2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
NBDL'den Toure Murry, Deandre Liggins, Terry Rozier, Errick Green bence çok daha katkı verebilecek farklı tiplerde oyuncular. Eğer hala vaktimiz varsa Jerrells yerine bunlardan birini düşünsek ham daha ucuz hem de daha garantili olur.

Quinn Cook'u bu yıl 5-6 kez izlemiştim Canton Charge'da. Duke mezunu oldukça oturaklı bir oyuncu ki Avrupa basketboluna uyumu D-League piyasasındaki diğer guardlara göre bir tık daha rahat ve verimli olurdu. Kendisi ve liderlik meziyetleri hakkında çok değerli yorumlar da mevcut. Saha görüşü çok çok iyi olmasa da "pocket pas"larında ( Mehmet Beygirci ağzıma doladı kendisi çok sık kullanır pocket pass'ı :) ) baya başarılıydı ve Lasme ve Dorsey'i potaya sokardı birçok kez, bu bağlamda taraftarın "hah ya,sonunda uzunlara P&R oynatabilecek bir guard geldi" şeklinde olumlu reaksiyonuna şahit olurduk.

Bahsettiğiniz oyuncular da son derece yerinde.DeAndre Liggins 2-3 oynuyor bizim şu andaki major ihtiyacımız değil kendisi ama buralarda fark yaratır. Errick Green , Siena performansı dolayısıyla kafalarda hani biraz soru işareti oluşturabilir gayet doğal olarak ama bu yıl çok formda. Yalnız Green'i almak McCollum'u taca çıkartmak anlamına gelirdi ki rol çalardı.Yani McCollum'a göre bariz üstünlük sağlar mıydı emin değilim. Toure Murry'nin geçtiğimiz günlerde 10 günlük kontrat alacağı söyleniyordu sanırım olmadı. Onun da devamlılık problemi var ama her türlü olurdu şu dönemde. Çok iyi bir tamamlayıcı ğarça,ideal combo. Terry Rozier'in yüklü kontratı var şu dönemde onu getirmek imkansız.

''birçok oyuncudan red yanıtı alan Galatasaray...'' diye bir yer var twitte. Jerrells topla dans eden bir oyuncu, messivari rahat adam geçebiliyor, isterse bi şekilde şutunu yaratıyor atamazsa crossoverla dribblingle çembere rahat uzanıyor. Şutu vardır, savunması da iyidir... Tabi sağlık durumu olumsuz DEĞİLSE .. Geçen sene ki berbat sezonda da yazmıştım Jerrells fena olmaz diye.

Piyasa bu çünku. P.Young 6x30=180 bin dolara oynadı. Dleaguede bu parayi nerdeyse tam sezonda alıyorlar. Wilbekin de 175 bin dolara oynuyor.

İyi de adam gelmek isterse alırsın. Piyasa bu diye kendi çapında yorumla iş olmuyor ki. Ayrıca adam 200 bin kazansa bile avrupaya gelmek için 500 bin isteyebilir pekala. Kıta değiştirmek ülke değiştirmek herkes için aynı önemde zorlukta değil. Gros gros anacığı olmadan oynayamıyo mesela :)

Biraz kariyer kıyası aynı yaşta Jerells ve McCollum

McCollum: koleji Goshen(hiç duymadım),oynadığı takımlar Elitzur Netanya,Hapoel Kfar Saba, Apollon Patras,Panionios
Kazandığı herhangi bir kupa, şampiyonluk yok

Jerells:Koleji Baylor,oynadığı takımlar Partizan,Ülker,Milano,Kazan
Kazandığı kupalar:İtalya Şampiyonluğu,Adriyatik şampiyonluğu,Sırbistan şampiyonluğu

Dışarıdan tarafsız bakan birinin alttakini seçeceği aşikar.Adil bir değerlendirme için önce bir kendi elimizdekinin dünya piyasasında ne ettiğinin iyice farkına varmak gerek

McCollum dünya basketbolu için hiçbir şey ifade etmeyen bir isim ne yazık ki.Kötü bir kolejden mezun olup herhangi kaliteli bir takımda oynamamış,kariyerinde değerli bir maçta parkede bile bulunmamış bir isim.Playoff maçı bile yok bizden evvel muhtemelen değil final serisi falan

McCollum ,Sinan-Schilb-Micov liderliğini kabullendi ve iyi niyetli biçimde sistemi bozmadan katkı vermeye çalışıyor. İstatistiklerinin yanıltıcı olduğu konusunda hemfikirim yalnız McCollum bireysel olarak hafif savruk olsa da sisteme çomak sokmuyor. Curtis Jerrells topu domine etmeyi seven ve saçma sapan tercihlerde bulunabilen bir oyuncu. Gelir en kritik yerde maç alır sonra onun diyetini ödetir herkesin hevesi kalır. McCollum yapamayacağı işlerin farkında ve sistemi sekteye uğratmıyor.

McCollum-Jerrels değerlendirmesini bu şekilde kariyerler üzerinden yapmak bana göre hiç sağlıklı değil. Eldeki malzemeyi ve uygulanan sistemi de işin içine dahil etmek gerek. McCollum için istatistik şarlatanı diyip Jerrells'ın sisteme uyumuna bakmadan kariyerine dair yazılı kaynaklara bakmak da mantıklı değil bence. Benim de beklentilerimin altında kaldı McCollum ve onu 7.yabancıya çıkaracak guardı almak benim açımdan hiçbir sorun teşkil etmezdi. Ama Dünya basketbolu için birşey ifade etmeyen bir isim tanımlası ve her konuda olayın McCollum'a gelmesine pek bir anlam yükleyemiyorum.

Haklısınız, başka bir Eurocup takımından oyuncu sadece ilk tur sonu ile ikinci turun başı arasındaki sürede kaydedilebiliyormuş. Twitter kullanan varsa bunu İsmail Şenol'a yazarsa çok iyi olur hocayla muhabbetinin olduğunu biliyoruz.

Ne olursa olsun ezeli rakibimiz basketbola amatör şubelere bu kadar yatırım yapıp , istediği oyuncuyu alabiliyorken , en iyi koçlardan birini takımlarının başına getirmiş durumdayken , nba standartlarında bir salonları varken ,geçen sene f-4 yapmışken , bizim şubenin bu kadar köşeye atılmış 200 bin dolar bile zor verecek durumda olması çok acı .
Sezon benim için ne yazık ki bitti , Jerells gibi bir adamı alarak zaten nasıl bir yapılanmada olduğumuzu gösterdik . Takımdan da başarı beklemek bir hayli zor. Ergin Ataman ' ın da bu yılki ve geçen seneki transfer yapılanmasını gördükten sonra takımda da sezon sonu kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Ne olursa olsun para az da olsa Patric hariç yaptığı transferler berbat.

İyi de adam gelmek isterse alırsın. Piyasa bu diye kendi çapında yorumla iş olmuyor ki. Ayrıca adam 200 bin kazansa bile avrupaya gelmek için 500 bin isteyebilir pekala. Kıta değiştirmek ülke değiştirmek herkes için aynı önemde zorlukta değil. Gros gros anacığı olmadan oynayamıyo mesela :)

Bu soylediginiz 2x2=5 cikmasi gibi bir olay bunca yildir avrupa ve kita otesi basketbolu takip ederim kapiyi 500den acan amerikali gormedim. Suan, EC'nin en iyi 4 numaralarindan biri olan Victor Rudd 200 bin dolara oynuyor.

David Pick @IAmDPick
Source: Maccabi has offered free-agent veteran Zoran Erceg a deal for the season.

David Pick @IAmDPick
Nick Lotsos, agent for Zoran Erceg, said Maccabi offer failed to materialize into deal.

David Pick @IAmDPick
Zan Tabak told me on Joey Dorsey and Zoran Erceg: "We offered both, but couldn't reach an agreement."

Galatasaray Odeabank’ta forma giyen ancak kulübüyle birtakım sorunlar yaşayan pivot oyuncu Joey Dorsey’nin takımdan ayrılacağı söylentileri çıkmıştı.

Amerikalı oyuncunun Maccabi Fox Tel Aviv ile anlaşacağına dair haberler ortada dönerken bugün Maccabi Başantrenörü Zan Tabak’tan açıklama geldi. Tabak, Dorsey’e tekliflerini sunduklarını ancak henüz bir anlaşma gerçekleşmediğini dile getirdi.

Domercantlar,Jawailerden sonra ya sakatlarla ya da bağımlılarla ilgileniyoruz sonuç hüsran sağlık durumu şüpheli,takıma ne vereceği belirsiz olan ne Jerrels ne de Davisi istemiyorum arkadaş bıktık artık böyle adamları alıp rehabilite etmeye çalışmaktan aldıklarımız da en az 10 maç form tutsun diye bekliyoruz ayrı bir komiklik gerçekten.

Benim kizdigim nokta da tam olarak burasi. Galatasaray sakat oyuncularin ikinci baharini aradigi yer olmamali. Biraz calismayla daha ogrenmeye ac, gelisime acik oyuncular bukunabilirken chuck ve jerrelsin alinmasini dogru bulmuyorum. Biraz arastirmaya daha iyi oyuncular var ama zsaniyorum hocamizin arastirmaya vakti yok.

Bu arada çok istenilen Khem Birch de suratı asık bir oyuncuymuş. Dün all star olmasına rağmen Micovla ikisi zorla getirilmiş gibiydiler. Hani surat ifadesine, mimiklere dikkat ediyoruz ya malum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...