• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kalinic'e 1 milyon avro bonservis vermek garip bir durum değil mi ?

Bakış açısına göre değişir. Maaşı nispeten ucuz. Bonservis + maaş hesaplandığında yıllık maliyet 800-900 k civarında kalıyor galiba.

FIBA’dan Galatasaray ve Trabzonspor’a ağır para cezaları | Basketbol, Basketbol Haberleri, basketbol Dünyası, Basketbol Maçı, Basketbol Maçları

Fiba'dan ceza almışız. Neden? Engin Atsür'ün parasını ödemediğimiz için. Menajer dahil toplam 100.000 USD + 67.500 Euro.
Bakın bu kulübün basketbol şubesi aşağı yukarı 1 senedir bu görevde ve hala yöneticiyiz diye ortalıkta gezebiliyorlar. Siz bu şubeyi nasıl yönetiyorsunuz diye soran yok, biz bu şubeyi yönetemiyoruz deyip istifa eden de yok.
110 yıllık kulübün adını şu paralara yerlere serip gerine gerine ortalıkta geziyorlar. Sözün bittiği yer...

(Futbol takımında aylardır, hatta yıllardır yatarak para kazananlar mı utansın, onlara bu paraları hala verip çare üretemeyen yönetemeyiciler mi utansın, yoksa kimse utanmasın biz taraftarın mı yüzü kızarsın ben bilemedim...)

Oncelikle iyi geceler diliyorum, bence bahsettiginiz senaryo bir kac acidan gecerli olmaz ve acikcasi bende bunun gerceklesmesini istemem onu anlaaya calisacagim.

Emir'in kontrati 1.6milyon euro'ymus ve 2 senesi daha var(buna bu para nasil verilir orasi da bi ayri). Hadi diyelim Fenerbahce Ulker kontratindan cikmaya calisti bir sekilde bize gelmesini engeller. Engelleyemese dahi soyle bir durum da var. Birkac sitede Emir'in kontratinda indirime gidilmesi ve karsiliginda sozlesme suresinin uzatilmasi teklif edilmis gibi haberler vardi(3 ya da 4 senelik,yillik 1milyon euro teklif edilmis) Hadi Emir ayrilmak istedi diyelim bizim teklifimizin bundan daha iyi olmasi gerekiyor ki bize gelmeyi istesin. Daha fazla oynama arzusu deseniz ben Emir'de calismayi isteyecek, daha fazla oynayayim diyecek bir karakter goremiyorum, oyle olsaydi boyle buyuk bir yetenek daha farkli yerde olurdu. Yani biz Emir'e 1milyon euro' civarinda bir rakam vermeliyiz ki(Fenerbahce Ulker'in yeni teklifini reddecek ve sozlesme feshi icin kendisine 600bin euro vermeyi goze alacagini varsayiyorum). Gecen sene Eurolig'i 5 sayi 3 rebo 3 asistle bitiren bir oyuncu icin cok pahali, su istatistikleri 200bin dolarlik amerikaliyla da yakalariz, kaldi ki ne eskisi gibi yerli oyuncuya bagimliyiz ne karsi taraf hayhay parasini verelim Emir de elini koluna sallasin Galatasaray'a gitsin diyecek bir takim ne de biz Emir'i tatmin edecek rakami veririz. Kaldi ki Emir'in savunma defosu ortadayken ve elimizde 2 tane bence saf 3 numara varken, 3 numaralari bile savunurken yavas kalan bir oyuncuya bu kadar yuksek paralarla bel baglamak yanlis. O parayi Huertas'a, 6.yabanciya veya 7.yabanciya harcayalim daha mantikli. Bu yuzden Emir'in bize ve hatta baska takima gitmesi(Dacka haric) pek mantikli degil.ya ayni kontratla 9.yabanci olarak Fb'de kalir ya da kontratinda indirime gidip fenerde kalir ben baska yol gormuyorum.

Parametreler çok değişken gerçekten. 1,6 sahada 5 yabancı ile oynama imkanınız olduğunda gerçekten çok saçma, hatta aptalca ama ama 3+2 iken yabancı kuralı durum çok farklıydı. Bu parayı biri vermese diğeri sırada bekliyordu.
Tüm türkiyede iddialı bir takımda maçın kritik yerlerinde sahada tutabileceğiniz kaç yerli oyuncu varki . Dixon, emir (ki aynı anda olmaz), sinan, ersin (artık yaşlandı), furkan vardı, biraz semih ve oğuz, cedi. Zorlasak cenk, ender, engin, doğuş da eklenebilir ki 2 tanesi zaten rakip takımda sahada olacak.
Keremler, mirsad, ömer onan, ibrahim kutluay, harun, orhun, levent topsakal, serdar apaydın, hep kan kaybettik yerli oyuncularda. Bu yabncı kuralı belki kendilerine biraz çeki düzen vermelerine ve tekrar 1,6 ları hakeder duruma gelmelerine sebep olur umarım.

Bakış açısına göre değişir. Maaşı nispeten ucuz. Bonservis + maaş hesaplandığında yıllık maliyet 800-900 k civarında kalıyor galiba.

Kontrat detayları ile ilgili kaynak nedir acaba ? 3 yıllık anlaşma ve senelik 600 k civarı mı yani ? Gerçi bu hali ile bile garip bana göre

Resmi bir kaynak yok ama yerli ve yabancı forumlarda 3 yıl için 550-600-700 bin euro gibi rakamlar yazılıyor. Bence maaş çok mantıksız değilde buyout piyasaya göre çok yüksek.

Maaşı bonservisini boşverinde o geldi diye Emir satarlar mı satmazlar mı alırmıyız o önemli ??

Maaşı bonservisini boşverinde o geldi diye Emir satarlar mı satmazlar mı alırmıyız o önemli ??

Emirin kontratını birebir karşılayacak takım bulsalar "biz bile olsak bu takım" şapkalarını göğe atarak satarlar ama ortada yıllık 1.6 milyon eurodan 2 yıllık kontrat var .Kendileri için olağan iyimser sartlarda yıllık 1 milyo euro verecek takım bulsalar iki yıl için 1.2 milyon avro fark kalıyor hadi Emir kusuratı almasa 1 milyon fesih ücreti vermeleri gerek . Kalinic bonservisini bile peşin veremediler uzun süre üç yıla yaymaya çalıştılar sonuç olarak iki taksite anlaşmışlar.Kendileri için en mantıklısı şu an denedikleri gibi sözleşme süresini uzatıp yıllık ücreti düşürmek(1.2 milyon euro seviyelerine bile çekseler fena değil onlar için bence) sonrada düşük yıllık ücret üzerinden iki sene kiraya vermek böylece hem önümüzdeki iki yıl boyunca Emirin kendilerine mali yükü sıfır olmasa bile minimal olacaktır 2 yıl sonrada emirden daha düşük yıllık ücretle yerli olarak yararlanmaya devam ederler (dixon 35 olacak).Bunu yapamazlarsa şu anki koşuldan kiraya vermeye çalışırlar orada da bize düşmez pek mantıklıda olmaz giderse beobasketle çalışan koçlardan birinin takımına gider bence .Son olasılıksa ki benim en çok tercih edeceğim ellerinde kalması.

Desene fener batacak .Mantıksız işler yapıyorlar :) Geçen sene efsane kadroları varfı f4 yaptılar sonuç ortada bu sene de aynı akibet olabilir

Hırsızlık nedir? Ünal Aysal ya da çevresindekiler paraları iç etti demek mi? Serhat Ulueren tarzı gazeteciliğe göre Mallorca'daki evine eşya gönderen Sneijder Galatasaray'dan ayrılıyordu? Her halde Real Mallorca'da oynayacaktı.. Habere bakın Mektebim Okulları ile anlaşılacaktı Özyer gitti olmadı. Özyer orada olduğu süre içinde neden anlaşmayı hayata geçirmedi?
Misal Murat Özyer'in eşini işe almasına ve bir kaç kez zam yapmasına neden tepki gelmedi?
Duygun başkan ne yazık ki kafası eskide kalmış bir insan. yaklaşık 1 yıl önce hayır dediği şeye 2 hafta önce evet oyu verdi. Ünal Aysal gayrimenkuller için yetki istedi hayır 1 yıl sonra Dursun Özbek istedi evet. Neden? Bir başkan daha istedi demek gerekiyormuş.
O kadın hakkında dava da açıldı.
Yani böyle ağır bir itham için delil lazım. Gazeteci iseniz delilleriyle beraber haber yaparsınız.

İlk olarak bir düzeltme yapmak isterim. Aktif gazetecilik yapmıyorum. Yanlış anlaşılmaya yol açmak istemem. 2000 sonrası markalaşma ve TV program yapımcılığı yapıyorum. Programlar tamamen sporun dışında.
Yazdıklarınıza gelince ben anlamını bilerek kasayı boşalttı, suistimal etti, çaldı, çaldırdı, göz yumdu....tanımlarını kullandım. GS Store'de büyük zarar! - Milliyet Haber linkteki haberde olduğu gibi GS Store nasıl 14 milyon TL zarar eder ben çözemedim. 58 milyon TL ciro 14 milyon TL zarar. Rakamlar 2014 yılına ait. Bütün bunlar delil olmuyorsa, Serhat yalancı, Sabah'taki ne haber ne biçim haberse sizi ikna edemem.
Aysal'ın kaçmasına(şaşıracaksınız ama bu tanımı da anlamını bilerek kullandım. Nazım Hikmet değilim ama ima ettiğinizin aksine Türkçe'yi bildiğimi düşünüyorum) yol açan kongrede istenen yetki gayrimenkuller ile sınırlı değildi. Kulübün A grubu hisse satımını da içeriyordu. Yani kulübü satma yetkisi. Reddedilen oydu. Dolayısıyla Duygun Hocamız 6 ay ara ile aynı teklife farklı oy vermedi. Son 20 yıla baktığımda kulübün İngiltere'deki gibi sahibi olsa bugünkünden kötü olmaz görüşündeyim. Ama liseci zihniyet buna onay vermez ve vermedi. Ünal Aysal muhteşem bir algı yöneticisi. Olayları kelime oyunların ile farklı mecralara çekiyor. Tıpkı GS tarihinin en fazla gelirini( 3 yılda yaklaşık 1 milyar avro) elde etmesine karşın borcu aynı oranda tuttuğunu söylemesi gibi. Onu kabule etsek bile yaklaşık yıl başına 150 milyon avro fazla gelir girdi kasaya o para nerede? Bunun cevabı yok.

Konunun son on sayfasinda transferden baska her sey konusuluyor. Transfere donsek artik? Ya da yonetim konusundaki hakli elestiriler icin farkli bir baslik kullansak?

Saat 14.00'da NTVSpor'da Basketboldaki transferleri değerlendireceklermiş. Belki bizimle de alakalı isim verirler. Izlemek isteyen arkadaşlara duyurulur.

Bu arada oyun kurucu konusunda gündemimizde ki Walter Hodge 'nin takımının geçen sene eurcup şampiyonu Khimki ile çeyrek finalde yaptıkları maçlardan iki tanesini izledim.

Gördüğüm kadarıyla söylüyorum ki burda yazılanların aksine kesinlikle bencil bir oyuncu değil, hatta ilk tercih olarak pas vermeyi düşünüyor diyebilirim.. İkili oyunlarda falanda etkili, en iyi yaptığı şey içeriye drive edip ortalığı karıştırıp boş oyuncuları bulmak gibi geldi.. Eksi yönleri ise pota altına drivelerinde yeterince bitirici değil, artı şutu pek güven vermiyor el üstü sokuyor bomboşken panyaya değdiremiyor bazen vs. olur olmadık top kaybı yaptı bir kaç defa da

Sonuç olarak Arroyo gibi winner ve sahadaki her hareketinden kalite kokan birisi değil tabiiki ama yetenekli oyuncu olduğu da aşikar, asıl hoşuma giden tarafı hep maç içinde kalıyor bi şekilde seyircileri ateşliyor veya takım arkadaşlarını motive ediyor vs. bu özelliklerini sevdim.. ve Zenit takım olarak gerçekten berbattı bunu da eklemeliyim..

Serhat Çetin Daçka ile anlaşmış
-Fersu

Almalıyız almamalıyız alırız alamayız tartışılır ama yerli hedefimiz Semih anlaşılan

Bu arada FB eli mecbur olduğu için Emire "şirinlik" yapmaya başlamış sanki garanti kontratlı oyuncuyu gönderme şansları varmış gibi tutma niyetlerini deklare etmişler

Umarim gecen sene yasadigimiz durumlara düsmeyiz gecen sene 6 kisi maca cikiyorduk. Bu sene de dar gibi duran bir rotasyon var. Sakatlik ceza vs. durumlarinda zorlaniriz. Iki yabanci disinda türk oyuncu takviyeside sart antreman maci icin bile sart :D ama para yok sanirim. Ha bu arada hala sponsorluk belli degil. Su tarihin en büyük sponsorluk anlasmasi olan.

Huertas'ı mutlaka almak zorundayız şu an. Takım içi lideri lazım bu takıma.

Ne Micov, ne Schilb, saha içinde organizasyonu üstlenebilecek isimler değil.

Bu işi yapabilecek tek isim Sinan mevcut kadro da. O da son 2 yılda çok büyük oynadı ama yaşı artıyor, daha ne kadar bu kadar üst düzey performans verebilecek bilemeiyorsun.

Ve tabi ki 4-5 oynayabilen çok sağlam bir uzun daha kadroya katılmalı.

PG: Huertas-Şafak
SG: Sinan-Göksenin
SF: Micov-Schilb
PF: Caleb-XXX-Izzet/Ege
C: Lasme-XXX-Semih

Bir başka ihtimal de Emir'in FB'de ki durumuna göre 2-3 rotasyonuna onu katarak devam etmek ama bu durum Huertas gibi aradığımız bir oyun kurucu bulamazsak gündeme gelmeli.

Serhat Çetin ' i neden biz almak istemiyoruz anlam veremiyorum.

Ayrıca bütçemiz bu kadar darken ve 2. Numara pozisyonun da hiçbir şutor oyuncu yokken ( Sinan ve Göksenin şutör değil) pivot bölgesini Lasme / Yabancı / Semih yapmak bana göre tamamen mantık dışı.. İki üç oynayabilecek ceza şutu olan Türk yada yabancı birini mutlaka almamız lazım. Serhat Çetin bu ihtiyacımızı karşılayabilirdi...

Gercekten serhat icin hamle yapmamayi bende anlamiyorum. Ha yaparsin alamazsin maasi fazla gelir eyvallah. Demek ki 7 yabanci ile oynicaz. Ya da semihi kesin aliyoruz. Suting guard alacagiz 6nci yabanci. Bi tarafimiz eksik kalacak orasi kesin gibi. Benim gönlümden gecen kadro su sekilde:
Huertas-Engin-Safak
Sinan-(kuric)yane şutu net biri-göksenin
Micov-schilbb
Green-izzet-ege
Lasme-Semih
Kuric olmaz baska biri olur. 5 rotasyonu eksik olacak ama yapacak bir sey yok kurulan kadrolarda sut atacak kimse yok gibi. Cenk akyolu biz almaliydik ama gecti artik. Sut tehdidi olmadan iceri drive da etsen oyunu iyi de acsan topu iceri de indirsen bir sey olmaz o sutu atacak birileri olmali.
Son olarak kuric kimseyle imzalamadi di mi?

Sanırım Huertas,Emir,Semih 3lüsünü alıp transferi bitiririz.Semih yerine Sertaçı tercih ederdim oyunculuk vasfından çok Geçmişde semihle pekde güzel anılarımız yok.

Huertas,Emir,Dorsey bir takımla anlaşmadıysa bu 3lü ile Euro Cup Şampiyonluguna favori, Tbl` 2 3 takımdan biri oluruz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri