Salah Mejri 'yi daha iyi gözlemleyebilmek için 12/13 yılındaki 3 Obradoiro maçını izledim youtubedan.(linkleri var isteyene). Adı geçtiğinde önce biraz burun kıvırmıştım ama maçları izledikten sonra bence Salah Mejri net olarak underrated bir oyuncu.Aradori ve Mejri EL'de kesinlikle daha fazla süreleri hakeden oyuncular.Eğer transferler gerçekleşirse bu oyuncularla beraber takımında bir tık ileri gideceğini düşünüyorum.
Mejri Obrodoiro'da 9.4 sayı ve 5.4 ribaund ortalamalarıyla oynamış. Bi defa hücum ribaundlarına çok atak yapıyor Furkan gibi ve hücum ribaundunu aldıktan sonra 2.17lik boyu olması ve uzun kolları olması sebebiyle pozsiyonu rahatlıkla bitiriyor , Furkan gibi önce pası düşünmüyor. Sayılarına baktığımda ya hücum ribaundundan sonra bitirmiş ya da potaya yakın birebir oynayarak bitirmiş.Boyalı bölgenin ortasında ve sol tarafta sırtı dönük topu aldığında(kendi sağından dönerek) gayet iyi bitiriyor uzun kollarıyla,ben Madrid'in EL maçlarını izlediğim için daha çok oradan tanıyordum Mejri'yi birebir de beklediğimden etkili olduğunu görünce şaşırdım biraz.Genel olarak %62-65 saha içi isabeti var (Obrodoiro ve Madrid'de) gayet iyi(139/224 95/142) .Obrodoiro'da oynarken pick&roll dan çok çok az sayı bulmuş,bu biraz korkutmuştu beni takımda şu anda pick&roll oynayacak oyun aklı çok iyi kısalar var.Ama Madrid maçlarına baktığımızda Rodriguez ve Llull gibi üstadlarla oynarken ikili oyununu ilerletmiş,Madridde ikili oyun sayısı çok fazla.Madrid onun pick&roll oynama becerisini artırmış,11-12dk süre almasına rağmen Llull,Rodriguez gibi oyuncular oyununun bu bölümünü geliştirmesine yardımcı olmuş. Madrid sezonunda 11.9 dakikada 5.4 sayı 3.4 ribaund ortalamalarıyla oynamış.Galatasaray'da Ergin Ataman güveni verdikten sonra birebirde daha etkili bir silah olur diye tahmin ediyorum. Salah Mejri’nin Belçika yılları ve Tunus’ta gösterdiği performanslardan hazırlanmı bir video.Belçika ligi çok sert bir lig değil ama oyuncunun neleri iyi yapabildiğini gösterebilir.
http://www.youtube.com/watch?v=DDqRwrv-Eo0
Mejri'yle ilgili dikkat çeken birşey de şut performansı.Madrid'de takımdaki rolü ve etrafındaki oyunculardan dolayı pek şut kullanmamış zaten 11dakika oynayan bir oyuncudan bahsediyoruz.Ama Obrodoiro ve Antwerp'te zaman zaman iyi orta mesafe atmış hatta 4/12 , 9/28 gibi %33lük 3sayı yüzdeleriyle oynamış.Ve bir uzuna göre ball - handling i gayet iyi.
Mejri'nin savunma yönü çok iyi.Uzun kollarıyla pota altını karartıyor , maç başına geçen sezon 11dk de 1 blok yapmış,ondan önceki senelerde de 1.5 veya civarı genelde.Ayakları yavaş olmadığı için ikili oyun sonrası devrilen uzunu iyi savunuyor ve penetre eden kısalara karşı ağır kalmıyor. Mejri'nin Obrodoiro yıllarında bir maçtaki savunma performansı.
https://www.youtube.com/watch?v=byiM6bSyFcw
Şu anda FA oyunculara bakıyoruz bütçemiz gereği, bence en isabetli seçim Mejri. Listemizde Batista,Lawal,Marjanovic,ShawnJames(sağlık sorunu) falan varsa sabaha kadar Mejri derim.EL seviyesinde daha önce hiç 23-25 dakika süre almamış olması biraz düşündürebilir ama ben sevinirim transfer olursa.Bizde 9-10 sayı 5.5-6 ribauntluk bir performans göstereceğini düşünüyorum. Mejri'nin 13/14 ACB final performansı Barcaya karşı
https://www.youtube.com/watch?v=53v1NBNyG9A