• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben de uzun rotasyonunda eksik olduğunu düşünüyorum, Kerem Gönlüm'ün olduğu yerde orayı 4 kişi geçmek risk. Cenk Akyol'u tutmayıp Ersin Dağlı tutulsa her türlü daha iyiydi o da gitti Daçka'ya. Sezon içi 8.yabancıyı da ben şahsen çok istemem, abartı oluyor o olay, yerli pivot alsak idarelik yeter bence.

Ben de uzun rotasyonunda eksik olduğunu düşünüyorum, Kerem Gönlüm'ün olduğu yerde orayı 4 kişi geçmek risk. Cenk Akyol'u tutmayıp Ersin Dağlı tutulsa her türlü daha iyiydi o da gitti Daçka'ya. Sezon içi 8.yabancıyı da ben şahsen çok istemem, abartı oluyor o olay, yerli pivot alsak idarelik yeter bence.

Tanju abi Cenk Akyol'u kesin olarak tuttuk mu takımda? Bir de Kerem Kanter'in durumunu biliyor musun, Ege Arar ile kadroda düşünülüyo mu bu sene?

Hocam öncelikle tebrik ederim.Uzun zaman sonra bir transfer basında duyulmadan önce bu forum da duyuldu.Pivot transferiyle ilgili sizin fikrinize göre Mejri'den daha verimli isimler listede var mı?Lampe listede mi acaba

Salah Mejri, çok beğendiğim bir oyuncu. 2.16 boyuna rağmen çok çabuk ayakları var. Orta mesafe şutu bile var. Oyun zekası da oldukça iyi sayılır. Ndong tarzı bir oyuncu Bence takımımıza çok yararlı olur. Real Madrid bırakıyor mu acaba

Kerem Kanter A takımla sezon başı idmanlara çıkacak, hoca yeterli görürse kalır kadroda, Ege zaten altyapıda genç takımda oynamaya devam edecek o da A takımla idmanlara çıkacaktır, aynı şey onun için de geçerli. Lampe de bildiğim kadarıyla ilgilendiğimiz bir isim değil. 2-3 rotasyonumuzun şişkin olduğu düşünülünce Cenk'i tutar mı hoca emin değilim, en azından çok paralara çıkamayacağımız aşikar.

Biz nasıl burada 4 kişi pota altına yetmez diyorsak Ergin hoca da görüyordur beyler, vardır kafasında bir plan elbet.

Uzun rotasyonu için 5. isim olarak benim dileğim Kerem Kanter ama o olmazsa Ümit Sonkol olabilir.

Kerem Kanter A takımla sezon başı idmanlara çıkacak, hoca yeterli görürse kalır kadroda, Ege zaten altyapıda genç takımda oynamaya devam edecek o da A takımla idmanlara çıkacaktır, aynı şey onun için de geçerli. Lampe de bildiğim kadarıyla ilgilendiğimiz bir isim değil. 2-3 rotasyonumuzun şişkin olduğu düşünülünce Cenk'i tutar mı hoca emin değilim, en azından çok paralara çıkamayacağımız aşikar.

Tanju abi sponsor konusunda bir gelişme var mı? Anlaşma sağlanan isimlerin hala resmi siteden duyurulmaması endişelendiriyor beni.

Mejri gelsin dertler bitsin...

Buda bı bakış acısı :)
Bu arada pota altinda yeni ve iyi bir pivota ragmen cok onemli sikintilar cekme ihtimalimiz oldukca yuksek bence. Nedeni ise ic transferde Furkan ile yapilan sozlesme. Biraz uzun olacak ama nedenini anlatmaya calisayim.

Bildigimiz gibi Furkan hakkinda cikan F.Ulker haberlerinden yararlanarak ve acikcasi hic de hakki olmayan bir ucrete imza atti. Hepimiz biliyoruz ki kimse kimseye sadece savunma yapip ribaund alsin, arada da ikili oyun bitirsin diye 1.3 milyon euro vermez. Bu durumda Furkan’in artik orta mesafeli sut kullanmasi, sirti donuk oynayabilmesi ve serbest atis yuzdesini oldukca yukseltmesi gerekir. Eger, bu parayi hak edecegini dusunuyorsa o zaman taraftar da hakli olarak her mac en az 15-20 sayi atmasi, 10+ ribaunt almasi ve pota altinde kus ucurtmamasi gerektigini dusunecektir. Bunu yapamaz ise taraftarin ona bakis acisi degisebilecek ve tribunde kendisine karsi daha once olmayan tepkiler olusacaktir. Bu da Furkan'in performansini ve dolayisiyla takimin ondan alacagi katkiyi cok olumsuz etkileyecektir.

Furkan’in kendisini bu kadar gelistirmesi ise kisa donemde pek mumkun gorunmediginden onu Galatasaray formasi altinda cok zor yillar beklemekte. Bence ucretinden belli bir miktar feragat etmeli, Bu pek profesyonelce gorulmeyebilir ama bunu kendi basketbol kariyeri ve huzuru icin yapmali. Sonucta profesyonellik elde edilecek ucreti arttirmak kadar basarili bir kariyer planlamasini da gerektirmekte.

Dolayisiyla Furkan bu ucrette israr ederse bilmeli ki hemen ilk mactan itibaren muthis istatistikler yapmali, aksi halde hem Furkan hem de takim icin hic hayirli olmayacak gibi gorunuyor.

Mejri transferi olur umarım bana da N'dong etkisi yaratır gibi geliyor.

Arroyo-Domercant-Hairston-Marko-Macvan-Erceg-Bonsu ile top 8 yapan Ataman'ın;

Arroyo-N. Smith-Aradori-Pocius-Micov-Erceg-Mejri ile yapabileceklerini düşününce heyecanlanıyorum açıkçası. Hele bi resmileşsse baya rahatlayacağım.

Salah Mejri 'yi daha iyi gözlemleyebilmek için 12/13 yılındaki 3 Obradoiro maçını izledim youtubedan.(linkleri var isteyene). Adı geçtiğinde önce biraz burun kıvırmıştım ama maçları izledikten sonra bence Salah Mejri net olarak underrated bir oyuncu.Aradori ve Mejri EL'de kesinlikle daha fazla süreleri hakeden oyuncular.Eğer transferler gerçekleşirse bu oyuncularla beraber takımında bir tık ileri gideceğini düşünüyorum.

Mejri Obrodoiro'da 9.4 sayı ve 5.4 ribaund ortalamalarıyla oynamış. Bi defa hücum ribaundlarına çok atak yapıyor Furkan gibi ve hücum ribaundunu aldıktan sonra 2.17lik boyu olması ve uzun kolları olması sebebiyle pozsiyonu rahatlıkla bitiriyor , Furkan gibi önce pası düşünmüyor. Sayılarına baktığımda ya hücum ribaundundan sonra bitirmiş ya da potaya yakın birebir oynayarak bitirmiş.Boyalı bölgenin ortasında ve sol tarafta sırtı dönük topu aldığında(kendi sağından dönerek) gayet iyi bitiriyor uzun kollarıyla,ben Madrid'in EL maçlarını izlediğim için daha çok oradan tanıyordum Mejri'yi birebir de beklediğimden etkili olduğunu görünce şaşırdım biraz.Genel olarak %62-65 saha içi isabeti var (Obrodoiro ve Madrid'de) gayet iyi(139/224 95/142) .Obrodoiro'da oynarken pick&roll dan çok çok az sayı bulmuş,bu biraz korkutmuştu beni takımda şu anda pick&roll oynayacak oyun aklı çok iyi kısalar var.Ama Madrid maçlarına baktığımızda Rodriguez ve Llull gibi üstadlarla oynarken ikili oyununu ilerletmiş,Madridde ikili oyun sayısı çok fazla.Madrid onun pick&roll oynama becerisini artırmış,11-12dk süre almasına rağmen Llull,Rodriguez gibi oyuncular oyununun bu bölümünü geliştirmesine yardımcı olmuş. Madrid sezonunda 11.9 dakikada 5.4 sayı 3.4 ribaund ortalamalarıyla oynamış.Galatasaray'da Ergin Ataman güveni verdikten sonra birebirde daha etkili bir silah olur diye tahmin ediyorum. Salah Mejri’nin Belçika yılları ve Tunus’ta gösterdiği performanslardan hazırlanmı bir video.Belçika ligi çok sert bir lig değil ama oyuncunun neleri iyi yapabildiğini gösterebilir. http://www.youtube.com/watch?v=DDqRwrv-Eo0

Mejri'yle ilgili dikkat çeken birşey de şut performansı.Madrid'de takımdaki rolü ve etrafındaki oyunculardan dolayı pek şut kullanmamış zaten 11dakika oynayan bir oyuncudan bahsediyoruz.Ama Obrodoiro ve Antwerp'te zaman zaman iyi orta mesafe atmış hatta 4/12 , 9/28 gibi %33lük 3sayı yüzdeleriyle oynamış.Ve bir uzuna göre ball - handling i gayet iyi.

Mejri'nin savunma yönü çok iyi.Uzun kollarıyla pota altını karartıyor , maç başına geçen sezon 11dk de 1 blok yapmış,ondan önceki senelerde de 1.5 veya civarı genelde.Ayakları yavaş olmadığı için ikili oyun sonrası devrilen uzunu iyi savunuyor ve penetre eden kısalara karşı ağır kalmıyor. Mejri'nin Obrodoiro yıllarında bir maçtaki savunma performansı. https://www.youtube.com/watch?v=byiM6bSyFcw

Şu anda FA oyunculara bakıyoruz bütçemiz gereği, bence en isabetli seçim Mejri. Listemizde Batista,Lawal,Marjanovic,ShawnJames(sağlık sorunu) falan varsa sabaha kadar Mejri derim.EL seviyesinde daha önce hiç 23-25 dakika süre almamış olması biraz düşündürebilir ama ben sevinirim transfer olursa.Bizde 9-10 sayı 5.5-6 ribauntluk bir performans göstereceğini düşünüyorum. Mejri'nin 13/14 ACB final performansı Barcaya karşı https://www.youtube.com/watch?v=53v1NBNyG9A

Mejri iyi transfer olur. 8 yabancı ile sezona başlamak bence doğru olmaz sezon içinde düşünülebilir. Euroleague gruplarından çıkamayan takımlarda çok iyi oyuncular oluyor .

Arroyo-Domercant-Hairston-Marko-Macvan-Erceg-Bonsu ile top 8 yapan Ataman'ın;

Arroyo-N. Smith-Aradori-Pocius-Micov-Erceg-Mejri ile yapabileceklerini düşününce heyecanlanıyorum açıkçası. Hele bi resmileşsse baya rahatlayacağım.

Ki Arroyo top8'in ilk maçında sakatlanıp ilk 2 maçı kaçırmasa büyük cümbüş olurdu o top 8 'de de.

N'Dong'un bize gelmeden önceki Barça istatistiklerine baktım. Doğru düzgün süre alamıyor, dolayısıyla başarılı değilmiş gibi duruyordu. Sonra bize geldi, süresi arttı ve gerçek N'Dong'u izledik. Mejri de öyle. Aslında potansiyelli bi oyuncu ama Madrid'de kendisini gösterecek süreyi alamadı. Bize geldiğinde vitesi baya arttıracak Mejri. Gelmeli Mejri.

8. yabanci hakkini bi oyun kurucudan yada kilit oyuncudan yana kullansak problem olabilir ama Jawai eger cok dusuk bir ucrete oynayacaksa kalabilir bana gore.

Adam smaca giden Krstic'i tokatladı daha ne yapsın :) Mejri'nin olayı Barça'da Ndong olayına benziyor. Mejri bizde büyük etki yaratır.

Mejri, 2.17'lik boyuna karşın geçiş hücumlarına da çok yatkın bir oyuncu. Micov'un 4'e geçtiği dört kısalı beşlerde trailer olarak çok rahat pozisyonu tamamlar. Blok tehtidi en üst seviyede. Potaya yakın aldığında smaçla bitiriyor. Mevcut adaylar içinde en iyi isimlerden biri Mejri diyebiliiz.

Arkadaslar Mejri tam bu takimin pivotu. Neden bu kadar burun kiviriliyor bilmiyorum ama Lawal'dan vs. fersah fersah daha iyi oyuncudur.

Fundamentali elit seviyede olmasada oldukca yeterlidir, herseyden belli oranda yapar, savunmasi gayet iyidir. Tam aradigimiz adam bana kalirsa, tabii daha iyileri var ama bizim daha iyilerini alabilecek butcemiz yok hos olsada yabanci siniri olmasa ben Mejri'yi her halukarda isterim. Bizim gibi takim ruhunu on plana cikaran takimlarda boyle oyuncular her zaman olmali.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri