2016-17 Türkiye Kupası

2016-17 Türkiye Kupası, 15-19 Şubat tarihleri arasında Ankara’da oynanacak. Ankara Spor Salonu’nun ev sahipliğinde, eleme usulüne göre oynanacak Türkiye Kupası’nda çeyrek final eşleşmeleri gerçekleştirilecek kura çekimiyle belirlenecek.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde ilk 15 haftayı puan tablosunda ilk 8 içerisinde bitiren takımların yer alacağı organizasyonda tüm karşılaşmalar canlı olarak ekranlara gelecek. Yine büyük bir heyecana sahne olacak kupa mücadelesinde 5 gün içerisinde 7 karşılaşma oynanacak ve final maçının ardından da şampiyon belli olacak.

Kupaya katılacak takımlar şöyle: Fenerbahçe, Anadolu Efes, Beşiktaş Sompo Japan, Banvit, Darüşşafaka Doğuş, Pınar Karşıyaka, Galatasaray Odeabank ve Yeşilgiresun Belediyesi.

TarihMaçMaç No
15.2.2017Çeyrek Final1
15.2.2017Çeyrek Final2
16.2.2017Çeyrek Final3
16.2.2017Çeyrek Final4
17.2.2017Yarı Final5
17.2.2017Yarı Final6
19.2.2017Final7

<tbody>
</tbody>

En azından burada iddialı olalım ve en az yarı finale kalalım da takımı izleme fırsatı bulalım inşallah.

e7b7d1c239a23fa143428cf52470d786.jpg

Güzel bir eşleşme oldu bence . Çok kötü durumdalar , oynadıkları basketbol ve takım sistemleri açısından gayet kötüler. ''Bütçe başarı değildir '' sözünün tezini yazan bir takım . Turu geçen taraf biz oluruz .

Bu kez final ve kupa bekliyorum. Bizim tarafımızdaki takımların hepsinden iyiyiz veya iyi durumdayız. Daçka kötü durumda geçeriz onları ve Beşiktaşın hedef maç kazanamama serisine bir yenisini ekleriz diye düşünüyorum

Aslında geçen sene de kupayı alabilirdik ama son saniyede yediğimiz üçlükle elenmiştik Banvit'e. Fb'nin olduğu taraf daha avantajlı, Efes'i geçseler bile yarı finalde Karşıyaka-Giresun gibi seviye altı takımla oynayacaklar. Bu yüzden o tarafta finale kalan takım final için daha avantajlı olacak yorgunluk vs. gibi etkenleri hesaba katarsak.

12-13 sezonundaki lig şampiyonluğumuzdan beri yerel liglerde bir kupamız yok. Bu sezon alabileceğimiz tek kupa olacağından sezonu kupasız bitirmemek için büyük bir fırsat. Maçların Ankara'da olması çok iyi oldu, uzun zamandır Galatasaray'ı canlı göremiyorduk. Büyük bir taraftar desteği de olacak. Takımımıza başarılar diliyorum.

Ataman hazretlerinin rezil ettiği bu kabus sezonda bizim için en önemli iş bu kupayı almak olacaktır. Ataman'a zerre kadar güvenim yok ama umarım takım iyi savaşır. Daçka şu an formsuz ama bu maçlara daha vakit var o zamana kadar toparlarlar ve zor bir maç olur. Giresun dışında çöp takım yok kupada. Karşıyaka'da fena durumda değil, BJK dar rotasyon ama iyi bir takım. Yarı finalde BJK den ziyade Banvit'i isterim...

Başarı başarısızlıktan ziyade ortaya mücadele koyan, çabuk pes etmeyen bir takım görmek benim için kafi açıkçası. Çok iyi 6-7 takım mücadele edecek zevkli ve kırıcı maçlar olacak, keyfini de çıkarmak gerek. Tabi umarım kupayı kazanırız ama bir basketbol sever olarak iyi takımları izleyecek olmaktan kaynaklı mutluyum. Sadece mücade edelim zaten yenecek güçteyiz de...

GT-I9195 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kombine bilet göremedim ama maç biletleri şu şekilde;

Pota arkası üst: 25 TL
Orta üst: 35 TL
Pota arkası alt: 45 TL
Çapraz alt: 65 TL
Orta alt: 85 TL
VIP: 125 TL

Basketbol Kadınlar Türkiye kupasında Yakın Doğu Üniversitesi ile eşleştik. Maçlar 1-4 Mart 2017 tarihinde İzmir de oynanacak.
Kupada yarı finale çıkarsak İstanbul Üni.-Beşiktaş maçı galibi ile karşılaşacağız.

G.Saray-Yakın Doğu Üni.
İstanbul Üni.-Beşiktaş

Hatay BŞB-F.Bahçe
Mersin BŞB-Bellona AGÜ

Kesinlikle Fitipaldonun yedek kalması gerekir.

Sinan-Emir-Can
Diebler-Göksenin
Schilb-Micov
Daye-Ege-Orhan
Tyus-Pleiss

Rotasyonu ile oynamaliyiz...