Yeni yapılanma üzerinde Huertas'ın olacağını varsayarsak
2 problemden bahsetmiştim :
1- Birincisi Huertas da gelirse Huertas,Sinan,Schilb,Micov gibi top kullanmayı seven , topu eline aldığında verimi artan oyuncuların olacak olmasından dolayı Micov-Schilb ikilisinden birisi yerine daha topsuz oyunda etkili , aynı zamanda perde kullanan bir şutör alınması gerekliliğiydi. Avrupa'nın bence en iyi perde yapan 3-5 uzunundan birisi Dorsey. Topu elinde istemeyip perde kullanan şutör 2-3 numara skor gücüne katkı sağlayacağı gibi rollerin daha belirgin olmasını da sağlayacaktı. Perdeden çıkıp şut veya penetre silahıyla pozisyon sayımızı ve üretkenliğimizi artırma şansımız olacaktı. Huertas da gelirse Schilb-Micov arasındaki görev paylaşımına biraz soru işareti koymaktan kendimi alamıyorum.
2- 4 numaranın düşük tempo yarısaha hücumu ikili oyun temelli şablondaki misyonu ve rotasyon kısıtlılığı dolayısıyla uzun dakikalar sahada kalabilmesiydi. Yine olası Huertas transferinden bahsediyorum Avrupa'nın en elit pasörlerinden birisini lider yaptığınız takdirde yukarıda bahsettiğim
"sharpshooter 2 " tiplemesi gibi P&P oyunlarını standart üstü yapabilen ve guard'ın penetre yönlerine göre yay gerisinde doğru pozisyon alan bir 4 numara gerekiyordu. Caleb Green hakkında çokça bahsetmiştim köşe yazısında.
Caleb Green 2 şey ister ;
- Koşan, yüksek tempo basketbolu oynayan ve bu yüksek tempoda serbest hareket edip erken pozisyon alarak geçiş hücumlarında aktif rol alan bir profil.
-Sete set kaldığınızda potaya yüzü dönük pozisyon isteyen , topu eline isteyen ve zaman zaman bireysel oynayabileceği bir profil.
Bahsettiğim bu 2 şartı Green'e verirseniz maksimum , bir tanesini verirseniz standart üzeri katkı alırsınız. Düşük tempo yarısaha hücumu oynayacağımız varsayarsak 1.profil devre dışı kalıyor. 2.profil sıkça bahsettiğim
" törpülenmiş serbestlik" durumu. Bunu sağlarsak başarılı olabileceğinden bahsetmiştim , şöyle söyleyeyim evet Green Malaga'da P&P oyunlarına ve yay gerisinden 3 sayı kovalama sanatına biraz alıştı fakat bu üst seviye değil gayet ortalama düzeyde oldu. Yani bunun yanında ekstra olarak ona pozisyon hazırlayıp topu teslim edersek standart üzeri katkı alırız fakat top kullanmayı seven ve üreten bu kadar fazla oyuncu varken bizim aradığımız özellik tam olarak bu değildi . Yani Green'e mevcut düzende olası Huertas hamlesinden sonra "törpülenmiş serbestlik" kavramını vermeyip onu Malaga senesindeki gibi kullanacaktık zira rol paylaşımı ve top paylaşımı bunu gerektiriyor.
Sözün özü buradan hücum düzenimize uygun bir oyuncu çıkarırsak kafamdaki en büyük soru işaretini atmış olacağım . Çünkü bu düzenin işlemesi ve yardım savunmalarının önüne geçip daha geniş bir alan elde etmek için 4 numara katkısı sanılandan çok daha fazla.
Spacing spacing spacing.... Diğer soru işaretimi de yıl içinde halledecek bence Ergin Hoca