Rakeem Christmas mi yoksa Famous mi? Sizce hangisi daha faydali olur bize. Yorumlariniz rica.
Rakeem Christmas ile ilgili zannedersem 3-4 ay önce atılan oyuncunun iyi olduğuna dair tweet vardı İsmail Şenol tarafından. Özellikle sosyal medyada herkesin dilinde dolaşmaya başladı Rakeem , kime sorsanız ister ve inanılmaz övgüler yağdırır. Ben Summer League'i sıkı takip ettiği belirtmiştim mesela şu anda Philadelphia - Houston maçını izleyip notlar alıyorum. Ben bu oyuncuların ikisinin performanslarını bütün maç içerisinde izlemedim diyebilirim Summer League'den önce , Rakeem 'i adı geçtiği için takip etmeye başladım daha yakından sadece. Yani şuraya geliyorum bana kalırsa Rakeem Christmas'a methiyeler sıralayanların çoğu ezbere konuşuyor ve oyuncuyu dikkatle izlemeyip İsmail Şenol'un tweetine göre yorum yapıyor.
Bu R.Christmas kötü anlamına gelmiyor sadece gözlemlediğim bir durumdan bahsettim. Kıyas yapacak olursak Rakeem'in fiziksel özellikleri ve atletizmi daha iyi diyebilirim. Gerçekten güçlü , gözü kara ve atlet bir oyuncu. Hücumda P&R bitirir , doğru pozisyon alırsa doğru bitirişlerle skor yapar. Ribaund katkısı da gayet iyi seviyede olur. Summer League'de çok kötü performanslar sergiledi. Daha önce incelediğim oyuncudan oldukça gerideydi son günlerde. Eğer son günlerdeki performansa göre oyuncu alacaksak bu Rakeem olmamalı ama oyuncunun geçirdiği yılı göz önünde bulundurup "atlet pivot" aramaya çıktıysak bu kalıba oturur.
Jarrid Famous'tan geçtiğimiz sayfalarda bahsettim. Kıyaslama şeklinde gidelim bu sefer de. Daha komple bir oyuncu , çok iyi seviyede olmamak kaydıyla post ve orta mesafesi var ama direk öne çıkan özellikleri değil. Oyun aklı , bitirişleri , sezgileri daha iyi. 2 oyuncu da ribaundlarda başarılı diyebilirim. Fakat atletizm,caydırıcılık,enerji gibi kategorilerde Rakeem'e göre geride . Famous daha olgun çağını yaşayan bir oyuncu , Rakeem daha çaylak fakat daha enerjik. Buradan sonrası yorum farkına girer , kişi beğendiğini seçer. Ben performansa göre değerlendireceksem ve hoca da Vegas'a oyuncu izlemeye gittiyse Famous'ın önde olduğunu söyleyebilirim. Ama Rakeem'in de Avrupa'da P.Young vari bir etki yapma ihtimali var.Bu nokta biraz kafaları karıştırabilir. Tekrar dönüp şu noktaya geliyorum; Rakeem'i seçeceksek Vegas'a gitmeye gerek yoktu çünkü birşey ortaya koyamadı.