• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İşin özeti bu. Aysal milyonlarca borç bıraktı. Ancak kulüp tarihinde, bir çok branşta, görülmemiş yada ender görülen başarılara imza attı.

Borç bırakmayabilirdi. Ancak biz de akmayan, kokmayan takım kimliğimizi sürdürürdük.Tercihe kalmış

Ben yine de Ünal Aysal ı ibra ettim kendi kendime :)

Ben yine de Ünal Aysal ı ibra ettim kendi kendime :)
Abi akmayan kokmayan falan diyorsuunuz anlamıyorum. Anlamsız para harcamaları yapıldı ve bunların başarıya katkısı sıfırdı. Tamam çok başarılı falan da harcadı harcamasaydı bunlar olmazdı denecek durumun çok ötesindeyiz. Yahu ürün satarak nasıl zarar ettiğimizi açıklasın önce bilen biri anlatsın.

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ünal Aysalı eleştirmek Dursun Özbek çok iyi demek değil o ondan iyi veya kötü diye hatalarını da mı söylemeyelim.

Bu taraftara Dursun Özbek layık, Özhan Canaydın layık, Adnan Polat layık. Ünal Aysal sırf şikecilere dik durduğu, hükümete ezilmediği, kimseye biat etmediği için desteklenmesi lazım ama nerde.

Ünal Aysal varken takım Euroleague deplasmına gitmiyordu az daha denmiş. Sonuç olarak gitmiş mi gitmiş. Top 8'e kalmış mı kalmış. Sonra gelenler götürememiş, oyuncular kaçmış buna da sebep Aysal'ın parayı harcayıp ekonomiyi batırması gösterilmiş. Adam geldiğinde kulübün kasası külçe altın doluydu sanki. Bunlara rağmen dışardan ekonomik sıkıntıları çözmesi lazımdı.

Borçların tek suçlusu Aysal denmiş. Adnan Polat para yok diye tvlerde bağış topluyordu, bunları nasıl unutup, tüm borçların sorumlusu Aysal'mış deniyor. Bildim bileli borç içinde kulüp.

Tüm branşlardaki oyuncu kalitesi değişiminden, başarılardan uzun uzun bahsetmeye lüzum duymuyorum, malumunuz. Hataları elbette olmuştur. Uzatmaya gerek yok Ünal Aysal genel kurula anlatmış. https://www.youtube.com/watch?v=Eu9B0polR4Y

İşin özeti bu. Aysal milyonlarca borç bıraktı. Ancak kulüp tarihinde, bir çok branşta, görülmemiş yada ender görülen başarılara imza attı.

Borç bırakmayabilirdi. Ancak biz de akmayan, kokmayan takım kimliğimizi sürdürürdük.Tercihe kalmış

Cok ozur dilerim ama boyle bir mantik olurmu, koca Galatasaray sanki Aysal dan once hic yoktu bi anda ortaya cikti. Neyse cok geriye gitmeye gerek yok zaten yakin zamanda basketbol subesini ayaga kaldiran kisi Unal Aysal deil Adnan Polat yonetiminden Hakan Ustunber'dir. Seneler sonra ilk final o donem geldi. Cafe crown sonrasi medical park ile senelik bes milyin usd lik anlasma Ustunberk zamaninda imzalandi. Kadin takimi tekradan ayaga kalkti. Final sonrasi erkek takimi euroleague on elemesini gecti.

Unal Aysal ise biten sponsorluk sonrasi hic birsey yaratamadi, Galatasaray'i yari yolda birakmistit, oyunculara yalan soyledi. Galatasaray ne ilk nede son defa sampiyon olmadi ama gecen sene basketbol subesinde yasinan rezalet sanli tarihimize hic yakismadi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tüm borçları Aysal yapmadı tabiki ama Aysal döneminde 2.yönetimle beraber kulüp soyuldu abi resmen. Şikecilere dik durmak vs. şunu iyi yaptı diye niye ben Aysalın yaptıklarını unutayım. Şikecilere karşı dik durmak marifetse sokaktan bir taraftar başkan olsun o da dik durur. Ya da başka bir liseli kimse artık. Yahu Adnan Polatı bu taraftar teneke bağlayıp yolladı sanki hepsini destekledik bir Aysalı eleştiriyoruz el insaf

Cok ozur dilerim ama boyle bir mantik olurmu, koca Galatasaray sanki Aysal dan once hic yoktu bi anda ortaya cikti. Neyse cok geriye gitmeye gerek yok zaten yakin zamanda basketbol subesini ayaga kaldiran kisi Unal Aysal deil Adnan Polat yonetiminden Hakan Ustunber'dir. Seneler sonra ilk final o donem geldi. Cafe crown sonrasi medical park ile senelik bes milyin usd lik anlasma Ustunberk zamaninda imzalandi. Kadin takimi tekradan ayaga kalkti. Final sonrasi erkek takimi euroleague on elemesini gecti.

Unal Aysal ise biten sponsorluk sonrasi hic birsey yaratamadi, Galatasaray'i yari yolda birakmistit, oyunculara yalan soyledi. Galatasaray ne ilk nede son defa sampiyon olmadi ama gecen sene basketbol subesinde yasinan rezalet sanli tarihimize hic yakismadi.

Birincisi Ünal Aysal'ın gitmesinin en önemli sebebi Galatasaray'ın başındaki İnan Kıraç ve liseli tayfasıdır. Adamın arkasında camiadan kimse durmadı. Aysal'da bırakınca haliyle kaçtı dendi.

İkncsi Aysal'dan önceki 25 yılda, şampiyonluk ya da Euroleague'de final eight vardı da ben mi hatırlamıyorum? Bayanlar Euroleague şampiyonluğu var mıydı, belki ben bilmiyorumdur

Peki hep Aysal'ın sonrası konuşuşuyor da Aysal'ın öncesi neydi? Adnan Polat döneminde futbol takımı ligde hangi noktadaydı? Aysal gelişiyle birlikte, son 30 yılın en kötü Galatasaray'ı bir anda ayağa kalktı.Polat'ın çöp dolu takımı baştan aşağı yenilendi, takım üst üste 2 şampiyonluk aldı, şampiyonlar liginde çeyrek final oynadı, dünya yıldızları takıma geldi.Hala da futbol takımında 2-3 tane yıldız kaldıysa onlar da Aysal'ın transferi.

Basketbolda da Mahmuti'yi gönderip Ataman'ı getirdi ki bu hamlenin ekmeğini hala yiyoruz. Bu arada basketbol için ''şanlı tarihimiz'' ifadesi gerçeklikten uzak, populist bir ifadedir.25 yılda 1 kez şampiyon olmuşsun ( o da Aysal dönemi ), Euroleague'de 3 kere oynamışsın, ne şanlısı ne tarihi.

'' Galatasaray ilk kez şampiyon olmadı, son değildi '' ifadesine gülsem mi, ağlasam mı bilemedim. Bundan önceki şampiyonluk 25 sene önce. Ergin hoca giderse de bir sonraki şampiyonluğun bu bütçelerle yakın zamanda geleceğini sanmıyorum

Aysal'dan önce hiç borcumuz yoktu, milyar euro bütçemiz, her branşta her sene şampiyon olan takımlarımız vardı ya..

Gerçekten bazı zihniyetlere gelir gelmez başkanlık yapmak yerine şikecileri savunmaya soyunan fosil Duygun Yarsuvat ve başarı düşmanı, vizyon özürlü, beceriksiz Dursun Özbek yönetimleri müstahak.

"Aman az olsun, bizim olsun. Gerekirse şampiyon falan olmayalım ama yeter ki harcama yapmayalım" zihniyeti..

Ünal Aysal kötünün iyisiydi.Türkiye standartlarının üstünde bir kulüp başkanı olarak görülmesinin tek sebebi iletişim gücüydü.Yaptığı iyi işleri çok iyi yüceltip, kötü işleri ve kaos durumlarını çok iyi idare ediyordu.Benim gözümde Dursun Özbek'ten daha az yalancı değil.Hele ki bir GS Global yalanını hatırlıyorum, hatırladıkça da gülüyorum :D

"Aday olmayacağım, ama kim aday olursa içlerinden destekleyeceğim bir tanesi muhakkak olacaktır. Galatasaray'dan kopmam mümkün değil. Bu benim gönül bağım. Bu ekibe de tam desteği vereceğim. Ama iyi bir haber vereyim. Benim Galatasaray için gönlümde yatan bambaşka bir proje var. Galatasaray global projesi. Bunu divana getirdim, kimse fazla sorgulamadı. Galatasaray global projesi, Galatasaray marka değerinin Avrupa'da tanınması ve Galatasaray'ın Avrupa'da yaşayabilmesi ve devamlılığını sürdürebilmesi projesidir. Bu projeyi ben A'dan Z'ye kendim sponsor ederek, masraflarını karşılayarak, kulübümden en ufak bir talepte bulunmadan, bundan sonraki gelecek yönetime hediye hazırlayıp, onlara hediye etmek kararını aldım. İnşallah camiamıza hayırlı olur."

Aysal yönetiminde ortaya atılan borç muhabbeti tamamiyle mevcut yönetimin, kalemşörlerinin medya vasıtasıyla yaptığı bir algı operasyonudur. Arkadaş ben 28 yaşındayım, daha Galatasaray'ın borç batağında olmadığı bir dönem hatırlamıyorum.

Polat döneminde dileniyorduk. Önceki dönemlerde Hakan Şükür, Galatasaray kariyerinde çok defa paraların ödenmediğini, personelin ve genç oyuncuların paralarını kendi ceplerinden karşıladıklarını defalarca kez söyledi.

Medyada öyle bir algı oluşturuldu ki sanki Galatasaray ekonomisiyle Bayern Münich ile yarışır haldeydi de Aysal geldi, takım borç batağına girdi.Aynı algıyı zamanında Canaydın yapmıştı. Süren ve Cansun döneminde borçlar çok artmış falan filan. İyi o zaman borç yapmayıp UEFA şampiyonu da olmasaydık.

Burası Galatasaray camiası beyler. Burada liseli hegemonyası var. Bu liseliler herhangi bir başkan sivrildiği zaman direk aşağı indirirler. Medya vasıtasıyla bu adamları, taraftarın önüne atarlar.Yemeyin artık bunları

Bence Aysal Galatasaray tarihinin en başarılı başkanlarından bir tanesi bunda kimsenin şüphesi yoktur diye düşünüyorum. Ama özellikle yönetimini değiştikten sonra büyük kayıplar oldu. Futbolda bir devre arası transferi resmen soygundu. Hem basketbolda hem futbolda çok önemli başarılar yakaladı çok doğru işler yaptı ama hata da yaptı. Aysal kusursuz demek de doğru değil. Zaten kimse aysal ın başarısını eleştirmez. Ama bırakıp gitmesi de taraftarda kırgınlık yarattı. Onunda bir çok sözü vardı Gs tv ile ilgili salonla çatıyla ilgili onlar olmadı ama başarı sözü vardı fazlasıyla tuttu

Birincisi Ünal Aysal'ın gitmesinin en önemli sebebi Galatasaray'ın başındaki İnan Kıraç ve liseli tayfasıdır. Adamın arkasında camiadan kimse durmadı. Aysal'da bırakınca haliyle kaçtı dendi.

İkncsi Aysal'dan önceki 25 yılda, şampiyonluk ya da Euroleague'de final eight vardı da ben mi hatırlamıyorum? Bayanlar Euroleague şampiyonluğu var mıydı, belki ben bilmiyorumdur

Peki hep Aysal'ın sonrası konuşuşuyor da Aysal'ın öncesi neydi? Adnan Polat döneminde futbol takımı ligde hangi noktadaydı? Aysal gelişiyle birlikte, son 30 yılın en kötü Galatasaray'ı bir anda ayağa kalktı.Polat'ın çöp dolu takımı baştan aşağı yenilendi, takım üst üste 2 şampiyonluk aldı, şampiyonlar liginde çeyrek final oynadı, dünya yıldızları takıma geldi.Hala da futbol takımında 2-3 tane yıldız kaldıysa onlar da Aysal'ın transferi.

