• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Point guard transferi kadar kritik bir nokta da yerli rotasyonumuzdaki son ismin kim olacağı. Point guardın yabancı olacağı kesin olduğuna göre geriye Combo guard ve pivot pozisyonları kalıyor. Bunlardan birisi muhakkak yerli olmak durumunda. Yerli oyuncuların çoğu transfer olduğu için konuşulabilecek isimler de az çok belli.
Kısa oyuncu konusunda Engin atsür ismi söylendi burda ama onun Beşiktaş'la sözleşmesi var diye biliyorum. Yerli oyuncu için buyout ödeyebilecek durumda olmadığımıza göre Engin alternatifi de ortadan kalkmış oluyor. Şu anda boşta alınabilecek yerli oyuncu en azından benim aklıma gelmiyor. Bir ihtimal Fenerin son teklifini kabul etmezse Emir olabilir. Ama orada da fenerin teklif ettiği yıllık 1 milyon € kabul etmeyen adama biz ne kadar verebileceğiz. Dolayısıyla Emir'in olabilmesi de çok zor. Bunların dışında Efesin Doğuş Balbay'ın kontratından çıkmak istediği bir ara konuşuluyordu. Yerli rotasyonlarının geniş olmadığı düşünüldüğünde bu olayın gerçekleşmesi ancak yerine başka bir yerli alabilmeleriyle mümkün olabilir. Bu durumda onların da tercih edebilecekleri iki isim Engin Atsür ve emir predzic olabilir. Bu iki isim bizim bütçemizi aşabilecek oyuncular olsa da bu durum Efes için geçerli değil. Ikisinde de Kulüpleri ikna edebilirlerse kadrolarına kalabilirler. Ben esasen emir Fener'le anlaşamadığı takdirde Emir - Efes olma ihtimalini Emir -Daçka olma ihtimalinden daha yüksek görüyorum. Takımımız için son ihtimal ise Okben Ulubay'ın Efes'ten kiralanması durumu olabilir. Çalışkanlığı , eurocup için yeterli olup olmayacağı tartışılır fakat yetenekleri tartışılmayacak isim Okben. Şu bütçede huertas + lasme yapma durumundaysak ergin hocada bazı pozisyonlarda daha düşük bütçeyle kapatmayı planlıyor olabilir. Şafak + Göksenin + Izzet + Ege bunun örnekleri. O Yüzden son yerli isim de mümkün olduğunca az bütçeli olup kalan iki yabancı hakkımızı yüksek Ücretler alan oyuncular ile kullanabiliriz. Tüm rotasyonu ortalama oyuncularla Geçmek yerine 3-4 çok iyi oyuncu etrafına gençler ve nispeten az ücretli oyuncu ile rotasyon yapmak daha doğru bir tercih olabilir. Bu sene Ergin hoca da bunu tercih etti. Esasen Serhat Çetin ismi de geçiyor ama ben alacağımız kısanın 1 numarada oynabilme özelliği olması gerektiğini düşünüyorum. Tamam geçen sene Sinan Güler elimizde oyun kurucu kalmadığından 1 numarada oynadı. Fakat bu duurumda onun asıl iyi yaptığı işlerden faydalanamıyoruz.
Eğer point guard transferinden sonra son kısa oyuncumuzda yabancı olursa bu durumda otomatikman transfer edeceğimiz uzun yerli olmak durumunda. Bu durumda da 2 isim akla geliyor. Ilki burda olsun diğer yerlerde olsun taraftarımızın geçmişte yaptıklarından dolayı sıcak bakmadığı Semih Erden. Gelirse bence Lasme ile ikisi birbirini iyi tamamlamış olur. Burda kızılıyor ama aynı Semih ergin hoca zamanı Beşiktaş'ta oynarken Fener maçında Beşiktaş taraftarı fenere küfrederken eşlik etmişliği vardır. Çok düzgün karakterli biri değil tamam ama bu Tür oyuncular oynadıkları takım taraftarına Şirin gözükmek adın bu Tür yollara başvurabiliyorlar. Aynısını bize gelse bu sefere fenere karşı yapacaktır. Ikinci alternatif ise duşan cantekin. İBB ile sözleşmesi olsa de uygun bir ücrete kadromuza katabiliriz eğer ibbyi ikna edebilirsek. Bu durumda uzun rotasyonumuz nispeten Zayıf kalacak ve alacağımız kısalardan birinin topa çok iyi baskı yapabilen birisi olması gerekecek.

Hayır hem Emir'i alıyoruz hem de Semih'i..Fbü'de izliyordu..Fbülker'den oyuncu alamayız ki Emir'in zaten kontratı devam ediyor..

Dentmon - Safak
Schilb - Sinan
Micov - Goksenin
Green - Izzet - Ege
Lasme - Semih

Kalemi kagidi alip hesapladim boyle bi kadro maksimum 5,9 milyon dolara falan geliyor.

Wyatt ya da Kc Rivers transferiyle 6,5 milyon dolara tas gibi takim kurariz.

Yani her ne kadar kil olsam da Semih transferi oldukca onemli.

Beyler Göksenin Sf oynayamaz gerekli katkıyı alamayız ya Schilb'i sg ye cekip yeni bi sf alacagız yada Schilb-Micov rotasyonu yapıp bi tane skorer yada şutör alacağız ki birinci secenek daha mantıklı bence.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İsmail Şenol'un dediğine bakarsak bir guard bir uzun alıp kapayacağız transferi. 7.yabancı da sezon ortasında bakılır.

Emir fenerde kalacak büyük ihtimal, kalmasa bile ücretini biz karşılayamayız..

Huertas / Şafak
Rivers / Sinan
Schilb / Micov
Green / İzzet
Lasme / Semih

Şöyle yapsalar harika olur ama bu kafayla zor
Tamm da kadroda Göksenin ve egede var niye eklemiyosunuz bunları:-D :-D yalnız kadro başarılı kc rives süper olur şansımız varsa sonuna kadar gidilmeli.

Dentmon - Safak
Schilb - Sinan
Micov - Goksenin
Green - Izzet - Ege
Lasme - Semih

Kalemi kagidi alip hesapladim boyle bi kadro maksimum 5,9 milyon dolara falan geliyor.

Wyatt ya da Kc Rivers transferiyle 6,5 milyon dolara tas gibi takim kurariz.

Yani her ne kadar kil olsam da Semih transferi oldukca onemli.

Hayır anlamadığım herkes bi dentmon sevdası dentmon kimdir ya orta seviyeninde altı yazmayın şu adamıya yaza yaza getirtceniz sonuçta Huertası yazın oraya ;-)

Kc Rivers'a ihtiyaç falan yok ki.Ekleyelim de niye yani?Lasme'nin yanına muhakkak kaliteli bir pivot daha lazım

Kc Rivers bence de güzel bir transfer olur, misal Emir'i alalım deniliyor, Emir gibi 1-2-3 her rolü savunur, Khimki'deyken oyun kurma görevini de üstlenmişti, Real'de Final 4'daki şut performansı da çok üst düzeydi. Emir gibi istikrarsız oyuncu yerine Kc Rivers çok güzel bir ekleme olurdu ama tabi yabancı sınırı sıkıntısı da malum. Bir şekilde Ersin'i kapatabilsek hem istikrarlı hem şutu var hem de 4-5 oynayabiliyor ki Lasme'ye o konuda çok güvenmiyorum ben, Efes'teyken çoğu zaman şutu riske edilen bir oyuncuyu 4.5 olarak değerlendirmek sıkıntılı kaldı ki 3'lüğü geçtim orta mesafesi bile istikrarlı değil.

Huertas/Hodge-Şafak
Rivers-Sinan-Göksenin
Schilb-Micov
Green-İzzet-Ege
Lasme-Ersin.

Bütçenin durumuna göre ve sezonun ilerleyişine göre Amerikalı atlet bir uzunu 7.yabancı olarak ekleyebiliriz, bence 4 numaradaki problemler hariç taş gibi kadro. Green ve Lasme'ye 25+ süre verip, Ersin 20 ve İzzet-Ege de kalan 10 dakikayı paylaşırsa bizi idare eder.

Aslında Lasme'nin yanına Sofo olmazmıydı?

Kc Rivers bence de güzel bir transfer olur, misal Emir'i alalım deniliyor, Emir gibi 1-2-3 her rolü savunur, Khimki'deyken oyun kurma görevini de üstlenmişti, Real'de Final 4'daki şut performansı da çok üst düzeydi. Emir gibi istikrarsız oyuncu yerine Kc Rivers çok güzel bir ekleme olurdu ama tabi yabancı sınırı sıkıntısı da malum. Bir şekilde Ersin'i kapatabilsek hem istikrarlı hem şutu var hem de 4-5 oynayabiliyor ki Lasme'ye o konuda çok güvenmiyorum ben, Efes'teyken çoğu zaman şutu riske edilen bir oyuncuyu 4.5 olarak değerlendirmek sıkıntılı kaldı ki 3'lüğü geçtim orta mesafesi bile istikrarlı değil.

Huertas/Hodge-Şafak
Rivers-Sinan-Göksenin
Schilb-Micov
Green-İzzet-Ege
Lasme-Ersin.

Bütçenin durumuna göre ve sezonun ilerleyişine göre Amerikalı atlet bir uzunu 7.yabancı olarak ekleyebiliriz, bence 4 numaradaki problemler hariç taş gibi kadro. Green ve Lasme'ye 25+ süre verip, Ersin 20 ve İzzet-Ege de kalan 10 dakikayı paylaşırsa bizi idare eder.

Ersin Dağlıyı nasıl alacağız?

Daçka'nın o pozisyonunda Bjelica var zaten bir de Harangody ismi geçiyordu böyle olursa belki kontratından çıkabileceklerini düşünüyorum. Ha olmazsa bence Semih Erden'İ zorlamalıyız ama dediğim gibi Lasme'nin 4-5 oynayabiliyor denmesi pek makul değil bence, şutu pek net değil kendisinin. Yoksa bütün yollar yabancı uzuna çıkıyor bu da combo guard olayını çöpe atıyor en azından kısa vadede.

Daçka'nın o pozisyonunda Bjelica var zaten bir de Harangody ismi geçiyordu böyle olursa belki kontratından çıkabileceklerini düşünüyorum. Ha olmazsa bence Semih Erden'İ zorlamalıyız ama dediğim gibi Lasme'nin 4-5 oynayabiliyor denmesi pek makul değil bence, şutu pek net değil kendisinin. Yoksa bütün yollar yabancı uzuna çıkıyor bu da combo guard olayını çöpe atıyor en azından kısa vadede.

Harangody işi olmadı. Ersinin kontratından çıkıp başka bir oyuncu almak çok pahalıya gelir ona gözleri kesmez bence.
Mutlak suretle 1 yerli almalıyız ilk 5 için.Lasmenin şutuna bende güvenmeyiroum ama 4 numarada eşleşme sorunu yaratır savunma direncini yukarı çeker fakat bu seferde Semih olsun Lasme olsun çok çabuk faul sorununa giriyorlar bu da ayrı bir sorun ben pivota Semihi istemem şahsen atletik pota altı sertliği olan 1 uzun çokca işimizi görecektir.
En oluru bana göre Emir.

Harangody işi olmadı. Ersinin kontratından çıkıp başka bir oyuncu almak çok pahalıya gelir ona gözleri kesmez bence.
Mutlak suretle 1 yerli almalıyız ilk 5 için.Lasmenin şutuna bende güvenmeyiroum ama 4 numarada eşleşme sorunu yaratır savunma direncini yukarı çeker fakat bu seferde Semih olsun Lasme olsun çok çabuk faul sorununa giriyorlar bu da ayrı bir sorun ben pivota Semihi istemem şahsen atletik pota altı sertliği olan 1 uzun çokca işimizi görecektir.
En oluru bana göre Emir.

Saygı duyuyorum düşüncenize ama bugün ntvspor'daki programda da emir kalacak gibi konuşuluyordu kaldı ki bir iki sayfa önce açıkladığım senaryoya göre Emir'in durumu finansal olarak pek mümkün değil sanki özellikle fenerbahçenin senelik 1m euro'dan 3-4 senelik bir teklifi gerçekten varsa.

edit: doğru ya da yanlış sorumluluk bende olmadan şu haberi bırakayım buraya: http://m.basketfaul.com/makale/44597/iste-fenerbahcenin-yerli-rotasyonu-fersu-yahyabeyoglu.html

Emir için olan kısmı:

Emir Preldzic'ten her yılı 1 milyon euro olmak üzere yaptıkları revize sözleşme önerisine yanıt beklediklerini, Semih Erden'in şuanda serbest oyuncu olduğunu ifade eden Onan "Yerli rotasyonu büyük olasılıkla Bobby Dixon, Berk Uğurlu, Kenan Sipahi, Melih Mahmutoğlu, Egehan Arna, Barış Hersek, Ömer Faruk Yurtseven'den oluşacak." dedi.

Onan, Emir Preldzic ile devam etmek istediklerini ve bu amaçla kendisine 4 yıllık yeni sözleşme önerdiklerini söyledi ve "Dixon 32, Emir 28 yaşında. Bu nedenle Emir'in Türk pasaportundan gelecekte de yararlanmak istiyoruz." diye konuştu.

Sportando â€￾@sportando <small class="time" style="font-size: 13px; color: rgb(136, 153, 166);"> 10 sa.10 saat önce</small><button type="button" class="btn-link js-translate-tweet translate-button expand-stream-item" data-nav="translate_tweet" style="color: rgb(136, 153, 166); font-family: inherit; font-size: 12px; font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; font-stretch: inherit; line-height: 12px; margin: 3px -2px -2px 0px; overflow: visible; cursor: pointer; border: 0px; padding: 0px; border-radius: 0px; box-shadow: none; display: block; text-align: left; float: right; background-image: none; background-attachment: initial; background-size: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-position: initial; background-repeat: initial;">Çeviriyi görüntüle</button>
DInamo SassariOlympiacosLimogesGalatasaraywill play the tournament City of Cagliari on September 18-19

Dinamo Sassari, Limoges, Galatasaray ve Olympiakos; 18-19 Eylül tarihlerinde Cagliari'de bir turnuvaya katılacak.

Dorsey ve Bourousis serbest kalmış.

Emir Kalcakmış gibi konuşulmadı aksine Emir dışarda kalıcak gibi konuşuluyordu konu değişti,Emiri Kopara bilirsek süper olur

Emir,Huertas,Dorsey bi takımla anlaşmadıysa süper olur.

İhsan bayülkene katılmadığım nokta 14 kisi olması lazım İdmanda bile dedi ,Alırsın iki altyapıdan oyuncu idmana dahil edersin.

Ergin Hoca Beşiktaşda 9Kişilik kadro ile 3 kupa aldı,EL`de olmadığın sürece 11-12 kişilik rostasyon yeterlidir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri