2016-2017 Sezon Öncesi Hazırlıklar

Ben çok daha kötü bir tablo bekliyordum . O kadar da kötü gelmedik ilk hazırlık maçında ki yanlış hatırlamıyorsam BGD EC'de eleme oynayacak . Haliyle sezonu daha erken açtılar . Yvonne iyi sinyaller verdi . Olabildiğince olumlu yaklaşmaya çalışıyorum ancak Bahar Çağlar'ı karşıda görünce bir değişik oldum cidden . Uzun eksiğimiz çok belli fakat kısa rotasyonumuz fena değil .

Aslında düşününce kendimi en kötüsüne hazırlamıştım . Olumlu her şeyi gördüm bu yüzden :D

Yvonne ve Pınar iyi oynadılar..Yalnız ben şu konuya değinmek istiyorum, bir takım bu kadar mı parçalanır arkadaş!! Bari Baharı falan tutsaydık elimizde yazıktır günahtır..Bu şubeyi direk kapatın daha iyi hem bu kızlarımıza yazık hem de biz taraftarlara yazık!!

Şube kapatmak çözüm değil. Sizi rahatsız ediyorsa yok sayın bu şubeyi. Takip etmeyin. Kendi kafanızda kapatın yani.

Şu takıma yapılan ilgisizlik beni de fazlasıyla sinirlendiriyor. Ki bu şimdinin olayı değil. Takım Euroleague'yi aldığı sezon bile öyleydi. Takım Rusya'ya yalnız gitmişti final maçına lütfedip 1 yönetici gelmişti (Lütfü Arıboğan).

Bu sene de çok heyecanlı takip edeceğim bu kızları. En azından kadroda ki gençlerin iyi birer oyuncuya dönüşmelerini bekleyeceğim. Sahada kendilerine yakışan şekilde mücadele etmelerini.

Taraftara gelince; yazık filan değil kardeşim. Ne farkı var Galatasaray yönetiminden bu taraftarın? Şu şubeye ne kadar ilgi ve alaka gösterildi? Geçiniz abi.

Beni rahatsız eden takımın bu hallere düşmesi Kaan Bey, ayrıca ben her fırsat buldukça takip etmişimdir kızlarımızı yine ederim öyle kendi kafamda falan da kapatmam!! Biz kişileri değil bu armayı seviyoruz ve bu yüzden yapılan yanlışları dile getiriyoruz!! Bu şube bu halleri mi hak ediyor soruyorum size?

Bu takıma yapılanlar ortada iken oh ne güzel takımımız var diye susup bunlara sessiz mi kalalım? Bizim içimiz, canımız acıyor ki buraya birkaç bir şey yazıyoruz!! Evet bu taraftar bu şubeye ilgi göstermedi ama yönetim bu şubeye bunu yapmak zorunda mıydı? Her şey para mı?

Yeni sezon hazırlıklarına İstanbul'da başlayan Galatasaray Kadın Basketbol Takımımız, yurt dışı kampı kapsamında hazırlıklarını Sırbistan'ın Belgrad şehrinde sürdürecek.

Belgrad'da çalışmalarına bugün başlayacak ekibimiz, 13 günlük Sırbistan kampını tamamladıktan sonra tekrar yurda dönecek.

Sarayın Sultanları, 20-23 Eylül 2016 tarihleri arasında Belgrad şehrinde ev sahipliğini yapacağımız Uluslararası Turnuva'da yer alacak. A Grubu'nda yer alan takımımız oynayacağı iki karşılaşmadan da galip ayrılması durumunda 23 Eylül 2016 tarihinde final maçına çıkacak.

Takımımızın yurt dışında oynayacağı Uluslararası Turnuva programı şu şekilde:

20.09.2016 / 20:20 | Galatasaray - Vrbas Medela

22.09.2016 / 17:20 | Athlete Celje - Galatasaray

Sarayın Sultanları, Uluslararası Turnuva'nın ardından Radivoj Korac ile 29 Eylül 2016 tarihinde tek hazırlık maçı daha oynayacak.

Bu takımları çok mu aramışlar ?
2.ya da 3.lig takımları galiba bunlar..
Organizasyona bak.
Çok sevdiğimız Marina bakalım bu organizasyona sahibi bir takımi ligte tutabilecek mi ?
Bu sene ligte kalırız inşAllah..

Az önce şans eseri macın tekrarına denk gelince ilk yarısını izledim . Şu tablo için söylenebilecek tek söz '' nereden nereye'' cümlesinden fazlasi olmaz heralde . İki numarali oyuncuyu izlerken ilk etapta anımsayamadım . Daha sonra istatistiklere bakınca ' deniz colakoglu' oldugunu ögrenince ''tamam geçmiş olsun'' dedim .

İki sezon önce bu takımın formasini giymiş ve 29 yasinda olmasina ragmen hic bir efektif özelligi olmayan , altyapi oyuncularinin yapmayacagi hatalari yapan son derece fuzuli bir oyuncu deniz . Keşke tekrar onu transfer edene kadar herhangi bir altyapi oyuncumuza şans verseydik .

Bu kadro ne kadar toparlanır bilmiyorum ama bu sezon bizleri bol bol düşündürecegi kesin . Nereden nereye ...

rE01P7.png

Hocanın Cansu ve İrem'den aldığı verim heyecan verici.

Uzun transferi yapılıp, Moriah takıma katıldıktan sonra taşlar yerine daha net oturur.

Yolumuz açık olsun.

Yvonne Anderson, Yakın Doğu Üniversitesi BGD'e 20 sayı attıktan sonra dün de Vrbas Medela'ya karşı 17 sayı üretmiş. 2 maçta da yüzde olarak %50 civarında üretti bu skorları. Ligin kalitesine göre kendisinin kalitesi tartışılabilir belki kaldı ki transfer açıklandığında da hiç kimse memnun değildi ama bu skorer yönü bence önemli. Moriah Jefferson'da özellikle Temmuz ayı ile beraber WNBA'de yüksek skorlu maçlar çıkardı. Bu ikili bu sezon skor açısından önemli katkı sağlayacak gibi görünüyor. Özellikle Loyd'un gidişinden sonra bu tarz skor yükünü çekecek isimlere ihtiyacımız vardı.

Tek güvencemiz hocamız bu sezon..Ayrıca bazı oyunculardan verim alacağı kesin gibi duruyor..Umarım uzun transferini de bir an önce olur..

İyi bir uzun transferi ile bu takım iyi bir derece alabileceğini düşünüyorum. Şampiyonluk beklememek lazım bu takımdan. Bu sene gençlerimizden bir kaç tanesini kazanabilirsek en büyük başarı olacak bizim için.

Uzun konusunda büyük sıkıntı var.

İnci profesyonel seviye de büyük eksikleri olan biri konumunda. Umarım bu sene o eşiği geçecek çalışkanlığı gösterir. Zira sadece bizim değil Türk basketbolunun da ona ihtiyacı olacak Nevriye sonrası.

Moriah-Işıl dışında şu an Galatasaray'ın yükünü çekebilecek isimler yok kadromuzda. Cansu iyi girdi umarım lig içinde de devam eder. Yvonne de kapalı kutuydu şu ana kadar fena değil.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, bugün Antalya’da TRT Genel Müdürü Şenol Göka ile bir araya geldi ve yapılan görüşme sonrasında; Bilyoner.com KBL’nin 2016-2017 ve 2017-2018 sezonlarında TRT’de yayınlanması konusunda anlaşmaya varıldı. Buna göre her hafta belirlenecek Bilyoner.com KBL maçları TRT Spor'dan veya TRT'ye ait diğer kanallardan naklen yayınlanacak.

73-49 kazandığımız Celje maçından sonra bugünkü rakibimiz Buducnost Bemax.

Karşılaşma TSİ 17:20'de.

Celje maçında Işıl 15, Papova 13, Cansu ve Deniz de 12'şer sayıyla karşılaşmayı tamamlamışlardı.