Basketbolda da Mahmuti'yi gönderip Ataman'ı getirdi ki bu hamlenin ekmeğini hala yiyoruz. Bu arada basketbol için ''şanlı tarihimiz'' ifadesi gerçeklikten uzak, populist bir ifadedir.25 yılda 1 kez şampiyon olmuşsun ( o da Aysal dönemi ), Euroleague'de 3 kere oynamışsın, ne şanlısı ne tarihi.

'' Galatasaray ilk kez şampiyon olmadı, son değildi '' ifadesine gülsem mi, ağlasam mı bilemedim. Bundan önceki şampiyonluk 25 sene önce. Ergin hoca giderse de bir sonraki şampiyonluğun bu bütçelerle yakın zamanda geleceğini sanmıyorum

Altına imzamı atar, her cümlesine katılırım.

Altına imzamı atar, her cümlesine katılırım.

Her başkanın bir katkısı olmuştur. Hataları da olmuştur. Galatasaray kulübünün borcu uzun zamandır var; Ancak 3 aylık yönetim veya bazı arkadaşlara göre 9 aylık yönetime bu kadar yüklenmek bana göre yanlıştır. İyi projeler üretildiğini biliyorum. İnş gerçekleşir. Bu yönetime bıraz zaman vermek gerektiğine inanıyorum.

28 milyon tl eski yıllardan oyuncu alacağı borcu olduğunu ve 13 milyon tl kısmının ödendiğini söyledi başkan.Peki bu borcu bırakan eski yöneticilere ne diyecek acaba bu yönetime laf söyleyen arkadaşlar açıkçası merak ediyorum. Ayrıca bu yönetimin hazırladığı salon projesi ile birlikte devlet karşı yükümlülüklerimiz bitecek ve stadın kulllanım hakkı bize geçecek. Ayrıca basketbol şubemize yüklü bir miktar da ek gelir kapısı olacak.İnş gerçekleşir.

"Dursun ÖZBEK ve yönetimi herhangi birsey sôylüyorsa inanmayıniz!
Eğer yaptigini iddia ettiği seyler var ise daha önce başkası tarafından yapılmiştir.
Sayet yaptıgi seyleri de gözünüzle görurseniz de kusku duyunuz" (bir atasözü. [emoji16])

Basketbolda da Mahmuti'yi gönderip Ataman'ı getirdi ki bu hamlenin ekmeğini hala yiyoruz. Bu arada basketbol için ''şanlı tarihimiz'' ifadesi gerçeklikten uzak, populist bir ifadedir.25 yılda 1 kez şampiyon olmuşsun ( o da Aysal dönemi ), Euroleague'de 3 kere oynamışsın, ne şanlısı ne tarihi

Ya arkadaslar, lutfen bu serhat ulueren tarzi yaklasimlarla olmayan seyleri varmis sanmayin. Simdi ben hem genel kurul uyesiyim hem sizin tabirinizle liseliyim. Ha bu arada Unal Aysal'da liseli unutmadan soyliyeyim.
Ilk olarak bu is Inan Kirac'a kalsa o Aysal'in devam etmesini isterdi ve bunun icin herseyi yapti. Hatta amaci Aysali kendisinden sonra vakif baskani yapmakti. Unal Aysal'in kacma hikayeside divan toplantisinda iki tane pinpon yasli abimiz hafif dozlu elestri yapinca bunu firsat bilip hadi bana eyvallah demesidir. Ama esasen kacma nedeni financial fair play konusundan dolayi oldugunu klube yakin herkes biliyor.

Unal Aysal'in ilk donemi guclu bir yonetim kurulu vardi. O yonetimde Ali Durust bastirmasaydi Fatih Terim yerine Martin Jol veya Gerets'i getirmek istiyordu. O ikisi ile ne yapardik muallakta kalan bir durum. Dahan sonra ilk secilmis olan guclu yonetim ve Terimin de dogru yonlendirilmesi ile iki sene ust uste sampiyonluk geldi. Sampiyonlar liginde ceyrek finalde bu basarilari taclandirdi.

Iste esas hikaye bu noktada basladi, cunku o ilk yonetimde Aysal istedigi gibi at kosturamiyordu. Ilk olarak Abdurrahim Albayrak'i ikinci sampiyonlukta sahaya cikartirmadi. Daha sonra bi anda baskin secim karari alip Ali Durust, Adnan Ozturk gibi guclu isimleri saf disi birakip sadece kendi sozunun gececegi gucsuz bir yonetim kurdu. Bu noktada bu plani ve baskin secimi yukarda bahsettigin bir kisim liseli tayfa ile yapti. O yk ya bakinca zaten kim olduklarini bulursun.

Neyse uzatmadan o bir bucuk senelik donemde futbol takimina bir suru ne idugu belirsiz adam alindi. Isim isim bunlari saymanin alemi yok zaten hepimiz biliyoruz. Bu sezon basi kadrodaki topcu sayisi 46 idi. Hajrovic rezaleti yasandi, kimin nesi oldugu bilinmeyen bir avukat kadin klubu dolandirdi. Sonra alman falan derken birileri bir anda Prandelliyi iteledi bize ve ordan da su anda 5 milyon euro klube zarar yazildi. Yani soyle bi ufak ornek vereyim gecen gun ogrendigim; Umut Gundogan diye bir futbolcu aliniyor buca dan ve bu adamin menajerine tam 600 bin tl vermeyi kabul ediyor klup o zaman.
Simdi bu adam haciz gonderiyor klube alacaklariyla ilgili.

Diger idari rezaletler de girla tabi. Ortalama maaslarin net 5000 bin tl olmasi. Nerdeyse her calisanin altinda lease edilmis bir araba olmasi. Bilanco bile okuyamayan, tek aseti karisinin o donem iktidara yakin gozuken bir akil insan olmasi olan bir kisinin cok yuksek bir maasla CEO olmasi. Ve esas olarak Gs Store da yasanan rezaletler kayip formalar ve yolsuzluklar.

Basketbola gelince; gecen sene yasanan rezaletin bas sorumlusu o takim kurulurken buna ok veren sonra da hadi bana eyvallah deyip kacip giden Aysal'dir. Bakin burda birebir yasanmis bir olayi aktaricam, Aysal basketbol takimlarina Galatasaray Adasinda veda yemegi veriyor ve orda diyor ki: arkadaslar gitmeden butun alacsklarinizi odiyecegim ayrica Erkek Takimina bir Kiz Takimina ise cifte sampiyonluk primini verecegim; diye soz veriyor. Tabi bu sozu tutuyormu hayir. Zaten devaminda sezon boyinca yasananlar ortada. Unal Aysal yalan soyler bu beni irgalamaz ama Galatasaray baskani bu kadar rahat yalan soyleyemez.

Ben mali genel kurulda Aysal'i ibra etmedim. Cunku mali olarak butcede olusmus olan acik onun ve o donem ki yonetiminin sucuydu ve bunu klup deil onlarin ustlenmesi gerekiyordu. Ama gene yukarda bahsi gecen bir kisim liseli tayfa kurtardi beyfediyi ve bu mali yuk gene oldugu gibi Klubun ustune bindi.

Biliyorum cok uzattim ama bu konu acilinca dayanamiyorum, cunku hepimiz Galatasaray liyiz, taraftar olarak takimlarmizin basarili olmasini istiyoruz. Ama bazi degerler basaridan once gelmeli. Ayrica temel dogru atilmaz ise gunluk basarilar daha buyuk cokusleri tetikleyebiliyor. Bana gore Unal Aysal Galatasaray uzerinden kendi reklamini yapmis ve klubun en zor zamaninda sanki hic bir sorumlulugu ve yukumlulugu yokmus gibi kacip gitmistir. Bu kacisi esnasinda da muhtesem bir tiyatro oynamis ve sanki istenmedigi algisi yaratip kendini aklamaya calismistir. O gunleri hatirlayinca, beyfendinin ayagina gitmeyen kalmamisti, ama kendisinin plani coktan yaptigi ve nedenlerinin ne oldugu su anda cok daha rahat anlasiliyor.

Bu basligin konusu olmadigini biliyorum ama bazi seyleri aciklamak istedim. Basinizi agrittiysam affola, bir daha da bu konuda herhangi bir sey yazmayacagimi belirtirim.

Her başkanın bir katkısı olmuştur. Hataları da olmuştur. Galatasaray kulübünün borcu uzun zamandır var; Ancak 3 aylık yönetim veya bazı arkadaşlara göre 9 aylık yönetime bu kadar yüklenmek bana göre yanlıştır. İyi projeler üretildiğini biliyorum. İnş gerçekleşir. Bu yönetime bıraz zaman vermek gerektiğine inanıyorum.

Fikrinize saygı duyuyorum, elbet bildiğiniz şeyler var ki beklenilmesi gerektiğini düşünüyorsunuz.
Ancak size katılmıyorum, taraftara sürekli yalan söyleyen bir başkanın daha fazla kalmaması gerektiği de benim görüşüm. Sayesinde futbol takımıyla ilişkimi kestim, benim gibi bir çok kişinin de kestiği stattaki doluluk oranları ve ligtv satışlarından da anlaşılır bir şeydir. İyi gün taraftarı diyebilirsiniz, biz bu armayı sevdik kişileri değil diyebilirsiniz o da bakış açısıdır ama ben standart bir insanım kimseden eksik veya üstün bir yönüm yok. Spor müsabakalarını izleme sebebim de iş yoğunluğundan uzaklaşmak, kafa dağıtmak, eğlenmektir. Sağolsun Özbek yönetimi sayesinde basketbol hariç 27 yıllık takımımdan komple koptum.

Bize heyecan lazım. Klubün mali yapısı beni çok ilgilendirmiyor. Onu yönetmesi gereken onlar. Gidip bilallere jemlere o paraları vereceklerine aynı parayla 3-4 tane genç siyahi futbolcu alıp da aynı tasarrufu yapabilirlerdi vs vs. Amacım burda futbol tartışmak değil sadece örnek olması açısından verdim.

Hani kadın takımı EL'de şampiyon olurken hiç bir yöneticisinin yanında olmadığı başkan mı? (finale çıkınca büyük zahmet göstererek Lütfü Arıboğan gitmişti).
Kadın takımı başarısı ve Ünal aysal yönetimi yanyana gelince ürperiyorum..

Ya arkadaslar, lutfen bu serhat ulueren tarzi yaklasimlarla olmayan seyleri varmis sanmayin. Simdi ben hem genel kurul uyesiyim hem sizin tabirinizle liseliyim. Ha bu arada Unal Aysal'da liseli unutmadan soyliyeyim.
Ilk olarak bu is Inan Kirac'a kalsa o Aysal'in devam etmesini isterdi ve bunun icin herseyi yapti. Hatta amaci Aysali kendisinden sonra vakif baskani yapmakti. Unal Aysal'in kacma hikayeside divan toplantisinda iki tane pinpon yasli abimiz hafif dozlu elestri yapinca bunu firsat bilip hadi bana eyvallah demesidir. Ama esasen kacma nedeni financial fair play konusundan dolayi oldugunu klube yakin herkes biliyor.

Unal Aysal'in ilk donemi guclu bir yonetim kurulu vardi. O yonetimde Ali Durust bastirmasaydi Fatih Terim yerine Martin Jol veya Gerets'i getirmek istiyordu. O ikisi ile ne yapardik muallakta kalan bir durum. Dahan sonra ilk secilmis olan guclu yonetim ve Terimin de dogru yonlendirilmesi ile iki sene ust uste sampiyonluk geldi. Sampiyonlar liginde ceyrek finalde bu basarilari taclandirdi.

Iste esas hikaye bu noktada basladi, cunku o ilk yonetimde Aysal istedigi gibi at kosturamiyordu. Ilk olarak Abdurrahim Albayrak'i ikinci sampiyonlukta sahaya cikartirmadi. Daha sonra bi anda baskin secim karari alip Ali Durust, Adnan Ozturk gibi guclu isimleri saf disi birakip sadece kendi sozunun gececegi gucsuz bir yonetim kurdu. Bu noktada bu plani ve baskin secimi yukarda bahsettigin bir kisim liseli tayfa ile yapti. O yk ya bakinca zaten kim olduklarini bulursun.

Neyse uzatmadan o bir bucuk senelik donemde futbol takimina bir suru ne idugu belirsiz adam alindi. Isim isim bunlari saymanin alemi yok zaten hepimiz biliyoruz. Bu sezon basi kadrodaki topcu sayisi 46 idi. Hajrovic rezaleti yasandi, kimin nesi oldugu bilinmeyen bir avukat kadin klubu dolandirdi. Sonra alman falan derken birileri bir anda Prandelliyi iteledi bize ve ordan da su anda 5 milyon euro klube zarar yazildi. Yani soyle bi ufak ornek vereyim gecen gun ogrendigim; Umut Gundogan diye bir futbolcu aliniyor buca dan ve bu adamin menajerine tam 600 bin tl vermeyi kabul ediyor klup o zaman.
Simdi bu adam haciz gonderiyor klube alacaklariyla ilgili.

Diger idari rezaletler de girla tabi. Ortalama maaslarin net 5000 bin tl olmasi. Nerdeyse her calisanin altinda lease edilmis bir araba olmasi. Bilanco bile okuyamayan, tek aseti karisinin o donem iktidara yakin gozuken bir akil insan olmasi olan bir kisinin cok yuksek bir maasla CEO olmasi. Ve esas olarak Gs Store da yasanan rezaletler kayip formalar ve yolsuzluklar.

Basketbola gelince; gecen sene yasanan rezaletin bas sorumlusu o takim kurulurken buna ok veren sonra da hadi bana eyvallah deyip kacip giden Aysal'dir. Bakin burda birebir yasanmis bir olayi aktaricam, Aysal basketbol takimlarina Galatasaray Adasinda veda yemegi veriyor ve orda diyor ki: arkadaslar gitmeden butun alacsklarinizi odiyecegim ayrica Erkek Takimina bir Kiz Takimina ise cifte sampiyonluk primini verecegim; diye soz veriyor. Tabi bu sozu tutuyormu hayir. Zaten devaminda sezon boyinca yasananlar ortada. Unal Aysal yalan soyler bu beni irgalamaz ama Galatasaray baskani bu kadar rahat yalan soyleyemez.

Ben mali genel kurulda Aysal'i ibra etmedim. Cunku mali olarak butcede olusmus olan acik onun ve o donem ki yonetiminin sucuydu ve bunu klup deil onlarin ustlenmesi gerekiyordu. Ama gene yukarda bahsi gecen bir kisim liseli tayfa kurtardi beyfediyi ve bu mali yuk gene oldugu gibi Klubun ustune bindi.

Biliyorum cok uzattim ama bu konu acilinca dayanamiyorum, cunku hepimiz Galatasaray liyiz, taraftar olarak takimlarmizin basarili olmasini istiyoruz. Ama bazi degerler basaridan once gelmeli. Ayrica temel dogru atilmaz ise gunluk basarilar daha buyuk cokusleri tetikleyebiliyor. Bana gore Unal Aysal Galatasaray uzerinden kendi reklamini yapmis ve klubun en zor zamaninda sanki hic bir sorumlulugu ve yukumlulugu yokmus gibi kacip gitmistir. Bu kacisi esnasinda da muhtesem bir tiyatro oynamis ve sanki istenmedigi algisi yaratip kendini aklamaya calismistir. O gunleri hatirlayinca, beyfendinin ayagina gitmeyen kalmamisti, ama kendisinin plani coktan yaptigi ve nedenlerinin ne oldugu su anda cok daha rahat anlasiliyor.

