2016-2017 Sezonu Basketbol Kombine ve Maç Biletleri

ZkbVpa.jpg

A7RqPL.jpg

Beş senedir saha içi 001 bloktan kombinem var, geçen sene 750 TL´ ye aldım, bu sene 18,000TL. Bir de çok değil yazan arkadaşlar olmuş. Formaya adımı yazsınlar, evden alıp eve geri bıraksınlar maç günleri belki alırım. Bu gelir elde etme değil, bu taraftarı .......... Siz doldurun işte boş yeri ayıptır günahtır.

Image-2.jpg Bence normal tribünler gayet makul.. Tamam saha kenarları biraz abartı olmuş ama diğer yerler gayet alını.. 35-40 maç var içeride yaklaşık.

İç sahada en az 30 maç yapacağımızı düşünürsek ( playoffları katmıyorum, TR ligi en az 15 iç saha, Euroleague en az 15 iç saha ),

1100/30 = 36,6 TL ediyor.

Ligde playoffa kalma ve Euroleague'de tur atlamamız söz konusu olduğunda daha da ucuza gelecek.

Tek seferde 1100 veya 2000 küsür lira çıkarmak sorun tabii ki.

Ama bu takım bunu hak ediyor mu ? Ediyor.

Bu kombineler çok iyi oranda satılırsa o bütçe ile Ergin hocanın iddialı takım kuracağı kesin.

Ben yinede minimum fiyatın 700 - 750 TL'lerden başlaması taraftarıydım. Hayırlısı olsun.

beş senedir saha içi 001 bloktan kombinem var geçen sene 750 tl ye aldım bu sene 18,000 tl bir de çok değil yazan arkadaşlar olmuş.Formaya adımı yazsınlar evden alıp eve geri bıraksınlar maç günleri belki alırım.Bu gelir elde etme değil bu taraftarı .......... siz doldurun işte boş yeri ayıptır günahtır

Bu fark çok fazla olmuş. Ne şimdi Teodosic felanmı gelecek. He bu rakama çok zenginler alacaksa CSKA'nın seyircisi gibi maçı izleyen robot gibi taraftar maça gelir. 20 katından fazla artış olmuş.

Fenerin tek maç bileti 850 tl fiyatı vardı madrid maçında.18 bin tl ye zorla vermiyolar ki bunları zaten alacakların birçoğu bellidir oraları satılsında kim alırsa alsın.Krasny ve Neptunas ile oynamayacağız bu sene "tribün" için fahiş bir fiyat olmamış bence.

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gelecek yıl futbol takımı avrupada yok baskete yoğunlaşacağız.Bence basketbolun şampiyonlar liginde oynayacaksak bu fiyat gayet makul maç başı 40 lira.

Gözümden kaçmadıysa eski kombine sahiplerine bir öncelik ya da indirim verme durumu yok, fahiş artışları geçtim bari kaç yıldır gelen taraftara biraz saygı gösterilseydi.

Fiyatlar için gayet normal diyen arkadaşlar eşşek gibi çalışıp aldığım 1700 lira maaştan kombine parasını nasıl ayıracağımı da yazarsalar çok sevinirim. Akıl akıldan üstündür sonuçta, ona göre plan yapayım.

Futbol para, basketbol para, Digiturk para, Tivibu para. Heyt be.

"Bütçeyi yarıya düşüreceğiz" açıklamasından sonra takımın ona inat Eurocup'ı almasıyla iyice sinirlenen Dursun Özbek yönetimi, seyirciyi de Abdi İpekçi'den uzaklaştırmak için kolları sıvadı.

Taraftardan kombine için 35 bin tl istiyorsan Cska gibi kadro kuracaksınız ulan. İşiniz gücünüz yalandı, şimdi de taraftarı soymaya geldi sıra.

Fenerbahçe Ülker Metro'nun bu seneki bilet ve kombine fiyatları:

Bizim 35.000 TL'lik koltuklar iki senelik, yani senelik 17.500 TL yapıyor, seneye FB Ülker Metro da zam yaparsa aşağı yukarı aynı fiyata denk gelir.
Tabi adamların iki senedir final four oynayan takıma bu fiyatları talep ettiğini not düşelim.
Aynı şekilde diğer istedikleri kombine fiyatlarına da zam olursa bizim fiyatları geçecektir.
Ayrıca bizim salonun yapısı gereği aşağıdaki kategori 5-6 ve 7 mevcut değil.

kombiyeni.jpg

Yönetime ben de kesinlikle güvenmiyorum.. Hatta doğru yaptıkları bir işi, aynı işin içerisinde batırdılar.. Normal tribünler Euroleague dahil tüm sezon için bence gayet makul.. Ama bazı yerleri öyle abartmışlar ki, doğru olanı da yanlış gösterdiler.. Bu kadar mal bir yönetim anlayışı olamaz...

Ayrıca tekrarlıyorum, geçen sene kimsenin umudu yokken kombine alan adamı öncelikle koruman lazım.. Kupada senden daha çok katkısı var o adamın çünkü..

Rice-M.Yağmur-Şafak
De Colo-Sinan-Göksenin
Micov-Carroll
Printezis-Doellman
Tomic-Lasme-Semih

Böyle bir kadro kuracaklar herhalde fiyatlara bakılırsa :p

Başarı sonrası ve gelecek yıl euroleague'de 30 maçlık bir sezona girilecek olması sebebiyle fiyatların artması beklenen bir durumdu. Bu yıl da dahil bugüne kadar basketbol kazandığından çok daha fazlasını harcayan, kendi kendini döndüremeyen bir branştı. Eyvallah bilet fiyatları arttı, eurocup sonrası ürün satışları, sponsor destekleri vs derken seneye bütçe olarak basketbol branşının gelir açısından çok ciddi bir sıçrama gerçekleştirdiğini düşünelim. Peki basketbol şubesini bir kambur olarak gören, daha birkaç ay önce küçülmeden bahseden bu yönetim bu parayı gerçekten basketbolda bir gelenek oluşturmak için, Avrupa'da söz sahibi bir klüp olmak için kullanacak mı? Kaçımız bu konuda gönül rahatlığıyla "evet" cevabını verebiliyor. Kaçımız ortalama bir taraftar için ciddi fedakarlık gerektiren birkaç bin liralık biletlerden elde edilen gelirin menajerlere ona buna yedirilmeyeceğinden emin? Bilet fiyatını maç sayısına böldüğümüzde belki makul bir fiyat çıkıyor, ya da ezeli rakiplerimizle kıyasladığımızda düşük bile kalıyor olabilir ama ben bu adamların bu parayı gerçekten amacına uygun bir şekilde basketbol şubesini yapısal olarak geliştirmek amaçlı kullanacaklarına inanmıyorum. İlk fırsatta oyuncu maaşlarında, koçun maaşında ne koparsak kardır, ne kadar ertelersek kardır mantığına bürüneceklerine eminim. Sırf bu sebeplerle 6-7 yıldır her sezon onlarca maça giden, her gittiği maçın biletini biriktiren ben daha eurocup sonrası çıkan ürünlerden almadım, içimden gelmedi. Çünkü daha yeni, final maçında belki de basketbol branşının varlığından habersiz adamlar tanıdıkla, onla bunla maça girdiler işte. Şu forumda toplasanız kitap olacak kadar yazı yazan insanlar da umutsuzca biletix sitesinde uğraştılar saatlerce.

Her neyse söylemek istediğim önce güven duygusunu oluşturmalı yönetim hedef kitlesinde, ondan sonra markalaşma, kurumsallaşma yolunda adımlar atmalı bence.