• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sadece pivot konusunda biraz endişem var, onu da izleyip göreceğiz. İlk kez hücum anlamında önemli sorumluluk alacak biri olacak belki de.

Bahsettiğiniz pivot adı geçen pivot olduğu söylenen Mejri mi yoksa farklı bir aday veya adaylardan mı bahsediyorsunuz?

Kadro derinliği açısından değil ama gelen adamların fiyatları ile muhtemel performansları değerlendirildiğinde 2009-10 sezonundaki o efsane takımımız geliyor aklıma. Jasaitis, Wilkinson, Washington ve Rancik belki şimdi gelen adamlara göre biraz sönük gibi duruyorlar ama o dönemim şartları göz önüne alındığında ve fiyatları da değerlendiriliğinde inanılmaz başarılı olmuşlardı. Şimdi gelen Pocius, Aradori, Micov gibi isimler de aynen böyle. Özellikle Aradori 350 bin euroluk maliyetiyle sezonun en iyi transferi gözümde. Zaten ilk duyduğumda da inanamamıştım ama gelince acayip sevindim. Aradori'nin 7. yabancı olmasından korkuyorum keza olmamalı. Pocius daha uygun benim gözümde. Tabi Pocius Aradori'den daha maliyetli ama yapamadığı patlamayı yapması durumunda ondan inanılmaz katkı alırız. Koç bunu da düşünebilir. Nolan Smith ve gelmesi muhtemel pivotumuz aynı şekilde fiyatları ile performansları arasında inanılmaz derecede pozitif bağlantı kurulacak isimler. Açıkçası Ergin Ataman geldiğinden beri en iyi transferlerini yaptı. Ne şampiyon olan kadro ne de sakatlıklar olmasa geçen seneki kadro bu kadar güzel kurulmamıştı benim gözümde. Kadronun defoları Erceg, Sinan ve Furkan. Onlar da makul ücretler alsalar inanılmaz bir kadro mühendisliği olacaktı ama bunlar da nazar boncuğu olsun diyelim. Sadece pivot konusunda biraz endişem var, onu da izleyip göreceğiz. İlk kez hücum anlamında önemli sorumluluk alacak biri olacak belki de.

Hocam isim vermeyeceğinizi biliyorum.Ancak bugün Eyüp abi genç bir pivotla ilgilendiğimizi söyledi ve bu ismi açıklamayıp , sizin açıklayabileceğinizi belirtti.Daha sonra isim nasılsa ortaya çıktı diye bu ismin Mejri olduğunu açıkladı.Ancak Sizin yukarda verdiğiniz tüyodan sanki bu isim Mejri değilmiş gibi algılıyorum.Yanlış mıyım?

Gelecek sezon sonunda kontratlari biten oyuncularimiz kimler? Sinan ve Erceg'in kontrati bitiyorsa cok iyi olur. Eger hersey planladigimiz gibi giderse Sinan ile makul bir sozlesme imzalayip, Erceg'i de gondererek butcede onemli bir bosluk acmis oluruz. Tek sisik kontratli oyuncumuz Furkan kalir. Butceyi daha da iyi kullanabiliriz.

Aradori için 300 bin euro cidden inanılmaz iyi ya. Jasaitis'den sonra en iyi fiyat/performans oranına ulaşabilir, bir de bu 2 isim de İtalya 2.liginden gelmemişti, bildiğin Avrupa'nın kalburüstü oyuncularından. Oğuz abi Aron Baynes'ın 750 bin euro'ya imza atacağını düşünmüyorum ki zaten Popovich tutulmasını istiyormuş takımda. Pivot için tek transfer yapılacaksa Vougioukas, Batista adaylarım. Biraz bütçemiz varsa hayalimdeki rotasyon da Furkan-Hamilton-Jawai.

Ortada bir anlaşma olmadığı için isim vermeyi doğru bulmuyorum. Yani anlaşılan bir isim yok, tek aday yok.

Bence sadece defansif özellikleri olan bir adam gelmeyecek. Ben Dorsey'i isterdim ama malesef gelmiyor mesela. Batista'yı da istiyorum ama o da son seçenek galiba. Diğer isimler zaten forumda yazıldı. Onlardan biri gelir.

Sadece düşüncelerimi yazıyorum arkadaşlar. Eskisi gibi bir yerden duyum alsam zaten doğrudan konu açarım. Eskiler bilir. Şubede kimse ile doğrudan bağlantım yok. Kusura bakmayın.

Bu arada pivot icin supriz bir isim gelecegini hissediyorum.

Ismi gecen Mejri ve Samuels benim icin oldukca tatmin edici olur. Ikili oyunlari oldukca iyi oynar, orta mesafesi guvenilir, post oyunu elit seviyede olmasada fena degildir, savunmada blok tehtidi var zaten mucadeleci ve hirsli bir yapisi var, yurek koyar tabir-i caizse. Fiyatida uygunsa burun kivirilacak bir isim degil.

Resmi açıklamalar gelse de rahatlasak. :(

Diğerleri artık resmileşti dersek, pivot resmen uyku kaçırıyo :(((

Kadro derinliği açısından değil ama gelen adamların fiyatları ile muhtemel performansları değerlendirildiğinde 2009-10 sezonundaki o efsane takımımız geliyor aklıma. Jasaitis, Wilkinson, Washington ve Rancik belki şimdi gelen adamlara göre biraz sönük gibi duruyorlar ama o dönemim şartları göz önüne alındığında ve fiyatları da değerlendiriliğinde inanılmaz başarılı olmuşlardı. Şimdi gelen Pocius, Aradori, Micov gibi isimler de aynen böyle. Özellikle Aradori 350 bin euroluk maliyetiyle sezonun en iyi transferi gözümde. Zaten ilk duyduğumda da inanamamıştım ama gelince acayip sevindim. Aradori'nin 7. yabancı olmasından korkuyorum keza olmamalı. Pocius daha uygun benim gözümde. Tabi Pocius Aradori'den daha maliyetli ama yapamadığı patlamayı yapması durumunda ondan inanılmaz katkı alırız. Koç bunu da düşünebilir. Nolan Smith ve gelmesi muhtemel pivotumuz aynı şekilde fiyatları ile performansları arasında inanılmaz derecede pozitif bağlantı kurulacak isimler. Açıkçası Ergin Ataman geldiğinden beri en iyi transferlerini yaptı. Ne şampiyon olan kadro ne de sakatlıklar olmasa geçen seneki kadro bu kadar güzel kurulmamıştı benim gözümde. Kadronun defoları Erceg, Sinan ve Furkan. Onlar da makul ücretler alsalar inanılmaz bir kadro mühendisliği olacaktı ama bunlar da nazar boncuğu olsun diyelim. Sadece pivot konusunda biraz endişem var, onu da izleyip göreceğiz. İlk kez hücum anlamında önemli sorumluluk alacak biri olacak belki de.
Bana da aynen öyle olacakmış gibi geliyor ve umarım da öyle olur..O kadro izlemesi çok keyif veren bir kadroydu.umarım bu kadro da öyle olur ve şampiyonluk konusunda da nefesimiz yeter umarım

Ender veya Cenk'ten biri sanki bu sene bizimle birlikte olmayacak.

Ben olsam Nikolov'u yerli statüsünde Arroyo ve Nolan'in arkasında 3.isim olarak kullanır,Ender'e şu ana kadar ki katkılarından dolayı teşekkür eder yollarımi ayırırdim.

Cenk ile devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Umarım Cenk kalır.

Pivot transferi ve Cenk olayı,takımda ki kalan 2 belirsizlik.

Takım için umarım hayırlısı olur...

Israrla Samuels diyenleri anlamıyorum, sanırım İtalya final serisinde pivotsuz Siena'ya karşı 2-3 iyi maçı çok göz boyamış, hiç beğenmediğim bir isim. O kadar çok kez yazıldı ki aksi görüş bildireyim bari hakkında :) Neyse zaten 1 senelik daha kontratı var Milano'da, öyle bir hata yapma ihtimalimiz olmayacak yani.

Israrla Samuels diyenleri anlamıyorum, sanırım İtalya final serisinde pivotsuz Siena'ya karşı 2-3 iyi maçı çok göz boyamış, hiç beğenmediğim bir isim. O kadar çok kez yazıldı ki aksi görüş bildireyim bari hakkında :) Neyse zaten 1 senelik daha kontratı var Milano'da, öyle bir hata yapma ihtimalimiz olmayacak yani.
Samardo Samuels adaylarda yok anladığım kadarıyla :)

Ligde rakiplerimize göre en önemli avantajımız yabancı oyuncular dışında her bölgede en az 1 tane yerli piyasası için en üst düzey diyebileceğimiz, yabancı 10 birim katkı veriyorsa en azından ortalama olarak 7-8 birim (Sinan ve Cenk' ve hatta Enderin bazı maçlarda 25 birimlik oynadığını unutmayalım) katkı verebildiği bir kadro derinliğimiz olmasıydı. Bu şekilde ligde iyi giderken Avrupa için de yerli rotasyonumuz hem form tutuyor hem takımla bütünleşiyordu. Bakıldığında Ender-Sinan-Cenk-Ersin-Furkan beşi şu an ligimiz için gayet iyi bir kadro. Bence iç transferde böylesi bir beşi sürekli korumalıyız. Ersin'in yerine Kerem geldi fakat bu kadro kesinlikle bozulmamalı diye düşünüyorum.

İçimden bi ses Batista gelecek diyor ki gelse bence bu kadroya gayet yararlı olur.

Cok iyi transferler yaptik ama sanki Kisa rotasyonu cok sisti ,4 uzun ile sezon nasil tamamlanacak merak ediyorum ersin bari kalsaydi yada ermali alsak olasi bir sakatlik durumunda kullanirdik.

4 uzunla sezonu kapatcağımızı düşünmüyorum. Sezon içerisinde takviye gelir bence.

Nolan konusunda bilgilerim çok sınırlı. Ama anladığım, NBA'de yer bulamamasının sebebi, kendini SG olarak kodlaması ama arada kalmışlığı. Avrupada PG özelliği daha ön plana çıkmış. Ki bize de lazım olan zaten bir oyun kurucu. Ben bir çoklarının aksine (mantıken Aradori-Pocius tan biri olur evet) 7. yabancı olarak ligde tribüne çıkacak oyuncunun Arroyo olacağını düşünüyorum. Çünkü onu hem idareli kullanmak isteyecektir hoca, hem de takımın diğer genç parçalarının takıma ve ortama adaptasyonunu hızlandırmak isteyecektir. Arroyo da yaşının dışında, EL'de daha güçlü ve aktif olacaktır böylece. Bunu düşününce Nolan'ın PG olarak ligde daha sık kullanılması daha akılcı olur sanırım.

Alınacak pivot için ne düşüneceğimi bilemiyorum. Hem savunması iyi biri olması daha iyi olur zaten takımın tamamı sayı buluyor diye düşünüyorum. Diğer yandan ise hücumu iyi olan biri olmalı zaten Furkan hücum açısından sıkıntılı oradan alternatif oyunlar yaratmamızı sağlar diyorum. Açıkçası J.Bryant adı geçen bir çok oyuncudan daha iyi geliyor kulağıma. Batista iyi bir adam. Boyu mevkisine göre kısa olabilir tabii ama çok güçlü bize pota altında kalınlık sağlayabilirdi. Ama pahalı olmasını geçiyorum ikili sıkıştırmalarda dışarıya pas atacak düzgün bir ele sahip değil. Bize bu sıkıştırmalarda dışarıdaki boştaki adamı geçtim herhangi bir adamı görecek adam lazım. Furkan bile bunu yapabiliyor:))

Rakiplerin transferleri bu başlığın konusu değil. Ama FB'ninde Efes'in de kadro mühendisliklerinin çok kötü olduğunu düşünüyorum. Hİckman veya Goudelock'tan PG olmaz.:) Özellikle goudelock konusuna iyi hakimim. LAkers'ta ona ettiğim küfrün haddi hesabı yoktu:)) Hickman ise tam bir montofon ineğidir. Kovayı doldurup doldurup devirebilir. Maccabi'de de bunu yaptı bu sene çok defa. İpekçi'deki maçta epey iyi esti çünkü Arroyo sakatlandı Sİnan turnike kaçırdı üstüne hemen faul aptı 4ledi ve nu tutmak Ender'e kaldı o da haliyle Ender'e göre hızlı olduğundan esti.

Neyse bize dönersek eğer, Onur Yavuz'un dediği gibi forumda bir pozitif enerji var açıkçası aynı enerji bende de var. Nolan'ı hiç tanımıyorum neredeyse ama "J.Johnson 2" olacak gibime geliyor. Kerem de Darius Wilkinson Rancik diye yazınca aklıma o da geldi direk. Umutluyum ondan :)

NOT: Vidmar devşirme statüsünde oynuyordu. FB'de de geçen sene devşirmeydi. Ama kural gereği 12kişilik kadroda bir devşirme olabileceğinden Emir devşirme sayıldığında o yabancı sayıldı. Yani onu alacak kulüp yerli olarak onu oynatabilir. Ama bu kadar sakatlık yaşayan adam nasıl döner bilmiyorum

Şu Kerem Kanter konusunu da bi öğreneydik keşke kesin bir şekilde. Kullanacak mıyız acaba?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri