2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Emiri hem oynar hem oynatır,skor üretir gelirse Huertasın muadili olur neticede bu adam hiç çıkmadan oynayacak değil bunun sakatlıgı var faul problemi var yani var oğlu var Emir gibi bi jokeri takıma katarak seviye olarak bi tık üste çıkarız.
Yabancı bir isim daha alamayacağımıza göre Emir en ideali ben onu 4 numara da skor opsiyonu olarakta kullanabileceğimizi düşünüyorum.

Şundan 1 ay öncesine kadar Hoca Lasme- Dorsey ikilisi yapmaz, imkansız o iş diyen arkadaşlara kucak dolusu selamlar :) Birde huertas olmaz diyin süper olur :)

Hesap kitap vakti :) Dolar cinsinden yazsak -tahmini olarak tabi-

Safak 250 bin
Sinan 850 bin
Goksenin 300 bin
Schilb 625 bin
Micov 650 bin
Green 625 bin
Izzet 250 bin
Ege 100 bin
Lasme 1 milyon
Dorsey 700 bin

Su haliyle kadro 5,3 milyon dolar civari ediyor. Teknik kadro maaslarini da ekle etsin 6,3 milyon dolar. PG'ye de maksimum 1 milyon dolar odersek toplam butce 7,3 milyon dolar oluyor. Gayet uygun.

Dar ama gayet kaliteli bir kadromuz olacak. Allah nazarlardan saklasin.

Ege 100'den az, Schilb ve Green de 600'den daha az, Şafak da 250 den az.

Aşağı yukarı şu rotasyonun oluşacağını tahmin ediyorum. Gelecek yerli oyuncunun ana rotasyonda 7-8 dk'dan fazla süre alamayacağı için Semih ve Emir gibi isimlerin olmayacağı bence kesin gibi. 1-2 rotasyonuna göktürk ural muadili bir genç oynar, Uzun için ise Mutlu Demir ayarında birini ilave ederler son gün. Keşke Emircan Koşut'u 2 yıl kiralasak. Efeste bu uzunlar varken zor süre bulur. Sezon için ilk sakatlık 1 veya 5'ten hangisinde olursa oraya düşük maliyetli bir yabancı takviyesi gelir. Sezon sonuna kadar da kalır.
pg: xxx-28 dk; Şafak- 8 dk; Sinan- 4 dk
sg: Sinan- 24 dk; Schilb 12 dk; Göksenin- 4 dk
sf: Micov-26 dk; Schilb- 14 dk ;
pf: Green- 24 dk;Lasme-12 dk:Ege- 2 dk; İzzet;2 dk
c; Dorsey-26 dk;Lasme-14 dk;

Micov-Schilb ikisinden birisinin yerine daha 2 özellikleri ön planda olan şutör almamız gerekirken ikisini birden kadroya kattık , ben çok iyi geçirdiğimiz şu dönem içinde hata olarak yazabiliyorum bunu.Bunlara ilaveten yine 3 oynayan Emir'e bu istek niye ? Emir'in isteyeceği paralara çıkamayız zaten .
Tam olarak benim de aklımdan bu geçiyor.Micov ve schilb'ten birinin yerine sağlam bir sg bence de daha mantıklı olabilirdi.Bu kısa rotasyonu biraz skor sıkıntısı da çekebilir gibi

Yalnız sevgili dostlar milli takımda Semih'i izliyormusunuz? Adam 2 sene Obrayla çalıştı, 2 aydır Ataman'ın elin de nasıl fark ediyor görüyorsunuz değilmi? Zaten takıma gelecek veya gelmesi muhtemel oyuncuların olumsuz yanlarını değerledirirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta bu oyuncuların Atamanın eline geleceği. Ben BJK den bu yana en 7-8 oyuncu sayarım Atamanla birlikte zirve yapmış. Hatta ben Arroyo'nun bile Atamanla birlikte oyununu geliştirdiğini düşünüyorum.

O zaman teknik kadro da dahil 7 milyon dolara kurariz kadroyu Furkan...

Beklemek her ne kadar sabir zorlasa da hocanin bekle ve gor politikasiyla risk almasi mali bakimdan baya isimize geldi. Ayrica gecen sezonki pivot transferlerinden sonra koc en cok bu bolgeye calismis belli ki :)

Bence dorsey den sonra semih olmaz. Bir yerli aliriz oda bence kisa olur gibi. Huertas gelirse bu kadro bambaska bir hal alir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Şu an Semih transferi de olsa üzülmem ama olmazsa olmaz değil.Onla aynı tip oynayıp ondan daha kaliteli 2 isim aldık zaten.Ha olursa üzülmem milli havuzdan kaliteli yerli sonuçta ama elzem değil artık.

Huertas ve ya muadili bir oyun kurucu geleceğini de varsayarsak kadroda göze çarpan kusurlar guard back upında Huertas'ın arkasından Şafak'ın gelecek olması ve 4 numara pozisyonu sayılabilir.

Sinan'ın son yıllarda başarılı sayılabilecek pg performansı,2-3 nunumaralar da Micov ve özellikle Schilb'in topa yön verme becerisi bunu tolore edebilir kısmen ama yine de orada soru işareti var.

4 numarada da Green arkasında bir türlü tam olyarak patlayamayan İzzet backup olarak görünüyor.Ben kendisinin hala ciddi potansiyel olduğunu düşünüyorum ama yine de soru işareti var.Lasme'nin Efesteki gibi dönem dönem 4 oynatılması,Micov'un buraya kaydırılabilecek olmasıyla burada da sorunlar hafif törpüleniyor ama hafif bir aksar mı şüphesi de kalıyor akılda

Şutör olarak da kadromuzda bir silah yok.Cenk Beşiktaşa bırakılmayabilirdi ama sanırım hoca kızgın.Schilb'i yaratıcılık özelliği olduğu için herkes öyle düşünüyor ama yaratma işi Huertasa bırakılırsa şutörlük görevini rahatlıkla yapar benim fikrim.

Çözümler faslına gelirsek yedek pg problemi maalesef ek yabancı kullanılmadan çözülebilecek bir problem değil öbürlerinin aksine.Sezonun akışına göre öyle bir çözüm getirebilir.

Emir-Dudley olayında ikisinden biri bize diğeri Daçka'ya kalacak gibi görünüyor.İki senaryo da bana göre olumlu ama tercihim Emir olur.Huertas'ın olmadığı dakikalarda organizasyon sıkıntısını yeni yabancı bir pg ye ihtiyaç bırakmadan halledebilir.Olmazsa Ersin ile de 4 numarayı sağlama alırız.Bunlara ek olarak abartılı bir ücret çekmediği takdirde şutör problemine çözüm olarak da Serhat Çetin getirilmeli.Yerli havuzunda şutör denince akla gelen 3 isim var şu an.Cenk-Serhat-Melih.Diğer ikisi mümkün olmadığına göre Serhat geriye kalan opsiyon ki kendisi ayrılmayı düşünüyor

Yaa Jeter. Takımın hasını, Lasme'yle, Dorsey'le oynama, bu adamları yönetme fırsatını kaçırdın koçum. Çin'de Sui, Wu, Xu, Ding, Chang, Chong ile takıl sen.

Keşke İzzet yerine Semih Erden'i alsaydık. Lasme'yi daha çok 4 numaralı pozisyonda kullanır pota altında daha çok alternatif yaratabilirdik.
Ben katilmiyorum.
Bence izzet beklenenden daha fazla katki verecek. Ki potansiyeli yüksek bir gencti banvitte iken fenerde köreldi, Atamanla tekrar bir cikis yakalayacaktir.
Lasme ve Dorsey daha cok 5i paylasirlar lasmenin 4de süresi aman aman fazla olmaz bence.

Aslinda lasme ve dorsey gelmisken keske erceg kalsa miydi diye düsünmüyor degilim. Ercegin defansif defolarini kapatabilecek bir 5 rotasyonu var.
Green nasil katki verecek nasil bir oyun anlayisimiz olacak, nasil katki alacagiz greenden merak ediyorum anladigim kadariyla green ve erceg farkli tarz oyuncular.

Huertas ( Insallah) - Safak
Schilb - Sinan - Goksenin
Micov - Preldzic ( Insallah )
Green - Ege - Izzet
Lasme - Dorsey

Ciktisini alip heryere asasim geliyo.

Demek ki net 10 milyon oyuncu butcemiz olsa Dogu'dan play off zorlayacak takim kurarmisiz.

Huertas ( Insallah) - Safak
Schilb - Sinan - Goksenin
Micov - Preldzic ( Insallah )
Green - Ege - Izzet
Lasme - Dorsey

Ciktisini alip heryere asasim geliyo.

Demek ki net 10 milyon oyuncu butcemiz olsa Dogu'dan play off zorlayacak takim kurarmisiz.

Şu kadro net olarak, şu bütçeyle yapabileceğimiz en iyi kadro olur ve oynadığımız her kulvarda bizi ilk sıralara yazarlar. Hele ki, birde Ergin Hoca'nın kattığı uyum olursa şahane olur. Eurocup'da şu an favoriyiz yazılanlara göre, ki hala has PG'mizi de almadık. Huertas'lı + Emir'li kadro diyorum. Yazacak kelime bulamadım. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...