• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nolan konusunda bilgilerim çok sınırlı. Ama anladığım, NBA'de yer bulamamasının sebebi, kendini SG olarak kodlaması ama arada kalmışlığı. Avrupada PG özelliği daha ön plana çıkmış. Ki bize de lazım olan zaten bir oyun kurucu. Ben bir çoklarının aksine (mantıken Aradori-Pocius tan biri olur evet) 7. yabancı olarak ligde tribüne çıkacak oyuncunun Arroyo olacağını düşünüyorum. Çünkü onu hem idareli kullanmak isteyecektir hoca, hem de takımın diğer genç parçalarının takıma ve ortama adaptasyonunu hızlandırmak isteyecektir. Arroyo da yaşının dışında, EL'de daha güçlü ve aktif olacaktır böylece. Bunu düşününce Nolan'ın PG olarak ligde daha sık kullanılması daha akılcı olur sanırım.

Hocam çok doğru, altına imza atıyorum. Takımın mevcut halini düşününce Arroyo'suz kadromuzun vasat ve vasat altındaki takımlara karşı çok rahat yetebileceğini düşünüyorum. Yani nerden baksak ligde en az 15 maç Arroyo'yu kullanmayabiliriz. Zaten geçen sene 77 maç yapmışız. Bu sene de ondan aşağı yapmayız bence. Arroyo'ya bu kadar yüklenmemek gerek. Kaldı ki Arroyo ilerlemiş yaşı itibariyle bu fazla maç yüzünden sakatlanabilir, tamamiyle kaybedebiliriz de. Bence de birçok maçta Arroyo 7.yabancı olmalı.

Nolan konusunda bilgilerim çok sınırlı. Ama anladığım, NBA'de yer bulamamasının sebebi, kendini SG olarak kodlaması ama arada kalmışlığı. Avrupada PG özelliği daha ön plana çıkmış. Ki bize de lazım olan zaten bir oyun kurucu. Ben bir çoklarının aksine (mantıken Aradori-Pocius tan biri olur evet) 7. yabancı olarak ligde tribüne çıkacak oyuncunun Arroyo olacağını düşünüyorum. Çünkü onu hem idareli kullanmak isteyecektir hoca, hem de takımın diğer genç parçalarının takıma ve ortama adaptasyonunu hızlandırmak isteyecektir. Arroyo da yaşının dışında, EL'de daha güçlü ve aktif olacaktır böylece. Bunu düşününce Nolan'ın PG olarak ligde daha sık kullanılması daha akılcı olur sanırım.

Alınacak pivot için ne düşüneceğimi bilemiyorum. Hem savunması iyi biri olması daha iyi olur zaten takımın tamamı sayı buluyor diye düşünüyorum. Diğer yandan ise hücumu iyi olan biri olmalı zaten Furkan hücum açısından sıkıntılı oradan alternatif oyunlar yaratmamızı sağlar diyorum. Açıkçası J.Bryant adı geçen bir çok oyuncudan daha iyi geliyor kulağıma. Batista iyi bir adam. Boyu mevkisine göre kısa olabilir tabii ama çok güçlü bize pota altında kalınlık sağlayabilirdi. Ama pahalı olmasını geçiyorum ikili sıkıştırmalarda dışarıya pas atacak düzgün bir ele sahip değil. Bize bu sıkıştırmalarda dışarıdaki boştaki adamı geçtim herhangi bir adamı görecek adam lazım. Furkan bile bunu yapabiliyor:))

Rakiplerin transferleri bu başlığın konusu değil. Ama FB'ninde Efes'in de kadro mühendisliklerinin çok kötü olduğunu düşünüyorum. Hİckman veya Goudelock'tan PG olmaz.:) Özellikle goudelock konusuna iyi hakimim. LAkers'ta ona ettiğim küfrün haddi hesabı yoktu:)) Hickman ise tam bir montofon ineğidir. Kovayı doldurup doldurup devirebilir. Maccabi'de de bunu yaptı bu sene çok defa. İpekçi'deki maçta epey iyi esti çünkü Arroyo sakatlandı Sİnan turnike kaçırdı üstüne hemen faul aptı 4ledi ve nu tutmak Ender'e kaldı o da haliyle Ender'e göre hızlı olduğundan esti.

Neyse bize dönersek eğer, Onur Yavuz'un dediği gibi forumda bir pozitif enerji var açıkçası aynı enerji bende de var. Nolan'ı hiç tanımıyorum neredeyse ama "J.Johnson 2" olacak gibime geliyor. Kerem de Darius Wilkinson Rancik diye yazınca aklıma o da geldi direk. Umutluyum ondan :)

NOT: Vidmar devşirme statüsünde oynuyordu. FB'de de geçen sene devşirmeydi. Ama kural gereği 12kişilik kadroda bir devşirme olabileceğinden Emir devşirme sayıldığında o yabancı sayıldı. Yani onu alacak kulüp yerli olarak onu oynatabilir. Ama bu kadar sakatlık yaşayan adam nasıl döner bilmiyorum

Abi Nolan'ın Nba'de oynayamamasının en büyük sebebi Nba için atletizmi yeterli olmaması. Ama Avrupa için de atletizmi yüksek seviyede. Arada kalmış olduğu için Avrupa'ya geldi. Ayrıca ben Vidmar'ın türk olduğunu hiç hatırlamıyorum. Bjk döneminde yerli sayılmak istedi ama olmadı. Hala yabancı statüsünde oynuyor diye biliyorum ben Gasper.

Nolan'ın şut konusuna takılmış durumda biraz ama zaten ciddi anlamda keskin sutörlere sahibiz. Ben bu açıdan şutuna ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Oyun kurma becerisini Arroyo ile beraber arttırırsa yeterli bi transfer olur.

Darius Whasington kaç yaşina geldi, 31 den fazlamidir?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vidmar devşirme statüsünde, Fener'de Emir olduğu için yabancı sayılıyordu diye hatırlıyorum ben ve alınmasının yararlı olacağını düşünüyorum 3ncü pivot olarak gayet kullanılabilir.

JJ dellendi mi yakıp yıkıyordu benim hatırladığım :).

Siz de Alman pivot istemeyenlerden misiniz? :)

Darius washington a baktimda şimdi 85 dogumluymus daha genç, onu tekrar düşünemezmiyiz delicilik konusunda?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pivot için bütçe dahilinde Mejriden iyisini beklemiyorum Mejride gelirse Ndong V2 olur

Vidmar evet devsirme, 4 uzunla baslamaktansa Vidmar'i almak fena olmaz. 10 dakika katki versin yeterli.

Barkın, Gasper'in BJK'ta iken yerli olup olmadığı konusunda ısrarcı değilim. O zaman yerli değildi hatta. Ama geçen sezon TFF " bir takımın kadrosunda 2 devşirme oalbilir ama 12kişilik maç kadrosunda 2si birden olursa biri yabancı sayılır" diye kural çıkardığında bu kuralın sadece FB'ye yaradığı Erkek takımında Vidmar-Emir KAdın takımında Nevin-Quanitra olduğundan sadece onlar için çıkarıldığı dillendirildi.

Yani bu yüzden Vİdmar devşirme diyorum. Gene de ısrarcı değilim. Ki önemi de yok. Faul atamayan şutu olmayan aynı tarz bir uzun daha neden lazım olsun:) Sakatlıkları da cabası

Oğuzhan, Jerry çok katkı verdi ya haksızlık etmeyelim o final serisine:))

Yok abi açığını yakalamak gibi bir amacım yoktu ama eğer devşirmeyse Darüşşafaka, Telekom gibi takımların direk ilgilenmesi lazım diye düşünüyorum.

Israrla bu takımın ihtiyacının Pick&Roll oynayabilen bir pivot olduğunu düşünüyorum.Ama piyasaya bakınca konuşulan isimlerde fena değil.

Mejri iyi bir oyuncu 2012 Olimpiyatlar döneminde falan çok iyiydi Madrid'de çok şans bulamadı.Hoca da bu tarz isimleri seviyor ama yine şutlarımız girmediğinde bizi Arroyo'nun eline mahkum bırakacak bir düzen kuruyoruz.

Mejri daha çok defansif özellikleriyle bloklarıyla ve atletikliğiyle ön plana çıkar geçen yıla göre bizi ileriye taşır ama Furkan-Mejri pek verimli bir ikili değil sanki:D

Nolan Jerry Johnson olacaksa hemen gelsin nesini beğenmediniz adamın müthiş katkı almıştık sezon ortasında gelmesine rağmen:D

Jerry Johnson tam bir iç saha oyuncusuydu. Deplasmanda hemen hemen hiç yoktu, iç sahada taraftarla coşuyordu. Yalnız acayip hızlıydı, hatta bazen hızdan 3 adımı kaçırıp 4.adımı atar hatalı yürüme yapardı. Hey gidi günler :) Ama Fener'e attığı kritik üçlükler de muazzamdı şimdi.

Israrla bu takımın ihtiyacının Pick&Roll oynayabilen bir pivot olduğunu düşünüyorum.Ama piyasaya bakınca konuşulan isimlerde fena değil.

Mejri iyi bir oyuncu 2012 Olimpiyatlar döneminde falan çok iyiydi Madrid'de çok şans bulamadı.Hoca da bu tarz isimleri seviyor ama yine şutlarımız girmediğinde bizi Arroyo'nun eline mahkum bırakacak bir düzen kuruyoruz.

Mejri daha çok defansif özellikleriyle bloklarıyla ve atletikliğiyle ön plana çıkar geçen yıla göre bizi ileriye taşır ama Furkan-Mejri pek verimli bir ikili değil sanki:D

Nolan Jerry Johnson olacaksa hemen gelsin nesini beğenmediniz adamın müthiş katkı almıştık sezon ortasında gelmesine rağmen:D
Aradori geldi artık işler sıkıştı mı iki tane düzen dışı skor üretebilecek adam var Nolanı bilmem ama Aradoriye kefilim bu konuda :)

Kısa rotasyonumuz iyi ama uzun sıkıntı 4 oyuncu ile başlamak tehlikeli 7 yabancı ile başlayacağımıza göre sezon içinde olacak kötü durumda çok sıkıntı yaşarız

Eğer Vidmar Türk statüsünde oynuyorsa kesinlikle almalıyız Erceg-Kerem-Vidmar-Furkan-Yabancı pivot rotasyonu pota altı için yeterli olacaktır.

Eğer Vidmar Türk statüsünde oynuyorsa kesinlikle almalıyız Erceg-Kerem-Vidmar-Furkan-Yabancı pivot rotasyonu pota altı için yeterli olacaktır.

Aynen Vidmar ya da Oğuz savaş ya da farklı biri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri