• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Açıkçası ben de Ender'den kurtulmamız gerektiğini düşünüyorum. Asist ortalaması 2 olmayan PG mi olur? O asistlerde muhtemelen içeri penetre ettiğinde önü kapanınca mecburen dışarı veya alttan Pivota verdiği paslar. Kendini Teletoviç sanıp 3 dk'da 0/5 atmasına rağmen anlaşılmaz bir özgüven ile 6.yı 7.yi atması da ilginç gerçekten. Nİtekim Ergin Hoca da artık onu direk düşünmüyordu. Zaten 2 numaraya alacağımız adam da otyunun belirli dönemleri o topu getirebilir. PG olarak 2 yabancı hakkını orda kullanabiliriz Arroyo Spa deniyor misal.

Barış ile kıyaslarsanız tabii ki Ender iyi gözükür. Ama GS ile kıyaslayın Ender'i. Nikolov var Ayrıca gerekirse geçiş dönemi için Tunçeri ile anlaşılabilir. 2 yabancı hakkımız orada kullanılabilir. Ki Sinan da top getirebiliyor alacağımız 2 numarada da bu işi yapacaktır. Misal Jamont'tan bu anlamda yararlanıyorduk. Ender zaten Furkan'ın 1.3 aldığı yerde maaşına yüklü artış yapmak isteyecektir FB'ye gitsin hiç dert etmem. İnşallah da feodal ilişkiler değil GS yararı önde tutulur

Bence de Barış yada Nikolov geldiği zaman Ender e de pek de gerek yok. Eğer makul ücretlerde kalmak isterse ki bu saatten sonra zannetmiyorum Teşekkür edip yollar ayrılmalı.

Şu an elde gözüken yerliler: Göksenin, Sinan Güler, Cenk Akyol, Kerem Gönlüm ve Furkan Aldemir. 6 yabancı ekleyince 11 kişilik rotasyon oluyor, gençlerden Nikolov veya Ege Arar'ı çıkartırsın yeter hayli hayli lig için. Ender gibilere çok para vermemek lazım ve rotasyona dahil etmemek gerekir. Ayrıca hocayı da tanıyoruz yetenekli yabancılarla oynamayı seviyor, bizde 6 yabancı ortalama 30 dakika oynasa 180 dakika eder, toplam süre zaten 200 dakika :)

Ender giderse yerine Türk PG almak yerine Arroyo'nun yanına Jamont ve Spa gibi top taşıyan ve oyun yönlendiren iki kısa almak ve Türk PG nin büyük maçlardaki 5-10 ve ligdeki kolay takımlara karşı 15-20 dakikasını Nikolov'a vermek bence daha makul.
Arroyo-Niko-Spa-Jamont-Sinan rotasyonu düşünürsek Ender ile anlaşamazsak Barış'ı almak yerine Nikolov'u kazanalım derim.
Geçen sene EL'de Dajuan Summers fena değildi, 3-4 oynuyordu galiba. Ribaund katkısı da iyiydi. Küçük takımın iyi oyuncusu da olabilir. Ayrıntılı takip eden varsa takımı katkı/ maliyet oranı açısından nasıl olur?

Ben Arroyo'nun ne yazıkki ayrılacağını düşünüyorum,onsuz takım oluşturmak kolay değil fakat boşta ve takımından ayrılacağı söylenen oyuncularla şöyle bir kadro çıkabiliyor ortaya

Aaron Jackson-Nikolov

Ricky Hickman-Sinan-Göksenin

Markoishvili-Tremmell Darden-Cenk

Erceg-Kerem Gönlüm

Mejri-Furkan

Darden takımdan ayrılacağını açıkladı,Hickman zaten boşta,Aaron Jackson'ı Cska tutar mı bilmiyorum.Mejri-Erceg pota altına da 7.yabancı olarak atletik bir pota altı oyuncusu eklenebilir,Mejri yerine Bourousis,Vougioukas,D'or Fischer gibi isimler de tercih edilebilir.

Şu an elde gözüken yerliler: Göksenin, Sinan Güler, Cenk Akyol, Kerem Gönlüm ve Furkan Aldemir. 6 yabancı ekleyince 11 kişilik rotasyon oluyor, gençlerden Nikolov veya Ege Arar'ı çıkartırsın yeter hayli hayli lig için. Ender gibilere çok para vermemek lazım ve rotasyona dahil etmemek gerekir. Ayrıca hocayı da tanıyoruz yetenekli yabancılarla oynamayı seviyor, bizde 6 yabancı ortalama 30 dakika oynasa 180 dakika eder, toplam süre zaten 200 dakika :)

Nikolov icin biraz fazla iyimser yorumlar ve olmasi gerekenden cok daha fazla bir beklenti var cocuktan. Unutmamak gerekir ki nikolov lise takimi maclari disinda adam gibi bir basketbol maci oynamayali cok zaman oldu, ve bu cocuk daha henuz 19 yasinda.

Ben goksenin'de kendini daha cok gelistirecegi en azindan adam gibi dribling yapmayai ogrenebilecegi birmtakima kiralanmasinda fayda oldugunu dusunuyorum. Dolayisiyla elimizde yerli olarak sinan, cenk, kerem ve furkan olmak uzere 4 yerli var. Geriye kalan iki yerli oyuncudan biri pg olacak gibi duruyor. Ben bu noktada en iyi yerli ender diyorum. Ama tabi her seyin bir ederi bir degeri var, ender senede 750 bin euro alicak bir oyuncumu hayir deil ( daha once gene yazmistim Tyreese Rice maccabiden 400 bin dolar aliyor). Butce dogrultusunda dogru kimyayi olusturmak bu noktada cok onemli, ornegin baris bunun yarisina oynicak ise tercih edilebilir yada daha once yazdigim gibi alti yabancidan ikisi pg olur, 750 bin euroya alanibilecek bas alti bir suru oyun kurucu var piyasada.

Sent from my iPad using Tapatalk

NOT 2; Yorumlarda 20 25 Milyon Euro gibi bütçeler gördüm. Arkadaşlar yapmayın Allah aşkına. CL'de oynayan ve Basketboldan 5 kat daha fazla izlenen futbol takımımızın sponsoru bile 10 milyon $ veriyordu. Basket sponsorunun bize vereceği max rakam 7-8 Milyon $. Oda en iyi ihtimal. Kulübünde katacağı parayla max 17-18 Milyon Dolar bütçemiz olur.

Yanlışın var. Zaten Nisan ayı bütçe toplantısında basketbol bütçesi ham 14m küsür Euro olarak belirlendi(42m küsür lira). + Buna sponsor ekleme yapacak. Yani 20m Euro üzerine çıkması normal. Sen dolar diyorsun yok artık. Ne doları? Ayrıca arkadaşların da bahsettiği gibi basketboldaki isim sponsorlukları futboldaki forma reklamından daha farklı. A lisansımız olsa çok iyi fiyatlar alabilirdik.

Geçen sezon çok para harcadı denilen CSKA'nın bütçesi ne kadardı?

Forumda geçen borusis ,Spanoulis haberleri bugun fanatik ve sporx'de ozel haber olarak gecmis .. Ozellikle Ünal beyin eşi fani hanım'ın spa transferinde oynayacagi role kadar yazmıs fanatik :) Baya takip ediliyoruz.

Transferlerde durum ne? (Mithat Bey özellikle size soruyorum.)

aaron-spa-keith-marko-derrick brown-erceg ve ek olarak zaza iyi olur tabi bunlar iyi sponsorla olur

Vefasızlık olarak algılanmasını istemem ama geçen sene ciddi sakatlık yaşayan oyuncularımızın bu sene kalması taraftarı değilim. Önümüzdeki sene çok önemli bi sene. Tüm Türkiyeye ve bu federasyona Galatasaray ın diğer tüm spor dallarında olduğu gibi baskettede nasıl bir kulüp olduğunu göstermemiz lazım. Seneye tam performans veremeyecek oyuncuları elde tutmamamız lazım. Bu seneki sakatlıktan çıkan Domercant gibi olmasını istemiyorum Jamont Gordon ve Jawai nin. Umarım Dom Dom, Gordon ve Jawai gider, yerlerine çok daha sağlam ve etkililerini alırız. Artı olarak benim kişisel olarak hiç beğenmediğim Macvan ında kalması taraftarı değilim. Alınabilecek oyuncularıda zaten arkadaşlar yazıyorlar, hepsine teşekkür ederim bizi bilgilendirdikleri için.

Gordon'u her ne kadar kadrolara yazsamda kalmamasi gerektigini dusunuyorum..sakatliktan cok cektik..Arroyo'nun durumu 10 temmuz'a kadar belli olur..Marko insallah kalacak..Erceg'i de sanirim elden cikarmayacagiz..Keske cikarip onun maasinida ekleyip ust duzey bir dort numara alsak...buna bagli olarak zaza'nin yanina da hem 4 hem 5 numara oynayan atletik uzun alirdik..keske erceg'in kontratindan kurtulabilsek..Bu sene hedeflerimizin buyuk oldugunu dusununce Erceg olmamali diyorum..Zaza lokavt bitmeye yakin form tutmustu ben gelirse cok basarili olacagini dusunuyorum ayrica savasci...

göksenini yazmayın artık kadroya bu seviyelerin oyuncusu değil. yerine barış alınır en azından girince oyuna 1-2 yararı dokunur.

bence gordonla da devam edilmeyecek. gordo yerine keşke bo'yu falan alsak. benim sakatlıktan gelip ne yapacağı belli olmayan oyunculara tahamülüm kalmadı, koçun da bu şekilde düşündüğünü tahmin ediyorum.

ercegden kurtulmak çok keşke kurtulsak ama ergin hoca 4 numarada şutu iyi olan birini istiyor o yüzden zor .Bide ricky hickmanı niye düşünmüyoruz anlamadım adamda sırtı dönük oyunu harici her özelliği var üstelik langford yabancı sayılacaksa daha ucuz yollu olan şampiyon takımın oyuncusu hickman daha mantıklı gözükmüyomu

Erceg ve üstüne bir miktar para verip Doelmann'ı alsak ya :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri