• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Shawn James sakat değilse en iyi transfer olur.

Arkadaşlar öğlen de söyleidğim gibi Nolan hakkında ciddi fikir sahibi olmak için youtube dan Cedevita'nın maçlarını izledim. Öncelikle şunu söyleyeyim combo guard dan çok Avrupa'da oynayan Amerikalı point guardlar gelsin aklınıza. Genel özelliklerini artık yaklaşık biliyoruz Nolan'ın.Benim beklentimin üzerinde guard özellikleri var , oyun görüşü gerçekten iyi. Zaten Sinan,Pocius,Aradori,Micov var 2-3 numaralarda.2numarada da oynayabilir ama benim gördüğüm oyuncu point guarda yakışıyor ve Arroyo'dan kalan 12-13 dakika ve Arroyo'yla beraber maçın akışına göre günlük performanslara göre + 8-9 dakika oynayacaktır.Pocius,Aradori,Micov,Erceg genelde 3lükle yaşayan oyuncular bu tip bir hamle şart bu Nolan veya başkası olur ama şart.

Yılın savunmacısı ödülünü almış ama dediğim gibi benim izlediğim maçlarda rakibi bunaltıcı bir savunma yapmıyordu.Çok sert değildi.Bazı arkadaşlar kafayı bozdu mu rakibi kitler demiş ama benim izlediğim maçlarda öyle bir görüntü çizmedi . Bu biraz da takımdaki rollerle ilgili bir durum olabilir bize gelince belki bu yönünü daha net koyabilir.

Jamon lafı geçmiş Jamon almaktansa daha potanisyelli aç oyuncular almak daha mantıklı. Maceraya girmek değil bu , zaten net skorerler aldık yaklaşık 10sayı ve üzeri ortalamalarla oynayacak kaldı ki oyuncu skor buluyor bir şekilde. Jamon yerine bu tip hamleler daha mantıklı.Pek Ergin Hoca'dan alışık olmadığımız hamleler ama hep bu tip hamleler bekledik. Her sene 1tane bu tip oyuncu alalım.

Jamont lafı geçmiş.Benim izleidğim Jamonta benzer yönü içeri girmekten çekinmiyor ve cesaretli oluşu. Saha görüşü ve guard özellikleri daha iyi.Şutu bi tık aşağıda. Mesela Arroyo - Jamon oynarken Jamon daha combo guard tiplemesindeydi ve Arroyo topu getiriyordu genelde.Arroyo ya seti oynuyordu ya da perdeden sonra topu Jamonta teslim edip geri çekiliyordu. Nolan varken topu Nolan getirir öyle söyleyeyim yani oyuncu daha çok point guard gibi geldi bana.Arroya haricinde EL seviyesi için gayet yeterli ve gelişime açık bir guardımız olur,Arroyo yokken takım Mercedes'ten tüplü şahine geçiş yapmaz.

D'or Fischer diye duydum ben de ama Beşiktaşın da ilgisi var pek inanmadım.

Son durumu hiçbir bilgim yok ama, sağlıklı ve hazır bir D'or Fischer'e kimse kolay kolay hayır demez sanırım, tabi bir de bütçemize uygunsa.

Bu arada Kerem Tunceri BJK ile anlasmis. Yerli guard icin adi gecmisti forumda.

Bence Arroyo-Nolan-Aradori ve Micov kısa yabancı rotasyonumuz kafi. Illa kısa bir yabancı alacaksak yine bu isim Maciulis ya da Pocius değil Manny Harris olmalı.

Cenk umarım takım da kalır.

Devşirme hakkımızı Nikolov'dan yana kullanmak daha iyi olur sanki. Arroyo ve Nolan'in arkasından 3.guardimiz olur. Ender'e vereceğimiz 500.000 Euro yu da pivot transferine harcariz.

Madem 3 milyona 4 kısa alıyoruz , pivota çok rahat bütçe ayırabiliriz hem bütçe de aşılmaz. Niye 600-700 binde karar kılıyoruz ki ?

Bugun toplanti yapildi mi? Bilgisi olan var mi? Bir aciklama oldu mu?
Resmi sitede bisey gormedim. Tranferler resmi olarak da aciklanmadi. Artik aciklansada bi rahatlasak.

Saglik durumlari iyi olan bir D'or Fischer veya Shawn James bize seviye atlatir, lakin ikisinin de durumu riskli..

D'or Fischer şu anda 700k ediyorsa, Furkan'ın 1.3 değil 13 alması lazım, çok net.

Arkadaşlar Pocius transferi kesinleşti. Hala onun yerine şu alınmalı diye örneklemeyin. Sağlık kontrollerine bile girmiş. Geldi adam.

Geçmiş sayfalara baktığımızda Batista çok beğenilmemiş. El seviyesinin oyuncusu değil yazılmış. Eurocup; 17.8 sayı, %67 ile ikilik 8 riband ile oynamış. 27 dakika sürede (gelirse bizde'de aynı süreleri alacak) Bu istatistikleri ile Eurocup'ın çok çok üstünde yani EL seviyesinde bir oyuncu. Ligde'de %62 ile ikilik kullanmış. En iyi özellikleri; Sırtı dönük oyunu, pivot hareketleri, iyi bir ribaundçu ve EL için bile sert bir oyuncu olması. (Kaan Kural vakti zamanında EL'nin en sert oyuncusu diyip örnekler sunuyordu. Tabi KSK'da çok göremedik bunları) Hucumda P&R oynar ayrıca bu sezon gördik ki aynı Furkan gibi hucum ribaundları sonrası sık sık etkili oluyor. Savunmasını beğenmeyenler olmuş. İyi bir savunması vardır merak etmeyin. Dorsey yada Lawal gibi atletik blokçu uzun değildir ama tam aradığımız adam.

Bu sene KSK'de parlamasının çok önemli bir noktası ise şu; Bu yaştan sonra hucumda istediği gibi bir sezon geçirmesi, istediğini yapması hucum silahlarının keskinleşmesini sağlamıştır. Bazı oyuncular belli bir yaştan sonra hep geri gider kendini geliştirmez. Batista için KSK macerası çok verimli geçti.

Bence tam aradığımız uzun. Ne dersiniz ?

Arkadaslar Partizan taraftari bir sirp arkadasa sordum Westermann henuz ayrilmamis partizandan AMA haftasonuna kadar kararini verecekmis. Free Agent olacak dedi. Sadece Alba Berlin ve Limoges teklif goturmus. Aslinda guard olarak dusunulebilir.

5 numara Gani Lawal alalım.Ondan daha iyisini bulamayız

Aradori-Micov-Pocius . Birbirinden farklı ozelliklere sahip cok yönlü üc isim. Micov'un Marko'yu aratmayacagini düşünürsek . Boş küme domercant ve Hairston'un yerine Aradori ve pocius gibi cok yonlu harika oyuncular transfer ettik . Atletik bir uzun transferiyle gecen seneden cok daha güclü olacagımız aşikar .

combo guard alınmayacak mı acaba? Çünkü hem 7 yabancı oluyoruz hem de 1-2 numarada 6 oyuncu oluyor bu da fazla bence.

Arroyo-Ender-Nolan
Pocius-Aradori-Sinan
Micov-Cenk
Erceg-Kerem
Batista-Furkan

1

Carlos Arroyo - ??? - Ender Arslan
Martynas Pocius - Sinan Güler
Vladimir Micov - Pietro Aradori
Zoran Erceg - Kerem Gönlüm
??? - Furkan Aldemir

Bir fazlalık yok, bir combo guard + bir pivot ile toplamda yedi yabancı olacağız, ligde bu konuda rotasyona gideceğiz. Diğer türlü Arroyo'ya fazla yük bindirmiş oluruz.

Shawn James gecen sene maccabi euroleage de 30 maç oynarken 10 maçta yer almıs...hani saglam mı değil mi tartısmasından öte bu takıma kesin saglam bir adam lazım

Sasha KAUN bizim tam ihtiyacımızı karsılayacak isim ama imkansızın da üstü...hatta PEKOVIÇ, MARC GASOL, HOWARD, 10 sene evvel SHAQ...Hani bazı arkadasların deyimiyle bir level artıracak oyuncular( level sayısını birde sabit tutmazlar o ayrı :) )şakası bir yana BATİSTA ve ALEKS MARİÇ,SAMUELS EL seviyesinde iyi oyuncular ve bu takıma uyumlu olup istediği şartları elde ederse takım oyunuyla birlikte 1-2 level atlatabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri