• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Joe Ragland Milano'dan ayrılıyormuş. Jeter'a alternatif.

Öncelikle bilgilendime için çok teşekkürler.

Eğer bahsedilen bütçe gerçekse 6-7 milyon ortası 6.5 desek mevcut oyunculae 2 milyon falandır hesabını çok yaptık Serhatı alsak son yerli etti 2.5 kalıyor 4 milyon dolar eğer beş yabancı daha alacaksak 3 tanesine ortalama 1 milyon ikisine 500 vereceke bütçe var aslında .Demek ki 1-2 oyuncu için 1 milyon doları bile biraz aşabiliriz .Yeterli olmaz mı ?

İki lider yabancı için yüksek para harcamaya müsade ediyor gibi söylenen bütçe ama geçen sene tüm Avrupa'nın en gözde uzunlarından birisi konumuna terfi etmiş bir oyuncuyu eurocup seviyesine indirmek için herhalde normalin çok üzerinde ödeme yapmak gerekir. Bir de ne biliyim Emir için bile 1.5m euro ödeyecek kadar para saçmaya meyilli kulüpler varken, biz EL'de oynasak bile bu bütçelerle yarışamayız. Yani şu Ülker'in Emir'e verdiğini dolar'a çevirince 1.8m falan yapıyor. Adamlar bizim bütçenin 3'te birini nerdeyse tek adama bağlamışlar.

Öncelikle bilgilendime için çok teşekkürler.

Eğer bahsedilen bütçe gerçekse 6-7 milyon ortası 6.5 desek mevcut oyunculae 2 milyon falandır hesabını çok yaptık Serhatı alsak son yerli etti 2.5 kalıyor 4 milyon dolar eğer beş yabancı daha alacaksak 3 tanesine ortalama 1 milyon ikisine 500 vereceke bütçe var aslında .Demek ki 1-2 oyuncu için 1 milyon doları bile biraz aşabiliriz .Yeterli olmaz mı ?

O konuları biz sürekli hesaplıyoruz buralarda da daha ben o hesabın tam tuttuğunu görmedim.Şafak-Sinan-Göksenin-İzzet-Ege var Serhat gelirse 6 olacak yerli sayımız. F.Ülker skorer 3 numara almak için uğraşacak bana kalırsa Gou ve Bjelica'nın gidişinden sonra onlarda baskı var. Yabancı 3 kimi bulacaklar bilmiyorum ama (bana kalsa Mitchell,DJ Kennedy alırım ama isim marka onlar için önemli Ataman bile bu tip oyunculara bakmıyor) bu oyuncuyu almak için Emir'den çıkmaları gerekecek. Emir-Ersin-Galatasaray-F.Ülker-Doğuş-Beşiktaş denklemleri ortaya çıkacak gibi. Ersin'i bir şekilde ilave etmek gerekebilir o yüzden bütçemizin bir kısmını bu tip fırsat transferi için ayırmak durumundayız bana kalırsa.

Kalan bütçeye göre dediğiniz gibi bazı oyuncular için 1milyon civarını görebiliriz ama ortaya atılan isimlere baktığımızda sanki 7 haneli ücretler ödemeyecek gibiyiz.Açıkçası şüpheyle yaklşamaya devam ediyorum bazı şeylere geçtiğimiz yıllarda yaşadıklarımızdan ötürü. Bütçe yeterli mi ? Bence gayet de yeterli bir bütçe ama hoca bildiği yoldan , bildiği oyunculardan yürüyor. 2.uzun haricinde bildiği oyuncularla yola çıkıp kendi doğrularınca risk almayacak gibi duruyor. Benim yaklaşımım bunu biraz daha harmanlamak kısa için de bu tip patlamaya hazır bir oyuncu almak olurdu.

Darüşşafaka Doğuş, Ender Arslan ve Oğuz Savaş transferlerini açıkladı.
Herkes teker teker açıklıyor.
Biz daha ne bekliyoruz ya :(

Bu arada RTE Pınar Karşıyaka'ya 10 bin kişilik salon sözü vermiş.

Daha önce de yazmıştım Milano nun 3.pivotu(adını unuttum) çok atlet bir oyuncu, ribaundu çok iyi ve oyun konsantrasyonu üst düzey.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

O konuları biz sürekli hesaplıyoruz buralarda da daha ben o hesabın tam tuttuğunu görmedim.Şafak-Sinan-Göksenin-İzzet-Ege var Serhat gelirse 6 olacak yerli sayımız. F.Ülker skorer 3 numara almak için uğraşacak bana kalırsa Gou ve Bjelica'nın gidişinden sonra onlarda baskı var. Yabancı 3 kimi bulacaklar bilmiyorum ama (bana kalsa Mitchell,DJ Kennedy alırım ama isim marka onlar için önemli Ataman bile bu tip oyunculara bakmıyor) bu oyuncuyu almak için Emir'den çıkmaları gerekecek. Emir-Ersin-Galatasaray-F.Ülker-Doğuş-Beşiktaş denklemleri ortaya çıkacak gibi. Ersin'i bir şekilde ilave etmek gerekebilir o yüzden bütçemizin bir kısmını bu tip fırsat transferi için ayırmak durumundayız bana kalırsa.

Kalan bütçeye göre dediğiniz gibi bazı oyuncular için 1milyon civarını görebiliriz ama ortaya atılan isimlere baktığımızda sanki 7 haneli ücretler ödemeyecek gibiyiz.Açıkçası şüpheyle yaklşamaya devam ediyorum bazı şeylere geçtiğimiz yıllarda yaşadıklarımızdan ötürü. Bütçe yeterli mi ? Bence gayet de yeterli bir bütçe ama hoca bildiği yoldan , bildiği oyunculardan yürüyor. 2.uzun haricinde bildiği oyuncularla yola çıkıp kendi doğrularınca risk almayacak gibi duruyor. Benim yaklaşımım bunu biraz daha harmanlamak kısa için de bu tip patlamaya hazır bir oyuncu almak olurdu.

Ben dönen oyuncuların çoğunun öncelikli hedeflerimiz olmadıklarını düşünüyorum içlerinde kadroda düşünülenler varsa da sürede aslaln payını alması düşünülen oyuncular değil Sinan hariç yerlilerin durumu belli 2-3 tane fark yaratacak yabancı almamız lazım bütçe bir kandırmaca değilse buna müsade ediyor aslında

Joe Ragland Milano'dan ayrılıyormuş. Jeter'a alternatif.

Joe Ragland bu yıl izlediğim en dengesiz oyunculardan biriydi. Belirli dakikalarda bu adam bu maçı koparır diyorsun hemen seni mahçup edip enteresan işler yapıyor. Jeter olmazsa Dyson bile içime sinmiyor benim ama Dyson , Ragland'a göre daha kontrollü en azından. Yolu buralara düşebilir ama bütçemiz Karşıyaka,Beşiktaş,Banvit'e göre fazlayken bunu takım mühendisliğine biraz yansıtabiliyor olmamız lazım. Saydığım takımlar abilir belki ama bizim için beni hiç tatmin etmez.

Joe Ragland bu yıl izlediğim en dengesiz oyunculardan biriydi. Belirli dakikalarda bu adam bu maçı koparır diyorsun hemen seni mahçup edip enteresan işler yapıyor. Jeter olmazsa Dyson bile içime sinmiyor benim ama Dyson , Ragland'a göre daha kontrollü en azından. Yolu buralara düşebilir ama bütçemiz Karşıyaka,Beşiktaş,Banvit'e göre fazlayken bunu takım mühendisliğine biraz yansıtabiliyor olmamız lazım. Saydığım takımlar abilir belki ama bizim için beni hiç tatmin etmez.

Bence de dengesiz biri. Şutu da Jeter kadar iyi değil ama Jeter meselesi de baya uzadı, hala gelişme yok...

Ben transferde geç kaldığımızı düşünmüyorum. Zaten yüksek olan piyasa fener ve efesin yabancı oyunculara, daçka nın da yerli oyunculara önerdikleri saçma sapan paralar yüzünden iyice uçmuş durumda. Cska nın başkanı bile türk klüplerinin ne yapmaya çalıştığını anlayamıyorum minavalin de bişeyler demişti bi ay kadar önce.

Dolayısıyla şu anda bütün menajerler 1 eden adamı en az 1.5 veya 2 ye türk klüplerine kakalama peşindeler. Şu anda bence isimden ziyade sistem ve pozisyonlar önemli.

Örneğin pg seçimi nasıl olucak; bi türk daha alınacak ki bu oyuncu sf mi pivot mu olucak.

Ben şahsen ege özelinde çok ümitliyim bu arada, bu sezonun süprizi olabilir, son 3 senede ki gelişimi inanılmaz. İnşallah oldum demez ve çalışmaya devam eder, 4 numara şu anda türk oyıncu açısından en sorunlu bölge.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Higgins gercekten iyi olabilirdi bizim icin ama burada bile hic adi gecmedi. Gerci gecse bile CSKA nin ilgisi varken alamazmisiz o ayri.

Ben 2-3 defa yazmıştım. Ligde gayet dikkat çeken bir oyuncuydu. Ligimizde %40 küsürle üçlük atıp %90 civarı yüzdeyle serbest atış kullanan ve Erceg in yarısına oynayacak uzun da var aslında, canlı da izledim.

Daha önce de yazmıştım Milano nun 3.pivotu(adını unuttum) çok atlet bir oyuncu, ribaundu çok iyi ve oyun konsantrasyonu üst düzey.

Frank Elegar ı diyorsanız bence de iyi bir oyuncu ama oyun konsantrasyonu konusunda katılmıyorum. Antalya dayken çok kafası dağınık bir oyuncuydu.

Ufuk hocaydi Efese dev bütçe ile Savanovic, Barac, Ilievski, Vujacic, Batista kadrosunu kurup bu adamlara uzun sözleşme verip Efesin 2-3 yılını karartan.Alzheimir değiliz çok şükür

Efes te dev bütçelerle Ergin Hoca nın da her sene F4 ve Türkiye Şampiyonluğu görmediğini de hatırlarsınız o halde.

Neyse, İzzet konusunda ben iyimserim. Sofo da Ergin Hocanın içinde kalmasın bari ama başından beri karşı olduğum Jawai gibi Sofo da pek beğendiğim bir oyuncu sayılmaz. Burada Sofo-Lasme rotasyonu yapanlar gördüm ki o da çok fena!

Nate Linhart Zaragoza ya gitmiş, bence bize iyi gidebilirdi. Janning e filan tercih ederim. Zaragoza dan Marcus Landry iyi bir oyuncu.

1-2-3 için Errick McCollum, Jerome Dyson, Daequan Cook, Dionte Christmas, Tony Mitchell tarzı çok yönlü oyuncular almamız gerekdiğini düşünüyorum. Landesberg ve Tyus u da takip etsek fena olmaz.

Shawn James de serbest kalmış ucuz yollu bir transfer olabilir bizim için.

Evet Frank Elegar . Shawn James serbestse hiç durmadan çökülmeli, sakatlığı kronik değil atlattı diye biliyorum.

Shawn James de serbest kalmış ucuz yollu bir transfer olabilir bizim için.

Maccabi'de 2-3 aylık bir sırt sakatlığı yaşamış ve serbest bırakılmıştı.

EA Milano'da ligde 11,9 dakika, 3,9 sayı, 3,5 ribaund ortalaması yapmış. EL'de ise 12.4 dakika, 3,4 sayı, 3,2 ribaundla oynamış.

Yani son durumu pek parlak değil... Alınabilir bir risk midir tartışılır. Atletik ve bitirici bir uzundu. Maccabi'dekinin yarısını oynasa bize çok katkı yapar. Sofo'nun yanına da iyi gider. Ama işte sakatlıktan canımız çok yandı.

Jawai'den sonra aman sakat oyuncu gelmesin aman.

Sakatlık yaşamış oyunculara karşı ben pek iyimser değilim keza böyle transferler yaparsak geçmişte yaşadığımız sıkıntılardan ders çıkarmamışız demektir bknz. Gordon,Jawai,Pocius.

Evet Frank Elegar . Shawn James serbestse hiç durmadan çökülmeli, sakatlığı kronik değil atlattı diye biliyorum.

Shawn James sakatlığı atlattı da sakatlıktan döndükten sonra sanki Shawn James değildi. Avrupa'nın en elit uzunlarındandı sakatlığından önce. Sofo işi masadayken 2 yabancı uzun alacağız. Bir tanesi 4 numara olacak diğerinin 4-5 olmasına özen göstermeliyiz. Avrupa piyasasında biraz parlayan atletik uzunlar hemen daha iyi kontratlar buluyor ( Patric-Oly , Mbakwe-Maccabi , Lawal-Barça ) Yerli rotasyonu kısıtlıyken , Sofo'dan 15 dk beklerken net bir oyuncu bakmak gerekiyor. Uzun konusunda hata yapma lüksümüz yok.

Ama James çok süre almıyordu galiba. Bizde muhtemelen 1.pivot olacak en az 20 dk görür gelirse.

Shawn James eskisi gibi değil boşverin.Elegar'ı kesip üçünci pivot olamadı.Nerde Maccabideki James

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sofo'da zaten bir risk alıyoruz. Bir de James'in riskine gitmeyelim. Oraya savunmada katkı vermesi kesin olan atletik bir pivot almalıyız.

Dönüp dolaşıp Bonsuyu bulacağız diye korkuyorum da onun da doping cezası var sanırım :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri