2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ciddiye almamak gerekir böyle şahısları.
Ergin Ataman düşmanlığı insanlara böyle şeyler söyletiyor.

Her türlü görüşe ve fikri açık olmak gerekir, tabi ki buradaki her bir şahsın değerlendirmeleri ve görüşleri kişiler tarafından kaale alınmalı.Benim sorum yazılan mesajın içeriği ile ilgili sadece. Ataman'ı eleştirel bakış açılarını bir kenara fırlatıp aşırı sevenler kadar zıttı durum ile sevmeyenler de var.

Yani sorum Hakan Demirr'in "Ataman düşmanlığına" karşı cephe almak hükmünde değil yanlış anlaşılma olmasın.Tabi ki çok sevenler kadar sevmeyenler de olacaktır.Ben post'un içeriği ile ilgili bir soru sordum. Önyargılara takılıp tartışmaları kişisel algılamak yerine içeriği öne çıkarmak ve bunun üzerinden detaylara inmek doğru olan diye düşünüyorum.

Bence pek de yanlış bir şey denmemiş, mesela brose' almanya'dan da cayır cayır basketbolcu çıkmıyor ama güzel bir düzen oturtmuşlar, koç takımı olmuşlar. Sene başında ergin hocanın kurduğu takıma laf atılamaz belki sonuçları görmeden ama şurada kaybettiğimiz maç başlıklarını okursanız yüzde 90 kadro darlığından ve oyuncuların yorgunluğundan şikayet ediyor ee o zaman bu bir nevi (ergin hocayı çok sevenler dile gtiremese de) sene başındaki yanlış yapılan aya işarettir. 6.5 milyona 6 değil de 8 oyunculuk bir rotasyon kurabilirdik, belki izzet-duşan-şafak-göksenin gibi çok kısıtlı yararlandığmız oyunculardan sadece birini tutup bir yabancı daha alabilirsik vs vs gibi eleştiirler getirilebilir. Burada herkes Galatasaray'ın iyiliğini istiyor, potansiyelini biliyor, az çok oyuncu piyasasını biliyor da bu yüzden eleştiriyor yapılan hamleleri, illa olayı 1 veya 0 düzlemine indirip eleştiri görünce Ergin Ataman düşmanı diye yaftalamak çok yanlış. Son olarak sakatlıktan bu kadar çekmişken, en azından şu an için, riskli transferlerdir, Davis en azından ihtiyaça yönelik olsa da Jerrels'ın bizim herhangi bir problemimize ( savunma sertliği, organizasyon eksikliği, oyun içi kopuşları) deva olacağını zannetmiyorum. Sakatlıktan iyi dönerse olayı bira daha kaos basketboluna dökebiliriz ama zaten o işi(isolation oynama) iyiyapan bir isim varken kötü transfer diyorum ancak umarım ben haksız çıkarım da Jerrels bu takımı ileriye taşıyan isim olur.

Brose ve Valencia'nın devlere kafa tuttuğundan bahsediliyor ama aynı zamanda yaptığımız top 8'ler falan küçümseniyor burada. Top 8 yaptığımız yıl CSKA ve Real Madrid'e deplasmanda kafa tuttuk, hatta son toplarda kaybettik. Hele CSKA'yı resmen elimizden kaçırdık. Kuban'ı Malaga'yı ve içeride-dışarıda Zalgiris'i Partizan'ı yendik. Ayrıca Brose ve Valencia'nın bütçesi 10 milyon dolar civarında diye biliyorum. Yani 2-3 milyon dolara takım kurmuyorlar.

Yani son iki aydaki deplasman maçları görüntümüzden dolayı bir karamsarlık çöktü foruma ama inanın çok yersiz.

Brose ve Valencia'nın devlere kafa tuttuğundan bahsediliyor ama aynı zamanda yaptığımız top 8'ler falan küçümseniyor burada. Top 8 yaptığımız yıl CSKA ve Real Madrid'e deplasmanda kafa tuttuk, hatta son toplarda kaybettik. Hele CSKA'yı resmen elimizden kaçırdık. Kuban'ı Malaga'yı ve içeride-dışarıda Zalgiris'i Partizan'ı yendik. Ayrıca Brose ve Valencia'nın bütçesi 10 milyon dolar civarında diye biliyorum. Yani 2-3 milyon dolara takım kurmuyorlar.

Yani son iki aydaki deplasman maçları görüntümüzden dolayı bir karamsarlık çöktü foruma ama inanın çok yersiz.
Valencia'yı bilmiyorum ama Brose en fazla 5-6 milyondur. Oyuncu butcesi ise 3.5-4 milyon civaridir

Yav arkadaş Brose'un hocası önce Yunan Milli Takımı'ndan ardından da Kazan'dan kovuldu. Sanki gittiği her takımda coşuyor. Kazan'da yaklaşık 13-14 milyon dolarlık bir bütçeyle beklentileri karşılayamadı. Sanki her sene başarılı oluyormuş gibi konuşuyorsunuz.

Ama mevzu Ergin hoca olunca her sene başarılı olması gerek . Zannediyor musunuz ki Trinchieri bize gelse bir anda çılgın atacağız. Çok daha büyük bir bütçeyi batırma ihtimali de var, batırmışlığı da var

Ergin hoca tartışması başlamış yine. Evet Ergin hoca bu sene formsuz, hataları var ama bu kötü hoca olduğunu göstermez ya da istifa etmesi gerektirmez. Herkes zaman zaman formsuz oluyor iş hayatında ergin hocanın da böyle bişeydir. Bence bizim kulüpte en şanslı olduğumuz konu kadın ve erkek basketbol koçları.

Transferlere gelince ek bütçe ile alınabilecek oyuncular maalesef sakatlıktan yeni çıkmış oyuncular ve ergin hoca da her zamanki gibi tanıdık oyuncuları tercih etti.

Jerells tercihi belli ki son tercih ama itibar olarak ne kadar düştüğümüzü gösterir koskoca Galatasaray'ın sürekli reddedilmesi.

Jerells'ın Milano performansı umut verici ama sakatlığı ise aşırı düşündürücü. Şöyle düşünelim birde bizim takım zaten plan programı olup tıkır tıkır işleyen bir takım değiliz. Jerells'ın bizi bozması gibi bir şey pek söz konusu değil.

Hayırlı olsun destek olalım.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jerrels sakatlık sorunu olmasa Euroleage Top 16 seviyesinde bir oyuncudur. Evet F4 ve hatta F8 için yeterli değildir ancak baskı altında topu kaybetmeyecek kadar ve hatta çok üst seviye diyebileceğimiz top hakimiyeti var ve ikili oyunlar ve potaya gitmek konusunda da gayet iyidir. Savunması da ortalamanın üzerinde. Dezavantajlarını hepimiz biliyoruz, şutu istikrarsız ve oyun görüşü, zekası ve pas yeteneği en üst düzey takımlarda oynayacak seviyede değil, Liderlik konusunda da sıkıntıları var.
Buna rağmen yukarıda yazdığım kuvvetli tarafları bile onu Euroleague oyuncusu yapmaya yetiyor. Ancak bu sakatlık sonrası hiç kimsenin gündemine gelmeyip iyi bir takımdan kontrat teklifi almaması ciddi bir soru işareti. Çok fazla birşey beklememek lazım kanımca.

Izzet,Ege,Safak,Dusan yeterli olsaydi belkide 1 transfer yapilirdi sakatlik oldugu icin.. Bu genc arkadaslar henuz yetersiz olduklari icin buyuk hedefler dogrultusunda kadroyu genis tutma adina, degil Curtis Jerrels, Davis.. Malik Dixon kac yasindaysa gelse uzulmem.. Emin olun kim olursa olsun su saatte , su butce ile yukaridaki yazmis oldugum 4 ismin performans toplamindan , daha iyi sonuc verirler.

Avrupa takimlarindan bahsederken, ab uyesi ulkelerin oyuncularinin serbest dolasim ve calisma hakki oldugunu unutmamak gerek. Biz de her ne kadar bu durum alti yabanci ile biraz dengelense de geri kalan oyuncularin lig icin turk olma zorunlulugu var.
Ornegin Valencia'da diot, vanrossom ve steffanson veya brose'de zizis biz de muadil olarak yerli oyuncu gibi oynuyolar orda. Biz de yerli havuzu sadece turk oyuncular ile sinirli iken orda butun ab ulkeleri. Bu da bizim gibi bas alti turk takimlari icin bence onemli bir dezavantaj, mevcut durum da dacka dogus gibi ne idugu belirsiz bir takim piyasa da ne kadar yerli varsa fais fiyatla toplayip hem kendine hem diger takimlara hem de turk basketboluna yuksek olcude zarar veriyor.
Boyle oluca temel piyasa gercegi olan arz talep dengesinde arz azalinca talep dogrultusun da fiyatlar artiyor ve ayni butce ile daha az efektif bir takim kurmak zorunda kaliyoruz.

Bizim talip olduğumuz oyuncularn bizi reddettiğini düşündükten sonra elde Jerrels a kalmışız gibi. Ergin Hoca da biliyordur nasıl bi rrisk aldığını ama her zaman için 1>0 dan. Hiç yoktan iyidir. Daha iyisi olsaydı bu tercih edilmezdi. Bende başarız olacağını düşünüyorum ama işte ya olursa diye de umutlanıyoruz işte. Yapacak bir şey yok.
Maalesef ödenmeyen paralar, kaçan oyuncular nedeniyle çok kötü bir ün yaptık. Buda bir çok oyuncunun bize gelmesini zorlaştırıyor...

Brose o kadroyu 3-4 Milyona kursun, bende bir daha bu foruma yazı yazmam....Brose'un taş gibi kadrosu var. Bizim ligde olsa, şampiyonluk adaylarından biri olur....

Zisis, Wanamaker, Miller, Melli, Theis gibi isimleri 3-4 milyon dolara toplamak çok zor Ahmet...
2-3 hafta önce Murat Didin söylemişti bütçenin bu civarlarda olduğunu. Daha önce o ligde çalışmış, oraların yapısını bilen biri olduğundan yanılmıyordur diye düşünüyorum. Bir de bu oyuncuların şu an ki değeri ile kıyaslama yapmamak lazım. Brose ile beraber sıçrama yapan oyuncular var bu takımda değerleri bir sonraki kontratlarında artacaktır.

Eyüp Yıldız @eyupyildiznet
Galatasaray ve Beşiktaş günler önce yazdığım gibi büyük ihtimal gelecek sene FİBA Şampiyonlar Ligi'ne gidecekler Gitmelilerde doğru olan bu!

Eurocup'ı alamazsak bu organizasyona gideriz muhtemelen. Maddi olarak getirisi daha fazla olacaktır ama bir nevi eurocup olacak yine.

Seneye guard için kesinlikle Kazan'daki Colom için hamle yapmalıyız. Sezon başı Huertas, Jeter'la falan uğraşıp Mccollum'a kalmıştık. Bu sezon böyle bir hata yapmadan hemen Colom ile imzelayalım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...