraber maçın akışına göre günlük performanslara göre + 8-9 dakika oynayacaktır.Pocius,Aradori,Micov,Erceg genelde 3lükle yaşayan oyuncular bu tip bir hamle şart bu Nolan veya başkası olur ama şart.
Yılın savunmacısı ödülünü almış ama dediğim gibi benim izlediğim maçlarda rakibi bunaltıcı bir savunma yapmıyordu.Çok sert değildi.Bazı arkadaşlar kafayı bozdu mu rakibi kitler demiş ama benim izlediğim maçlarda öyle bir görüntü çizmedi . Bu biraz da takımdaki rollerle ilgili bir durum olabilir bize gelince belki bu yönünü daha net koyabilir.
Jamon lafı geçmiş Jamon almaktansa daha potanisyelli aç oyuncular almak daha mantıklı. Maceraya girmek değil bu , zaten net skorerler aldık yaklaşık 10sayı ve üzeri ortalamalarla oynayacak kaldı ki oyuncu skor buluyor bir şekilde. Jamon yerine bu tip hamleler daha mantıklı.Pek Ergin Hoca'dan alışık olmadığımız hamleler ama hep bu tip hamleler bekledik. Her sene 1tane bu tip oyuncu alalım.
Jamont lafı geçmiş.Benim izleidğim Jamonta benzer yönü içeri girmekten çekinmiyor ve cesaretli oluşu. Saha görüşü ve guard özellikleri daha iyi.Şutu bi tık aşağıda. Mesela Arroyo - Jamon oynarken Jamon daha combo guard tiplemesindeydi ve Arroyo topu getiriyordu genelde.Arroyo ya seti oynuyordu ya da perdeden sonra topu Jamonta teslim edip geri çekiliyordu. Nolan varken topu Nolan getirir öyle söyleyeyim yani oyuncu daha çok point guard gibi geldi bana.Arroya haricinde EL seviyesi için gayet yeterli ve gelişime açık bir guardımız olur,Arroyo yokken takım Mercedes'ten tüplü şahine geçiş yapmaz.