2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dorsey, Dunston, Lawal kötü oyuncular değil. Ama ihtiyacımız tipte olan oyuncu değil. Bize hücumu çeşitlendiren, kalıplı, post oyunu iyi olan birisi lazım. John Bryant olabilir ama daha önce başkalarını tercih ederim. Aron Baynes, Joel Freeland, Tibor Pleiss(çok zor). Jawai'nin durumunun iyi olduğundan emin olunsa kesinlikle o kalmalı diyeceğim ama emin olamıyoruz işte.

Bu saygısız hala bu forumda mı ? Benim bildiğim forumda saygısızlığa pek izin verilmiyordu ancak forum yönetici beğendiyse işler baya bir değişmiş anlaşılan. Senden kaç yaş büyük birisine , yalancısın,sen gibi sınıf arkadaşına söyleyeceğin şeyleri gelip burada yazıyor olman ve herhangi bir ceza almamış olman ne kadar can sıkıcı. Sanal alem diye yaz babam , yaz vur babam vur tabi. yahu hadi geçtim sanal alemi bari kendine saygın olsun sen daha 18 yaşındasın . senden büyük kişilere hayatında kaç kere bu sözleri yüzlerine karşı söyleyebilirsin ben sana söyleyeyim HİÇ BİR ZAMAN.!

Benim anlamadığım Mithat abi hiç bir zaman kesin olacak cümleler kurmadı görüşülüyor olması muhtemel dedi bunu anlamamak bu kadar zor mu. sonra gelip buraya sanki adam sana çalışıyormuş gibi saygısızca söylemler falan çok acı gerçekten. Büyük ihtimal bu sene üniversiteye başlayacaksın sana tavsiyem bir an önce bu saygısızca hitap şeklinden kurtulman yoksa pek de zevk almazsın üniversite ortamından :) FORUM YÖNETİCİLERİNİN DE BEĞENECEĞİNE GEREKENLERİ YAPMALI.!!!

Bir mevki için 6-7 kişi düşünülür.En az 3-4'ü ile görüşülür bir tanesi transfer edilir.Ama bunu düşünemeyen şahsiyetler bunu yalancılık olarak değerlendirir.Forumda huzur ortamı en tabi olandır. Lakin saygısızlık yapanın ceza almaması o kişiyi cesaretlendirip başka yollara başvurmasını sağlar.Mithat Abi bilgileri kimden aldığını açıklasa sus pus olur.Bana izin verse bende açıklarım ama istemiyor o kişiye ayıp olacağından dolayı.
Kimseyi koruduğumuz yok.Ben birine laf ettim.Çat diye 3 gün ceza aldım.Yanlış yaptımığıda kabul ettim.Ama aleni şekilde yalancı vb ithamlar ile kişileri yargılamak ve bunun bir uyarı bile almaması ilginç. Forumdaki adalet TFF'nin şike dosyasındaki adalete benzemeye başladı :)
Burak Uğur Yılmaz ve Onur (soyismini hatırlamıyorum) bu iki kişi ben ne zaman bir problem yaşasam yardımcı oldular.Allah razı olsun.Sorularıma cevapta verdiler.Söylemlerim onların haricidir.

Çok mu şey istiyor bunca insan.Uslüp konusunda uyarı ve gerekirse ceza verilsin istiyor.Ne admin'e ne başkasına küfür etmiyor.
Biri üye oluyor ismini hatırlamıyorum.Adam Twitter'dan 'Galatasaray'a basıyoruz. - Gs yine folloş oldu - Juve, cinconu ağlattı' diyor.Bu tarz adamlara dikkat edip almayacaksın.
Öncelikle FB-BJK'Lİ taraftarları almayacaksın foruma.Benim fikrim budur.
Adminler daha dikkatli olmalı iş çığrından çıkıyor dedik.Geçenlerde Fenerlinin biri üye olup MUHTEŞEM FB GELİYOR gibi absürt bir başlık bile açtı ne diyeyim :)

Pullen'in FA olacağı belliydi zaten. Pullen bize uymaz şu ortamda. Bize uyan 1-2 adam kaldı. Bunlardan biri BO, diğeri Carlon Brown. Bunlardan biri olmazsa o bölgede büyük boşluk olur. Benim aklıma şuan boşta olan başka adam gelmiyor.

Combo guard için nasıl bir adam alacağız acaba? Bana kalırsa oyuna yön verecek, defansif özellikleri ağır basan bir isim tercihimdir. Jamon Gordon'dan başkası değil bu isim de. Eğer biraz daha ofansif katkı bekliyorsak da, DeMarcus Nelson gelmeli. Çok ucuza transfer edilebilecek kaliteli isimler.

3,5 numara transferi için, biraz daha üst düzey bir isim gerekiyor. Derrick Brown, DaJuan Summers, Donta Smith ve Georgios Printezis adaylarım. Summers veya Smith en makul transferler olur. Summers kendini daha fazla ispatladı tabii. Brown veya Printezis ise yıldız transferidir bana kalırsa.

Center için kimi alacağız o asıl mesele. Tibor Pleiss'ı keşke alabilsek. Tam aradığımız adam. İsmi geçen Javtokas da son çare olarak.

Pullen'in FA olacağı belliydi zaten. Pullen bize uymaz şu ortamda. Bize uyan 1-2 adam kaldı. Bunlardan biri BO, diğeri Carlon Brown. Bunlardan biri olmazsa o bölgede büyük boşluk olur. Benim aklıma şuan boşta olan başka adam gelmiyor.

Pullen gibi efektif ve kendi şutunu yaratabilen ayrıca şutu olan biri yerine şutu olmayan ve oyun sistemi sadece penetre ve hıza bağlı olan BO nasıl bize uyuyor anlamadım.

Hangi yazıyı beğenip beğenmeyeceğim sizi nasıl bağlıyor ben pek anlamadım. Ortada ceza verilecek bir durum göremiyorum. Ceza verilecek asıl mesaj yöneticiler tarafından silindi, konunun diğer muhatabına daha çok anlayış gösterildi. Forum yöneticiliğini de kimseden öğrenecek değilim. 10 yıldır bu forumun bir parçası, hemen hemen 10 yıldır da yöneticisiyim. Burada düzgün işler yapıyoruz ki hala bu forum ayakta ve ben de bu forumun parçasıyım. Bu forumda 10 yıldır neler yazılıyor, neler çiziliyor az çok biliyorum. Kimin doğru söyleyip söylemediğini, kimin hakaret edip etmediğini de biliyorum. Şuraya yazılan transfer haberlerinin hangilerinin gerçek olup olmadığını da biliyorum siz merak etmeyin. Hala ısrarla şikayetçiyseniz Forum Hakkında Öneriler ve Şikayetlerle ilgili yerleri kullanabilirsiniz. Bu konu forumun çöplüğü değil, her şeyin konuşulacak mutlaka bir yeri var, her şey bu konuda konuşulmak zorunda değil.

Size son bir tavsiye. Gerçek ve güvenli bilgi almak istiyorsanız GSbasket yöneticilerini ya da bu işi bırakmış bazı arkadaşımızı takip edebilirsiniz.

Eğer bu foruma yazan insanları siz de tanıyorsanız, GSbasket forumunda işlerin düzgün gitmediğini düşünüyorsanız ya da forum yöneticiliği için istekliyseniz admin@gsbasket.org mail adresine mail gönderebilirsiniz. Herkese kapımız açık.

Şimdi lütfen transfer haberlerini konuşmaya devam edelim.

Pullen gibi efektif ve kendi şutunu yaratabilen ayrıca şutu olan biri yerine şutu olmayan ve oyun sistemi sadece penetre ve hıza bağlı olan BO nasıl bize uyuyor anlamadım.

Bize uyar mı uymaz mı bilmem ama bu yıl fenerin en kilit adamıydı.Tempoyu yükseltmesi,çaldığı kritik toplar,içeri girip bulduğu sayılar.Bunların hepsini bizim serilerde de yaptı ve maç sonucuna direk etki etti.Ligde bu performansla fark yaratır ama Avrupa'da bir yere kadar gider

Bo McCalebb, iki sene önce Fenerbahçe'ye geldiğinde Avrupa'nın en elit isimlerinden biriydi. Geçtiğimiz iki sezon onu pek kullanamamaları yanıltmasın, hala en elit kısalardan biri. Fenerbahçe'de yeterince efektif kullanılmadı. Şutu sıkıntılı bir oyuncu olduğu bilinmesine karşın doğru spacing sağlandığında önüne geçilemez bir penetre yeteneği var. Bu konuda Avrupa'nın en iyilerinden biri. Bir de mesela direk oyun kurucu değil de, ikiye kayarak oynadığında daha etkin performanslar gösterdiğini görebiliyoruz. Buna Makedonya'daki Ilievski ile uyumunu gösterebiliriz. Eğer öyle bir şey olsaydı, Arroyo ile çok iyi bir ikili olabilirdi. Pocius, Marko, Cenk gibi şutörleri olan bir takım için combo guardı Bo olacaksa, ben şahsen şutunu falan hiç takmazdım.

Ama Bo McCalebb, hala ciddi kontratlar bulacak bir oyuncu. Hem de bu buy-out konusunda belli bir süre devam edecek bir saçmalık var galiba. Bu sebeple bizim bütçeye pek uymaz gibi. Hem Ergin Hoca şutu olmayan kısalara karşı biraz mesafeli gibi.

Jacob Pullen ise İsrail ve İtalya'da skorerliğini göstermiş bir oyuncu. Barca'da da yer yer bu patlamaları gösterdi, ki zaten çok ünlü olan 12/15 üçlük attığı bir Valladolid maçı var. Bize karşı da can yakan işler yapmıştı. FA oldu, aslında mantıklı ve düşünülebilecek bir isim.

Bo yu bu kadar kucumsememek gerek bence.Final serisinde yaptigi penetreler ve aldigi ribaundlar bizi en cok zorlayan durumlardi. Maliyetini karsilarmiyiz bilmiyorum ama cok faydasini goruruz.Ben sahsen isterim 2 numaraya.Dorsey icinse hic olumlu degilim.Final serisinde döküldü, cok hucum faul ve top kaybina sebep oldu.Tomic bu kadar iyi olmasaydi cok sırıtırdı o takimda.

Yiğit´i yaklaşık 5 yıldır tanırım ve forum aracılığıyla iyi ki tanışma fırsatım olmuş dediğim gençlerdendir. Gerek tribünde gerekse forumda bugüne kadar hiç kimseye karşı saygısız bir tutumunu görmedim. Son iletisinde tasvip etmediğim bir söz kullanmış ama geçmişini düşününce hatayı tek tarafa yüklemek daha büyük hata olur düşüncesindeyim.

Saygı bekleyen herkes, başta karşısındaki kişi olmak üzere herkese karşı saygılı olmaya özen göstermelidir.

Ceza konusuna ise hiç girmeyeyim... Saygısızlık mı büyük bir ceza gerektirir yoksa tehdit mi? Herkes şapkayı önüne koysun lütfen..

Bu saygısız hala bu forumda mı ? Benim bildiğim forumda saygısızlığa pek izin verilmiyordu ancak forum yönetici beğendiyse işler baya bir değişmiş anlaşılan. Senden kaç yaş büyük birisine , yalancısın,sen gibi sınıf arkadaşına söyleyeceğin şeyleri gelip burada yazıyor olman ve herhangi bir ceza almamış olman ne kadar can sıkıcı. Sanal alem diye yaz babam , yaz vur babam vur tabi. yahu hadi geçtim sanal alemi bari kendine saygın olsun sen daha 18 yaşındasın . senden büyük kişilere hayatında kaç kere bu sözleri yüzlerine karşı söyleyebilirsin ben sana söyleyeyim HİÇ BİR ZAMAN.!

Benim anlamadığım Mithat abi hiç bir zaman kesin olacak cümleler kurmadı görüşülüyor olması muhtemel dedi bunu anlamamak bu kadar zor mu. sonra gelip buraya sanki adam sana çalışıyormuş gibi saygısızca söylemler falan çok acı gerçekten. Büyük ihtimal bu sene üniversiteye başlayacaksın sana tavsiyem bir an önce bu saygısızca hitap şeklinden kurtulman yoksa pek de zevk almazsın üniversite ortamından :) FORUM YÖNETİCİLERİNİN DE BEĞENECEĞİNE GEREKENLERİ YAPMALI.!!!

Bo'nun buy out'u var. TBF yine rezil bir karar almış. Ocak ayına kadar alırsan febeş'e para ödeyeceksin.
Jamont sağlam olsaydı kafamız çok rahat olacaktı.

Bo iyi oyuncu ama bizim sistemde pek iş yapmaz gibi geliyor.Ama aldığı parayı karşılama ihtimalimizde az da zaten Ergin Hoca'nın kafa yapısında Şutu olmayan kısa oyunculara yer yok gibi.

Bence insanlar kafalarında oluşan imaja göre yorum yapıyor birazda..Mesela Mccalebb'ın bu yılki Eurolegue üçlük ortalaması Pullen'dan fazla... Jacob Pullen bizim seride nasıl görüldüyse kafalara bir imaj yerleşiyor sanırım...Ekstra bir oyun oynadı İspanyadaki ilk maçta Pullen...Çok önemli bir şutör değildir Pullen, evelki sene Eurocup'ta %20'lerin altında şut atmıştır..Burak kardeşin dediği gibi başarılı bir sezon geçirmiştir yarısı İsrail yarısı İtalya'da hepsi odur...Ondan sonrada Barcelona için yedeğin yedeği olarak alınmıştır zaten..Verimlilik ortaması 3.7... Bo ile ne kariyer olarak ne yetenek olarak mukayese dahi kabul etmez ... Sadece Pullen'la ilgili olarak değil Euroleague'de Türk takımlarına karşı iyi maçlar çıkarmış oyuncular genel olarak hep öyleymiş gibi tanınıyor bizde..

Bu arada Pivot konusunda da yine takımın ihtiyacı hücum anlamında belirlenmesi de yanlış..Bu takımın öncelikli ihtiyacı boyalı alanı kapatabilen, faul problemi olmayan,ribaund alabilen, savunma yapabilen bir oyuncudur..Çünkü unutmayalım 1 ve 4 numaramız savunma yapmıyor..Final serisinde potayı kapatan bir oyuncumuz olsaydı iddia ediyorum 4-1 alırdık seriyi hakem falan vız gelirdi..Bütün yediğimiz basketler pota altı kolay basketler...Euroleague'dede çok yaşadık bu sıkıntıyı...Bu arada post oyunları 5 numaradan orta mesafeler falan detay oldu artık..Uzunun olmazsa olmazı ikili oyun...Öncelikle zarurileri halledelim detay özellikler büyük bütçelerin işleri...

Bo kendisi mi gitti fenerden yoksa Obradovic mi gönderilmesini istedi.Eğer kendisi ayrıldıysa zaten bir klüple anlaşmıştır.Ama Obra gönderdiyse çok rahat bir karşı hamle hem biz hem de kendisi yapabilir.Ama bende Ergin hocanın sıcak baktığını sanmıyorum.Ben şahsen lig için alırdım.Avrupa'dan ümidim az ligde birşeyler bekliyorum yine.Bo'da hakikaten belli özellikleriyle ligde fark yaratıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...