2016-2017 Sezon Öncesi Hazırlıklar

Düşük profilli takımlarla oynuyoruz ancak kazanmak her zaman güzeldir :) Gençlerin , takıma ve hocaya alışması açısından güzel bir kamp olmuştur bence . Bu kampın sonunda ciddi bir ekiple oynayacağımızı hatırlıyordum ancak takım ismi şu an aklıma gelmedi . Sonuçlara takılmadan gençleri ne kadar kazandığımız bizim başarı seviyemizi belirler .

Mersin'de Özgecan Aslan turnuvası var. Maçlar devam ediyor.

Canik yeni transferleriyle birlikte bir hava yakalamış durumda, bakalım ligde kalma başarısı gösterecekler mi göreceğiz.

basketball.com.trToggle navigation
TÜRKİYEKADINLARKadınlar Basketbol Süper LigiGalatasarayGalatasaray, Maljkovic İçin Mahkemelik Oluyor
Galatasaray, Maljkovic İçin Mahkemelik Oluyor

Galatasaray 28 Eylül 2016 20:00
FACEBOOK TWİTTERPİNTEREST GOOGLE + EMAİL
galatasaray
Galatasaray Kadın Basketbol Takımının başına getirilen Marina Maljkovic‘in eski takımı Union Lyon Basket, sarı-kırmızılılardan tazminat istiyor.

Fransız kulübü, Galatasaray Spor Kulübü’nden Sırp çalıştırıcının bir yıllık sözleşme süresi dolmadan ayrıldığı için tazminat talebinde bulundu. Konuyla ilgili olarak Maljkovic’in menajeri Lyon yönetimi ile bir araya gelirken, konu ile ilgili olarak konuşan Lyon Başkanı Nicolas Forel, artık konunun hukuki süreçte olduğunu açıkladı. Marina Maljkovic’in Lyon ekibinden zamanında ayrılacağını bildirmemesi ve kulübü haberdar etmemiş olması davaya gerekçe olarak gösterildi.

35 yaşındaki Sırp coach, 2013-2016 yılları arasında Union Lyon Basket takımını çalıştırmıştı.

HABER: Basketball.com.tr

Uzun transferinin parası da buraya gider.
Uzun rotasyonunda böylece 4 numara da Papova 5 numarada da İnci ile hem ligi hem de Avrupa'yı götürürüz..

Devre 36-36 bitti.Jefferson 11 sayı ile en skorer oyuncumuz.Bu arada tbf canlı anlatıma göre Anderson ve Cansu kadroda yoklar.

Periscope yayını yapan arkadaşlara da teşekkürler :)

Vitola'nın son saniye basketiyle 69-68 kazandık.

Jefferson 19 s 1r 1a
Popova 15s 4r
Vitola 18 s 7r 1a en skorer oyuncularımız oldular.Hakemler son 30 sn hatalı kararlar verdiler her zaman olduğu gibi.

Savunmada fena değildi ama pota altımız zayıf kalacak ligde (yakın doğuda hollinsworth oynamadı)
Vitola ve Jefferson iyi oynadılar.Marina hoca karakterli bir takım oluşturma yolunda ilerliyor.

Yabancı oyuncularımızın özellikle uzun oyuncularımızın yüksek skor bulmaları güzel. Anderson ve Cansu'nun da skorer oyuncular olduğunu hatırlarsak bu sezon +80 sayı baremini birçok maçta geçeceğiz gibi. Yalnız Bahar'ı rakip takım formasıyla görünce içim cız etti. Şu anki vasat uzun rotasyonumuzu hem sayı olarak artırır, hem de kalite olarak farklılık gösterirdi.

Vitola savunmada her topa elini soktu, mücadele etti, istedi. İyi bir uzunumuz olsaydı, onun yanında rotasyonu çok iyi sağlayabilirdi.

Takım olarak kısalara baskı yapıyoruz. Moriah ve Işıl bu konuda zaten iyiler, koçun da bunun farkında olup baskı yaptırması güzel.

Yetenekleri kısıtlı olan bir takımın sahip olabileceği en büyük silah mücadele ve sertlik gayet iyiydi. Nereye kadar götürecek bizi göreceğiz.

29 yasindaki deniz colakoglu'nun tekrar takıma geri dönmesi akıl karı degil ! Koy alt yapıdan 18 yaşında pırıl pırıl genclerimiz oynasın.
Madem düsük bütce ve genc agırlıklı bir rotasyon ile oynayacagız . Hic bir özelligi olmayan 30 yasındaki deniz'i transfer etmenin alemi ne ?

Cumhurbaşkanlıgı kupasi finalinde Hatay , FB'yi iyi oynayarak maglup etti. Yıllardır bu belaruslu synitsina 'yı hayranlıkla izliyorum . Bu günde 24 sayi ile maci tamamladi .
Fb ' de gecen yıl cok önemli katkı veren levander'i göremedim .Gitti mi sakat mı bilmiyorum ama onun eksikligini cok net hissetti fb . Ve yeni transfer ettikleri kısa abd'li inanılmaz acemi ereksiz bir transfer gibi duruyor . Umarım yollamazlar . Tebrikler hatay :)

Ben hocaya inanıyorum açıkcası. Euroleague Şampiyonluğundan sonra Eurocup oynamak bizim için büyük siklet düşüşü gibi gözükse de bu önemli kabuk değişiminde ben direkt Euroleague'de başlamamayı daha olumlu buluyorum. Biz 2011-12 hariç hiçbir sezonda Fenerbahçe'den kadro olarak belirgin üstün olamadık. Tüm Avrupa tarihinin en önemli kadrolarından biriyle kendi sahasında düzenlediği turnuvada, klasman maçıyla güç bela 5. olan o ''yıldızlar topluluğu''nun aksine, bu kulüp 2 yıl sonra çok daha mütevazi bir kadroyla önce yarı finalde Ekaterinburg'u, sonra da finalde Fenerbahçe'yi yenerek ülkeye, tarihinin basketboldaki en büyük kupasını kazandırdı. O yüzden inanmışlık, mücadele, doğru sistem artık günün basketbolunun temeli. Hele de kadın basketbol gibi, iyi mücadele edenin ve sistemli oyun oynayabilenin hiç beklenmedik şekilde aradan sıyırabildiği bir kategoride, iyi koç ve sorumlu oyuncularla donanmış bir takımdan sezon başlamadan umudunu kesmek iyi bir öngörü değil. Tabii ki kadro kalitesi olarak son yılların en zayıf Galatasaray'ı olabiliriz, tarihimizin en büyük koçunu kaybetmiş olabiliriz ama bugün başımıza gelen insanın da daha 1 sene önce, sıradan bir kadroyla, 2. gruptan 4. çıktığı turnuvada, milli takımını Avrupa Şampiyonluğuna taşıdığını unutmamak gerek. Yapılan transferlerden ve yaratılmaya çalışan takım profilinden çok umutluyum. Umarım her şey yolunda gider ve sakatlıksız, güzel bir Galatasaray izleriz. Bu takım sağlıklı kalabildiği sürece çok kişiyi yanıltacak diye düşünüyorum.