2014-2015 Transfer Sezonu

Söylenene göre sezon içinde, play-offlar başlamadan ve fener ile görüşmeden oyuncunun aklını çelmişiz, onlarda kimsenin haberi yokmuş bu görüşmelerden, etik, ahlak falan filan... Ha aynı durum bizim başımıza gelse biz de sinirlenebiliriz ama sanki kıza silah zoruyla anlaşma yaptırdık.. Kaldı ki kendilerinin yapmadığı şeymiş gibi konuşuyorlar..

Ben bütçe düşürüp küçüleceklerine de pek inanmıyorum..

Isil - Aysegul
ABD'li Skorer - Martinez - Seda
ABD'li Forvet - Cansu
Sancho - Dubljevic - Bahar
Sanders - Nevriye - Inci

4+0 derken bu sekilde 2 ABD + 2 Avrupa + 1 Devsirme oynatamiyor muyuz?
Martinez ve Dubljevic TKBL'de biri tribune cikar?

7F liler kudurmuş yine :D

Türkiye'ye basketbolu getiren GALATASARAY'dır.

Fenerliler basketbol topunun görünce annelerinin kucaklarına kaçıyordu. Ülker sayesinde basketbol takımları oldu.

Bugün milli takımların çoğunun başında Galatasaray apoletli antrenörler. Fb bugüne kadar Avrupa'yı geçtim Türkiye çapında bir antrenör çıkarmış mı.

İşiniz gücünüz ayak oyunları. Verilmeyen fauller, sayılar.

EKREM MEMNUN! Daha çok elini öpeceksiniz! Tartışma bitmiştir.

Ekrem Hoca olduğu sürece WNBA yı buraya getirseniz alacağınız en fazla rol mankenliği olan 2.tir.

Bir inşaat çavuşuyla bu kadarsınız.

Ekrem hocayı görünce şuraya bişey yazası gelmiyor insanın. İhtiyaç çok ama koç bi şekilde yine zirvede bitiriyor sezonu, helal olsun. Ama şu takımda Augustus'u görmeyi çok isterim veya kolay skor atan bir Amerikalı.

Cansu Köksal (1994)'ın transferine çok sevindim. Hem potansiyeli çok yüksek bir yıldız adayı hem de takımda az da olsa hemen süre alabilecek ve katkıda bulunabilecek bir oyuncu. Güzel iş yapılmış, tebrikler…

Son yıllarda, izleyebildiğim kadarıyla, bayan basketbolunda gelecek için umut vaat eden genç oyuncularımız hakkında bir değerlendirme yapmak istiyorum :)

Bu konuda ilk aklıma gelen oyuncular; Olcay Çakır (1993), Merve Aydın (1994), Tilbe Şenyürek (1995), Elif Emirtekin (1994), Pelin Derya Bilgiç (1994), Gamze Takmaz (1991), İrem Naz Topuz (1997), Melis Gülcan (1996), Esma Çelen Türk (1997), Şelale Kepenç (1998), İnci Güçlü (1999), Meltem Yıldızhan (1999) oldu.

Ayrıca yine beklentilerimizin yüksek olduğu bir önceki jenerasyonda, Gülşah Gümüşay (1989), Ayşe Cora (1993), Özge Yavaş (1991), Yasemen Saylar (1990), Esra Ural (1991), Pınar Demirok (1991) vardı.

Bunlardan; Gülşah (geçirdiği sakatlığın da etkisiyle) ve Esra bir türlü üzerine koyup yıldız olmayı başaramadı, ancak yıldız olma yolunda umutlarımızı henüz yitirmiş değiliz. Ayşe, Özge ve Yasemen de yine yıldız olma ümitlerimizi sürdürdüğümüz diğer oyuncular. Pınar ise en fazla üzerine koyan ve süre almayı başaran oyuncu oldu.

Diğer jenerasyona gelince; ne mutlu ki! İrem Naz, İnci ve Meltem bizim oyuncularımız. 2.03’lük pivot İnci sadece kulübümüz için değil ülkemiz için hatta belki de Avrupa ve WNBA için büyük potansiyel taşıyor. Yine İrem Naz Topuz benim şu an için beklentimin en yüksek olduğu oyuncu, Allah onları nazardan saklasın:)

Merve Aydın bence Türk Bayan Basketbolunun en büyük yıldız adayı idi. Bence Olcay’dan da iyiydi. Ancak sanki nazar değdi, ikinci kez çapraz bağları koptu, çok üzüldüm geçmiş olsun diyorum, inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur ve parkelere döner.

Gamze Takmaz da yine büyük talihsizlik yaşadı 2 yıl kadar önce çapraz bağları koptu, şimdilerde yeniden form tutup eski günlerine dönmeye çalışıyor.

Elif Emirtekin de yine aynı sakatlıkla boğuştu ve o da süre almaya ve form tutmaya çalışıyor.

Bu sakatlıklar gerçekten çok üzücü… Ben Avrupa ülkelerinde bu kadar çok ve ağır sakatlıklar yaşandığını sanmıyorum. Bu durum bence ülkemizde koruyucu hekimliğin ne kadar yetersiz düzeylerde olduğunu göstermektedir.

Olcay maalesef istediği süreleri alamıyor, keşke bize gelse… Ekrem Hocamızla müthiş mesafe kaydeder.

Tilbe şu anda ülkemizde gelecek için en çok göze batan ve yine en fazla süre alan genç yerli pivot denilebilir. Çok güçlü ancak boyu 5-6 cm daha olsaydı diyor insan… sanırım 4 numara da oynayabiliyor, kendini bu mevkide mi geliştirmeli?! o kadarını bilmiyorum.

Esma Çelen Türk, Türkiye’nin en sempatik! oyun kurucusu:) yolu açık olsun…

Pelin de Pınar gibi genç yaşına rağmen iyi süreler almayı başaran diğer bir yeteneğimiz.

Melis ve Şelale… ve özellikle Şelale büyük yetenek! büyük potansiyel… ancak maalesef onlar da suyun öbür tarafındalar… en azından şimdilik… Cansu gibi gelecekleri! neden olmasın:)

Bu arada, Nevriye’nin verdiği muhteşem katkıyı gördükçe, Dünyanın en iyi 4 numarasıyla rekabet etmeye çalışan Bahar’dan da umudumuzu kesmeyip “kır artık zincirlerini, pes etme… veya 3 numara oynamayı dene…” demek istiyor insan:)

Bu yeni jenerasyonlara baktığımızda ülkemiz bayan basketbolunun geleceğini çok umutlu görüyorum, sadece 5 numarada fazla oyuncu çıkaramadığımız görülüyor, ama bence o da zamanla düzelir diye düşünüyorum..

Yine de geçmişte büyük umutlar vaat ederken, hiç mesafe kat edemeden kaybolup giden genç yıldız adaylarını hatırladığımızda, bu konuda fazla iddialı konuşmaya gelmediğini görüyoruz:)

Ancak keşke erkek basketbolunda da en azından parçalı forma açısından bu kadar iyimser, umutlu konuşabilseydik. Sayabildiğimiz 4-5 tane yıldız adayı çıkıyor onlar da maalesef Efes’de ve karşıda…

Belki de en önemlisi, hem erkek hem bayan basketbolda hocalarımızın kıymetini bilmeli ve çok uzun vadeli sözleşmelerle yolumuza devam etmeliyiz diye düşünüyorum.

Işıl ve Lara Sanders ile Begüm Dalgalar transferleri yerli oyuncu kalitemizi arttıracaktır. Yeni yabancı kontenjanı olumsuzluğunu ancak bu 3 transferi yaparak kapatabiliriz.

Keşke Nev bir sene daha kalsa. Bahar, Sancho, Lara,Nev ve İnci 5'lisi bize pota altı için yeter. Gerekirse Duba'yı da 3-4 pozisyonunda, Sancho'yu da 5 numarada kullanabiliriz.

Kısa rotasyonunda Işıl, Ayşegül ve Nuria ile 1 numaramız çok güçlü olacak.

2 ve 3 numara pozisyonu içinde Şebnem ve Casas muhtemelen olmayacak. Bu bölgeye Maya Moore hamlesi bizi çok büyük favori yapardı. Tabi Moore yerine Tanrısı, Donne, Penny ve Angel hamleleri de çok iyi olur.

Işıl-Ayşegül-(Nuria)
Nuria-Deniz-
Moore-Duba-Begüm
Bahar-Duba-(Sancho)
Lara-Nev-Sancho

Şöyle bir kadro kurulmuş olsa inanılmaz olur. Ekrem Hoca ile bu kadro 3 kupayı da alır.

Begüm'ün Fener ile adı anılıyor, büyük ihtimal oraya gider, zaten onların alt yapısından çıkma biri.. Hayalimizdeki kadroları yazıyoruz ama bütçeyi de bilmek lazım, bakalım bütçe artırılacak mı ya da Odeabankın yanına bir sponsor daha bulunacak mı?