Bu basligin konusu olmadigini biliyorum ama bazi seyleri aciklamak istedim. Basinizi agrittiysam affola, bir daha da bu konuda herhangi bir sey yazmayacagimi belirtirim.

Ünal Aysal için Galatasaray başkanının bu kadar rahat yalan söylememesi gerektiğini söylüyorsunuz. Dursun Özbek'in 3 ayda atmadığı yalan kalmadı. Hala da atıyor.Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst küstürüldü diyorsunuz. Son kazanılan şampiyonlukta Dursun Özbek sahnedeyken Ali ve Abdurrahman bey neredeydiler ? Herhalde Ünal Aysal sahneye çıkmalarının önüne geçti. Bildiklerinizi teferruatlı bir şekilde yazmışısınız ama anlamadığınız nokta şu:

Hiçbir Galatasaray başkanı, sütten çıkmış ak kaşık değil, hepsinin idari hataları oldu.Zaten bu idari hatalar sonucunda kulübün borcu yüzlerce milyon doları buldu. Ama en azından Aysal ve Süren gibi başkanlar bu borcu oluştururken sportif karşılıklarını da aldılar. Aysal döneminde elli tane oyuncu transfer edildiyse kazanılan sportif başarılarla da gelirler de arttı. En azından borç yapıldıysa diğerleri gibi haybeye yapmadılar.

Finansal fair play olayına hiç takılmayın, aşılayacak bir sorun değil. Siz Sow'un ya da Atınç'ın gerçekten o paralara transfer olduğunu mu düşünüyorsunuz ? İkili ilişkilerinizi kullanarak bulursunuz bir kulüp başkanı, gözden çıkardığınız bir oyuncuyu oraya gönderirsiniz. Sonra cebinizden o transferin parasını kulübe aktarırsınız. Böylece kulübe legal para girişi olur. Size gelen sponsorlarla görüşürsünüz, adamlar 5 veriyorsa cebinizden de 5 koyar anlaşmayı 10 yapar, yine kulübe giren para miktarını artırırsınız. Hiç olmadı gidersiniz storlara, elde kalan ürünleri satın alırsınız. Aysal gibi biri için ffp aşılmayacak bir sorun değildi.Yeterli desteği görse kılıfına uydurur, bu sorunu aşardı.

Bir tarafta Moratti ile iş yemeği yiyip 5 dakikada Sneijder'i bağlayan Aysal, diğer tarafta Dursun Özbek. Galatasaray'ı bitik halden alıp basketbolda tarihi başarılara imza atan, futbolda yeniden marka haline getiren Aysal'a bu kadar eleştiri yapıp Dursun Özbek'i daha az eleştiriyorsunuz ya size diyecek kelam bulamıyorum

ünal aysalın şansı ergin atamandır, tıpkı futbolda fatih terimin olması gibi. fatih terim misal harcadığı parayı direkt kazandırıyordu zaten şampiyonlar liginde. ergin ataman da şampiyon beşiktaş takımını alıp bir de bizde şampiyon yapmıştır bu kadar net. ama eyvallah yaptı transfer aysal. zaten başlangıç olarak aysal harikaydı. bi tarafta ergin ataman bi tarafta ekrem memnun. transferler yapılıyor vs. derken olay futbolda patladı, fatih terimle ego savaşı derken iki italyan sıçtı kulübün içine. o sene de basketbolda ergin ataman saçma sapan transferlerle, iğrenç bir kadroyla çıktı. sonrasında futbolda bozulan mali durum direkt basketbola yansıtıldı. bir suçlu varsa ünal aysal ve dolaylı yoldan fatih terimdir.

dursun özbeğin başarısı değildir misal bu kadro. çok net ergin atamanın başarısıdır.

arkadaşlar tek çare basketbolun tamamen ayrılması ve galatasaray basketbol olarak kendi değerleriyle bütçe planlaması yapmasıdır.yoksa iki yıl ekonomik olarak iyi beş yıl kötü şekliyle devam eder.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri