• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Erceg maç kazandırmış. O maçın kazanıp kaybetme çizgisine gelmesine sebeb olan kim acaba =)

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Caleb Green'den vazgeçileceğini düşünmüyorum,söylenenlerin aksine bence iyi planlanmış bir transfer Green,bize sağlayacağı bir çok avantaj var.

Bu transfere bu kadar çok eleştirinin olmasını ve bir an önce gönderelim yerine o gelsin bu gelsin tarzı yorumların hiçbirine katılmıyorum.
 
Bi tane eurocup takimida mi yanasmamis sirp gallinariye ya?

Ercegin yanina Howard'i koy ne yapar ne eder yine o deligi olusturur savunmada, ben istemiyorum arkadas, 2 ucluk az atalim, sinirlerimiz saglam kalsin.
 
Öncelikle haberin doğru olup olmadığını öğrenelim bana göre de doğru değil gibi. Olurda Green den çıkarsak alternatifin ben lampe yada amerikadan bir oyuncu olacağı kanaatindeyim. Bu sene ben daha iyi savunma yapan bir takım görmek isterim bu yüzden erceg benim adıma en son sıralarda olmalı. Hem bütçe olarak da Green den fazla ücret çok ödeyemeyiz gibi
 
Benim için Green>Erceg.
Umarım Green ile ilgili böyle bir sorun yoktur.
 
Green daha atletik ve savunması daha iyi bir oyuncu umarım sakatlığı yoktur. Para olsaydi Artesti alırdık of of
 
Ben Erceğide lampeyide istemiyorum Ama hoca şutu olan bir 4 numara alıcak büyük bir ihtimalle Arkadaşlar yolu bize düşücek savunması iyi ve şutu olan bir 4 numara hiç mi yok????
 
Schilb, Green, Dorsey, Lasme... hocanın bu sene atlet oyuncular görmek istediğini anladık sanırım. Erceg e geri dönüş yapacağını sanmıyorum.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Hoca BJKnin başında iken Lafayette'nin sağlık kontRolünden geçememe vakası olmuştu sanırım sonra oyuncu başka takımda oynayabilmişti mesela hafızam yanıltmıyorsa
 
Boşta olup bize gelebilecek 4 numaralar kimler acaba? Bilen arkadaşlar yazabilir mi?

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Caleb Green'den çok büyük ihtimalle vazgeçti Ergin hoca. Muhtemelen bunun PG transferiyle de ilgisi var. Ben Huertas'ın geleceğini düşünüyorum. Huertas gibi üst düzey bir first-pass ve yarı saha uzmanı guard ile daha çok isolation üzerinden sayı bulan Green'i uygun bulmadı Ataman. Çünkü Lasme ve Dorsey'in yanına set hücumunu bilen skorer bir uzun gerekiyor.

Şimdi burada kim olur veya kim olmalı sorusuna ben şöyle yaklaşıyorum: Bourousis > Lampe > Erceg

Bourousis hem Lasme ile aynı anda oynayabilir, hem de Dorsey ile. Keza Lampe'de her iki uzunla da aynı anda oynayabilir. Ben Galatasaray için 100%'ünü veren bir Bourousis'in harika bir transfer olacağını düşünüyorum. Halâ Avrupa'nın elit uzunlarından biridir Yunan uzun. Diğer yandan Lampe'nin de kesinlikle çöp bir oyuncu olmadığını düşünüyorum. Özellikle Eurocup seviyesinde fark yaratır.
 
Yeni yapılanma üzerinde Huertas'ın olacağını varsayarsak 2 problemden bahsetmiştim :

1- Birincisi Huertas da gelirse Huertas,Sinan,Schilb,Micov gibi top kullanmayı seven , topu eline aldığında verimi artan oyuncuların olacak olmasından dolayı Micov-Schilb ikilisinden birisi yerine daha topsuz oyunda etkili , aynı zamanda perde kullanan bir şutör alınması gerekliliğiydi. Avrupa'nın bence en iyi perde yapan 3-5 uzunundan birisi Dorsey. Topu elinde istemeyip perde kullanan şutör 2-3 numara skor gücüne katkı sağlayacağı gibi rollerin daha belirgin olmasını da sağlayacaktı. Perdeden çıkıp şut veya penetre silahıyla pozisyon sayımızı ve üretkenliğimizi artırma şansımız olacaktı. Huertas da gelirse Schilb-Micov arasındaki görev paylaşımına biraz soru işareti koymaktan kendimi alamıyorum.

2- 4 numaranın düşük tempo yarısaha hücumu ikili oyun temelli şablondaki misyonu ve rotasyon kısıtlılığı dolayısıyla uzun dakikalar sahada kalabilmesiydi. Yine olası Huertas transferinden bahsediyorum Avrupa'nın en elit pasörlerinden birisini lider yaptığınız takdirde yukarıda bahsettiğim "sharpshooter 2 " tiplemesi gibi P&P oyunlarını standart üstü yapabilen ve guard'ın penetre yönlerine göre yay gerisinde doğru pozisyon alan bir 4 numara gerekiyordu. Caleb Green hakkında çokça bahsetmiştim köşe yazısında. Caleb Green 2 şey ister ;

- Koşan, yüksek tempo basketbolu oynayan ve bu yüksek tempoda serbest hareket edip erken pozisyon alarak geçiş hücumlarında aktif rol alan bir profil.
-Sete set kaldığınızda potaya yüzü dönük pozisyon isteyen , topu eline isteyen ve zaman zaman bireysel oynayabileceği bir profil.

Bahsettiğim bu 2 şartı Green'e verirseniz maksimum , bir tanesini verirseniz standart üzeri katkı alırsınız. Düşük tempo yarısaha hücumu oynayacağımız varsayarsak 1.profil devre dışı kalıyor. 2.profil sıkça bahsettiğim " törpülenmiş serbestlik" durumu. Bunu sağlarsak başarılı olabileceğinden bahsetmiştim , şöyle söyleyeyim evet Green Malaga'da P&P oyunlarına ve yay gerisinden 3 sayı kovalama sanatına biraz alıştı fakat bu üst seviye değil gayet ortalama düzeyde oldu. Yani bunun yanında ekstra olarak ona pozisyon hazırlayıp topu teslim edersek standart üzeri katkı alırız fakat top kullanmayı seven ve üreten bu kadar fazla oyuncu varken bizim aradığımız özellik tam olarak bu değildi . Yani Green'e mevcut düzende olası Huertas hamlesinden sonra "törpülenmiş serbestlik" kavramını vermeyip onu Malaga senesindeki gibi kullanacaktık zira rol paylaşımı ve top paylaşımı bunu gerektiriyor.

Sözün özü buradan hücum düzenimize uygun bir oyuncu çıkarırsak kafamdaki en büyük soru işaretini atmış olacağım . Çünkü bu düzenin işlemesi ve yardım savunmalarının önüne geçip daha geniş bir alan elde etmek için 4 numara katkısı sanılandan çok daha fazla. Spacing spacing spacing.... Diğer soru işaretimi de yıl içinde halledecek bence Ergin Hoca :)
 
Macvan bir takımla anlastımı?


Savanovic`in durum nedir.

Jeff Brooks ?
 
Bourousis geldiğini dusunsenize çıldırırsın

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Ntvspor gece haberlerine göre Lampe BJK ile anlaşmış
Eğer doğruysa çok iyi transfer
 
Ntvspor gece haberlerine göre Lampe BJK ile anlaşmış
Eğer doğruysa çok iyi transfer

Aksine atlet , çember savunucusu bir uzun almaları gerekirdi. 4.5 profilindeki oyuncu haklarını Hamilton'dan yana kullanmışken bir de Lampe onları savunma ve enerji anlamında çok zorlayacak. 4 numarada da Murphy olduğunu düşünürsek son yıllardaki en yumuşak pota altı rotasyonlarından birisi olacak belki de. Avantajları tabi ki olur ama kırılma anları karar anları hep sıkıntıya girer.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst