• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yeni yapılanma üzerinde Huertas'ın olacağını varsayarsak 2 problemden bahsetmiştim :

1- Birincisi Huertas da gelirse Huertas,Sinan,Schilb,Micov gibi top kullanmayı seven , topu eline aldığında verimi artan oyuncuların olacak olmasından dolayı Micov-Schilb ikilisinden birisi yerine daha topsuz oyunda etkili , aynı zamanda perde kullanan bir şutör alınması gerekliliğiydi. Avrupa'nın bence en iyi perde yapan 3-5 uzunundan birisi Dorsey. Topu elinde istemeyip perde kullanan şutör 2-3 numara skor gücüne katkı sağlayacağı gibi rollerin daha belirgin olmasını da sağlayacaktı. Perdeden çıkıp şut veya penetre silahıyla pozisyon sayımızı ve üretkenliğimizi artırma şansımız olacaktı. Huertas da gelirse Schilb-Micov arasındaki görev paylaşımına biraz soru işareti koymaktan kendimi alamıyorum.

Soru işareti koymakta haklısın. Ancak, bu dörtlüyü doğru kullanmak da mümkün bence.

1- Huertas topu elinde isteyen, oyuna hükmeden bir guard. Huertas'a bu sorumluluğu vermezsen en fazla yetenekli bir oyuncuya sahip olmuş olursun. Tam sorumluluk alacak bir Huertas ise Avrupa'da 3-5 elit guarddan biridir.

2- Sinan kariyeri boyunca hep savunma ağırlıklı oynayan, son yıllarında hücumda sorumluluk alan bir oyuncu. Ama, şu an bile mecbur kalmadıkça hücumda dominant bir rol üstlenmez. Sinan topu elinde çok tutmasa da verimsiz olacak bir oyuncu değil.

3- Schilb kariyeri boyunca hep oyunu domine etmeye çalışan bir oyuncu oldu. Sayı atar, asist yapar bunlar hep top elindeyken sahaya yansıttığı özellikleri. Yetenekli bir oyuncu olmasına rağmen çok büyük takımlarda oynamadı, çünkü rol oyuncusu olmak istemedi. Yani Schilb de tıpkı Huertas gibi oyuna yön verdiğinde verimi maksimuma çıkan bir oyuncu.

4- Micov topla ilişkisi iyi olan bir oyuncu olmasına rağmen, tıpkı Sinan gibi mutlak surette oyunu domine etmeye çalışan bir oyuncu değil. Daha tamamlayıcı özellikleri olan, yeri geldiğinde sorumluluktan kaçmayan bir oyuncu. Mesela CSKA onu neredeyse tamamen ceza şutörü olarak kullanıyordu. Aslında çok iyi bir joker bana göre Micov. Yani her şekilde, her türlü kadroda faydalı olacak bir oyuncu.

Şimdi bu bilgiler ışığında nasıl doğru mekanizma kurulur sorusuna şöyle cevap verebiliriz:

Huertas ve Schilb top elinde olmazsa, oyunu kendileri yönlendirmezse verimi düşen oyuncular. Yani bu ikiliyi mümkün olduğunca aynı anda sahada tutmayacaksın ki, birbirlerini paralize etmesinler. Keza Huertas ve Schilb savunmada da defoları olan oyuncular. Huertas gelirse bu takımın saha içi patronu olacak, dolayısıyla Huertas'ın ilk beşte olduğu bir formül geliştirmek lazım.

Huertas
Sinan
Micov
X
Dorsey

İle başlarsın, Huertas'ı dinlendirirken Schilb'i oyuna alıp onun üzerinden hücumları yönlendirirsin. Huertas oyundan çıkınca:

1- Sinan
2- Schilb
3- Micov

Birbirini bozmaz bu üçlü de. Schilb'in 3 numaraya geçtiği dakikalarda Huertas - Göksenin - Schilb kullanılabilir bazı dakikalarda. Schilb'in o dakikaları oyunu çok forse etmeden biraz daha set şutörü rolünde oynaması daha uygun olacak. Schilb'in statik şutu da çok iyidir aslında. Eğer Bourousis veya o tarz bir uzun alınırsa Micov'u çokça 4 numarada görebiliriz.

Greeni 2 dakkada gommusler forumda ama bence ercegten 1 gomlek ustundur ayrica ceza atislarinida atar 3 sayi cizgisinden haber yalandir green iidir yormayin kafanizi

Family is Sacred !

Soru işareti koymakta haklısın. Ancak, bu dörtlüyü doğru kullanmak da mümkün bence.

1- Huertas topu elinde isteyen, oyuna hükmeden bir guard. Huertas'a bu sorumluluğu vermezsen en fazla yetenekli bir oyuncuya sahip olmuş olursun. Tam sorumluluk alacak bir Huertas ise Avrupa'da 3-5 elit guarddan biridir.

2- Sinan kariyeri boyunca hep savunma ağırlıklı oynayan, son yıllarında hücumda sorumluluk alan bir oyuncu. Ama, şu an bile mecbur kalmadıkça hücumda dominant bir rol üstlenmez. Sinan topu elinde çok tutmasa da verimsiz olacak bir oyuncu değil.

3- Schilb kariyeri boyunca hep oyunu domine etmeye çalışan bir oyuncu oldu. Sayı atar, asist yapar bunlar hep top elindeyken sahaya yansıttığı özellikleri. Yetenekli bir oyuncu olmasına rağmen çok büyük takımlarda oynamadı, çünkü rol oyuncusu olmak istemedi. Yani Schilb de tıpkı Huertas gibi oyuna yön verdiğinde verimi maksimuma çıkan bir oyuncu.

4- Micov topla ilişkisi iyi olan bir oyuncu olmasına rağmen, tıpkı Sinan gibi mutlak surette oyunu domine etmeye çalışan bir oyuncu değil. Daha tamamlayıcı özellikleri olan, yeri geldiğinde sorumluluktan kaçmayan bir oyuncu. Mesela CSKA onu neredeyse tamamen ceza şutörü olarak kullanıyordu. Aslında çok iyi bir joker bana göre Micov. Yani her şekilde, her türlü kadroda faydalı olacak bir oyuncu.

Şimdi bu bilgiler ışığında nasıl doğru mekanizma kurulur sorusuna şöyle cevap verebiliriz:

Huertas ve Schilb top elinde olmazsa, oyunu kendileri yönlendirmezse verimi düşen oyuncular. Yani bu ikiliyi mümkün olduğunca aynı anda sahada tutmayacaksın ki, birbirlerini paralize etmesinler. Keza Huertas ve Schilb savunmada da defoları olan oyuncular. Huertas gelirse bu takımın saha içi patronu olacak, dolayısıyla Huertas'ın ilk beşte olduğu bir formül geliştirmek lazım.

Huertas
Sinan
Micov
X
Dorsey

İle başlarsın, Huertas'ı dinlendirirken Schilb'i oyuna alıp onun üzerinden hücumları yönlendirirsin. Huertas oyundan çıkınca:

1- Sinan
2- Schilb
3- Micov

Birbirini bozmaz bu üçlü de. Schilb'in 3 numaraya geçtiği dakikalarda Huertas - Göksenin - Schilb kullanılabilir bazı dakikalarda. Schilb'in o dakikaları oyunu çok forse etmeden biraz daha set şutörü rolünde oynaması daha uygun olacak. Schilb'in statik şutu da çok iyidir aslında. Eğer Bourousis veya o tarz bir uzun alınırsa Micov'u çokça 4 numarada görebiliriz.

Öncelikle bu konunun yıl içinde oynadıkça hallolacağını gerekirse şutör 2 alınacağını düşünüyorum.

Arroyo-Hawkins sahada harika uyum yakalarken , Arroyo-Jamont müthiş işler başarırken Huertas ve Schilb aynı anda pekala sahada kalabilir , Huertas'a gelen hareketli ve çoğul savunmalar karşısında saha içinde çözüm üretmeye yakın ikinci bir oyuncu çok yarar sağlar. Yani Huertas-Schilb mümkün olduğunca aynı anda olmamalı tezinize katılmıyorum.

Doğru kullanılabilir tabi ki haklısınız. Zaten benim esas kuşku duyduğum konu 4 numaradan "beklenilen" katkı gelmemesiydi. Evet Micov bu yıl biraz daha geri çekilebilir çünkü geçen yıl Arroyo sonrası ihale Sinan ve Micov'a kalmıştı. Şunu söylüyorum Schilb de Micov da topla üretebilen oyuncular , Huertas gibi elit bir pasör varken ona mutlaka liderliği vereceğiz ama biz rol oyuncusu modelini vereceğimiz oyuncunun topsuz oyun performansı çok daha etkili olması gerekirdi. Atletizm , savunma katabilmeliydi , Dorsey gibi inanılmaz faydalı perde yapan oyuncu varken "şutör" olmalıydı . Ayrıca Schilb ve Micov 2 numaraya kaydığında ayak çabukluğu biraz iyi olan 1-2 numaralar karşısında tepede bence çok kolay yenilirler. Yani Scihlb'i 2 gibi değil 3 numara olarak planlamak Micov yerine daha 2 orjinli set şutörü almak rol paylaşımı ve pozisyon zenginliği açısından çok daha iyi olacaktı. Benim fikirlerim aşağı yukarı bu yönde. Ama Micov'u bu forma altında görmekten kesinlikle zevk alıyorum , büyük karakter koydu. Ve dediğiniz gibi joker bir oyuncu.

Bourusis gibi bir hamle olmaz şu şartlarda , zaten 4 numara pozisyonu şu anda boş neredeyse. Bourusis tercihi asla yapılmaz derim. Micov evet 4'e kayabiliyor fakat geçen yılın başında da bu tip ifadeler kullanmıştık , sahada işler değişmişti. Evet Micov kaydırılabilir ama sezon önü planlama yaparken net 4 rotasyonu kurmak bence daha mantıklı ve olması gereken.

Sinan konusunda ben Sinan'ı asla iyi bir savunmacı olarak görmedim hala da görmüyorum . Savunmada belirli artıları var , uzun kollarını çok iyi kullanıyor ve pas kanallarına pres yapıyor. Ancak perdelere bu kadar takılan , perde zamanlamasını ve mesafesini koruyamayan bir Sinan bence çok ciddi defolar oluşturuyor bu anlamda. İyi yönleri var ama kaybettirdikleri de var bence toplumda değer bulduğu kadar savunmacı değil. Topu eline almasa da verimli olabilecek bir oyuncudan savunma ve hücumda topsuz cut'lar beklerim. Sinan tamamıyla bunları karşılamıyor ama yine de bu açıdan eksik değil derim. Topla üretebilen bir oyuncuya dönüşmesi , kaptanlığın verilmesi beni rolünün kaldığı yerden devam edeceği kanısına itiyor.

Shawne Williams bostaymis. Dusunulebilir. Iyice atletik bi takim oluruz.

Benim de ilk aklıma gelen oyuncu o oldu.

Dorell Wright diyeceğim ama ona da gücümüz yetmez sanırım.

Lance Thomas olabilir. NBA FA'larına baktım gözüme iyi gelenler bunlardı. Çok öncelerden Danilo Barthel demiştim ama onunda buy-out'ı var galiba tam bilmiyorum.

İçimden bir ses Brezilyalı bir guard ile anlaşırsak Sırp, şütör bir 4 numaramız olacak diyor ama hayırlısı...

Piyasada bu kadar az oyuncu kalmisken greende problem cikmasi kötü olmus :/ sakatsa hic riske girmeyelim. Cok cektik sakatliklardan. Gerci jawainin domercantin gectigi testlerden nasil gecememis anlamadim :) sanki takima uymayacagi icin birakiliyo gibi geldi bana da. Erceg olsun mu! Ben sahsen istemiyorum yine sutu olan ama defansi da ortalama biri alinabilir. Nbaden kim olabilir bilen arkadaslar bir sey önerirlerse ne iyi olur. Bence bu forum takip ediliyor bir sekilde :)

Benim de ilk aklıma gelen oyuncu o oldu.

Dorell Wright diyeceğim ama ona da gücümüz yetmez sanırım.

Lance Thomas olabilir. NBA FA'larına baktım gözüme iyi gelenler bunlardı. Çok öncelerden Danilo Barthel demiştim ama onunda buy-out'ı var galiba tam bilmiyorum.

Dorrell Wright direk 3 numaradır fizik olarak 4 numarada oynayamaz.

Lance Thomas ise çok beğendiğim bir oyuncu ama New York ile sözleşme imzaladı 1 yıllık.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jawai'nin ve Songaila'nın geçtiği testlerden ciddi bir rahatsızlığı ya da sakatlığı bulunmayan Green'in geçememesinin 2 nedeni vardır ya kulüp daha iyi bir oyuncu bulduğu için çıkıyor ya da gerçekten teknik kadro sakatlıklardan ders almış en ufak bir riski bile kabul etmiyor.

Henüz sözleşme fesih boyutuna gelinmemiş 10 günlük bir tedavi varmış. Ben Green'in kaldığı takdirde çok faydalı olacağına inanıyorum

Volgorad Jordan Hamiltonu da almış .

Erceg'in Kenan Bajramovic,Mc Cauley ve tüm Euroleague 4 numaralarına karşı rezil olduğunu da unutmamak gerek yorum yaparken
En iyi oynadığı Kızılyıldız maçında bile Mitrovic onun savunmasında 30 sayı atmıştı.En iyi günü bile nötrdü bana kalırsa.Balık hafızalı olmaya gerek yok

Örnek doğru değil bence, öyle bakıcak olursak Mitrovic top16 da kazandığımız maçta da Erceg tarafından savunuldu 28 dakikada 4 sayı attı. Dakikalarda önemli burada kim ne kadar sahada kalıyor kim kime ne kadar güveniyor gibi

Getirebiliyorsak Shawne Williams'i getirelim olmazsa Erceg'ten baska adam akilli alternatif yok...

Zaman ve piyasa cok dar esas problem o...

Umarım Green'de hiçbir sorun yoktur ve çıkıp oyununu oynar.

Bence Green, Jawad Williams' ın bi tık üstü bi oyuncu cok bisey yapamayacak.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Green haberi doğru arkadaşlar, çok büyük ihtimalle serbest kalacak.

Green haberi doğruysa yapacak bişey yok sevdiğim tarz bi oyuncuydu ama belki yarısaha hucumunda etkisi azalırdı yerine kimi koycağımız önemli içeriyi kapatan uzunlar olduguna göre ona göre seçim yapmalıyız seçenek az olsa da hala takım bulamayan kaliteli aklıma gelen Pfler bunlar.

Micheal Beasley:Biraz sorunlu bi eleman olsa da yeteneklerine kuşku yok .O atletiklik Avrupa seviyesinde çok farkeder şutu da var sorunlu kimliğini Ergin Hocayla avantaja çevirebiliriz.

Shawne Williams:Değişik bi elaman bikaç pozisyonu birden oynuyabiliyor.Atletik yetenekleri üst düzey ,top hakimiyeti iyi,üçlükte atıyor Avrupa da o da fark yaratır.

Austin Daye:Biraz Ergec gibi oyun tarzı tabi ondan daha hareketli ,atlet,üçlükleri çok can yakıcı, şutu çok temiz sadece istikrar sorunu var.Nbade 3lükle beslenen 4 numara Avrupada herzaman tutarç

Green haberi doğruysa yapacak bişey yok sevdiğim tarz bi oyuncuydu ama belki yarısaha hucumunda etkisi azalırdı yerine kimi koycağımız önemli içeriyi kapatan uzunlar olduguna göre ona göre seçim yapmalıyız seçenek az olsa da hala takım bulamayan kaliteli aklıma gelen Pfler bunlar.

Micheal Beasley:Biraz sorunlu bi eleman olsa da yeteneklerine kuşku yok .O atletiklik Avrupa seviyesinde çok farkeder şutu da var sorunlu kimliğini Ergin Hocayla avantaja çevirebiliriz.

Shawne Williams:Değişik bi elaman bikaç pozisyonu birden oynuyabiliyor.Atletik yetenekleri üst düzey ,top hakimiyeti iyi,üçlükte atıyor Avrupa da o da fark yaratır.

Austin Daye:Biraz Ergec gibi oyun tarzı tabi ondan daha hareketli ,atlet,üçlükleri çok can yakıcı, şutu çok temiz sadece istikrar sorunu var.Nbade 3lükle beslenen 4 numara Avrupada herzaman tutarç

Beasley buralara düşmez

Bouruisis imzaladi mi? 4 olarak onu düsünsek nasil olur? Size olarak daha cok 5 gibi ama sutu var 4 de oynar gibi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri